- 7 Ağustos 2009
- 5.111
- 496
- 398
- Konu Sahibi duvarklima
-
2013 Mart ayından beri boşanma davam devam ediyor üstelik 6 aylık gebeyken açtım. Zor mu gerçekten çok zor bir karardı. Psikolojik problemleri olan bu erkekler neden evlenip aklı başında,kendi ayakları üzerinde duran insanlarla neden evlenip o kişinin hayatını karartmak için elinden geleni yapar anlamıyorum. Başlangıçta anlaşmalıydı dava ama maalesef çekişmeliye döndük. Çekişeceğiz bakalım. En çok sıkıntılarımdan biri tayin di ailemin yanına tayin istiyorum ama malesef eş durumu ile tayin olduğum için boşanmadan mazaret dilekçesine baş vurup ailemin yaşadığı ile gidemiyorum. Para sıkıntım var mı var herkes gibi malum baba olan kişi çocuğum doğduğundan beri sadece bir iki oyuncak aldı beş kuruş yardımı yok. Hastane masrafımı bile ödemedi. Yapmasaydın o hastanede benim istediğim hastanede yapsaydın dedi. Düşük tehlikesi bile atlattım. Bana o kadar hakaretleri sayan kişiliksiz insanı acaba kızım için tekrar deneyeyim mi diye hep gözlemledim, görüştüm ,telefonla konuştum, ama hiç değişme olmadı sabit bozuk plak gibi aynı yerde sayıyor. O na göre hep benim ailem hatalı kusurlu kendisi melek sanki barışma mesajları atyor boşanmamak için dava günleri ya rapor alıyor yada nöbetçi bir şey buluyor. Şu an gerçekten para sıkıntısına girdim kızım daha 3 aylık özel mama ile besleniyor üzüntüden sütüm kesildi. Ne elde ettim hiç birşey, tayinimde olmuyor çalışmak için onun olduğu şehre de gitmek istemiyorum derken özel hastaneye başvurduydum kabul etmişler şartlar biraz ağır ama elim mahkum..... Kızıma doya doya iki yıllık süt izninin tadını çıkaramayacağım nöbet usulü çalışacağım artık...boşanma olsun zorluklar olacak elbette ama en azından onu hayatımdan çıkarmış olacağım kızımınkinden değil ama kendiminkinden fedakar olmaktan yoruldum ve evlenirken planladığım hayata kavuşamadım ama bekar anneyken yapacağım bunu bu blogtaki bir çok cesur anne gibi olacağım. İşallah hedeflerime zaman alsada yapmak istiyorum. Hedeflerim : 1 doğum kilolarını ve depresyon kilolarından kurtulmak
2 para kazanmak ve araba almak
3 kendi evime çıkmak ( ailem çok iyi insanlar olsada kendi evin gibisi olmuyor)
4 yds sınavı vermek
5 gezmek eğlenmek
Psikolojik destek almak için gittiğim psikoloğa verdiğim paraya acıdım, o yüzden öncelikle kendimi dinlemeyi ve kendi ayaklarımın üzerinde durmayı ve en önemlisi kendime güvenmeyi tekrar öğrenmem lazım bunu tekrar kazanmayı hedefliyorum....
Gerçekten kadınlarımız çok kuvvetli bu yüzden erkekler bunu hazmedemiyor. Başkaları tarafından yönetilmeye alıştıkları için evlenince sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Aklıları sıra evin reisi olmaya soyunuyorlar beceremeyince başlıyor çatışmalar. Evin reisi ne demek see bunu anlatamadım beraber karar alınıp beraber mücadele edileceğini
Günaydın güçlü,güzel bekar anneler.
Umarım güzel bir güne başlarsınız.
Hayatımda belirlediğim hedeflere ulaşmak için ilk adımlarımı atmaya başladım. Tabi bunlara başlamak için gerekli sermaye yi kazanmak için başvurduğum ilk özel hastane tecrübemden bahsedeyim. Kendime olan güvenimi kaybetmiş, zaten içine kapanık bir insandım ,daha da içine kapanmaya başlamıştım,lohusa bunalımı çocuğumu emzirememenin suçluluğu boşanma evresi evde annemin yanında ağlamama mücadelesi ,ama arkadaşlarımla telefonda Konuşamıyorum sürekli arıyorlar (bazılarında sırf meraktan günlerce resmen taciz ettiler nasıl oldu neden bu kararı verdin ne yaptı sana güya kötü gün dostları ya koca bir yalan Allah için gerçekten can ciğer dostlarım var mı var onlar ağzını açıp bir kelime bile sormadan ben seni tanırım nedenini sormam vardır bildiğin benim için sen önemlisin dedi bir arkadaşım orda onun boynuna bir sarıldım ki anlatamam )telefonları açmıyorum diye sitem ediyorlar,iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyorum ki ağlamaktan bir de güya bebek için hayırlamak için arayan akrabalar nedense eve gelme derdine düştüler ( en uzaktan tanımadığım bir çok akrabamız (!) güya kör olasıca onlarda duymuş çok üzülmüş, millet yememiş içmemiş yetiştirmiş , sanki başka derdim yok sizin dedikodularınızı dinleyeceğim,aaa duydun mu falancada boşanıyormuş,peki yavrum siz niye boşanıyorsunuz, pekte gençsin şimdi dul mu olacaksın , kendi güya öpöz babaannem *apar topar geldi düğüne nazlanarak gelen kadın duyar duymaz gelmiş vah vah kadının yanında uyuyor numarası yapıyorum çünkü makineli tüfek gibi konuşuyor nefes almayı unutuyor kadının derdi dedikodu yemeden içmeden haberi yok dedikodu ile beslenen bir canavar . Şimdi diyorsunuz bu kadar kötülenmez, ama hala içimde kaldı uyuyor numarası yaparken demezmi akılsız kız zaten topu topu 8 ay evli kalmışsın hemende çocuk yaptın, yapmasaydın yada aldırsaydın o çocuğu çocuk derdi olmaz kısmetin çıkardı,şimdi çocuklu dul oldun kim alır seni sinirden deli oldum deli , sana ne bakan benim * o yüzden akrabadan gelecek yardım gelmesin, uzak dursunlar ben daha rahatım. Herneyse ben iş başvurumdan bahsedeyim form dolduruyorum önce soyadında duraksadım ne yazsam kızlık soyadımı yazmak istiyorum ama daha boşanmadım, soyadımı kazanamadım eskiden kızlık soyadımdan kurtulmak için ne hayal kurardım sevmezdim, büyüklerimiz soyadı kanununda seçe seçe bunu mu seçmişler diye çünkü okul boyunca hep dalga geçerlerdi,sinir olurdum. Şimdi ise o soyadını kazanmak için nasıl bir mücadeleye girdim. Böyle olacağını bilseydim valla boşu boşuna üzülmüşüm okul hayatında yazık o günlerime :)))) mecbur yazdım şimdiki soyadımı sonra evlimisiniz yerine geldi teorikte evet evli ama pratikte evli değilim Ordada duraksadım kalemi kemiriyorum ama yapacak bir şey yok evliyi işaretledim, çocuk sorusunu zevkle doldurdum adını bile yazardım böyle böyle bir çok soru vardı. Herneyse doldurdum geçtim. Sonra dediler sorumlu kişiyle görüşeceksin para konusu kaç nöbet ne kadar tutabilirim konusu konuşulacak ondan sonra eğer sorun olmazsa anlaşılacak sorumlu kişiyle tanıştım, çay ikram etti falan daha önceki tecrübelerim çok da yok ta işte maksat muhabbet sonra niye tercih ettiniz referansınız var mı valla doğruyu söylemek gerekirse dedim boşanıyorum tayinim çıkmıyor küçük kızım var ailemin yanına gelmeye mecburum o yüzden dedim. Yalan söylemeyi zaten beceremem, elime yüzüme bulaştırırım, adam sonra değişti a öyle mi ben de şuradanım bekarım ailem şuralı evim şu mahallede siz hangi mahalledeoturuyorsunuz falan sinir oldum resmen mobing uyguladı ( bunuda yeni duydum hoşuma gitti kullanıyorum) sonra fazla oyalanmadan çıktım oradan aradan 1 saat sonra işe başlayabilirsiniz diye arıyor dedim ben düşündüm ama yapamayacağım çocuğum çok küçük falan dedim ama içimden de sayıyorum. Ne kadar küfür edecem olmayacak pis , ahlaksız erkekler var. Valla çok uzatmışım kompozisyon yazma özürlüsüydüm hocam bunu görse gözleri yaşarırdı herhalde hiç Türkçe'den 5 alamadım :))) diğer iş tecrübemi sonra anlatırım sevgili bekar anneler.
:
Günaydın güçlü,güzel bekar anneler.
Umarım güzel bir güne başlarsınız.
Hayatımda belirlediğim hedeflere ulaşmak için ilk adımlarımı atmaya başladım. Tabi bunlara başlamak için gerekli sermaye yi kazanmak için başvurduğum ilk özel hastane tecrübemden bahsedeyim. Kendime olan güvenimi kaybetmiş, zaten içine kapanık bir insandım ,daha da içine kapanmaya başlamıştım,lohusa bunalımı çocuğumu emzirememenin suçluluğu boşanma evresi evde annemin yanında ağlamama mücadelesi ,ama arkadaşlarımla telefonda Konuşamıyorum sürekli arıyorlar (bazılarında sırf meraktan günlerce resmen taciz ettiler nasıl oldu neden bu kararı verdin ne yaptı sana güya kötü gün dostları ya koca bir yalan Allah için gerçekten can ciğer dostlarım var mı var onlar ağzını açıp bir kelime bile sormadan ben seni tanırım nedenini sormam vardır bildiğin benim için sen önemlisin dedi bir arkadaşım orda onun boynuna bir sarıldım ki anlatamam )telefonları açmıyorum diye sitem ediyorlar,iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyorum ki ağlamaktan bir de güya bebek için hayırlamak için arayan akrabalar nedense eve gelme derdine düştüler ( en uzaktan tanımadığım bir çok akrabamız (!) güya kör olasıca onlarda duymuş çok üzülmüş, millet yememiş içmemiş yetiştirmiş , sanki başka derdim yok sizin dedikodularınızı dinleyeceğim,aaa duydun mu falancada boşanıyormuş,peki yavrum siz niye boşanıyorsunuz, pekte gençsin şimdi dul mu olacaksın , kendi güya öpöz babaannem *apar topar geldi düğüne nazlanarak gelen kadın duyar duymaz gelmiş vah vah kadının yanında uyuyor numarası yapıyorum çünkü makineli tüfek gibi konuşuyor nefes almayı unutuyor kadının derdi dedikodu yemeden içmeden haberi yok dedikodu ile beslenen bir canavar . Şimdi diyorsunuz bu kadar kötülenmez, ama hala içimde kaldı uyuyor numarası yaparken demezmi akılsız kız zaten topu topu 8 ay evli kalmışsın hemende çocuk yaptın, yapmasaydın yada aldırsaydın o çocuğu çocuk derdi olmaz kısmetin çıkardı,şimdi çocuklu dul oldun kim alır seni sinirden deli oldum deli , sana ne bakan benim * o yüzden akrabadan gelecek yardım gelmesin, uzak dursunlar ben daha rahatım. Herneyse ben iş başvurumdan bahsedeyim form dolduruyorum önce soyadında duraksadım ne yazsam kızlık soyadımı yazmak istiyorum ama daha boşanmadım, soyadımı kazanamadım eskiden kızlık soyadımdan kurtulmak için ne hayal kurardım sevmezdim, büyüklerimiz soyadı kanununda seçe seçe bunu mu seçmişler diye çünkü okul boyunca hep dalga geçerlerdi,sinir olurdum. Şimdi ise o soyadını kazanmak için nasıl bir mücadeleye girdim. Böyle olacağını bilseydim valla boşu boşuna üzülmüşüm okul hayatında yazık o günlerime :)))) mecbur yazdım şimdiki soyadımı sonra evlimisiniz yerine geldi teorikte evet evli ama pratikte evli değilim Ordada duraksadım kalemi kemiriyorum ama yapacak bir şey yok evliyi işaretledim, çocuk sorusunu zevkle doldurdum adını bile yazardım böyle böyle bir çok soru vardı. Herneyse doldurdum geçtim. Sonra dediler sorumlu kişiyle görüşeceksin para konusu kaç nöbet ne kadar tutabilirim konusu konuşulacak ondan sonra eğer sorun olmazsa anlaşılacak sorumlu kişiyle tanıştım, çay ikram etti falan daha önceki tecrübelerim çok da yok ta işte maksat muhabbet sonra niye tercih ettiniz referansınız var mı valla doğruyu söylemek gerekirse dedim boşanıyorum tayinim çıkmıyor küçük kızım var ailemin yanına gelmeye mecburum o yüzden dedim. Yalan söylemeyi zaten beceremem, elime yüzüme bulaştırırım, adam sonra değişti a öyle mi ben de şuradanım bekarım ailem şuralı evim şu mahallede siz hangi mahalledeoturuyorsunuz falan sinir oldum resmen mobing uyguladı ( bunuda yeni duydum hoşuma gitti kullanıyorum) sonra fazla oyalanmadan çıktım oradan aradan 1 saat sonra işe başlayabilirsiniz diye arıyor dedim ben düşündüm ama yapamayacağım çocuğum çok küçük falan dedim ama içimden de sayıyorum. Ne kadar küfür edecem olmayacak pis , ahlaksız erkekler var. Valla çok uzatmışım kompozisyon yazma özürlüsüydüm hocam bunu görse gözleri yaşarırdı herhalde hiç Türkçe'den 5 alamadım :))) diğer iş tecrübemi sonra anlatırım sevgili bekar anneler.
:
Valla torpil gerekiyor tayin için yasalarımız gayet açıkmış. Eş durumu tayini yaptırdığım için ailemin yaşadığı ile tayinim olmuyor. Bölge olarak tutmuyormuş. Eğer boşanmış olsaydım mazaret dilekçesi ile direk aile yanına tayin oluyor. Ama boşanmadan dilekçe yürürlüğe girmiyor. Davanın devam ettiğine dair belge aldım ama kabul etmediler. Yada savcılıktan kağıt getir dediler. Ama bana onca hakaret eden tartaklayan eşimi o an şikayet etmediğim için darp cebir raporu almadığım için o zaman olayın şoku ve belki barışırıım bir şans daha veririm düşüncesiyle haraket edersem kendime güvenmediğim için tek başına çocuk büyütmeyi o zamanlar birde aile ortamında büyüsün bundan mahrum etmeyeyim düşüncesi vardı o zamanlar şimdi kafama vuruyorum böyle düşündüğüm için tayinim olmuyor boşanınca olacak ama adam sürekli mazaret bildiriyor boşanmayacağım nasıl olsa 3 yıl sürdürme durumu var diye düşündüğü için tayinim çıkmıyor diye yalvardım bu herife hiç bir şey talepte etmedim herşeyi verdim takılarımı bile sadece nafaka çocuk için oda komedi bir rakam verdi çok saygılı(!) hakim yasalar çok koruyor Türk kadını ya adamın en aşağı 5.000 alıyor 250 lira tedbir nafakası daha aman parasına da muhtaç değilim zaten anlaşma yaptıktan sonra kamudan mecbur olarak üzgün bir şekilde istifa ediyorum. Her işte bir hayır vardır diyorum. Yasalarımız çok koruyor boşanan kadınları ya evlenmek meğer çok kolaymış asıl sorun bu ülkede boşanmak. Aslında tam tersi olması lazım evlenmeyi olabildiğince zorlamalı ki gerçekten hak eden erkeklerle evlenmeli bayanlar ve gerçekten psikolojik teste tabi tutulmalı evlenilmeden önce psikolojik sorunu olan paranoyak şizofren erkeklerle evlenilmez insanlarında hayatı karartılmaz diye düşünüyorum. Özel sektöre geçeceğim bakalım orda nasıl maceralar bekliyor beni göreceğim.
hani hukuk kadının yanındaydı? isyan eden bir ben değilim demek ki. ben o kadar sefalete katlanıyorken, bir tedbir nafakası çıktı, akla zarar... adamın maaşının 25'te biri... onu da yalvar yakar öder. bu demektir ki bu adam 25 tane çocuklu kadını boşayabilir... bu nasıl adalet, biri bana anlatsın...
Justitia beni güldürdün, Allah da seni güldürsün. Evet verilen nafaka 25 tane kadını boşar. EE, erkekler o zaman neden evlenip evlenip işi bittikten sonra da güle güle demesin ki? Halbu ki ev kalacağı yer olmadığı için anne ve çocuğa verilseydi, bakalım erkek gidebilir miydi?
:) işte güleriz ağlanacak halimize. hukuk bari benim eski adama haddini bildirsin dedim, gerçekten çok ama çok istedim. olmadı... boşanma ona ödül oldu. minimum sorumluluk, maksimum keyif. erkek olmak varmış....
kızlar ne kadarda donuna kadar alacağız desek de inanın o mahkeme olayı insanı çileden çıkarıp üstüne benliğini her şeyini elinden alıp gidiyor...
yazdığınız her şeyde haklısınız fakat biz bu adamlardan bir an evvel kurtulmak istemiyormuyuz??
sorumluluğunu bilen adam zaten eşini ve çocuğunu bırakıp başka kadınlara bakmaz evliliğinde ki saygıyı yitirmez...
bize öyle adamlar gelmiş ki dünya yansa umrunda olmayan adamlar...
bunlar çocuktan ne anlarlar babalıktan ne anlarlar...
fakat şimdi böyleler bunun yaşlılığı da var çocuklarımızın büyüdüğü günlerde gelecek göreceğiz işte o zaman çocuklara nasıl cevap verecekler....
kızlar ne kadarda donuna kadar alacağız desek de inanın o mahkeme olayı insanı çileden çıkarıp üstüne benliğini her şeyini elinden alıp gidiyor...
yazdığınız her şeyde haklısınız fakat biz bu adamlardan bir an evvel kurtulmak istemiyormuyuz??
sorumluluğunu bilen adam zaten eşini ve çocuğunu bırakıp başka kadınlara bakmaz evliliğinde ki saygıyı yitirmez...
bize öyle adamlar gelmiş ki dünya yansa umrunda olmayan adamlar...
bunlar çocuktan ne anlarlar babalıktan ne anlarlar...
fakat şimdi böyleler bunun yaşlılığı da var çocuklarımızın büyüdüğü günlerde gelecek göreceğiz işte o zaman çocuklara nasıl cevap verecekler....
umarım her şey gönlünce olur... neden inat edip boşanmıyorsa herşey bitmiş işte halen neyin mücadelesi be adam...Seninla aynı fikirdeyim, bi an önce mahkeme bitsin istiyorum, kayıplara da razıyım, anlaşmalı bitirmek mümkün olsa keşke ama adam yanaşmıyor anlaşmaya. istiyorum, öyle bir hatun çıksın ki karşısına beni de mahkemeyi de unutsun. bir an önce evlenmek istesin de bitirelim şu işi. düğünün de iki de ben dönmezsem, ben ben olmayayım.
Bilmiyorum oğlum ilerde babasının gerçek yüzünü görür mü, benim de tek dileğim bu, oğlumun ilerde herşeyi görmesi ama şu an için bu pek mümkün değil gibi çünkü babasını göreceği günü bile iple çekiyor...Umarım senin dediğin gibi olur Uhde. Bu arada sen nasılsın? İkizlerin vardı değil mi? Umarım iyidirler?
Sevgilerimle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?