• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı Nasıl Oldururum

Ayy deme ya Koalina=/
Ne zaman adini gorsem, gelinliginin altina giydigin tatli kirmizi ayakkabilarin gelir aklima:KK68:
Gerci niye sasirdim emojisi kullandiysam mesajina,epeydir sancilarin vardi biliyorum.
Her sey gonlunce olsun diyeyim bari:KK51:
Teşekkür ediyorum.
Evet maalesef sıkıntılar bitmedi, çözemedik, olmadı

Konularınıza genel olarak aşinayım. Adınıza üzüldüm bunları haketmediginizi düşünüyorum. Ben daha farklı bir oneri sunacagim. Ailenizin olduğu şehirde küçük bir evde kendi düzeninizi kurabilirsiniz. Hem bildiğiniz alışkın olduğunuz bir şehir hem aile ve güvenilir insanlar yakın. Yani su anda en makul bu çözüm geldi aklıma. Bebeğinizle size sevgiler. Dilerim Her şeyin hayırlısı sizin olsun.

Mesela süt vermiyorum çocuğa, defalarca açıkladım ve makaleler gönderdim hala süt içir diyor geçmiş 19 ay söylediğim hiç bir şeyin asla önemi yok. Kendi bildiği doğru ve ilk yalnız fırsatta da süt içireceğine eminim.
Dha yumuşak olacaktır ama belli başlı kuralları esnemez. Erkek bebekle oynamaz, erkek ağlamaz, erkek çocuğu nazlanmaz vs...

Aslen tamamen yük bende değil. Sabah uyanınca eşim kalkar, akşam da işten gelince o ilgilenir yemeğini yedirir ve uyutur. Konuşması hariç nispeten rahat dönemdeyiz ama ben onun yaklaşımını asla beğenmiyorum. Az önce uyandı ve susamıştır diye su verdi istemedi çocuk, 2-3 kere daha teklif etti istemeyince " zehir mi veriyoruz su lan bu, benden su isteme, sakın su içme tamam mı, su vermem bir daha sana" dedi. Sirekli böyle olan bir adamın davranışlarını ben sineye çeksem de çocuk için yaptıkları inanılmaz batıyor ve sürekli söylenme modunda olmuş oluyorum. Bu da ona dır dır etmek gibi geliyor ve çıkmaza giriyoruz.

Boşandıktan sonra yeni bir hayata adapte olurken bir de hiç bilmediğim insanlarla bilmediğim bir şehir zor olur bence. Ayrıca küçük bir şehrin imkanları ne olacak nasıl okullar var bunları araştırmadan da gidemem. Şimdi ailemin olduğu yerde en azından güvenilir bakıcı, bilindik okullar, sağlık kuruluşları her şeyi biliyorum. Daha güvenli geliyor bana oğlum için. Ben işteyken bir şey olsa ve izin alamasam gidip oğluma bakabilecek en az 10 tane insan olur. Bunlar bana avantaj.

Teşekkür ediyorum, kesinlikle ilk adım zor ileri veya geri adım atsam gerisi gelecek.

Damdan artık nasırlaştı bir çok şey.
Evet ben biraz kapalı kutuyum ama açık olduğum nadir zamanlarda da dönüt alamıyorum. Artık saygı duyduğum biri olmaktan ziyade bana yük gibi geliyor. Sürekli yanlış davranan, sorumsuz, ilk fırsatta kaçmayı isteyen, hayatını sevmeyen, paraya aşırı önem veren ve dahi pis biriymiş gibi. Toparlansa da geçici çözüm olur veya çok uzun zaman gerekir bence. Nasıl anlatayım bilmiyorum, bazen oğlumu görümcelere bırakıp alışverişe çıkıyoruz. Hani çocuksuz bir fırsat değil mi ne el tutar ne bir muhabbet eder. Tatildeyiz bir haftadır, her gün öğlen çocukla uyur onunla kalkar. Bir gün de gel karşılıklı bir kahve içelim yok. Arada bir geç uyur onda da elinde telefon. Artık ben uğraşmak istemiyorum, yordu beni ve bence bu kadar efor bile çok ona. Ben açıkçası istediğinin sorumsuz, paralı ve istediği gibi uyuyup uyanabileceği relax bir hayat olduğunu düşünüyorum ama itiraf edemiyor. Mutlu musun diye sorduğumda verdiği cevap: mutsuz değilim.

Koalina seni biliyorum ben de eskilerdenim. Araya senin hamilelik benim uzun yokluğum girse de eşinle olan tıkanmalarını biliyorum. Şu işaretlediğim cümleyi ben de duydum, bu kırmızı alarm cümlesi. Artık uğraşma demek. Senin de dediğin gibi efor sarf etme demek. Umarım herşey yoluna girer senin ve oğlun için.

Nasil desem erkeklerin çoğu sizin kocanız gibi.kaba saba, düşüncesiz, sorumluluktan kacan.misal benim esim deli gibi gezmeyi seven bir adamdı.ne zaman ki 2. Cocuk oldu, o gezmeyi seven adamdan eser kalmadi.çünkü 2 çocuğun sorumluluğu ağır geldi.
Daha 1 hafta önce konustum bende.artik.benimle vakit gecirmek istemiyormusun, sevmiyormusun diye sordum.cevap; seviyorum ama bana ne oldu ben de bilmiyorum oldu.yani adamlar bizim gibi oturupta düşünmeye gerek bile duymuyorlar.
Sözün kisasi bosanmak yerine adami yontmaya çalışsanız.aglayip sızlasanız hicmi düzelmez bu adam

Tek diyecegim babasinin tavirlari ne kadar rahatsiz ediyorsa sizi, annenizin yada babanizin cocugunuza sert yada uygunsuz tavirlari bin kat fazla zorunuza gidecek.

Bunu iyi dusunup gidin yanlarina.
Hersey gonlunuzce olsun insallah 🙏

kötü babayla her an iç ice olmaktansa zaman zaman gorup agzimin tadini kacirmamayi yeğlerdim.
kucukken elbette ki zaman zaman bir evin icinde olmayisinizi sorgulayacak ama zaman gectikce akli yattikca aslinda en dogru karari annem vermis hay allah razi olsun ondan diyecek.
kim isterki boyle sorumsuz sadece kendi istekleri olunca guzel bakan bir babasinin olmasini.
1+1 de olsa ailenize yakin ayri bir ev tutamazmisiniz

Annem kıtadan kıtaya canımı okuyor. Bir de boşanınca yanımıza geleceksin diyor. "pışşık aklımı ekmek peynirle yemedim" diyorum içimden. Anlayışsız anne zulümdür. Anlayışsız anne ölümdür. Ama şartlar farklı olduğu için aynı pencereden bakmak mantıksız olur. Küçük şehir gerçekten de daha güvenilir ve huzurludur. Ayrıca çevre boşanmış kadına cahiliye devrindeki gibi bakmıyorsa gitmek en iyisi. Ben bütün planlarımı evden çalışmak üzere kurduğum için çocuk-iş yeri sorunlarını düşünmedim hiç. Bir an düşününce zor meseleler olduğunu fark ettim. Böyle bir durumda kulağımı tıkar çocuklarım için anneme bile katlanırım sanırım.

Cok sasirdim koa
Uzuldum diyemem,sen guclu kadinsin,sorun yasayacagini sanmiyorum. Adam zaten yok gibi bir seydi. Cocuguyla gorusmek ilgilenmek isterse ne mutlu,gorusmek istemezse de sen zaten ogretmensin,bunun yolunu biliyorsun.kotu baba olacagina hic baba olmasi daha iyi bana gore. Babasiz buyuyen cocuk cok var. Benim cok yakinimda da annesiz buyuyen bir cocuk var hatta. Babasi hic sorun yasamadigini soyluyor. Umarim aynisi senin icin de gecerli olur. Hakkinda hayirlisi olsun

Konuya hakim olabilmek adina hemen bir eski konulara da goz attim ve kesinlikle bosanma karari konusunda hakli buldum sizi.
Esinizi cocukla iletisimi/iliskisi anlaminda yontabileceginizi asla dusunmuyorum, o acidan cocugunuz icin vicdan azabi cekeceginiz, sorgulamaya duseceginiz bir sey yok bence.

Diger taraftan ben aile evini de oneremeyecegim.
Ben annemlere iki saat gittigimde dahi o baskici kontrolcu ben bilirimci tavirlarindan o kadar bunaliyorum ki Allah muhtac etmesin bir arada yasamayi asla istemem.
Kendine denilenden cok cocuga denilen dokunuyor insana, ote yandan da zaten "ne bicim cocuk yetistiriyosunuz"a kadar da yolu var bu isin, bir ucu da mutlaka size dokunacak.
Zannediyorum ben olsaydim ailemle ayni mahallede ama ayri evlerde kres/bakici ihtimalini dusunurdum.
Bir goz odam olsun ama aksama cocugumla ben evimize gecelim isterdim.

Konularınıza genel olarak aşinayım. Adınıza üzüldüm bunları haketmediginizi düşünüyorum. Ben daha farklı bir oneri sunacagim. Ailenizin olduğu şehirde küçük bir evde kendi düzeninizi kurabilirsiniz. Hem bildiğiniz alışkın olduğunuz bir şehir hem aile ve güvenilir insanlar yakın. Yani su anda en makul bu çözüm geldi aklıma. Bebeğinizle size sevgiler. Dilerim Her şeyin hayırlısı sizin olsun.
Ben de bunun üzerine daha çok düşündüm kiraya çıkıp olmuyorsa da başka şehire geçmek gibi... Çnkü düşündüğüm gibi olmayabilir her şey ve okula başlamadan net bir düzen kurmam lazım.
Koalina seni biliyorum ben de eskilerdenim. Araya senin hamilelik benim uzun yokluğum girse de eşinle olan tıkanmalarını biliyorum. Şu işaretlediğim cümleyi ben de duydum, bu kırmızı alarm cümlesi. Artık uğraşma demek. Senin de dediğin gibi efor sarf etme demek. Umarım herşey yoluna girer senin ve oğlun için.
Ben direk söylesin istiyorum varsa bir durum. Bana mutlu değilim param yok ama mutsuz da değilim siz varsınız falan diyor. Asla inanmıyorum, belirtiyorum da bunu ama bana bozuluyor. Dilinde sürekli sen anasın, ana, heyt be anaya bak, ana gibi ana, anasın tabi ki yorulacaksın vs. Yani gözünde artık çirkinleşmiş, kilo almış ve çilekeş bir anneyim bu kadar.
Nasil desem erkeklerin çoğu sizin kocanız gibi.kaba saba, düşüncesiz, sorumluluktan kacan.misal benim esim deli gibi gezmeyi seven bir adamdı.ne zaman ki 2. Cocuk oldu, o gezmeyi seven adamdan eser kalmadi.çünkü 2 çocuğun sorumluluğu ağır geldi.
Daha 1 hafta önce konustum bende.artik.benimle vakit gecirmek istemiyormusun, sevmiyormusun diye sordum.cevap; seviyorum ama bana ne oldu ben de bilmiyorum oldu.yani adamlar bizim gibi oturupta düşünmeye gerek bile duymuyorlar.
Sözün kisasi bosanmak yerine adami yontmaya çalışsanız.aglayip sızlasanız hicmi düzelmez bu adam
Ben bu şekilde düzelmesini tercih etmiyorum sevgi dilencisi değilim yani yeterince bekledim, gözlemledim, az da olsa konuştum ve ciddiyetini belirttim. Zaten doğumdan beri de kendim için değil oğlum için uğraşıyorum ama o da olmayacka belli ki. Bir insan kabaysa ne derece kibar olabilir ki bir yerde patlak veriri muhakkak.
Tek diyecegim babasinin tavirlari ne kadar rahatsiz ediyorsa sizi, annenizin yada babanizin cocugunuza sert yada uygunsuz tavirlari bin kat fazla zorunuza gidecek.

Bunu iyi dusunup gidin yanlarina.
Hersey gonlunuzce olsun insallah 🙏
Evet orası muhakkak ama en azından ailem diyeceğim ve beni sevmek, bana ilgi göstermek zorunda değiller.

Bosaninca anne evi zulümdür, tecrübeyle sabittir, ne yap et, annenin yasadigi sehirde ama kendine ait ayri bi düzen kur.
Dikkate alacağım
kötü babayla her an iç ice olmaktansa zaman zaman gorup agzimin tadini kacirmamayi yeğlerdim.
kucukken elbette ki zaman zaman bir evin icinde olmayisinizi sorgulayacak ama zaman gectikce akli yattikca aslinda en dogru karari annem vermis hay allah razi olsun ondan diyecek.
kim isterki boyle sorumsuz sadece kendi istekleri olunca guzel bakan bir babasinin olmasini.
1+1 de olsa ailenize yakin ayri bir ev tutamazmisiniz
Tutarım muhtemelen tek düşündğüm zaman içinde daha yumuşar mıydı ama bakıyoru kendi babası da böyle höt höt biri
Annem kıtadan kıtaya canımı okuyor. Bir de boşanınca yanımıza geleceksin diyor. "pışşık aklımı ekmek peynirle yemedim" diyorum içimden. Anlayışsız anne zulümdür. Anlayışsız anne ölümdür. Ama şartlar farklı olduğu için aynı pencereden bakmak mantıksız olur. Küçük şehir gerçekten de daha güvenilir ve huzurludur. Ayrıca çevre boşanmış kadına cahiliye devrindeki gibi bakmıyorsa gitmek en iyisi. Ben bütün planlarımı evden çalışmak üzere kurduğum için çocuk-iş yeri sorunlarını düşünmedim hiç. Bir an düşününce zor meseleler olduğunu fark ettim. Böyle bir durumda kulağımı tıkar çocuklarım için anneme bile katlanırım sanırım.
Çalışırken yalnız olmak zor, bakıcıyla bile türlü sorunlar çıkıp acilen izin almak durumunda kaldığım olmuştu. Kaldı ki işim öyle her an izinalabileceğim bir iş değil. Bir hafta hasta olsa evde rapor alıp günlerce kalamam onunla yani bir desteğe ihtiyacım olacak kesinlikle.
Cok sasirdim koa
Uzuldum diyemem,sen guclu kadinsin,sorun yasayacagini sanmiyorum. Adam zaten yok gibi bir seydi. Cocuguyla gorusmek ilgilenmek isterse ne mutlu,gorusmek istemezse de sen zaten ogretmensin,bunun yolunu biliyorsun.kotu baba olacagina hic baba olmasi daha iyi bana gore. Babasiz buyuyen cocuk cok var. Benim cok yakinimda da annesiz buyuyen bir cocuk var hatta. Babasi hic sorun yasamadigini soyluyor. Umarim aynisi senin icin de gecerli olur. Hakkinda hayirlisi olsun
Teşekkür ediyorum umuyorum iyi olur her şey.

Korkmayın bence karar verin ve uygulayın hazır bu pandemi dönemi de okulların açılıp açılmayacağı kesin belli değilken bunu fırsat bilin ailenizin yakınında bir ev bulup düzeninizi kurun çünkü bence bugün değilse şimdi değilse bir gün mutlaka bunu yapacaksanız o zaman şimdi yapın en kötü karar kararsızlıktan iyidir , şans her zaman sizinle olsun

10 yıldır üyeyim buraya.
Nişandı, evlilikti, çocuktu derken milyon tane konu açtım. Bir dönem çok pişman olsam da şimdi dönüp okuyorum ve hayatımın ne kadar acınası ve boş uğraşlarla geçtiğini düşünüyorum.

Çocuk sonrası gittikçe sağlamlaşan bir boşanma isteğim var. Bunu kendisine çat pat açsam da elle tutulur bir şey olmadan karşısına ciddi ciddi dikilmek istemiyorum hazırlıklı olmak adına.

Herkes bilmek zorunda değil elbette, bilmeyen tanımayanlar için hödük bir adamı sevip evlendim ve kaçınılmaz sona bir de çocuk dahil ettim. Kendim de çok müthiş insan olmasam da hak ettiğimden fazla haksızlığa uğradığımı ve yalnız bırakıldığımı düşünüyorum. Yine her anne gibi başta oğlumun psikolojisini sonra geçim olayını düşünerek ne yapacağımı çok da bilemez haldeyim. Boşandığımda yüksek ihtimal ailemin yanına gideceğim ve oğlumun babasıyla çok da görüşebileceğini zannetmiyorum. Yani benden boşanınca oğlunu da evlatlıktan çıkarmış bir adam olacak karşımda. Ben bu durumu dengeleyemem ve ne gibi tahribatlar doğurabilir endişeliyim. Şu an evet baba olmasa da olur hatta olmasın modunda oğlum. Sürekli gergin ve sürekli yanlış mesajlar veren biri olduğu için resmen onu sevmiyor ayrıntılara girmeyeceğim. İlgisiz değil ama ona karşı da höt höt ve her an yanında olmayacağını, her koşulda sevmeyeceğini, oturursa, yemeğini bitirirse her şeyin iyi hoş yoksa kötü olacağını hissettiriyor kısacası. Bebekken kolay ama zaman geçtikçe karşıma ne gibi sorunlar çıkacak, ne kadar kalbi kırılacak, bana kızacak mı, babasını ne kadar isteyecek bilemiyorum.

Ailemin yanında olmak çocuğum için ne kadar iyi olacak? Annem aşırı otoriter ve dediğim dedik bir kadın. Ben kendi hayatım adına bunun sıkıntısını çok çektim ve karakterime de işlendi ama çocuğuma öyle olmaması için üstün bir çaba sarfediyorum. Annemin ve babamın yansımaları var sonuçta bende de. Şimdi oraya gidince bugün eşimin negagatif etkilerini yok etmek için uğraşırken aileminkiyle uğraşmak zorunda kalacağım. Başka ve bilmediğim şehre yerleşmem mümkün değil. Ayrı ev açmam da çok olası görünmüyor. Diğer yandan bitmemiş bir sürü borç var zaten.

Tek başıma çocuk bakmak değil ama çocuğumu tek bırakıyor olmak ve şimdiden geleceği için türlü sorunlar yüklüyor olmak zihnimi çok yoruyor.

Bu zamana kadar en derin sorunlarımda kimse olmadı yanımda, bir omuzda rahatlayabildiğimi, ağlayabildiğimi bilmem. O yüzden sanırım 10 yıldır ne zaman sıkılsam buraya konu açtım. Bu da öyle bir konu oldu işte.
Eğer boşandıktan sonra tek başınıza eve çıkabilecek, bakıcı tutabilecekseniz boşanma işlemlerini başlatın derim.
Yoksa sevmediğim bir cümle ama şartların olgunlaşmasını bekleyin.

Eski konularınızın bir ikisini okumuştum
Eşinizin sorumluluk sahibi biri olmadığı aklımda kalmış.
Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum

Çalışıyor musunuz ?
Mesleğiniz nedir ?
Ekonomik durumu biraz toparlayıp öyle ayrılmayı düşünseniz.
Eşinizle de bu konuyu açık açık konuşun.
Ayrılmak istediğini ama baba olarak sorumluluklarını bilmesini istediğini vs
Ayrılınca nafaka vs verir mi ?

Bence ayrılınca kesinlikle annenin evini düşünme bir de çocukla beraber hersey çok zor olur.
Bir iş bulup gündüzde çocuğunu kreşe verip ikiniz beraber bir hayat kurmayı deneyin. Disiplinli bir anne ile çok zor.

Eşiniz sizden ayrılacak baba evlat arasında kopmaz bir bağ olur sonuçta çocuğundan da kopmaz belki de

Yani çıldıracak bir durum yok aslında bence kendisi de mutlu değil zaten. Maaşı da hiç bir zaman iyi olmadı sembolik bir nafaka verir oğluna o kadar.

Bizşm evliliğimiz zaten iyi başlamamıştı. Ama çocuk olunca hasır altı edebildiğim şeyler bana aşırı battı çünkü etkilenen bir çocuk oldu karşımda. Üstelik ciddi manada duygusal bir çocuk. Çok basit bir örnek veriyorum; bir kaç gün önce oğlumunyaşıtı bir çocuk gelip pat diye vurdu sahildeyken. Temas etmesine mi yanayım, vurmasına mı,oğlumun şaşmasına mı. Velhasıl 4 gündür daha tam konuşamadığı için yarım yamalak bana "çocuk pat" demeye çalışıyor. Ben de evet sana vurdu ama yanlış yaptığını bilmiyordu, üzleceğini canının acıyacağını düşünemedi. Annesi de gelip hayır bu yanlış dedi özür diledi ve gittiler. Bazen böyle şeyler olabilir diye bildiğin uzun uzun konuşuyorum. Bir gün de babasına diyecek oldu adamın tepkisi; amma büyttün be altı üstü vurmuş sen de ona vur.
Yani benim günler haftalarca uğraşarak çözmeye çalıştığım bir şeyi tek hamlede yerle bir ediyor her anlamda. Yemezsen kedi gelir, k.pek havlar, sinek konar diye diye hayvanlardan soğuttu çocuğu. Şu durumda otoriter bir anneanne daha mı iyi olurdu diyorum ama inanın ki kestiremiyorum, yaşamadan da bilemeyeceğim.
Bence hiç oluru yok, saygı çoktan kaybedildi. Bir kaç gün öncesine kadar bir ktiap okuyordum çocuktan sonra aile ilişkileri adına. Arada ona da sorup fikir alayım bari dedim hani ihtimal... Ama kendisi duvar gibi durup telefnuyla oynamakla yetindi. Ben de kitabı çöpe attım ve asla olmyacağına emin oldum.

Beni erkek çocuğu olması endişelendiriyor. Ruh halini anlamayabilirim, bir erkek figürüne ihtiyaç duyabilir. Huzur anlamında daha iyi olacağıma eminim zaten, geç geldiği günler evet biraz bunalsam da daha dingin oluyoruz çünkü öyle yapma bunu yapma dediğim biri olmuyor, çocuğu ağlatan bir adam da yok. Bir kaç sene sonra zaten bu kadar yorulmayacağımı da düşünürsek eminim evwt daha dingn br hayatımız olacağına

Adamin mizacini degistirmek mumkun degil tabii. Cocuktan sonra rahati bozuldugu, ozgurlugu kisitlandigi icin iyice hircinlasmis olabilir. Parasizlik da etkiliyordur. Ama bu cocuga abuk sabuk davranmasini gerektirmiyor tabii. Kafasinda kadin her seyi cekip ceviren, hem ev hem cocuk her yuku ustlenen ama hic sikayet etmeyen olmali diye kodluyor cogu erkek. En cagdas gozukeni bile boyle. Esimle de her muhabbetin sinu ama sen annesin e baglaniyor. Ne yaptim da yoruldum oluyor hep.

Sizin durumunuzda ben adam akilli bir kez olsun konusmak gerektigine inaniyorym. Siz yorgunlygunuzu, mutsuzlugunuzu, ondan beklentilerinizi o kendiliginden anlasin istiyorsunuz ama bazi erkekler bu mesajlari almiyor iste. Kendi degisen hayatlarina, kendi "yorgunluklarina" o kadar dalmis durumdalar ki, yanibaslarinda bir zamanlar sevgilisu olab kadinin nasil gunden gune degisip uzaklastiginin farkinda olmuyorlar. Iyice bir silkelemek gerekli. Bunu gurursuzluk veya sevgi dilenmek gibi dysunmeyin. Bunca yilin hatirina son bir sans, kopruden once son cikis veya cocugynuzun hatiri icin bir uyari vs gibi dusunun. Acik acik bana yazdiginiz ornekleri ona da anlatin. Aman nolcak yaaa kafasiyla cicuga soyledigi seylerin bazen tamiri zor seylere yol acabilecegini, evliliginizi yiprattigini gormesi lazim. Ha gordu ama ayni tas ayni hamam devam mi,o zmn yolunuza bakarsiniz. O zaman aklinizda acabalar da kalmaz, gonul rahatligiyla oglunuzla br yol cizersiniz.

Koalina yaşadıkların için üzüldüm, aslında birçok insana normal gelecek davranışlar sözler bizim gibi çocuğuna hassas yaklaşan insanlara batıyor. Bu anlattıklarını bir başkasına anlat aman canım ne var bunda onda babası işte kötülüğünü ister mi der. Şunu yapmazsan sevmem, bunu yaparsan küserim vs çocuğu tehdit etmek normal geliyor, değiştirmek de zor. Boşanma konusunda kararlıysan, şu yazdıklarına bakarak ailenin yanında da mutlu olmayacağını söyleyebilirim. O babayla çocuk ne kadar yanlış büyürse , o anneanne profiliyle de öyle büyür. Üstelik baba bir süre ile gidiyor akşam geliyor çocuk daha az görüyor ama anneanne sürekli evde olacak ve sürekli diken üstünde olacaksın. Uyardığın zaman da ciddi gerginlik çıkıyor onu dene bunu deme şunu yapma derken anneyle çatışma halinde bulursun kendini. Biz o konuma geldik , çocuğun yanında saçma sapan kelimeler kullanıyorlar, kendini suçlu hissetmesine sebep olacak sözler sarf ediyorlar en basiti bez ve meme konusunda bile. Benim tavsiyem İstanbul dışında geçimini rahat sağlayacağın bir ile yerleşmen ya da ailenin bulunduğu şehir olsa bile ayrı ev açman. Başka bir ilçesi filan olur böylelikle ihtiyaç anında da yardım alabilirsin, aynı evde yüz göz olmazsın

Bosanmayw karar verirseniz de asla ailenizinnl yanina donmeyin derim. Ayni sehirde olabilirsiniz ama ayni ev huzurunuzunbdaha beter bozulmasina yol acacaktir. 29 yasinda iki cocukla bosanip baba evine donen annemin hayattaki en buyuk pismanligi bosandiginda bizlerle ayri eve cikmayisidir. Bu konuda destan yazabilirim.

Bende çok eskilerdenim aslında senin en baştaki eşya muhabbetlerinden hatta direk gelin yatağıydı, sürekli eş ailesiyle toplanmalarıydı buralardan hatırlıyorum.Hiç şaşırmadım,bu arada bende boşanmış biriyim.Ben her zaman senin daha serinkanlı,dik duruşlu,kimseye müdanası olmayan biri olduğuna inandım.Eşininde çocuksu,biraz kaba ve düşüncesiz.İnsanın ayrılık için önce kendini inandırması gerektiğine inanıyorum.Kimisi aldatmak,şiddet,kötü alışkanlıkları sebep göstermeye cesaret edip boşanamazken bi başkası evlilikte yalnızım zaten, yürümüyor deyip davayı açabiliyor.Ben eşinle konuşarak mantıklı bi boşanma yaşayacağına inanmıyorum.Aile evine dönmek senin için yıpratıcı olacaktır.Sen benden daha iyi bilirsin tabi ama zor bi babayla çocuğu büyütmek için direteceğime kendi bildiğimi okurum daha iyi.Onun işi ne bilmiyorum ama olay pisleşirse nafaka konusu maaş haczine kadar gider,vermek zorunda.Bence bir avukatla detaylıca konuşman iyi olacaktır.

Bütün süreçlerine hakimim nerdeyse hakkında hayırlısı olsun , aile yanında sadece çekirdek aile olmuyor kuzenler çocukluk arkadaşları vs bana daha güvenli geliyor. Çocuk olmasa dönme derdim ama istanbula yakın bir şehirde tek başına bastan başlamak çocukla çok zor , hastalık gece gündüz vs av peki bundan önceki görev yerin neresiydi eski ortamın duruyorsa güvenilir arkadaşlar belki orayı da düşünebilirsin sıfır yerine yarımdan devam edebilmek adına. Baban nasıl peki anneni bastırabilir mi bu süreçte?

Ailenizin evine değil de şehrine dönmeniz em iyisi.

Boşanıp aba evine dönmek, ustelik cocugunuzla dönemek sizi ister istemez " başaramadım, geri döndüm, kendime yetemiyorum anne babama muhtacım, cocugum bu evde sığintı mı acaba...." gibi düsuncelere sevk edecek.

Cok kisa vadede hazir kurulu duzene dahil olmak kolay gibi gelebilir ama daha sonra cok pisman olursunuz.

Kendi özel yaşam alaniniz sizi daha özgür, güçlü ve rahat hissettirecek, cocugunuz da daha mutlu olacak inanin.

Esinizin cocuk icin onaylamadiginiz davranislarina kızıp belki duzeltme cabasina girebiliyordunuz.Anne babaniz icin boyle yapamayacaksiniz yuksek ihtimal. Anneme soyleyemem, yasli insanlar bilemezler, oyle alismislar ne yapsinlar, bisey desem darilirlar, zaten evlerinde kaliyorum... gibi gibi hep icinize atacaksiniz.

Sahsi özgürlüğünüzden asla vazgeçmeyin.

Gerekirse kredi cekip kendi evinzi duzeninizi kurun, kendi memleketinizde oldugunuz icin de eş dost akraba anne babadan da sosyal/manevi destek alirsaniz kisa zamanda yeni hayatiniza adapte olursunuz insallah.

Back
X