Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

çok sevindim senin adına istemek ve başarmak işte böyle olur...

Herkeze sevdikleriyle evlatlarıyla iyi bayramlar.
Bundan sonraki günleriniz hep güzel olacak yeterkiz siz hayata tutunun elini bırakmayın :)

Güçlü durmak ve olmak için mücadele ediyorum ama bu Bayram benim duvarlarımı yıktı. Minik kuzuma grip bulaştırdım. Doktor soğuk buhar makinesi önerdi, apar topar almak için avm nin yolunu tuttum,kazıklandım ama fiyatına bakmadan aldım. Yeter ki iyi olsun diye...gerçektende artık EX koca demek istiyorum. Ben dişimi canıma takmıştım. Tutturmuş ailece gelip görecekmiş,haklıymış dedim sonra gel gör hasta diyorum yalan söylüyorsun inanmıyorum diye tutturdu. Sen kesin benden bir şey saklıyorsun diye..... Dedim hasta oldu soğuk buhar makinesi alacağım, ne bileyim insan bir şey umuyor diyor ki fiyat araştırması yapmadan alma,kazıklanma
Bebek masası almam lazım diyorum,ben etrafdan soruşturayım,tanıdıkların kullanmadığı varsa bulur yollarım.. ya senin kızın ya millete yardım yaptım diye anlatıyorsun, yada falancaya zekat verdim yok yeğenime bayramlık aldım.... Senin kızın ya ,madem yardımcı olmayacaksan bari kızım var diye de reklam yapma. Ben böyle bencil bir insanı baba yaptım ya içim acıdı ya bugün avm de gerçekten ilgili babaları görünce ...... Kızını çok seviyormuş ama ben inat ettiğim içim boşanacağız babasız büyüyecekmiş falan filan
Niye düşüncesiz, anlayışsız bu adamı baba yapıp ödüllendirdim ki....

evet gerçekten işimiz zor. ne yaparsak yapalım çocuklarımız özelliklede okula başlayınca bunun eksikliğini çok hissedecek. canım benim ya. kızımın üzülmesine dayanamam.

evet canım yaa ben mesela boşanalı 5 sene oldu ama hala (oğlum 5,5 yasında) hala dısarda yanında babası olan bir çocuk gördüğümde içim ezilir düğümlenirkalır resmen .

babası ile görüşmüyorlar mı hiç.

çok pardon canım yaa girmeyeli bayagı olmus... yeni gördüm yazdıgını . Hayır görüşmüyorlar. Paşam görüşmek istemiyo cünkü zaten kendinede yeni bi hayat çizdi gitti yanı hani şu an sokaktan 3 cocuk cevir hangisi seninki diye sor bilmez yani o derece .. Aslında bizim için böylesi daha da iyi oldu diğer türlü kara batak gibiydi bi gelir görmeye 6-7 ay gelmez sonra bi gelir gene 1 yıl filan gelmez aramaz şu an 3,5 yıl oldu hiç görmedi yani .

ooo kızlar ayıp ettim vallaaa uzun zamandır giremedim ...
kısaca anlatıyım uzun zamandır hala çalışıyorum..buarada annemde rahatsız bir kaç sefer hastaneye yatıp çıktık..
ev iş hastane derken inanın kendimi unuttum..
çok yetemediğim zamanlarda isyan ettim ama hiç kimse bana destek olmak istemedi..
üstelikte kızkardeşim ve teyzelerim olduğu halde..
kızkardeş tatillerde teyzemler çay keyfinde bense işe,eve,hastane yetişme derdindee...
sonraa ben yaparım ben bakarım dedikçe bunlara rahatlığı veren ben olduğumu anladım..
ve bir güzel konuştum..yeri geldi kızdım, yeri geldi enpati yapmalarını sağladım..
şimdi roller değişti..kızkardeş anama bakıyor..teyzemler arada da olsa yanında kalıyor ..
bense oğlumla arada da olsa keyifli vakitler geçirmek için kaçamaklar yapıyoruz..
oğlumla olunca inanın kimseyi aramıyorum..
arkadaşım.dostum,sevgilim oluyorrrrr
haa bu arada bir ara oğlumu babasına bırakmak istediğim halde maalesef velayetini ver öyle diye bana baskıda bulundu..
bende hayır dedim..bense bu yaptığımın yalnış olduğunu anladım..
zaten mecburiyetten vermeyi düşünmüştüm..
oğlum kendi istemediği sürece gitmiyor hiçde gitmek istememişti zaten..
şimdi biraz da olsa artık kendini idare edebiliyor..
büyüyor büyüyecekkk başka yolu yok...

onu niye adam yerine koyup söylüyorsun ki şuna ihtiyacım var yada buna..
bırak yaaa adam olan zaten kendi görür bebeğinin eksiğini,kadınınnın ihtiyacını..
sonra hala umudu var hala beni seviyor diye poposunu kaldırıyon..
ve hiç bir şekilde kendi hatalarını görüp,en azından bu evliliği kurtarma çabasına bile girmekten aciz..
bişeyler yapsa birşeyleri yoluna koysaa belki herşey değişebilir..
inş. rabbim kalbine göre verir ..kızınla bir ömürr mutlu mesut yaşarsın..

çok geçmiş olsun canım annene acil şifalar versin Allahım..
herkes sorumluluğunu bilsin iyi etmişsin konuşmuşsun kardeşinle teyzelerinle bazen insanlar göremiyorlar gerçekleri konuşmak onlara ihtiyacınız olduğunu anlatmak gözlerini açıyor...
asla ama asla yavrunu teslim etme verme kocana bir kere verdiğinde inan bana çocuğa neler neler söyler çocuğun aklını karıştırır biz insanlık yaparız onlar bizi sırtımızdan vurur unutma bunu... asla güvenme eşine...

eşimle ayrı yaşama kararı aldık. ben başka bir şehirde o başka bir şehirde yaşayacak. 1 de kızım var. ne yapmalı nasıl kendimi toparlamalıyım

eşimle ayrı yaşama kararı aldık. ben başka bir şehirde o başka bir şehirde yaşayacak. 1 de kızım var. ne yapmalı nasıl kendimi toparlamalıyım

ilk önce kendini toparlamalı ve yeni hayatına adapte olmalısın.
boşanmak dünyanın sonu değil elbette belki böyle çok daha mutlu olucaksın.
evet ortada bi çocuk olması insanı çok zorluyor.kızınla birlikte güzel aktiviteler yapın keyifli zaman geçirmeye çalış ve geçmişi düşünme artık açtığın yeni sayfada mutlu olmak için yaşa.
tabi bunlar yazmak kadar kolay değil biliyorum ama zamanla hepsi olacaktır inşallah..

canım oğlum dün akşam nasılda korkuttun bizi ama nasıl delikanlı bi erkek olduğunu gösterdin hiç ağlamadın serum takınırken.evet yan taraftaki küçük kız gibi seni baban avutmuyordu ama ben vardım deden vardı ve sen bize bile moral verdin küçük yaramazım küçük erkeğim benim annesinin can yoldaşı seninle yürüdüğümüz bu yolda bırakma ellerimi hiç bir zaman olur mu ?

Slm arkadaslar benim eski esimde bekarligini ozlemisti sorumluluk agir geldi bosanmak istedi hatta ben yeni dogum yapmistim kizim var gitmem evden deyince kendi eliyle babamin evine birakti. Sonra etrafnda herkes evlenip barklaninca barisalim dedi guvenmedim istemedim. Simdi baskasiyla evli ayrilik tecrube oldu belki ama kizimla bana faydasi olmadi. Basta cok uzuldum ama simdi daha iyiyim.en cok sebepsiz yuvayi yikmasi yikti. Bazen cefayi ben cektim simdi esi yasiyor diyorum. Ama oyle degil biliyorum rabbim kizimin ahini birakmiycak. Simdi calisiyorum kizimla hayata tutunmaya calisiyorum.

geçmiş olsun yavruna... kendini üzme bence bebeklerimizin belki yanında babaları olmayacak ama güçlü kuvvetli dimdik ayakta durabilen yavrusunu kimseye muhtaç etmeyen bir annesi olacak her zaman yanında... sen üzülme ki yavrunda üzülmesin kuvvetli dursun hayata karşı...

sorumsuz biriyle evliliğini devam ettirmiş olsaydın şuan kızında sende daha fazla üzülmüş olacaktınız.. hem yeni eşinin ne kadar mutlu olduğunu nereden biliyorsun ki onada sorsan bakalım neler çekiyordur.. kimse bilemez sen en azından kurtulduğun ve yavrunun yanında olduğu için dua et bence üzülme geriye bakma olan oldu şimdi ileri bakma zamanı...

Bence üzülmemelisin. Bir insanın kişiliği değişmiyor maalesef. Eşin sorumsuz biriymiş. Değişmeyecektir de. İkinci evliliğinde de aynı sorumsuzluğuna devam ettiğine eminim. Bu evlilik yürüyorsa muhtemelen karısının tahammülü yüzündendir, o da nereye kadar bakalım. Çocuğunu ve karısını bırakan adamdan hayır gelmez zaten. Sen kızınla mutlu ol, boşver. Her şeyde bir hayır vardır.

Son düzenleme:

inan gözlerim doldu içim parçalanıyor benimde kızım var 10 aylık eşimle aramızda tartışmalarımız oluyor bazen yolun sonu mu diye düşünüyoruz ama biz yetişkiniz travmalarımızı psikologla ilaçlarla atlatırız da bu yavrucaklar ne yapacak daha hayata baş gösteren fidan onlar güneşini karartırsak yaşamayı nasıl sevsinler neresinden tutsunlar yazık çok mu zor ya bir iki kelam etmek 1 saatini ayırmak çok mu zor... eski eşinle telefonda falan konuşamıyormusunuz benim için değil o senin de kzın elini vicdanına koy falan desen yada yanına kendin götürsen...

daha önce yazmıstım ayrılacagız biz de..ilk 2 ay sonra normale döndüm..harika bir kızım var ve hayat esim olmadan daha güzel ,gülmeyi özlemişim ,kızımla bas basa olmayı...vs
simdi sadece bosanma nasıl olacak ve kızımn nafakası için endişeleniyorum..bunun dısında ilk 1 ay kızım sordu babasını sonra ben anlatsamda babasını ona yada nette görüsmelerini saglasamda kızım ılglı degil...cok sukur sevgi sonsuz kızıma ve o da gayet memnun dayı teyze yenge annaanne dede ...ve tabii ki anne : ))
sormak istediğim bir sey var sizlere bosanma davası nasıl bir sürec ve bu arada o yurtdısında...masraflar ve zaman ?o hiç ilgilenmiyor bu işlerle,durust degil o yuzden konusmalarına inanmıyorum ..tahmınım para göndermemek için erteli,yor yani bosanmak için acele etmiyor peki ben ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim...

Son düzenleme:

adı üstünde eski eş vicdan sahibi merhametli sorumluluk sahibi birileri olsaydı boşanırmıydık ki hiç bu adamlar baba olduklarının bile farkında değiller ki neden arayıpta zahmete girsinler..
benim bebeklerimide aramıyor sormuyor babaları nafaka desen halen ödenmedi... bebeklerim için arayıp çocukları aramalısın dediğimde bana unuttuğunu söyledi söylermisin böyle bir adama daha ne diyebilirsin hiç bir şey.. ancak çocuklarıma babanız öldü sadece ben ve siz varsınız bu hayatta demekten başka çare bırakmış mı ???

Allah kızınızı size ve ailenize bağışlasın inş. kocanızın içinde biraz çocuk sevgisi varsa kızı için herşeyi yapacaktır. inan bana bunun uzaklıkla yakınlıkla alakası yok yakında olsa bırak nafakayı bir tel. bile etmeyi çok görürler...

boşanma davasına gelince bizimki çekişmeliydi fakat tazminatlardan vazgeçersem anlaşmalı boşanacağını söyleyince bütün haklarımdan vazgeçtim sadece çocuklarım için nafaka olacak dedim kabul etti 5 dk. içinde bitti ...
davayı ben açtım ona kalsa asla boşanmayacaktı, sonuçta kusurlu kendisiydi, avukat tuttum sağolsun yardımı çok oldu bana ben hiç bir şeylerle uğraşmadım sadece mahkeme günü gittim bitti döndüm.
çekişmeli olduğu için avukatım şahit bulmamız gerekiyor dedi zaten herkes şahitti bana fakat anlaşmalıya döndüğü için onlarada gerek kalmadı zaten...
kesin kararını verdiysen şayet iyi bir avukat bul inan sana bütün olacakları neler yaşayacağını nasıl bir yol izlemen gerektiğini anlatıyor en ince ayrıntısına kadar.
Allahım hakkınızda hayırlısını versin inş.

cok tesekkür ederim Uhde ilgine ve paylaşımına..
maalesef farkındayım ki ne maddi ne manevi bir dayanak olmayacak kızıma babası..herseyin hayırlısı ama biz sükürler olsun iyiyiz mutluyuz,zorla hatırlatmaktan yoruldum ona baba oldugunu..Allah size ve cocuklarınıza da güc versin herzaman üstresinden gelebilin ayatın insallah tüm anneler ve cocukları gibi..
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…