Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

sende güçlü annelerden birisin inan ki.. evlilik gerçekten çok zor ama mahkeme süreci ondan daha da zor sen çoğunu başarmış bir annesin en önemlisi ne istediğini bilen, kararlı birisin kızın büyüdüğünde seninle gurur duyacak..
yapmış olduğun listen hoşuma gitti umarım hepsini uygularsın...
Allahım yavrunla sana huzurlu bir yaşam versin...

Günaydın güçlü,güzel bekar anneler.
Umarım güzel bir güne başlarsınız.
Hayatımda belirlediğim hedeflere ulaşmak için ilk adımlarımı atmaya başladım. Tabi bunlara başlamak için gerekli sermaye yi kazanmak için başvurduğum ilk özel hastane tecrübemden bahsedeyim. Kendime olan güvenimi kaybetmiş, zaten içine kapanık bir insandım ,daha da içine kapanmaya başlamıştım,lohusa bunalımı çocuğumu emzirememenin suçluluğu boşanma evresi evde annemin yanında ağlamama mücadelesi ,ama arkadaşlarımla telefonda Konuşamıyorum sürekli arıyorlar (bazılarında sırf meraktan günlerce resmen taciz ettiler nasıl oldu neden bu kararı verdin ne yaptı sana güya kötü gün dostları ya koca bir yalan Allah için gerçekten can ciğer dostlarım var mı var onlar ağzını açıp bir kelime bile sormadan ben seni tanırım nedenini sormam vardır bildiğin benim için sen önemlisin dedi bir arkadaşım orda onun boynuna bir sarıldım ki anlatamam )telefonları açmıyorum diye sitem ediyorlar,iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyorum ki ağlamaktan bir de güya bebek için hayırlamak için arayan akrabalar nedense eve gelme derdine düştüler ( en uzaktan tanımadığım bir çok akrabamız (!) güya kör olasıca onlarda duymuş çok üzülmüş, millet yememiş içmemiş yetiştirmiş , sanki başka derdim yok sizin dedikodularınızı dinleyeceğim,aaa duydun mu falancada boşanıyormuş,peki yavrum siz niye boşanıyorsunuz, pekte gençsin şimdi dul mu olacaksın , kendi güya öpöz babaannem *apar topar geldi düğüne nazlanarak gelen kadın duyar duymaz gelmiş vah vah kadının yanında uyuyor numarası yapıyorum çünkü makineli tüfek gibi konuşuyor nefes almayı unutuyor kadının derdi dedikodu yemeden içmeden haberi yok dedikodu ile beslenen bir canavar . Şimdi diyorsunuz bu kadar kötülenmez, ama hala içimde kaldı uyuyor numarası yaparken demezmi akılsız kız zaten topu topu 8 ay evli kalmışsın hemende çocuk yaptın, yapmasaydın yada aldırsaydın o çocuğu çocuk derdi olmaz kısmetin çıkardı,şimdi çocuklu dul oldun kim alır seni sinirden deli oldum deli , sana ne bakan benim * o yüzden akrabadan gelecek yardım gelmesin, uzak dursunlar ben daha rahatım. Herneyse ben iş başvurumdan bahsedeyim form dolduruyorum önce soyadında duraksadım ne yazsam kızlık soyadımı yazmak istiyorum ama daha boşanmadım, soyadımı kazanamadım eskiden kızlık soyadımdan kurtulmak için ne hayal kurardım sevmezdim, büyüklerimiz soyadı kanununda seçe seçe bunu mu seçmişler diye çünkü okul boyunca hep dalga geçerlerdi,sinir olurdum. Şimdi ise o soyadını kazanmak için nasıl bir mücadeleye girdim. Böyle olacağını bilseydim valla boşu boşuna üzülmüşüm okul hayatında yazık o günlerime :)))) mecbur yazdım şimdiki soyadımı sonra evlimisiniz yerine geldi teorikte evet evli ama pratikte evli değilim Ordada duraksadım kalemi kemiriyorum ama yapacak bir şey yok evliyi işaretledim, çocuk sorusunu zevkle doldurdum adını bile yazardım böyle böyle bir çok soru vardı. Herneyse doldurdum geçtim. Sonra dediler sorumlu kişiyle görüşeceksin para konusu kaç nöbet ne kadar tutabilirim konusu konuşulacak ondan sonra eğer sorun olmazsa anlaşılacak sorumlu kişiyle tanıştım, çay ikram etti falan daha önceki tecrübelerim çok da yok ta işte maksat muhabbet sonra niye tercih ettiniz referansınız var mı valla doğruyu söylemek gerekirse dedim boşanıyorum tayinim çıkmıyor küçük kızım var ailemin yanına gelmeye mecburum o yüzden dedim. Yalan söylemeyi zaten beceremem, elime yüzüme bulaştırırım, adam sonra değişti a öyle mi ben de şuradanım bekarım ailem şuralı evim şu mahallede siz hangi mahalledeoturuyorsunuz falan sinir oldum resmen mobing uyguladı ( bunuda yeni duydum hoşuma gitti kullanıyorum) sonra fazla oyalanmadan çıktım oradan aradan 1 saat sonra işe başlayabilirsiniz diye arıyor dedim ben düşündüm ama yapamayacağım çocuğum çok küçük falan dedim ama içimden de sayıyorum. Ne kadar küfür edecem olmayacak pis, ahlaksız erkekler var. Valla çok uzatmışım kompozisyon yazma özürlüsüydüm hocam bunu görse gözleri yaşarırdı herhalde hiç Türkçe'den 5 alamadım :))) diğer iş tecrübemi sonra anlatırım sevgili bekar anneler.
:

umarım ömür boyu bütün güzellikler seninle olur... Yaşama sevincin çok hoşuma gitti MAŞALLAH....

arkadaşım senin adına çok sevindim tayin işi için hiç mi uğraşaca birileri yok kurumunda kim yetkiliyse onunla durumunu konuşamazmıydın inşallah rabbim seni meleğinle ömür boyu mutlu eder...

Valla torpil gerekiyor tayin için yasalarımız gayet açıkmış. Eş durumu tayini yaptırdığım için ailemin yaşadığı ile tayinim olmuyor. Bölge olarak tutmuyormuş. Eğer boşanmış olsaydım mazaret dilekçesi ile direk aile yanına tayin oluyor. Ama boşanmadan dilekçe yürürlüğe girmiyor. Davanın devam ettiğine dair belge aldım ama kabul etmediler. Yada savcılıktan kağıt getir dediler. Ama bana onca hakaret eden tartaklayan eşimi o an şikayet etmediğim için darp cebir raporu almadığım için o zaman olayın şoku ve belki barışırıım bir şans daha veririm düşüncesiyle haraket edersem kendime güvenmediğim için tek başına çocuk büyütmeyi o zamanlar birde aile ortamında büyüsün bundan mahrum etmeyeyim düşüncesi vardı o zamanlar şimdi kafama vuruyorum böyle düşündüğüm için tayinim olmuyor boşanınca olacak ama adam sürekli mazaret bildiriyor boşanmayacağım nasıl olsa 3 yıl sürdürme durumu var diye düşündüğü için tayinim çıkmıyor diye yalvardım bu herife hiç bir şey talepte etmedim herşeyi verdim takılarımı bile sadece nafaka çocuk için oda komedi bir rakam verdi çok saygılı(!) hakim yasalar çok koruyor Türk kadını ya adamın en aşağı 5.000 alıyor 250 lira tedbir nafakası daha aman parasına da muhtaç değilim zaten anlaşma yaptıktan sonra kamudan mecbur olarak üzgün bir şekilde istifa ediyorum. Her işte bir hayır vardır diyorum. Yasalarımız çok koruyor boşanan kadınları ya evlenmek meğer çok kolaymış asıl sorun bu ülkede boşanmak. Aslında tam tersi olması lazım evlenmeyi olabildiğince zorlamalı ki gerçekten hak eden erkeklerle evlenmeli bayanlar ve gerçekten psikolojik teste tabi tutulmalı evlenilmeden önce psikolojik sorunu olan paranoyak şizofren erkeklerle evlenilmez insanlarında hayatı karartılmaz diye düşünüyorum. Özel sektöre geçeceğim bakalım orda nasıl maceralar bekliyor beni göreceğim.

Çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.
Aslında insanı en çok acıtan şey;
Hayal kırıklıkları değil ,
Yaşanması mümkünken
Yaşayamadığı
Mutluluklar ........

Umut boşanma aşamasında biri olarak ben de seninle aynı düşünüyorum. Erkek olmak çok kolay. Hizmetçiliğini yaptırmak için evlen, karın hem dışarda çalışsın, eve gelsin senin çamaşırlarını yapsın, karnını doyursun, ütünü yapsın, hizmetini etsin, çocuğuna baksın, kaprisini çeksin. Niye? küçük bir sevgi kırıntısı görmek için... Tek kelime konuşmak yok, paylaşım sıfır. Dışarda mükemmel görünen bir koca... Evde elinde kumanda tv ile bir beraberlik... şiddet, aşağılama, küfür, hakaret... (bir de şöyle bir tehdit: nasılsa ispatlayamazsın, şahidin yok) Sonra çocuğu da bırakıp arkana bile bakmadan evi terk edip hooop başka kadına. Ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz demek yok. Çocuk ağlar, babasını sorar. Sen psikolog psikolog çocuğunu gezdirirsin. O ise ooo pembe bulutlarda, hayatından memnun, hiç olmadığı kadar bakımlı. Beklersin, belki döner, pişman olur diye. Aylar geçer, tık yok. Ve bir gün arar: konuşalım. Olur. Buluşulur, oturulur... İlk cümlesi çekişerek mi boşanacağız anlaşarak mı olur eski kocanın? Anlaşalım çünkü çekişirsek 1 yıl sürüyor diye ısrar eder eski koca. Belli ki biri var, evlenmek için baskı yapıyor hatun.
Bir hafta sonrada bir protokol gönderilir imzala diye. bir bakarsın ki içinde adın bile geçmiyor. 12 yılın hiç hatırı yok. Evi o ister, sadece çocuğu sana bırakır o da bakımı ağır geldiği için ya da yaşam düzeni bozulacağı için, çocuğa da bir şey yok, ama o istediğinde görecek engel çıkarmak yok. Şoook olursun. Sonunda bir avukata gidersin. derler ki koca 5000 TL 'de alsa sen çalışıyorsan nafaka yok. Nasıl yani? Çocuk da en fazla 400 TL alıyor. o kadar. Oysa sadece etüt parası 650 TL. Buyur burdan yak.
EE evi terk etti, tazminat dersin? En fazla 8000-10.000 TL. Nasıl olur ben ev için altınlarımı verdim, evin dolaplarına kadar ben yaptırdım, 12 yıllık hizmetim var. eve bir hizmetçi, bir dadı, bir aşçı, ütücü, çamaşıcı, temizlikçi, yatakta sevişeceği bir kadın tutsaydın bunların parasını 12 yıl ile çarpsan daha fazla eder dersin, avukat şöyle der, maalesef en fazla o kadar alabilirsin. ŞOOOOK.
YANi şöyle: erkek olmak gerçekten kolay. Evlen, çocuk yap, sorumluluk alma, evi terk et, başka kadınlara git, nasılsa nafaka yok, çocuğa da en fazla 400 TlL, sen hayatına devam. Mutlu mesut gez. Eski karın düşünsün çocuğunun geleceğini. Hasta mı olmuş, okulda problemimi var, babasınımı özlüyor, anası düşünsün...

hani hukuk kadının yanındaydı? isyan eden bir ben değilim demek ki. ben o kadar sefalete katlanıyorken, bir tedbir nafakası çıktı, akla zarar... adamın maaşının 25'te biri... onu da yalvar yakar öder. bu demektir ki bu adam 25 tane çocuklu kadını boşayabilir... bu nasıl adalet, biri bana anlatsın...

Justitia beni güldürdün, Allah da seni güldürsün. Evet verilen nafaka 25 tane kadını boşar. EE, erkekler o zaman neden evlenip evlenip işi bittikten sonra da güle güle demesin ki? Halbu ki ev kalacağı yer olmadığı için anne ve çocuğa verilseydi, bakalım erkek gidebilir miydi?

:) işte güleriz ağlanacak halimize. hukuk bari benim eski adama haddini bildirsin dedim, gerçekten çok ama çok istedim. olmadı... boşanma ona ödül oldu. minimum sorumluluk, maksimum keyif. erkek olmak varmış....

:) işte güleriz ağlanacak halimize. hukuk bari benim eski adama haddini bildirsin dedim, gerçekten çok ama çok istedim. olmadı... boşanma ona ödül oldu. minimum sorumluluk, maksimum keyif. erkek olmak varmış....

Ben de aynı şeyleri yaşayacağımı biliyorum. Hukuk ondan yana gülecek. Ben dava açtım, o da boşanma davası açmış bana, işin kötü tarafı o benden tazminat istiyor:) Adamdan şiddet gördüm, üstüne bir de para istiyor. Dayak ye, hakaretlerini işit, küfürleri havada uçuşsun, üstüne bir de para öde...
Evi terk etti, çocuğun sorumluluğu hepten üstüme kaldı, olmaz bana da öde der gibi tazminat istiyor. Var mı böyle birşey ya...:)) Adamdan boşanmak için bir de üstüne para ödeyeceğim:)

Bana da herkes donuna kadar al dedi ama bu gidişle o benimkini alacak:)

İşin garip tarafı öyle bir avukat tutmuş ki kendine. Dava dilekçesi geldiğinde avukatının adını google'a yazıp bakıyım dedim. Merak ettim. Bir de ne görüyüm: Avukatını bir arkadaşlık sitesinde bikinili elinde dondurma, yakın poz çekimde dondurmasını yalarken ki bir fotoğrafla gördüm, şokkk oldum. Altında şöyle bir not yazıyordu: sex istiyorum, etine dolgun dul bir kadınım, kendime ait avukatlık bürom var....Dedim tam birbirlerini bulmuşlar. Ben uğraşamayacağım böyle birileriyle... İlahi adalate bıraktım artık. Çünkü bu dünyadaki hakimin adaleti ile olmayacak bu iş....

kızlar ne kadarda donuna kadar alacağız desek de inanın o mahkeme olayı insanı çileden çıkarıp üstüne benliğini her şeyini elinden alıp gidiyor...
yazdığınız her şeyde haklısınız fakat biz bu adamlardan bir an evvel kurtulmak istemiyormuyuz??
sorumluluğunu bilen adam zaten eşini ve çocuğunu bırakıp başka kadınlara bakmaz evliliğinde ki saygıyı yitirmez...
bize öyle adamlar gelmiş ki dünya yansa umrunda olmayan adamlar...
bunlar çocuktan ne anlarlar babalıktan ne anlarlar...
fakat şimdi böyleler bunun yaşlılığı da var çocuklarımızın büyüdüğü günlerde gelecek göreceğiz işte o zaman çocuklara nasıl cevap verecekler....

Seninla aynı fikirdeyim, bi an önce mahkeme bitsin istiyorum, kayıplara da razıyım, anlaşmalı bitirmek mümkün olsa keşke ama adam yanaşmıyor anlaşmaya. istiyorum, öyle bir hatun çıksın ki karşısına beni de mahkemeyi de unutsun. bir an önce evlenmek istesin de bitirelim şu işi. düğünün de iki de ben dönmezsem, ben ben olmayayım.

Bilmiyorum oğlum ilerde babasının gerçek yüzünü görür mü, benim de tek dileğim bu, oğlumun ilerde herşeyi görmesi ama şu an için bu pek mümkün değil gibi çünkü babasını göreceği günü bile iple çekiyor...Umarım senin dediğin gibi olur Uhde. Bu arada sen nasılsın? İkizlerin vardı değil mi? Umarım iyidirler?
Sevgilerimle...

umarım her şey gönlünce olur... neden inat edip boşanmıyorsa herşey bitmiş işte halen neyin mücadelesi be adam...

şuan bebeklerimiz küçük biz ne desek de anlamazlar ki annesini hergün görüyor, babasınıda özlüyor ister istemez ama ilerde büyüyünce herşey böylemi olacağını sanıyorsun inan bana herşey çok değişecek Allahım o günleri göstermeyi nasip etsin inş...

ben çok iyiyim çok şükür herşey evliliğimden daha da iyiye gidiyor..
bebeklerim çok mutlular kimseye hesap vermeden ne istiyorsak onu yapıyoruz..
Allahım hepimizi mutlu etsin yavrularımızla birlikte onların acılarını göstermesin sağlık versin gerisi olup gidiyor zaten...

Kızlar ne deseniz haklısınız dün nüfus müdürlüğünde işim vardı. Kadın boşanmış soyadına kavuşuyordu. Ne kadar özendim bilemezsiniz. Noterde de işim vardı. Kadın boşanma davası açıyor vekalet veriyor ve çok üzgündü. Suçlu gibi bakınıyordu,konuşacaktım yanlış anlar diye sustum,demek ki dedim ben de başlarda böyleydim, sanki suç işliyor gibi ürkek dokunsalar ağlayacak gibiydim. Ben ne kadar çocuk için diye sessiz kapsamda karşı taraf bunu sanki beni istiyor diye anlıyor, hakaretlerini yağdırıyor ben etsem benimkini mahkemede kullanma derdin de, valla ben de dua ediyordum bir an önce biri çıkardı beni bırakır diye ama zaten diyorum beni zor buldu . Kim ne yapsın diye de üzülüyorum. Kurtuluşum zor olacak ama olacak. Şimdide tutturmuş bize musak yaptırdı annanler ayrılmamız için büyüklerin görevi birleştirmek ayrılmamıza onay vermek değil. Ya senden aslında seni sevmediğim için soğudum için hakaretlerine katlanamadığım için.... Daha bir çok sebep için boşanıyorum diyorum anlamak istemiyor.
Benim de tek derdim kızım geçen gün geldi görmeye 3 saat kızım daha küçük 3 aylık doğal olarak ağlıyor, vay beni tanımıyor, ben biliyordum böyle olacağını,sorunlu bir kız yetişecek diye tutturdu. Gülsem mi ağlasam mı,
Bayramlık almış güya kızına uyku tulumu tamam al da eme yarar bir şey al yada ne bileyim ihtiyacın olur diye parasını ver. Ama yok boşanmak isteyen benim zaten, dava açtım ya ne parası tedbir nafakasını bile vermiyor sanki çok para
Paraya değer vermiyor ama bu adaletsizliğe kızıyorum, bir de televizyona çıkıp anlatmıyorlarmı , kadını korumaya yönelik diye fitil oluyorum.
Avrupa'da kadın 1. Vatandaş ken bizim ülkemizde değeri yok.
1. Vatandaş değil eşit olmaya da razıyım ben

Hayatımda bu olumsuzluklara rağmen güzel şeylerde oluyor
Dahiliyeden ve diyetisyenden randevu aldım. Zayıflayacak ya :))) spor merkezine gittim şimdilik 1 ay üye oldum, bayramda yapacak iş yok bari spor yapayım dedim
Babam sağolsun araba masrafımın bir kısmını karşıladı üzerine kredi çekti araba aldı. Süremesem de daha arabam oldu
Kredi yi işe başlayınca ben ödeyeceğim
Sürücü kursuna kayıt oldum, araba sürmesini öğrenmek için arabamda zaten Bayram da gelecek
Her şeye rağmen inanın yaşamak güzelmiş ya yaşamın değerini yeni anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…