- 7 Ağustos 2009
- 5.111
- 496
- 398
- Konu Sahibi duvarklima
-
Hayatımda bu olumsuzluklara rağmen güzel şeylerde oluyor
Dahiliyeden ve diyetisyenden randevu aldım. Zayıflayacak ya :))) spor merkezine gittim şimdilik 1 ay üye oldum, bayramda yapacak iş yok bari spor yapayım dedim
Babam sağolsun araba masrafımın bir kısmını karşıladı üzerine kredi çekti araba aldı. Süremesem de daha arabam oldu
Kredi yi işe başlayınca ben ödeyeceğim
Sürücü kursuna kayıt oldum, araba sürmesini öğrenmek için arabamda zaten Bayram da gelecek
Her şeye rağmen inanın yaşamak güzelmiş ya yaşamın değerini yeni anlıyorum
evet gerçekten işimiz zor. ne yaparsak yapalım çocuklarımız özelliklede okula başlayınca bunun eksikliğini çok hissedecek. canım benim ya. kızımın üzülmesine dayanamam.
evet canım yaa ben mesela boşanalı 5 sene oldu ama hala (oğlum 5,5 yasında) hala dısarda yanında babası olan bir çocuk gördüğümde içim ezilir düğümlenirkalır resmen .
babası ile görüşmüyorlar mı hiç.
Güçlü durmak ve olmak için mücadele ediyorum ama bu Bayram benim duvarlarımı yıktı. Minik kuzuma grip bulaştırdım. Doktor soğuk buhar makinesi önerdi, apar topar almak için avm nin yolunu tuttum,kazıklandım ama fiyatına bakmadan aldım. Yeter ki iyi olsun diye...gerçektende artık EX koca demek istiyorum. Ben dişimi canıma takmıştım. Tutturmuş ailece gelip görecekmiş,haklıymış dedim sonra gel gör hasta diyorum yalan söylüyorsun inanmıyorum diye tutturdu. Sen kesin benden bir şey saklıyorsun diye..... Dedim hasta oldu soğuk buhar makinesi alacağım, ne bileyim insan bir şey umuyor diyor ki fiyat araştırması yapmadan alma,kazıklanma
Bebek masası almam lazım diyorum,ben etrafdan soruşturayım,tanıdıkların kullanmadığı varsa bulur yollarım..ya senin kızın ya millete yardım yaptım diye anlatıyorsun, yada falancaya zekat verdim yok yeğenime bayramlık aldım.... Senin kızın ya ,madem yardımcı olmayacaksan bari kızım var diye de reklam yapma. Ben böyle bencil bir insanı baba yaptım ya içim acıdı ya bugün avm de gerçekten ilgili babaları görünce ...... Kızını çok seviyormuş ama ben inat ettiğim içim boşanacağız babasız büyüyecekmiş falan filan
Niye düşüncesiz, anlayışsız bu adamı baba yapıp ödüllendirdim ki....
ooo kızlar ayıp ettim vallaaa uzun zamandır giremedim ...
kısaca anlatıyım uzun zamandır hala çalışıyorum..buarada annemde rahatsız bir kaç sefer hastaneye yatıp çıktık..
ev iş hastane derken inanın kendimi unuttum..
çok yetemediğim zamanlarda isyan ettim ama hiç kimse bana destek olmak istemedi..
üstelikte kızkardeşim ve teyzelerim olduğu halde..
kızkardeş tatillerde teyzemler çay keyfinde bense işe,eve,hastane yetişme derdindee...
sonraa ben yaparım ben bakarım dedikçe bunlara rahatlığı veren ben olduğumu anladım..
ve bir güzel konuştum..yeri geldi kızdım, yeri geldi enpati yapmalarını sağladım..
şimdi roller değişti..kızkardeş anama bakıyor..teyzemler arada da olsa yanında kalıyor ..
bense oğlumla arada da olsa keyifli vakitler geçirmek için kaçamaklar yapıyoruz..
oğlumla olunca inanın kimseyi aramıyorum..
arkadaşım.dostum,sevgilim oluyorrrrr
haa bu arada bir ara oğlumu babasına bırakmak istediğim halde maalesef velayetini ver öyle diye bana baskıda bulundu..
bende hayır dedim..bense bu yaptığımın yalnış olduğunu anladım..
zaten mecburiyetten vermeyi düşünmüştüm..
oğlum kendi istemediği sürece gitmiyor hiçde gitmek istememişti zaten..
şimdi biraz da olsa artık kendini idare edebiliyor..
büyüyor büyüyecekkk başka yolu yok...
eşimle ayrı yaşama kararı aldık. ben başka bir şehirde o başka bir şehirde yaşayacak. 1 de kızım var. ne yapmalı nasıl kendimi toparlamalıyım
geçmiş olsun yavruna... kendini üzme bence bebeklerimizin belki yanında babaları olmayacak ama güçlü kuvvetli dimdik ayakta durabilen yavrusunu kimseye muhtaç etmeyen bir annesi olacak her zaman yanında... sen üzülme ki yavrunda üzülmesin kuvvetli dursun hayata karşı...canım oğlum dün akşam nasılda korkuttun bizi ama nasıl delikanlı bi erkek olduğunu gösterdin hiç ağlamadın serum takınırken.evet yan taraftaki küçük kız gibi seni baban avutmuyordu ama ben vardım deden vardı ve sen bize bile moral verdin küçük yaramazım küçük erkeğim benim annesinin can yoldaşı seninle yürüdüğümüz bu yolda bırakma ellerimi hiç bir zaman olur mu ?
Slm arkadaslar benim eski esimde bekarligini ozlemisti sorumluluk agir geldi bosanmak istedi hatta ben yeni dogum yapmistim kizim var gitmem evden deyince kendi eliyle babamin evine birakti. Sonra etrafnda herkes evlenip barklaninca barisalim dedi guvenmedim istemedim. Simdi baskasiyla evli ayrilik tecrube oldu belki ama kizimla bana faydasi olmadi. Basta cok uzuldum ama simdi daha iyiyim.en cok sebepsiz yuvayi yikmasi yikti. Bazen cefayi ben cektim simdi esi yasiyor diyorum. Ama oyle degil biliyorum rabbim kizimin ahini birakmiycak. Simdi calisiyorum kizimla hayata tutunmaya calisiyorum.
Slm arkadaslar benim eski esimde bekarligini ozlemisti sorumluluk agir geldi bosanmak istedi hatta ben yeni dogum yapmistim kizim var gitmem evden deyince kendi eliyle babamin evine birakti. Sonra etrafnda herkes evlenip barklaninca barisalim dedi guvenmedim istemedim. Simdi baskasiyla evli ayrilik tecrube oldu belki ama kizimla bana faydasi olmadi. Basta cok uzuldum ama simdi daha iyiyim.en cok sebepsiz yuvayi yikmasi yikti. Bazen cefayi ben cektim simdi esi yasiyor diyorum. Ama oyle degil biliyorum rabbim kizimin ahini birakmiycak. Simdi calisiyorum kizimla hayata tutunmaya calisiyorum.
konuyu yeni gördüm slmlar ben geçen aralıkta boşandım resmen ama 1.5 yıl olcak .1.5 yılda çok şey yaşadım ilk önce baba olmayı hak etmeyen insan dışı bir adamı baba yaptıığımı fark ettim ve öyle bir babası olduğu için kızım için üzüldüm ama artık ikimizde alıştık kızım 3 yaşında şimdi bayramdan sonra işe girmeyi düşünüyorum artık .ama tek üzüldüğüm nokta kızımın hala kşr umutla babasını beklemesi mahkemeden sonra nafaka ve eşyaları vermemek için hiç aramadı 9 aydır yani bir ses bile vermedi kızıma oysaki hiç birşey istemiyor araman yeter dedim son umudum bayramdı oda olmadı allahım başka yerde gülsün kuzumun yüzüne ne diyimallah hepimizn yardımcısı olsun.
inan gözlerim doldu içim parçalanıyor benimde kızım var 10 aylık eşimle aramızda tartışmalarımız oluyor bazen yolun sonu mu diye düşünüyoruz ama biz yetişkiniz travmalarımızı psikologla ilaçlarla atlatırız da bu yavrucaklar ne yapacak daha hayata baş gösteren fidan onlar güneşini karartırsak yaşamayı nasıl sevsinler neresinden tutsunlar yazık çok mu zor ya bir iki kelam etmek 1 saatini ayırmak çok mu zor... eski eşinle telefonda falan konuşamıyormusunuz benim için değil o senin de kzın elini vicdanına koy falan desen yada yanına kendin götürsen...
daha önce yazmıstım ayrılacagız biz de..ilk 2 ay sonra normale döndüm..harika bir kızım var ve hayat esim olmadan daha güzel ,gülmeyi özlemişim ,kızımla bas basa olmayı...vs
simdi sadece bosanma nasıl olacak ve kızımn nafakası için endişeleniyorum..bunun dısında ilk 1 ay kızım sordu babasını sonra ben anlatsamda babasını ona yada nette görüsmelerini saglasamda kızım ılglı degil...cok sukur sevgi sonsuz kızıma ve o da gayet memnun dayı teyze yenge annaanne dede ...ve tabii ki anne : ))
sormak istediğim bir sey var sizlere bosanma davası nasıl bir sürec ve bu arada o yurtdısında...masraflar ve zaman ?o hiç ilgilenmiyor bu işlerle,durust degil o yuzden konusmalarına inanmıyorum ..tahmınım para göndermemek için erteli,yor yani bosanmak için acele etmiyor peki ben ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim...
Allah kızınızı size ve ailenize bağışlasın inş. kocanızın içinde biraz çocuk sevgisi varsa kızı için herşeyi yapacaktır. inan bana bunun uzaklıkla yakınlıkla alakası yok yakında olsa bırak nafakayı bir tel. bile etmeyi çok görürler...
boşanma davasına gelince bizimki çekişmeliydi fakat tazminatlardan vazgeçersem anlaşmalı boşanacağını söyleyince bütün haklarımdan vazgeçtim sadece çocuklarım için nafaka olacak dedim kabul etti 5 dk. içinde bitti ...
davayı ben açtım ona kalsa asla boşanmayacaktı, sonuçta kusurlu kendisiydi, avukat tuttum sağolsun yardımı çok oldu bana ben hiç bir şeylerle uğraşmadım sadece mahkeme günü gittim bitti döndüm.
çekişmeli olduğu için avukatım şahit bulmamız gerekiyor dedi zaten herkes şahitti bana fakat anlaşmalıya döndüğü için onlarada gerek kalmadı zaten...
kesin kararını verdiysen şayet iyi bir avukat bul inan sana bütün olacakları neler yaşayacağını nasıl bir yol izlemen gerektiğini anlatıyor en ince ayrıntısına kadar.
Allahım hakkınızda hayırlısını versin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?