Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

inan bana çocuklarımız babaları olmadanda çok mutlu olabiliyorlar.. kabul ediyorum büyüyünce boşluk hissedeceklerdir fakat bizim elimizden gelen bir şey olsa zaten yapmaz mıyız??
Allahım daha da mutlu etsin sizleri diğer boşanmış bayanları ve çocuklarımızı bunları hak ediyoruz bizler...

merhaba çok uzun zamandır yazamadım boşanalı 2 sene oldu nerdeyse bu arada çok güzel işi oturttum kızıma misler gibi bakıyorum ama babası hala para vercek diye hiç aramıyor şunu sormak istiyorumn benim minik kuzum kabullenmiş 4.5 yaşında öğretmenlerine babam yok benm demiş bizede diyor anneler günü var öğretmenler günü var birde dedeler günü sizin çocuklarınız ne durumda ilerde kuzumu etkiliycek diye çok korkuyorum bu durum.birde bir sorum var ilersi için ben mesela birine birşey hissetmekten korkuyorum kızıma haksızlık yapıcakmışım gibi bir duygu var sizlerde böylemesiniz böyle birine bile baksam benm kızım var diyorum utanıyorum kendimdennn niyeyse

merhaba arkadaŞIM
bizde ayrılma durumundayız,ve ilk zamanlar her zamn kızım babasını sorduguda dagılırdım,cok uzulurdum ama sukur ki şimdi, hersey cok farklı..kızım cok memnun ve bu düzene alısmıs durumda..babası ile arasında kalmaktan cok yorulmustum söyle ki babasını arardım her zaman rica ederdim kızımızı araması ilgilenmesi için,kendiliginde hiç aramadı sormadı..
ama simdi kızım da cok ilgikli degil ..ben her zaman kızıma baban seni çok seviyor cok özşlemiş,aradı sen uyuyordun diyorum..hepte böyle anlatacagım cunku kendini degersiz hissetmesin asla..
simdi skype görüsürken kızım cok az konusuyor gayet ilgisiz farkındayım ki onun yoklugunu kabullenmiş ve alısmıs..dedesiyle teyzesiyle dayısıyla kuzenleriyle ve benimle cok mutlu..
biz de onunla
bunun dısında düsünüyorum da bir cok anesiz yada babasız yetişen cocuklar var,ölüm yada bosanma sebebiyle..görüyorum ki hepsi de saglıklı,mutlu bireyler...anne ve babası birlikte olup kavga mutsuzluk ortamında yetişen cocuklardan daha mutlular..
kızım henüz 2.5 yasında ve hayallerimiz sonsuz
senin de öyle olsun
bunu dısında yeni ilşki ve hissetmekle ilgile sadece sunu söyleyebilirim;benim için cok erken ama ikleride oldugunda bunu yasamakta utanmam asla,biliyorum ki yalnızlık Allah'a mahsus ve bili,yorum ki biz ruh ikizimizi buldugumuzda cocuklarımız da myutlu olacak mutlulugumuzda..
biz yurt dısından geldik orada tüm ayrılan cıftler hayatlarına cocuklarıyla devam ederken asla unutmuyorlar kendilerini de,yine arkadaslarıyla cıkıyorlar,egleniyorlar bakımlılar...vs biliyorum ki kendi ruhlarını beslerken cocuklarına da daha verimli oluyorlar..
asla utanma hislerinden dogru kisiyi buldıugunda bua en cok kızın sevinecek..kendini mutlu ederse cevreni mutlu edersin...
sevgiler

bizde teyzelerle kuzenlerleyiz oyüzden pek takmıyor kafasına olan hep çocuklarımıza oluyor.ben malesef kendimi çok ihmal ettim şimdi kendimde baya değişiklikler yapmak istiyorum inş.dediğin gibi onlar bizim gibi değil bende hem kızımı hem kendimide düşüncem bundan sonra

herkese merhaba benim de teyzem boşandı resmen ayrılalı 2 yıl gayriresmi 5 yıl oldu, uzun hikayesi var şimdi sizlere sormak istediğim bi konu var, teyzemin eski eşi teyzeme ve 13 yaşıdaki oğluna nafaka veriyor onu da çok düzenli ödemiyor, teyzemle gidip haciz başlatıyoruz o zaman toplu yatırıyor. Şimdi teyzem nafakayı artırmak istiyor yıllardır hiç artmadı bu işlemi avukat tutmadan yapabilir miyiz? kendi takip edebileceğimiz bir iş midir bu?

böyle babalara şam babası deniliyor.. kuzularımın babalarıda arayıp sormuyor nafakada vermiyor hayliyle..
bebeklerim 2 yaşına girecekler bu aralar bir baba sevdasıdır tutturdu gidiyorlar halbuki babalarını hiç bilmiyorlar pedagogla görüştüm bu yaşlarda çok normal olduğunu baba kavramının doğuştan geldiğini anlayacakları yaşlarının 4 yaş ve sonrası olduğunu o yaşlara geldiklerinde onların anlayacağı bir dilden babalarının olmadığını anlatmamız gerektiğini söyledi.. 4 yaş sonrasında çocukların bunu kabullenip o şekilde hayatlarına devam edeceklerinide söyledi.. ben sabırla çocuklarımın büyümesini bekliyorum birgün gerçekleri öğrenecekler... inş. o zaman bir yıkım yaşamazlar ona dayanamam işte...

maşallah senin kızın kabullenmiş ne kadar güzel bundan sonrada bu şekilde gider sanırım çok etkileneceğini sanmıyorum çünki etkilenmiş olsaydı öğretmenlerine bu şekilde açıklama yapmazdı.. .

benim hiç kimseye güvenim kalmadığı için hissetmeyi bırak yanıma erkek sinek bile yaklaştırmıyorum :)
bence kötü hissetme kendini aşkın yeri ayrıdır kızının yeri ayrıdır.. utanmana hiç gerek yok.. karşına iyi biri çıktıktan sonra değerlendir bence...

Arkadaslar yardim edin. Ayrilali 3 yil oldu kizimda var. Ama eski esim nafakayi odemiyor icraya verirsem oduycegini soyluyorlar. Ama ben duzenli her ay almak istiyorum. Kizim 3 yasinda maddi manevi ben bakiyorum. Buyudukce masraflar cogaliyor. Maasini falan icraya veremezmiyim duzenli almak icin. Tabi sigortasi varsa. Yada neyapabilirim. Lutfen fikir verin.

bildiğim kadarıyla sigortalı olarak çalışıyorsa eski eşiniz maaşına haciz koydurabilirsiniz. her ay düzenli olarak maaşından kesilip sizin hesabına yatar. 3 yıldır ödemiyorsa şayet nafakanız birikmiş durumda biriken miktarıda toplu halde alırsınız..

ayrılma sürecimizin 1 yıl olmasına az kaldı ve evlilik sürecinde yaşadıklarımdan çok daha iyi mutlu ve huzurluyum diyebilirm hiç bir pişmanlığım yok ve ve çok doğru bi karar verdiğim için çok mutluyum
çünkü bu süreçte kendisinde hiç bir değişiklik olmadı ve hiç bir zaman değişmeyeceğini kendi menfeatleri için beni geçtim oğlunu bile hiçe saydığını görmüş oldum
şuanda mecbur olduğu için oğluna nafaka ödüyor eğer bu mecburiyet olmasa hiç bir şekilde maddi olarak oğluna bir şey vermeyeceğinden eminim manevi olarak ise kendi işine keyfine nasıl geliyorsa öyle oğlum onun için sadece bir araç bazılarını gözüne girmek için bak ben oğluma sahip çıkıyorum imajını vermek için endişelendiğim tek nokta oğlum şuanda çok küçük onun yıpranması etkilenmesini kesinlikle istemiyorum tüm çabalarım isteklerim oğlumun çok iyi bir geleceğini olması ve mutlu kendine güveni olan bir çocuk olması
onun dışında korktuğum hiç bir şey yok
hayat devam ediyor sizi anlamayan,size hiç bir zaman güven vermemiş buna rağmen sizin güveninizi sorgulayan dik kafalı,menfeatçi iki yüzlü bir insanla hayat sürdürmektense bu şekilde yaşamak çok daha iyi

merhaba kızlar .. ben daha yolun başındayım pazartesi günü dilekçe vericem.. daha çocuğum çok küçük onu üzmekten çok korkuyorum.. incinmesin diye ne gerekirse yaparım ama eminim bu benim elimden geleni yapmamala olmayacak .. bu süreç inş yıpratmaz beni ve kuzumu..

bence böyle düşünmeyin. sevmek ve sevilmek ister çocuklu olsun ister yaşı kaç olursa olsun herkesin hakkı.

forumda bu konuda çok güzel örnekler var.

tabii uvey baba hikayesini okuduk ilkokulda hepimiz tesir altında kalıyoruz. Fakat hayatta o kadar guzel ornekler var ki.

Allah dogru insanlarla karşılaştırsın inşallah

umarım hersey düşündüğünüzden de güzel gelişir...biz halen boşanamadık ama ayrıyız su an ve yaza olacak dava...ilk 3 ay cok zorlandım düşünmekten cok yoruldum şimdi cok rahatım...zamanla siz de öyle olacaksınız...benim kızımda 3 yaşına girecek yakında önce onun içinde zordu ama şimdi alıstık...hersey daha güze şükür ki...
allah kolaylık versin

Selam kızlar..
bir gün bu forumda bu konularda yazacağımı asla düşünmezdim.. ama o kadar zor bir durumdayım ki..

ben 33 yasındayım ve 10 yıllık evliyim.. ilk çocuğumuzu doğumdan sonra kaybettik ve bir tramva dönemi yasadık..bikaç yıl sonra olan kızım şimdi ilkokul 1. sınıfa gidiyor ..Öncelikle şunu söyleyeyim babasına çok düşkün

eşimle sık tartısırız.. kötü huyu yok ama hiç paylaşımcı ve ilgili değil.. evliliğimizin ilk yıllarından beri internet bağımlılığı var tabi bunu kendisi bağımlılık olarak kabullenmıyor..
Ben de çalışıyorum ama evde hiç destek olmuyor , kendisi benden önce evde oluyor, elbette ben bulaşık yıkasın demiyorum ama hiç değilse yediğinin çöpünü atabilir , ben söylemeden bazı şeyleri yapabilir..

Son bir yıldır cinsel hayatımız da bitmiş durumda..Kendisi zaten pek hevesli olmazdı , artık ben de soğuyunca tamamen bitti..şimdi ona dokunmasına bile tahammülüm yok..

iki gün önce çok şiddetli bir tartışma yaşadık ve bitti dedik..tabi ki 6 aydır ciddi tartışmalarımız ve bitmesi yönünde konusmalarımız vardı..

yanlız kızım çok üzgün.. çocugum olmasa hemen bugun boşanırdım.. ama kızım dün gece çok ağladı..o daha 7 yaşında..
Bana fikir verin kızlar ben ne yapayım herşeyi böyle mutsuz bir yaşamı kabullenip dön diyeyim mi kızım için..

dönse bile bir sonraki kavgamıza kadar durulur herşey.. artık sevmiyorum ve istemiyorum..eminim o da aynı şeyleri hissediyordur..

ayrılamayız kızımız yaşayamaz dedim ve bana o da alışır önemli değil dedi

çok kötüyüm kızlar böyle hayat sürer mi ne yapayım akıl verin.. bu yaş gurubu çocugu olanlar lütfen..

Bu şekilde devam etmek üçünüzün de daha fazla yıpranmasına sebep olur. İlişkinizi tedavi edecek çözümer üretmeniz gerekir.
Boşandıktan sonra da farklı sorunlarla boğuşmak zorunda kalacaksınız. Aile birliği çok önemli kaybetmeden değeri bilinmeli.
Dilerim hayırlı ve doğru tercihi yaparsınız.

MERHABA ARKADAŞLAR

Ne konyşacağımı ne söylüyeceğimi şaşırdım artık daha önceki açtığım konuyada bakarsanız dert yine aynı içimde zerre tanesi kalmamış bir sevgi 1,5 yaşında bir kızım düzenli giden iş hayatım zor alıştığım memleketim.Neden vazgeçiceğimi biliyorum ama ayaklanamıyorum artık eşimin yalanlarından bıktım yoruldum geçtim karı koca ilişkisini artık ondan insan olarak nefret ediyorum ya hale getirdi beni okadar düşkündümkü ona çocuk gibi ayrılmazdım yanından ama ne haldeyiz çalışıyorum diyor çalışmıyor eve geç geliyor yalandan ilgi sözleri günü kurtarmak işte başka bişey diğil sahte bi hayat sürekli borç dert herkesin bedduaları hangisi anlatayım bilmiyorum ona sorarsan sorunlu günler geçiriyoruz ondan yalan söylüyormuş bahaneye bak ya akıl almıyor valla en küçük bir yalanda yüzü kızaran ben bukadar yüzsüsün önünde ne yapacağımı şaşırdım ya valla))) herkes sabret neyin sabrı ya dahamı az söylesin diye insanları daha az kandırsın diyemi yoksa ne için burada huy değil karakter bozokluğunda bahsediyoruz.Ama insanlarda bir sabır türküsü üstüme bir sürü borç yaptı onlardan kurtulmaya çalışıyorum ah bi bitse yoruldum ya inanmış gibi yapmaktan artık bu zamana kadar en küçük söze gelemeyen ben yalana susar hale geldim))

siz ne dersiniz bu sahte hayata)))

ya okuyorum okuyorum hepimizin başka sorunları var..

araya nefret girdi mi toparlamak zor oluyor..mesela ben ne zamandır eşimin yüzüne bakmadığımı farkettim..

Yalana hiç tahammülüm yok deyip kestirip atmak en kolayı tabi, ama yine de ne tür yalan , ne boyutta gibi soruları sormak geliyor içimden..

Okadar saçma şeyleki ben çalıştığım için akşamları bereber çocuğuuzla vakit geçirmek istiyoum akşama kadar yüzümüze hasret bir bebek hergün ne yalan dolan çevirsemde evden kaçsam sosyal sitelerde fink atsam diyen bi adam nasıl diyim hastalık ya bu kelime bulamıyorum hepimizi ufak tefek yalanlar söylüyoruz ama benimki artık salak yerine koyuyo işe girdim der 1 ay yalanlan sabah kalkar akşam yoruldum der ben bir araştırdım iş yok aş yok bizimki ortalarda ayy anlattıkca tepem atıyo ya noral diğil ya valla nedemek ya hayatıo hergün ondan 3 kuruş koparayım bundan bişeyler alırım karısına ay başı gelince ayrı yaltaklanmalar ay neler neler valla bizimki bol karışık canım ne ararsan var)))

iş konusu bizimde derdimiz. 6yıllık evliyiz, 3 yaşında oğlumuz var. 6 yılın 3 yılı çalışmıştır toplasan. şimdi dükkan açtı, borçları yüzünden eve ben bakıyordum. arkadaş çevresi de ipsiz sapsız. ben bir kamu kurumunda yöneticiyim, beni rezil ediyor her seferinde. yalan dolan da cabası. çocuğuyla anası babası gelince ilgilenir. dükkanı geç açar geç kapatır. biz uyurken ayakta, biz uyanıkken uyur. sorumsuz bencil bi adam anlayacağın. çocuğa yarım gün baksın, sana yardım ediyorum der. o çocuğu ben yalnız yaptım çünkü. zihniyete bak. bir haftadır annemdeyim. oğlum çok etkilendi. eve gidelim deyip duruyor. ne yapacağımı şaşaırdım. çocuğuma haksızlık mı ediyorum diye içim içimi yiyor. oooff!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…