Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

arkadaşım senin yazılarını okurken sanki ben yazıyormuşum gibi hissettim, yaşadığım her şey yeniden canlandı gözümde. biz kadınlar değişiyoruz ama erkekler ve aileleri hep eski kafada kalıyorlar. adın "gelin" ise herşeyi idare etmek, sineye çekmek senin görevin oluyor, sineye çekmezsen de kabahat sende oluyor, bir de özür bekliyorlar utanmadan, o özrü de dilemezsen yine suç sende oluyor. ben boşanma davası açtığımda benim ex bütün suçun bende olduğunu söylemişti. Allah ıslah etsin onları

canım zaten adamın kzıını arayıp sorduğu yok. bir kaç ayda bir annesi arar,bende insanlık olsun ayrılmamızda ana nedenin kaynağı o ama gene yaşlı torunu deyip hiçbir zaman cevap vermemezlik yapmadım. en son aradığında tavrı görsen bana ödemedikleri nafaka üzerinden emri vaki bir şekilde ahkam kesiyor. neymiş hakkı 250 miş ama 500 ü kabul etmişlerde ben kıza onun için iyi bakacakmışım, falan gibi saçmalıklar ve hala bir yığın suçlamalar. öyle bir konuşuyorki görsen bir an bunlar icraya para yatırdı sandım ama yatırmamışlar tabii. Allah'a şükür çalışıyorum kızıma bakmak için onun parasına ihtiyacım yok. zaten dokunmayıp kızım adına biriktirmeyi düşünüyordum. bundan sonra annesi ararsa cevap vermeyi düşünmüyorum babası merak ediyorsa kendisi arar sorar. yani gördüğün gibi garip insanlar onun için paraları kendileri her şekilde hayatımdan uzak dursunlar istiyorum.

Anladım canım.. Allah hakkımızda hayırlısını versin inş.. herşey güzel olur hepimiz için inş.

evet kızlar kesinlikle herşey güzel olacak bütün gün şunu düşündüm hiçbir anne yuva yıkmak istemerz anne diyorum kadın değil çünkü çocuğu için katlanırım der ama bakarki karşısındakinin derdi yuva değil annesi babası bilmem nesi ise ozamn derki ben çocuğumlada yuva olurum derrr ve noktayı koyar rabbim sana duam yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştır.

daha önce de yazdığımı hatırlıyorum ama bir daha yazayım, annelik içgüdüseldir, anne o bebeği karnında hissetiği anda anne olur zaten . ama babalık güdüsü diye bir şey yok, adam baba olmayı içten isterse baba olur, istemezse de olmaz. bırakın eşiniz "aile" olarak ana-babasını mı görüyor; yoksa eşini-evladını mı görüyor kendisi seçsin.

inan her söylediğine katılıyorum gerçeği söylemek gerekirse onun vereceği karar korkutuyor belki beni arkadaşım ama ne diyelim mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler dua edin canm bana rabbim hayırlısını nasip etsin

artık bende bosanmak uzere olan bır anneyım..yazılanları okumadım hıc heyecanla basladım yazmaya..
oncelıkle herkese yenı hayatında sans huzur mutluluk dılerım ve tabıı kı prens ve prenseslerınızle
benım de 2bucuk yasında harıka bır kızım var.3 yıldır evlıyım ve 3 aydır ayrıyım.danımarkadaydık evlenerek gıttım ben esımle.tatıl ıcın geldık ve o bızı bırakıp gıttı..ucak bıletlerını,cuzdanımı alarak..
hakaretten,asagılanmaktan butun ozguvenımı yıtırmıstımm
daha once bır baslık acmıstım hıc bu olaylar yoktu o zaman yanı bosanma..esım benı sevmıyor dıye bır baslıktı..oradadad yazmıstım ne denlı kucumsendıgımı boy ve gogus ve kadın vucut hatlarıyla ılgılı..
zamanla daha ıgrenclestı oyle kı elestırılerı yorumları kzızımı da kapsamaya basladı..yanı mesela :
ınsallah ...... fızıgı sana benzemez,ınsallah cuce olmaz senın gıbı...vs.yanı 162 olmaz..
bunun dısında hep soyle derdı
guzellık her kapıyı acarmıs,yegenı ve ablasının fızıgı harıkaymıs ben maymunmusum...vs
sımdı mahkeme avukat ...
cok yabancıyım bu konulara umarım hersey bızım ıcın harıka olur ve sızler ıcınde
sevgıler

kızın ve senin için hayırlısı olur inşallah. herkesin hikayesinde bir parça kendine benzerlik buluyor insan. başta herşey insana ürkütücü geliyor, yeni yaşam zor olacak diye düşünüyorsun ama insan herşeye alışıyor, zamanla geçiyor. şimdi daha huzurluyum biliyormusun. tek sıkıntım sanki hzuurumu bozacak tedirginliği var içimde o kadar.

bütün erkekler aynı bana hiç kimse farklı erkekte var demesin burada yazılanları okudukça ne kadar doğru düşündüğümü bir kere daha anlıyorum maalesef... keşke yanılabilsem erkekler hakkında....

yazdıklarınızı okuyunca benimde nasıl aşağılandığımı bir kere daha hatırlattın... kendileri dünya güzelleri yaa yanlarında bizleri beğenmezler aşağılık herifler...

sakın ama sakın kendine olan güvenini kaybetme ilk önce kendine güvenebilmelisin ki bu boşanma sürecinde dim dik ayakta kalabilesin...
kızın var Allah bağışlasın annesinin ne kadar güçlü bir kadın olduğunu görsün ileride seni örnek alacak...
inan boşandıktan sonra herşey o kadar güzel oluyor ki hiç üzülme Allahım herşeyi yoluna koyuveriyor..
Rabbim sağlık versin yavrunu sana bağışlasın gerisi olup gidiyor zaten...

cok tesekkur ederım,guclenıyorum okudukca mınnettarım hıssettırdıklerınız ıcın

amın tesekkur ederım cok,yazılanlar guclendırıyor kendımı ıyı hıssetmeme sebep oluyor sayenızde,tesekkur ederım hıssettırdıklerınız ıcın

slm arkadaşlar umarım herkes iyidir ve daha iyi olacak maddi manevi buna inanın neye inanırsanız o olur :)

kızlar mehir konusunu biliyorsunuzdur; alanınız var mı mehirini ?

slm arkadaşlar umarım herkes iyidir ve daha iyi olacak maddi manevi buna inanın neye inanırsanız o olur :)

kızlar mehir konusunu biliyorsunuzdur; alanınız var mı mehirini ?

canım biliyorum ben benimde vardı mehirim, evi o terk edip gitti için mehirde olanlar otomatikman bana kaldı, fakat takılar konusuna gelince zaten hiç bir şekilde ödemeyecekti bende biran evvel kurtulmak adına hiç bir talepte bulunmadım...

ama alındığını biliyorum, değişmedi ise ....

Mehir mi ??? evlenirken erkeklerin söz verip de boşanma zamanı vermemek için aslan kesildikleri olay.benmde vardı mehirim hemde hacı olan sevgili kayınpederim de verecekti amaa nerde sorsan onlara mehiri var bu gelinin diye mehir de neymiş yenilen bir şey mi derler.

evlenirken imam sordu hoca nikası esnasında, hacı olan kayınpederim 100 gr altın demişti...
dava açtığım tarihlerde istedim eltim aracılığıyla dediği şey 'o da takıları almış' ne alakaysa...
takılar zaten kadınındır ki zaten takanların hepsi benim tarafımdı. Mehiri vermesi gerekiyor aslında ama üstüne yatmak için takıları aldı diyor ve de kadın boşanırsa mehir alamaz diyormuş.
Araştırdım kadın haksız sebeplerle boşanmak isterse mehir yokmuş sebep sürekli evlenip boşanmaların önüne geçmek için
ama kadın haklı sebeplerle boşanmayı isteyen taraf olursa mehirini alması gerkiyor bunun çok da büyük günahı varmış
asıl verilmesi geren tarih ise evlenildikten sonra ki ilk birkaç aymış üstelik...
eşim beni boşanmaktan vazgeçirmek için tüm eş dost akrabayı gezdi, annemi kötüledi, barıştırmaları için konuştu milletle boş yere rezillik yaptı... ben şimdiye kadar böyle bişiy yapmadım ama şeytan diyor git camiye imama şikayet et onları mehirimi bile vermediler de rezil et hacıyı (çünkü kayınpeder 5 vakit namazı o camide kılar, oradan çıkmaz herkesi tanır)

Ah canm benm bizimkiler de hacı abdestli namazlı ama dediğim gibi bilmiyorum rabbim yolumuzu aydınlatsın dualarına beni de katarsan sevinirim.

2013 Mart ayından beri boşanma davam devam ediyor üstelik 6 aylık gebeyken açtım. Zor mu gerçekten çok zor bir karardı. Psikolojik problemleri olan bu erkekler neden evlenip aklı başında,kendi ayakları üzerinde duran insanlarla neden evlenip o kişinin hayatını karartmak için elinden geleni yapar anlamıyorum. Başlangıçta anlaşmalıydı dava ama maalesef çekişmeliye döndük. Çekişeceğiz bakalım. En çok sıkıntılarımdan biri tayin di ailemin yanına tayin istiyorum ama malesef eş durumu ile tayin olduğum için boşanmadan mazaret dilekçesine baş vurup ailemin yaşadığı ile gidemiyorum. Para sıkıntım var mı var herkes gibi malum baba olan kişi çocuğum doğduğundan beri sadece bir iki oyuncak aldı beş kuruş yardımı yok. Hastane masrafımı bile ödemedi. Yapmasaydın o hastanede benim istediğim hastanede yapsaydın dedi. Düşük tehlikesi bile atlattım. Bana o kadar hakaretleri sayan kişiliksiz insanı acaba kızım için tekrar deneyeyim mi diye hep gözlemledim, görüştüm ,telefonla konuştum, ama hiç değişme olmadı sabit bozuk plak gibi aynı yerde sayıyor. O na göre hep benim ailem hatalı kusurlu kendisi melek sanki barışma mesajları atyor boşanmamak için dava günleri ya rapor alıyor yada nöbetçi bir şey buluyor. Şu an gerçekten para sıkıntısına girdim kızım daha 3 aylık özel mama ile besleniyor üzüntüden sütüm kesildi. Ne elde ettim hiç birşey, tayinimde olmuyor çalışmak için onun olduğu şehre de gitmek istemiyorum derken özel hastaneye başvurduydum kabul etmişler şartlar biraz ağır ama elim mahkum..... Kızıma doya doya iki yıllık süt izninin tadını çıkaramayacağım nöbet usulü çalışacağım artık...boşanma olsun zorluklar olacak elbette ama en azından onu hayatımdan çıkarmış olacağım kızımınkinden değil ama kendiminkinden fedakar olmaktan yoruldum ve evlenirken planladığım hayata kavuşamadım ama bekar anneyken yapacağım bunu bu blogtaki bir çok cesur anne gibi olacağım. İşallah hedeflerime zaman alsada yapmak istiyorum. Hedeflerim : 1 doğum kilolarını ve depresyon kilolarından kurtulmak
2 para kazanmak ve araba almak
3 kendi evime çıkmak ( ailem çok iyi insanlar olsada kendi evin gibisi olmuyor)
4 yds sınavı vermek
5 gezmek eğlenmek
Psikolojik destek almak için gittiğim psikoloğa verdiğim paraya acıdım, o yüzden öncelikle kendimi dinlemeyi ve kendi ayaklarımın üzerinde durmayı ve en önemlisi kendime güvenmeyi tekrar öğrenmem lazım bunu tekrar kazanmayı hedefliyorum....
Gerçekten kadınlarımız çok kuvvetli bu yüzden erkekler bunu hazmedemiyor. Başkaları tarafından yönetilmeye alıştıkları için evlenince sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Aklıları sıra evin reisi olmaya soyunuyorlar beceremeyince başlıyor çatışmalar. Evin reisi ne demek see bunu anlatamadım beraber karar alınıp beraber mücadele edileceğini

Genellikle aşk romanları okuyan romantik insanın tekiyimdir. Romanlar hep mutlu sonla bitiyor ya bende evlenince öyle olacağını zannettim. Ailemin onaylamadığı biriyle evlendim,kültürlerimiz çok farklıydı. Ak la kara gibiydik. Seviyoruz ya birbirimizi herşeyi hallederiz ortak yol buluruz diye düşündüm. Nikahlandığımız an benim sevdiğim adam 180 derece değişti. Meğer ayıya dayı diyen hesabı olduk. Kurda kuşu teslim ettim kendi elimle, o yüzden o insana tekrar en değer verdiğim varlığımı emanet edemem. Artık aşk romanları okumuyorum biyografi psikolojik kitapları okuyorum. Gerçek dünya romanlardaki gibi değil Ayşe kulinin adı Aylin adlı kitabından başladım okumamıştım öğrenciyken keşke daha erken okunsaydım diye hayıflandım. Ama olsun bir ikinci şansım var ve bunu kızıma doya doya yaşıyacağım.

inşallah canm hayat bundan sonra senin ve güzel kızın için mutluluk getirir rabbim çok büyük seni çok güzel günler bekliyor.işte başta bilemiosun farklı kültür v.s benmde eşim farklı kültürden ama ben daha çok kv.den çektm yani kendi karaı olmayan bir eşim olduğu için ama mutluyum rabbime sonsuz inanıyorum hiç bir şey aynı gitmezmiş inşallah her şey düzelecek canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…