• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı Nasıl Oldururum

Yapamam edemem değil, çocuğuma şu anki standartları sağlayamam derdi bu. Elime kalan az bir parayla ben nasıl kaliteli besin, bez ve mama alabilir ona düzgün bir eğitim ve sağlık sağlayabilirim? Kendi mutluluğundan önemli mi elbette değil ama boşanırsam daha mulu, sağlıklı olacağı garanti mi?
Çocuğun kaç yaşında?
Niye sağlayamayasın ki
Evet tabiki daha mutlu olucak sen söylüyorsun çocuk şimdiden tepki geliştirmiş babaya
Kusura bakma alınma canım ama bunlar hep bahaneler
Adamdan kopmak istemiyorum dersin anlarım da yani çocuğuma iyi bir hayat sağlayamam demeni anlayamam!
Meslek sahibi insansın
Memursun garanti işin var
İnsanlar bu şartların yarısına bile sahip değilken neler başarıyorlar
Öğretmenmişsin
Bir çocuğa lan lun diye bağıran bir adamla çocuğunun mutlu bir geleceği olucağını mı sanıyorsun?
Bu çocuğun ergenliği var daha!Yeri gelicek karşı gelicek babaya babası bunu tölere edicek sabıra ve yapıya sahip değil!Şimdi iki bağırınca susar ama ilerde bunu yapmaz!Diyorum işte ülkemizde senin dediğin şeylere aman canım ne var babası o döver de sever de der geçerler!Ama öyle basit değil işte!Çocuk yetiştirmek bir sanat bence bunun için olgun sabırlı bilgili herşeyden önce sağlam bir karekterde güven veren ve nazik bir şekilde çocuğa saygı duyan ebeveynler olması gerek!
Toplumuz görüyoruz hersey ailede başlıyor
Hakkında hayırlısı olsun
Hayat senin seçim senin

Aaaa Koalina... En son bebeğini kabullenmedeki zorlu sürecinive ikinci bebek istediğini biliyorum... Biraz kendine zaman ver. Belki bazı şeyler değişir

Çocuğun kaç yaşında?
Niye sağlayamayasın ki
Evet tabiki daha mutlu olucak sen söylüyorsun çocuk şimdiden tepki geliştirmiş babaya
Kusura bakma alınma canım ama bunlar hep bahaneler
Adamdan kopmak istemiyorum dersin anlarım da yani çocuğuma iyi bir hayat sağlayamam demeni anlayamam!
Meslek sahibi insansın
Memursun garanti işin var
İnsanlar bu şartların yarısına bile sahip değilken neler başarıyorlar
Öğretmenmişsin
Bir çocuğa lan lun diye bağıran bir adamla çocuğunun mutlu bir geleceği olucağını mı sanıyorsun?
Bu çocuğun ergenliği var daha!Yeri gelicek karşı gelicek babaya babası bunu tölere edicek sabıra ve yapıya sahip değil!Şimdi iki bağırınca susar ama ilerde bunu yapmaz!Diyorum işte ülkemizde senin dediğin şeylere aman canım ne var babası o döver de sever de der geçerler!Ama öyle basit değil işte!Çocuk yetiştirmek bir sanat bence bunun için olgun sabırlı bilgili herşeyden önce sağlam bir karekterde güven veren ve nazik bir şekilde çocuğa saygı duyan ebeveynler olması gerek!
Toplumuz görüyoruz hersey ailede başlıyor
Hakkında hayırlısı olsun
Hayat senin seçim senin
Tabi ki seçim benim.
Her şey çok basit ve net olsa zaten neden dert edeyim ki. Bu böyledir diye kabul eder yoluma bakarım. Ayrıca kopmak istemesem de seviyorum, boşanasım yok derim herkese değil ama buraya düşüncelerimi ve duygularımı gayet net yazabiliyorum, yazdım da.
Şu an stabil bir hayatım var ve çocuğuma sağlayabildiğim belli kalitede şeyler var. Henüz 19 aylık ve beslenmesi, gelişiminin azami önem taşıdığı zamanlardayım. Rıhsal gelişimi de elbette. Ev satılır borç kapanır diye net bir durum söz konusu değil. Ev satılmazsa ben üniversitede çocuk okutacak, üç kuruş parası olan aileme mi dayanayım? Bana kalan para 2 bin lira borçlar hariç. Markete mi yetsin, kreşe mi, fsturalara mı misal? Diyelim 5 ay satılmadı, ben bu 5 ay nereden para bulayım?
Bütün her şeyi kuruşuna ve incesine hesap etmeden yola çıkamam haliyle.

Aaaa Koalina... En son bebeğini kabullenmedeki zorlu sürecinive ikinci bebek istediğini biliyorum... Biraz kendine zaman ver. Belki bazı şeyler değişir
O tabi manevi bir istek, oğlum yalnız kalmasın kardeşi oldun modunda...Zamanla her şey daha kötü oldu aslında ve zaman verdikçe daha da kötü olacak belli ki.

10 yıldır üyeyim buraya.
Nişandı, evlilikti, çocuktu derken milyon tane konu açtım. Bir dönem çok pişman olsam da şimdi dönüp okuyorum ve hayatımın ne kadar acınası ve boş uğraşlarla geçtiğini düşünüyorum.

Çocuk sonrası gittikçe sağlamlaşan bir boşanma isteğim var. Bunu kendisine çat pat açsam da elle tutulur bir şey olmadan karşısına ciddi ciddi dikilmek istemiyorum hazırlıklı olmak adına.

Herkes bilmek zorunda değil elbette, bilmeyen tanımayanlar için hödük bir adamı sevip evlendim ve kaçınılmaz sona bir de çocuk dahil ettim. Kendim de çok müthiş insan olmasam da hak ettiğimden fazla haksızlığa uğradığımı ve yalnız bırakıldığımı düşünüyorum. Yine her anne gibi başta oğlumun psikolojisini sonra geçim olayını düşünerek ne yapacağımı çok da bilemez haldeyim. Boşandığımda yüksek ihtimal ailemin yanına gideceğim ve oğlumun babasıyla çok da görüşebileceğini zannetmiyorum. Yani benden boşanınca oğlunu da evlatlıktan çıkarmış bir adam olacak karşımda. Ben bu durumu dengeleyemem ve ne gibi tahribatlar doğurabilir endişeliyim. Şu an evet baba olmasa da olur hatta olmasın modunda oğlum. Sürekli gergin ve sürekli yanlış mesajlar veren biri olduğu için resmen onu sevmiyor ayrıntılara girmeyeceğim. İlgisiz değil ama ona karşı da höt höt ve her an yanında olmayacağını, her koşulda sevmeyeceğini, oturursa, yemeğini bitirirse her şeyin iyi hoş yoksa kötü olacağını hissettiriyor kısacası. Bebekken kolay ama zaman geçtikçe karşıma ne gibi sorunlar çıkacak, ne kadar kalbi kırılacak, bana kızacak mı, babasını ne kadar isteyecek bilemiyorum.

Ailemin yanında olmak çocuğum için ne kadar iyi olacak? Annem aşırı otoriter ve dediğim dedik bir kadın. Ben kendi hayatım adına bunun sıkıntısını çok çektim ve karakterime de işlendi ama çocuğuma öyle olmaması için üstün bir çaba sarfediyorum. Annemin ve babamın yansımaları var sonuçta bende de. Şimdi oraya gidince bugün eşimin negagatif etkilerini yok etmek için uğraşırken aileminkiyle uğraşmak zorunda kalacağım. Başka ve bilmediğim şehre yerleşmem mümkün değil. Ayrı ev açmam da çok olası görünmüyor. Diğer yandan bitmemiş bir sürü borç var zaten.

Tek başıma çocuk bakmak değil ama çocuğumu tek bırakıyor olmak ve şimdiden geleceği için türlü sorunlar yüklüyor olmak zihnimi çok yoruyor.

Bu zamana kadar en derin sorunlarımda kimse olmadı yanımda, bir omuzda rahatlayabildiğimi, ağlayabildiğimi bilmem. O yüzden sanırım 10 yıldır ne zaman sıkılsam buraya konu açtım. Bu da öyle bir konu oldu işte.
Gücünüz varsa ailenizin yanına dönmeyin. Benim annem de çok sıkı bir kadındı, ama torununa bize yaptığı şeyleri yapamıyor. Kıyamıyor. 🙂 Anneniz çocuğunuza karşı nasıl acaba?

Üzüldüm ama şaşırmadım başından beri ortak bir hayata adapte olamamıştınz. Konularını biliyorum yorumlarından az bucuk seni tanıyorum. Başarabileceğine inanıyorum fakat yinede bir süre ayrı kalmayı deneseniz? Ailesinin yanında kalsa bir iki hafta şöyle bir kafa dinleseniz iyice düşünseniz nasıl olur?

Ben sizde ki mutsuzluğu hissetmiştim. Ama her şey bence üst üste gelmiş gibi , yani biraz vites küçültmek gerek yol alırken. Önce insanın kendi içinde birşeyleri çözmesi gerekiyor tamamen bitirebilmesi için.Çocuk için pişmanlık yaşanabilir. Yani ne kadar beğenmesinizde babaya da ihtiyacı var. Süreç nasıl işlerse işlesin inşallah her şey gönlünce olur.

Tabi ki seçim benim.
Her şey çok basit ve net olsa zaten neden dert edeyim ki. Bu böyledir diye kabul eder yoluma bakarım. Ayrıca kopmak istemesem de seviyorum, boşanasım yok derim herkese değil ama buraya düşüncelerimi ve duygularımı gayet net yazabiliyorum, yazdım da.
Şu an stabil bir hayatım var ve çocuğuma sağlayabildiğim belli kalitede şeyler var. Henüz 19 aylık ve beslenmesi, gelişiminin azami önem taşıdığı zamanlardayım. Rıhsal gelişimi de elbette. Ev satılır borç kapanır diye net bir durum söz konusu değil. Ev satılmazsa ben üniversitede çocuk okutacak, üç kuruş parası olan aileme mi dayanayım? Bana kalan para 2 bin lira borçlar hariç. Markete mi yetsin, kreşe mi, fsturalara mı misal? Diyelim 5 ay satılmadı, ben bu 5 ay nereden para bulayım?
Ev ortak değil mi ?
Boşanma davası açarsan talep ediceksin
Hakların var
Nafaka var
Neden ailene dayanıcaksın ya ne alaka
Nasıl mutluysan öyle yaşa
Hiçbir öneriyi beğenmiyorsun
Yapamam yapamam yapamazsın bencede
O yüzden eşinle geçinmeye bak iyi günler

Ev ortak değil mi ?
Boşanma davası açarsan talep ediceksin
Hakların var
Nafaka var
Neden ailene dayanıcaksın ya ne alaka
Nasıl mutluysan öyle yaşa
Hiçbir öneriyi beğenmiyorsun
Yapamam yapamam yapamazsın bencede
O yüzden eşinle geçinmeye bak iyi günler
Hayır ortak değil benim üzerime ama ortak ödüyoruz. Öneri beğenmeme değil böyle dan dun konuşanşarın önerilerini beğenmiyorum.
Asgari ücretle neler başarıyorlar böyle kadınları anlamıyorum denirse, ünlemlerle dolu mesajlar yazılırsa o öneri değil zaten eleştiri ve can sıkıcı oluyor. Sanırım yeterince kibarca anlattım.

Hayır ortak değil benim üzerime ama ortak ödüyoruz. Öneri beğenmeme değil böyle dan dun konuşanşarın önerilerini beğenmiyorum.
Asgari ücretle neler başarıyorlar böyle kadınları anlamıyorum denirse, ünlemlerle dolu mesajlar yazılırsa o öneri değil zaten eleştiri ve can sıkıcı oluyor. Sanırım yeterince kibarca anlattım.
Yalan mı söylediklerim peki?
Çaresiz biri değilsin demek istedim
Bir mesleğin var
Eğitimlisin
Eleştiri değil aksine gücünü farketmen için yazmıştım
Şimdi yazdıklarım hoşuna gitmiyor olabilir ama bir gün bana hak vericeksin
Oturduğum yerden sallamıyorum hayatta iyi bir deneyimim olduğunu düşünüyorum
Eşinin tarzını hiç beğenmedim
Evlilik adamı değil belli
Yarın ben gidiyorum derse şaşırma
Bu tiplerin sonu bu
Kendini sağlama alıp gidebilir
O yapmadan sen yap dedim
Neyse umarım bu dediklerimin hiçbiri çıkmaz
Eşin istediğin gibi biri olur diyeyim
Ama insan değişmez hele erkekler hiç değişmiyor

Bence insan mutsuzsa artik bosanmali ve oluruna bakmali. En azindan umudu olur.

Olayin negatif yonlerine de ne kadar hazirlikli olunursa o kadar rahat gecer surec.

Istanbulda cocuk buyutmek cok zor zaten, hele ki tek basina. Mecbur degilseniz kalmaniz hic akillica olmaz. Ailede annenizin diktatorlugunu babaniz kapatabilecekse o sehre tasinilabilir. Cok yakin olmadan cok da uzak olmadan. Belki sizin babaniz da erkek figuru olarak yardimci olabilir. Zira benim iki oglum da babalarina cok duskun ve bir nevi rol model oluyor onlara. Acikcasi bazi konulari babaya itmek de benim isime geliyor. Ayakta isemeyi ogretmek, cinsiyetini kesfettigi donemdeki garip garip davranislar falan gibi isler babada. Dede de bu konuda yardimci olabilir, tabi ki anne de yapabilir de sanki erkek erkege daha kolay gibi geliyor bana.

3.yastan itibaren alan devlet anaokullari tek basina karsilanabilir, ancak suan bakimevine gitmesi gerek sanirim, o tek maasla cok zorlar, o yuzden belki 3 yas barajini bekleyebilirsiniz.

Hayirlisi olsun.
Belki esinize kararinizi acikladiginizda bir kez daha denemeyi teklif eder. Bu da degerlendirilebilir.

Tabi ki seçim benim.
Tamamen destekliyorum bu düşüncelerinizi. Çocuğunuzun maddi manevi her ihtiyacını karsilayabileceginizden emin olmanız lazim şartları olgunlastirmadan olmaz. Eşiniz şartlarınızı kabul ederse, bir süre ailesinde yaşayabilir. Ev satilip herkes kendi yoluna diyene kadar mesela. O zaman borç harç olmaz maaşınız size kalır. Ortalama bir öğretmen maaşı da bir anne ve bir çocuğu ortalama bir şehirde gecindirir diye düşünüyorum. Bodoslama asla asla hareket etmeyin. Çocuğunuza yetişemedikçe kendinizi suçlarsınız. Şimdikinden daha beter bir ruh haline düşersiniz ki bunun ne size ne oğlunuza faydası yok.

Onun rahatının bozulması zerre umrumda değil benim döndüğüm yolları görünce. Buradakiler de bilir çok ciddi depresyonlardan çıktım ben, onun da sıkıntısı varsa söyleyebilirdi. Asla açık değil normalde de konuşmaz. Çocuk önceki şikayetlerime baktım yine aynı şeylerin yön değiştirmiş hali. Yine telefondaymış sürekli, hep ilgisizmiş, ağzını bıçak açmazmış. Bunca sene konuşmuşum zaten daha buradayken oturup konuşmaya çalıştım ama zevzek zevzek gülüp çok

Ne ilginç değil mi ama?
İnsan annesine de sırtını yaslayamayacaksa kime yaslayacak?

Soyle soyleyeyim,maddi acidan onemli bir destekti anneannem. Aslinda manevi yonden de oyleydi en baslarda. Kardesimle biz cok kucuktuk, annemin calismasi gerekiyordu ve bizi anneannem buyuttu. O olmasa annem her anlamda zorlanirdi, tamamen hakkini yiyemem.ama cok baskin bir karakterdi anneannem. Hep onun dedigi olurdu, onun kurallariyla onun anlayisiyla buyuduk biz. Bir sure sonra biz annemi ablamiz gibi, anneannemizi annemiz gibi gormrye basladik. Annem bunun cok mucadelesini verdi zamaninda ve cok yiprandi. Ben zamanla buyudukce aklim erdikce kimlik karmasasindan kurtuldum ancak bu durum kardesim icin daha zor oldu. Hala annemi pek kaale almaz, dinlemez. annem hep anneannemin bizle onunnl arasindaki iliskiyi zedeledigini dusunur. Bunlar en basit ama temel problemler. Daha birr suru sey sayabilirim.

Babası höt höt olan çoçuklar ilerde içine ata ata sinir hastası oluyor ve şiddete meyilli oluyorlar ve de kötü bir arkadaş ortamına girdiği anda

babasından öc almak için tüm kötü alışkanlıklara düşebiliyorlar

Ayrıca siz nasıl dayandınız böyle adama demekki sizde çoçuklukta ihmal edilme sonucu değersizlik şeması var yani

höt höt kaba insanlara alttan alma daha çok bağlanma durumu yani değersizlik bildiğiniz bir duygu olduğu için beyniniz bu duyguyu tanıyorum diyip uzaklaşmıyor

Psikolog tan yardım almazsanız boşanamazsınız

Çünkü yıllardır böyle bir adama sabreden kişi stokholm sendromu yaşıyordur

Yani kötü davranan kişiye bağlılık

Bu adam sizi kıskandırır yine döndürür

O yüzden uzmandan yardım şart.

Yapamam edemem değil, çocuğuma şu anki standartları sağlayamam derdi bu. Elime kalan az bir parayla ben nasıl kaliteli besin, bez ve mama alabilir ona düzgün bir eğitim ve sağlık sağlayabilirim? Kendi mutluluğundan önemli mi elbette değil ama boşanırsam daha mulu, sağlıklı olacağı garanti mi?

Konularına ben de aşinayım
Mühim olan karar vermek Koalina
Sonra su akar yolunu bulur, inan bana her şeyi hesaplayamazsın
Önce konuyu eşine aç, maddi işleri nasıl çözeceğinizi planlayın
Sonrasında naçizane fikrim ailenle aynı şehirde ama ayrı bir ev
Kendi düzenini kurmazsan çocuğun için verdiğin mücadele boşa gider
Öğretmensin, çocuklara duyarlısın, etrafındaki insanlar ailen bile olsa yanlış yaklaşımlara müdahale edememek seni üzer
İlaveten boşanınca aile evi eskisi gibi olamıyor, bir çocuk var , aileler yaşlanıyor, dur sus kafam şişti gürültüden deseler kalbin incinir. En temizi kendi düzenini kurmak, belki dört dörtlük olmaz, eksiği gediği olur ama çocuğu tamamlayan bunlar değil, çocukların sadece huzura ve mutluluğa ihtiyacı var. Ailene yakın olursun, desteklerini alırsın ama haneler ayrı olduğu zaman tatlı olursunuz. İyi bir anne, huzurlu bir ortam on babaya bedeldir. Umarım kolaylıkla çözülür herşey, bize yaz buradayız her zaman, elimizden ne gelirse yanındayız

Emin misin? Bence hala dogum sonrasi post partum depresyon var. Eslerde de oluyor annelerde de. Bosanmalarin cogu cocuktan sonraki 2 yilda oluyor. Cocuk donum noktasi.

Aile danismani denedin mi ya da psikolog? Bebek olduktan sonra da adapte olamamistin, bende olamadigim icin benzer sorunlari esimle ysadim ama astim sonucta. Bir seyler uapmali, kesip atmamali hemen.

Yalan mı söylediklerim peki?
Çaresiz biri değilsin demek istedim
Bir mesleğin var
Eğitimlisin
Eleştiri değil aksine gücünü farketmen için yazmıştım
Şimdi yazdıklarım hoşuna gitmiyor olabilir ama bir gün bana hak vericeksin
Oturduğum yerden sallamıyorum hayatta iyi bir deneyimim olduğunu düşünüyorum
Eşinin tarzını hiç beğenmedim
Evlilik adamı değil belli
Yarın ben gidiyorum derse şaşırma
Bu tiplerin sonu bu
Kendini sağlama alıp gidebilir
O yapmadan sen yap dedim
Neyse umarım bu dediklerimin hiçbiri çıkmaz
Eşin istediğin gibi biri olur diyeyim
Ama insan değişmez hele erkekler hiç değişmiyor
Ben değişir umudu taşımıyorum ki aslen.
Eşim zorluklara gelemeyen biri ailenin en küçük ve tek erkeği. Ablalarıyla 10 yaş kadar var aralarında ve sürekli para yağmış, bakılmış, ilgi odağı olmuş. Bense evin en büyük çocuğuyum en küçğkle aramda 15 taş var. Hep baktım, düşündüm, gözettim ve toparladım. O yüzden aramızda derin bir hayat farkı var. Ben artık göz kulak olmaktan yoruldum, sorun çözmekten, büyük gibi davranmaktan. O ise hala evin en küçük şımarığı gibi davranmaktan sıkılmadı.
Bence insan mutsuzsa artik bosanmali ve oluruna bakmali. En azindan umudu olur.

Olayin negatif yonlerine de ne kadar hazirlikli olunursa o kadar rahat gecer surec.

Istanbulda cocuk buyutmek cok zor zaten, hele ki tek basina. Mecbur degilseniz kalmaniz hic akillica olmaz. Ailede annenizin diktatorlugunu babaniz kapatabilecekse o sehre tasinilabilir. Cok yakin olmadan cok da uzak olmadan. Belki sizin babaniz da erkek figuru olarak yardimci olabilir. Zira benim iki oglum da babalarina cok duskun ve bir nevi rol model oluyor onlara. Acikcasi bazi konulari babaya itmek de benim isime geliyor. Ayakta isemeyi ogretmek, cinsiyetini kesfettigi donemdeki garip garip davranislar falan gibi isler babada. Dede de bu konuda yardimci olabilir, tabi ki anne de yapabilir de sanki erkek erkege daha kolay gibi geliyor bana.

3.yastan itibaren alan devlet anaokullari tek basina karsilanabilir, ancak suan bakimevine gitmesi gerek sanirim, o tek maasla cok zorlar, o yuzden belki 3 yas barajini bekleyebilirsiniz.

Hayirlisi olsun.
Belki esinize kararinizi acikladiginizda bir kez daha denemeyi teklif eder. Bu da degerlendirilebilir.
İstanbul zaten hç mantıklı değil. Boşanma düşüncesi olmadan önce de ev borcu bitince gitmeyi planlıyorduk. Evet aile şehri ama ayrı ev çok daha mantıklı olacak belli ki.
Tamamen destekliyorum bu düşüncelerinizi. Çocuğunuzun maddi manevi her ihtiyacını karsilayabileceginizden emin olmanız lazim şartları olgunlastirmadan olmaz. Eşiniz şartlarınızı kabul ederse, bir süre ailesinde yaşayabilir. Ev satilip herkes kendi yoluna diyene kadar mesela. O zaman borç harç olmaz maaşınız size kalır. Ortalama bir öğretmen maaşı da bir anne ve bir çocuğu ortalama bir şehirde gecindirir diye düşünüyorum. Bodoslama asla asla hareket etmeyin. Çocuğunuza yetişemedikçe kendinizi suçlarsınız. Şimdikinden daha beter bir ruh haline düşersiniz ki bunun ne size ne oğlunuza faydası yok.
Kesinlikle o yüzden ince hesaplardayım. Ben çok para muhabbeti yapılan bir evde büyüdüğüm için işe girince asla maaşımı bile söylemedim net olarak o kadar negret ettim bu muhabbetlerden. Eşimle de yapmam bilmez net olarak ne alıyorum, ortalama bilir sadece. Çocuğum da paramız yok, patam yetmiyor gibi muhabbetlere tanık olsun istemem. Hesap kitwp yapıp çıkmam lazım yola.
Soyle soyleyeyim,maddi acidan onemli bir destekti anneannem. Aslinda manevi yonden de oyleydi en baslarda. Kardesimle biz cok kucuktuk, annemin calismasi gerekiyordu ve bizi anneannem buyuttu. O olmasa annem her anlamda zorlanirdi, tamamen hakkini yiyemem.ama cok baskin bir karakterdi anneannem. Hep onun dedigi olurdu, onun kurallariyla onun anlayisiyla buyuduk biz. Bir sure sonra biz annemi ablamiz gibi, anneannemizi annemiz gibi gormrye basladik. Annem bunun cok mucadelesini verdi zamaninda ve cok yiprandi. Ben zamanla buyudukce aklim erdikce kimlik karmasasindan kurtuldum ancak bu durum kardesim icin daha zor oldu. Hala annemi pek kaale almaz, dinlemez. annem hep anneannemin bizle onunnl arasindaki iliskiyi zedeledigini dusunur. Bunlar en basit ama temel problemler. Daha birr suru sey sayabilirim.
Evet gerçekten çok can sıkıcı ama annem aşırı da dobradır. Zaten çok sıkışık değilsem oğluma da bakmayacaktır, baksa da çok anne hibi davranmaz. Ama beraber yaşamakta fsrklı olabilir işler. Açıkçası gidince bir haftafan sonra sıkılıyorum kendi evim gibi değil neticede ben de öyle düşünüyorum.
Babası höt höt olan çoçuklar ilerde içine ata ata sinir hastası oluyor ve şiddete meyilli oluyorlar ve de kötü bir arkadaş ortamına girdiği anda

babasından öc almak için tüm kötü alışkanlıklara düşebiliyorlar

Ayrıca siz nasıl dayandınız böyle adama demekki sizde çoçuklukta ihmal edilme sonucu değersizlik şeması var yani

höt höt kaba insanlara alttan alma daha çok bağlanma durumu yani değersizlik bildiğiniz bir duygu olduğu için beyniniz bu duyguyu tanıyorum diyip uzaklaşmıyor

Psikolog tan yardım almazsanız boşanamazsınız

Çünkü yıllardır böyle bir adama sabreden kişi stokholm sendromu yaşıyordur

Yani kötü davranan kişiye bağlılık

Bu adam sizi kıskandırır yine döndürür

O yüzden uzmandan yardım şart.
Aklınızda nasıl bir tip var bilemiyorum ama eşim höt höt olduğunun farkında değil. Babası da bu şekilde yüksek volümlü ve iyi bişey söylese de gergin gibi konuşur. Eşim de aynı ona benzemiş. Zannetmeyin ki tamamen ilgisiz, düşüncesiz, kaba saba. Tabi ki artı yönleri de var ki bu zamana kadar geldi ama artık o artılar benim için bir şey ifade etmiyoe ve eksiler çoğaldı. Kendisi evdeyse ben alt değiştirmem örneğin, uyutmam, yedirmem. Bunları eşim yapar ama zaman zaman kantarın topuzu kaçar. Bir sabah bakarım çok iyi davranıyor, ertesi sabah gergin kalkmış ve çocuğa yansıtmış onu yapma bunu elleme diyor.
Duruma da aşinayım evet annem bunun on katı falandı çünkü. Canım sıkkın olsa senin ne sorunun olabilir ki bu yaşta diyen ve hiç bir şeyi önemsemeyen doğal olarak her şeyi içime atmamı sağlayan biriydi
Konularına ben de aşinayım
Mühim olan karar vermek Koalina
Sonra su akar yolunu bulur, inan bana her şeyi hesaplayamazsın
Önce konuyu eşine aç, maddi işleri nasıl çözeceğinizi planlayın
Sonrasında naçizane fikrim ailenle aynı şehirde ama ayrı bir ev
Kendi düzenini kurmazsan çocuğun için verdiğin mücadele boşa gider
Öğretmensin, çocuklara duyarlısın, etrafındaki insanlar ailen bile olsa yanlış yaklaşımlara müdahale edememek seni üzer
İlaveten boşanınca aile evi eskisi gibi olamıyor, bir çocuk var , aileler yaşlanıyor, dur sus kafam şişti gürültüden deseler kalbin incinir. En temizi kendi düzenini kurmak, belki dört dörtlük olmaz, eksiği gediği olur ama çocuğu tamamlayan bunlar değil, çocukların sadece huzura ve mutluluğa ihtiyacı var. Ailene yakın olursun, desteklerini alırsın ama haneler ayrı olduğu zaman tatlı olursunuz. İyi bir anne, huzurlu bir ortam on babaya bedeldir. Umarım kolaylıkla çözülür herşey, bize yaz buradayız her zaman, elimizden ne gelirse yanındayız
Umuyorum iyi olur. Aşlem bu duru a kalp krizi geçirir muhtemelen. Bir hafta sonra yanlarına gidiyorum, konuyu açıp açmamakta çok kararsızım.
Emin misin? Bence hala dogum sonrasi post partum depresyon var. Eslerde de oluyor annelerde de. Bosanmalarin cogu cocuktan sonraki 2 yilda oluyor. Cocuk donum noktasi.

Aile danismani denedin mi ya da psikolog? Bebek olduktan sonra da adapte olamamistin, bende olamadigim icin benzer sorunlari esimle ysadim ama astim sonucta. Bir seyler uapmali, kesip atmamali hemen.
Bu konuyla ilgili hayır sadece lohusa depresyonu ile ilgili yardım aldım.
Bu konu ise paramı harcayamayacağım bir konu çünkü doğumdan sonra pat diye olmadı her şey. Eski konularıma bakıyorum 5 sene önce de başka konuda benzer davranışkara sinir olmuşum. Adamın karakteri bu ve yaş alıp sorunlar çıktıkça huysuzlaşıyor. Doğum sonrası adaptasyob sorunu bence sorunlarımızdan sadece birisi

10 yıldır üyeyim buraya.
Nişandı, evlilikti, çocuktu derken milyon tane konu açtım. Bir dönem çok pişman olsam da şimdi dönüp okuyorum ve hayatımın ne kadar acınası ve boş uğraşlarla geçtiğini düşünüyorum.

Çocuk sonrası gittikçe sağlamlaşan bir boşanma isteğim var. Bunu kendisine çat pat açsam da elle tutulur bir şey olmadan karşısına ciddi ciddi dikilmek istemiyorum hazırlıklı olmak adına.

Herkes bilmek zorunda değil elbette, bilmeyen tanımayanlar için hödük bir adamı sevip evlendim ve kaçınılmaz sona bir de çocuk dahil ettim. Kendim de çok müthiş insan olmasam da hak ettiğimden fazla haksızlığa uğradığımı ve yalnız bırakıldığımı düşünüyorum. Yine her anne gibi başta oğlumun psikolojisini sonra geçim olayını düşünerek ne yapacağımı çok da bilemez haldeyim. Boşandığımda yüksek ihtimal ailemin yanına gideceğim ve oğlumun babasıyla çok da görüşebileceğini zannetmiyorum. Yani benden boşanınca oğlunu da evlatlıktan çıkarmış bir adam olacak karşımda. Ben bu durumu dengeleyemem ve ne gibi tahribatlar doğurabilir endişeliyim. Şu an evet baba olmasa da olur hatta olmasın modunda oğlum. Sürekli gergin ve sürekli yanlış mesajlar veren biri olduğu için resmen onu sevmiyor ayrıntılara girmeyeceğim. İlgisiz değil ama ona karşı da höt höt ve her an yanında olmayacağını, her koşulda sevmeyeceğini, oturursa, yemeğini bitirirse her şeyin iyi hoş yoksa kötü olacağını hissettiriyor kısacası. Bebekken kolay ama zaman geçtikçe karşıma ne gibi sorunlar çıkacak, ne kadar kalbi kırılacak, bana kızacak mı, babasını ne kadar isteyecek bilemiyorum.

Ailemin yanında olmak çocuğum için ne kadar iyi olacak? Annem aşırı otoriter ve dediğim dedik bir kadın. Ben kendi hayatım adına bunun sıkıntısını çok çektim ve karakterime de işlendi ama çocuğuma öyle olmaması için üstün bir çaba sarfediyorum. Annemin ve babamın yansımaları var sonuçta bende de. Şimdi oraya gidince bugün eşimin negagatif etkilerini yok etmek için uğraşırken aileminkiyle uğraşmak zorunda kalacağım. Başka ve bilmediğim şehre yerleşmem mümkün değil. Ayrı ev açmam da çok olası görünmüyor. Diğer yandan bitmemiş bir sürü borç var zaten.

Tek başıma çocuk bakmak değil ama çocuğumu tek bırakıyor olmak ve şimdiden geleceği için türlü sorunlar yüklüyor olmak zihnimi çok yoruyor.

Bu zamana kadar en derin sorunlarımda kimse olmadı yanımda, bir omuzda rahatlayabildiğimi, ağlayabildiğimi bilmem. O yüzden sanırım 10 yıldır ne zaman sıkılsam buraya konu açtım. Bu da öyle bir konu oldu işte.
Seni anliyorum. Ben de ayni durumdayim. Surekli suclanan taraftayim. Bugunlerde bosanmaya karar verdim. Esim hala suclamalara devam tabi. Aynen kucuk bi cocugum var. Okula baslayacak. Annem hayatta degil zaten. Kendim bi ev tutucam. Bi kac esya ayarlicam. Onemli olan huzurlu olmak degil mi. Bi kase corba icsek kuzumla agzimizin tadi yerinde olsa yeter. Cocugun kac yasinda bilmiyorum ama devlet okullarinin anaokullari var sabah birlikte girer oglen cikarsiniz. Esinle de acikca konus. Sakince. Bu kadar.

Eğer bir gün boşanırsam çocuğumu Kaş ta büyütürüm, ev tutarım büyük bir mahalle gibi Kaş kışı dinlendiriyor yazı eğlendiriyor çocuklar hep çok özgür.. kendimce benim B planım bu
koalina, Allah yardımcın olsun zor ama imkansız değil mesleğin ve eğitimin var şükür.
Şans diliyorum

Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar Ailenin yanına gitmeyi tavsiye etmem, ev üstüne ev olmuyor...

Back
X