Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

evlılıgımden bana tek guzel sey tek cıkarım benımde cocugum
baska cocuklarım olursa onun kadar sevemıyecekmısım gıbı gelıyor

Bir pedagogdan yardım al canım. Zor ama güçlü olmak zorundayız. Allah yardımcın olsun.

Evet huzursuz bir evliliği sürdürmek çok daha zor diye düşünüyorum.
Peki çocuğun babayı istemiyor mu ? Veya olumsuz birşey gördün mü ?
Nasıl atlattınız ayrılık sürecini ?

Aslında çok güzel anlatmışsın ve bu işi de en az hasarla atlatmışsın görünüyor. Biraz da mesleğinin vermiş olduğu rahatlık var anladığım kadarıyla...
Peki yanlış mı anladım ? Hiç nafaka tazminat vs. talep etmedin mi ?

Evet huzursuz bir evliliği sürdürmek çok daha zor diye düşünüyorum.
Peki çocuğun babayı istemiyor mu ? Veya olumsuz birşey gördün mü ?
Nasıl atlattınız ayrılık sürecini ?

aslına bakarsanız atlattığımı söyleyemem.ama işte ayakta ve güçlü olmak zorunda olduğum için direniyorum zor yani....
kızım babasına çok düşkün değil zaten babası da çok ilgili bi baba değildi...içinden sevgisi varmıştır mutlaka ama bilemiyorum artık.
olumsuz bişi görmedim şükür kızım açısından ama ilerisi nasıl olur bilmiyorum.biz boşanalı 9 ay oluyo 1 kere gelebildi kızını görmeye!!!
ayrı şehirlerdeyiz ve çalışıyo orda...işleri yüzünden gelemiyomuş!hayırlısı artıkk....

Türkiye'de hangi mesleği yaparsanız yapın, ne kadar ekonomik gücünüz olursa olsun kadın olmak çok zor. ben çekişmeli boşanmak istedim, komşularım eşimin beni aldattığını gördüler, 1
yıl kadar önce şiddet uyguladığına dair de tanığım vardı ama sonuç ne oldu hiç. Çünkü Türkiye'de "kadın kadının kurdudur." ne yaparsak biz birbirimize yapıyoruz. Hiçbiri kayınvalideme olan korkularından şahitlik yapmadı. Kimseye de baskı uygulamadım. Hatta gidip k.validemden özür dileyenler oldu korkularından.
Manevi tazmina hakkım vardı. çekişerek boşansaydım elde ederdim. Yine dediğime geldim. "kadın kadının kurdudur." Çok eskiden sevip saydığım, saygı duyduğum yaşı bana göre fazla olan bir avukat arkadaşım şahitlerimi, tazminat alabileceğim konuları anlaşma sağlamak gerekçesi altında eşime söyledi. K.validem kapılarına dayandı. Sebep ne ona binlerce kez açıkladığım halde ne kadar yalancı olduklarını, kadın avukatım eşime inandı hemde bana eşimi kötülediği halde. SOnuç ne oldu. Aylık 450 TL nafaka ile çocuğum için anlaşarak ayrıldım o da bir başka avukat sayesinde. Çocuğumun masrafları zaten bu tutarın çok çok üstünde. Haklarımı bıraktım mı asla bu mart ayında çocuğun masrafları ile ilgili olarak gerekli evrakları toparlayıp arttırım davası açacağım.
Aslında çok zor atlattım. İntiharı bile düşündüğüm oldu. ama o kadar gencim ki. Neden o insanın kahrını çekeyim. elimden geleni yaptım. Bugün işten çıkarken yine düşündüm. Bunca yaşanana ne gerek vardı. ne güzel bir yuvamız, ne güzel bir kızımız vardı. Herkesin imrenerek baktığı insanlardık. Gereksizdi bu olanlar. Oldu işte hayat. Her şerde bir hayır var çok inanıyorum. Bu başımıza geldiyse Allah'ın izni ile daha güzel şeyler yaşamamız için.
K.validem, kadın avukatım, kadın komşularım... Diyorum ya "kadın kadının kurdudur." Biz kadınlar güçlü olalım, birbirimize destek olalım. İyi evlatlar yetiştirelim, işlerimizi hakkıyla yapalım inanıyorum bu toplum daha iyi olacak.

Ne kadar zor şeyler yaşamışsınız, atlatması kolay olmayan şeyler... Ama gördüğüm kadarıyla siz dimdik ayaktasınız. Allah size bundan sonra yavrunuzla eskisinden çok çok daha mutlu bir ömür versin inşAllah. Ve kadın kadının kurdudur, gerçekten bu toprakların en geçerli kurallarından biri. KK'de aklıselim insanlar var, olmayanlar olduğu kadar ve o iyi insanlar burada birbirlerine destek oluyorlar Allah'tan. Yoksa gerçek hayatta hemcinsimizden böyle bir destek görmek bazen çok zor oluyor.

Bu arada siz evet imrenilecek bir insamışsınız, hala da öylesiniz. Eşiniz ise asla böyle bir sıfatı hak etmiyor. O da sizin ahınızı alan, hakkınız yiyen o kadıncıklar da Allah'ımdan bulsunlar.

Evet çok haklısın. Aynen ben de çalışıyorum, kendi ayaklarımın üzerine duruyorum. Benim içimde en ufak bir pişmanlık yok. Üstelik ex kişi boşanmak istemiyorum düzelteceğim diyerek millete oyun oynadığı halde...
Çocuğun masraflarını 450 tl karşılar mı zaten. Çok komik bir rakam. Hele küçükse ; kreşti, bakıcıydı, okula gidiyorsa okul masrafıydı, kıyafeteydi yemesi içmesi ... Bence insan olan adam olan gerçekten baba olan o çocuğuna hukuğun biçtiği ederi değil gerçek olan masrafı verir. Ama yok ! Maksat anneyi süründürmek, bunun yanında çocuğu da süründürür o ayrı konu...
Biz de boşanma arefesindeyiz. Davayı ben açıyorum. Çünkü git sen aç dedi. Çekişmeli olacak, anlaşmalı olacağını hiç sanmıyorum !
Şu dediğine de katılıyorum kadın kadının kurdudur. Şahit olmaktan vs. den herkes korkuyor. Nedense !
Halbuki bitmiş olan bir ilişkide iki taraf için de yıpranmadan atlatılmasına vesile olacak sonuçta...
Allah yardımcımız olsun.

Son düzenleme:

Sanırım boşanma aşaması yıpratıyor insanı. Karşındaki insan en düşmanın oluyor, en özel şeyler ortaya dökülüyor vs...
Boşver çok ilgili baba gibi görünmesi de kötü...
Benim ex de bana inat çocuğu alır, kötü muamele eder haberim bile olmaz diye korkuyorum. Çocuğa bana inat olsun diye bilgisayar oyunu felan açıyor. Çocuğa kötü alışkanlıklar kazandırmaz umarım !
Onların memleketine gittiğmizde de mutlaka en kötü şekilde hasta olup geliyor, onlarda çocuğa çok önem verilmiyor. Antibiyotiği basıyolar çocuğa tamamdır. Baktıracak kimsesi de yok ama o herhangi birini bulur ya da öylesine salar çocuğu...
Bunları düşünmek bile geriyor insanı. O yüzden aman ilgisiz baba diye üzülmeyin , bir de olayın bu boyutu var !

bende boşanmış bir anneyim 2 tane kızım var biri babasında biri bende büyük kızım
babasında kalıyor 9 yaşınd küçük kızım bende 7 yaşında ben küçük kızıma 1 aylık
hamileyken ayrılma kararı aldım.ilk zamanlar kızımı bana göstermiyordu diğer kızınıda o
görmüyordu.kızını 5 yaşında gördü çocuklarım bu konuyu öğreneli 1,5 yıl oldu tabiki zorlanıyorum
çok büyük sorunlar yaşadım.çocuklarım üzerine kurulu bir dünyam var.....her anne gibi...

asıl mesele ben bu adamdan hiç bişey istemedim ne nafaka ne tazminat hiç bir şeyy
durumu gayat iyi şimdiye kadar kızımı görmeye gittiğim her zaman maddi imkanlarımın sınırını zorlayarakta
olsa kızımı mutlu etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.ama o bir insan çocuğuna
bir sakız dahi almazmı hayır almaz etrafımdakiler neden söylemiyosun diye baskı yapıyor ama işte gurur
bırakmıyor.ama benim çocuğum hakkıyla başkalarını geçindiriyor sizce ne yapmalıyım ne olu bir fikir verin
şimdiden herkese tşk....

Canım niye iki çocuğunu birden yanına almadın ?
Nafaka, tazminat ne olursa isteseydin ve baksaydın çocuklarına. Kardeşler birarada büyümesi daha doğru değil mi ?
Hala öyle bir hakkın olduğunu düşünüyorum.

hala öyle bir hakkım var ama maddi açıdan ikiside iyi bakabilmem gerekiyor
bu sebebten sadece bir tanesini alabildim.şimdi nafaka davasını açıcam sonrada bana
kafana estiğinde değil mahkeme tarihlerinde görebilirsin diyecek o öyle çirkinleştirebiliyor.

Merhaba arkadaslar sizin düşüncenizi almak istediğim bı konu var sorun çoğunlukla eslerin ailesi ve buna bağlı olarak eşle de olunca aradada cocuk var tabi hiç bu kararı vermeden önce cocuğum için sabrediym kaderimdir cekiym gibi düşünceler geldimi aklınıza ve 1 yasında bir bebek anneye mı babayami verilir nasıl oluyor biraz bilgi verirmisiniz

tabiki geldi...hele ben eşime rağmen ondan sırf kızım için boşanmak istemedim.benim boşanmak için çok sebebim olmasına rağmen cesaret edemedim.en nihayetinde o son noktayı koydu.
çok bi bilgim yok ama mantıken 1 yaşındaki çocuğun mutlaka ama mutlaka anne yanında olması uygundur diye düşünüyorum.
şunu da unutmayın belki bi anlık deli cesareti sizin ömür boyu mutlu olmanızı sağlayacaktır.iyi düşünün.inşallah en doğru kararı verirsiniz...

Ben de 2 senedir çocuk için sürdürenlerdenim. Artık tamam yetti artık diyebiliyorsan çocuk için evlilik sürdürülmez. Yine de içinde ufak da olsa birşeyler hissetmelisin eşine karşı. Yoksa o çocuk daha sağlıksız bir ortamda büyür. Eninden sonunda da boşanırsınız...
Ben dedim ki nereye kadar ?
Bir de eşinizle ilişkiniz de çok önemli. Tamam ben bu adamla bir ömür boyu geçirebilirim diyorsanız geçirin...
1 yaşındaki bebek; anne yüz kızartıcı bir suç işlemedikçe anneye veriliyor bildiğim kadarıyla. Çünkü anneye muhtaç; nafakayı da baba ödemek zorunda.

Canım ya maddi açıdan verilir mi hiç çocuk
Biraz klasik olacak ama rızkını verecek olan Allah. Bir de ona göre eşinden nafaka alabilirsin. Sonuçta hukuk da çocuğa anne bakmalı, parasını baba karşılamalı diyor.
Ben de hep şöyle düşünmüşümdür, keşke oğlumun kardeşi de olsaydı 2 çocuk birbiriyle beraber büyürdü. Yalnız olmazdı hiç olmazsa diye...
Tabiki bayanların işi zor, hep iyi şartlarda olsunlar istiyoruz ama ikisini birden aldığında böyle gösterme göstermeme gibi tehditler de olamazdı.
Bilmiyorum yine de alabilirsin diye düşünüyorum velayetini...

Birşey soracağım. 9 ay olmuş boşanalı.
Kendini nasıl hissediyorsun şuanda ?
HAyatında olumlu/olumsuz neler değişti ?

Birşey soracağım. 9 ay olmuş boşanalı.
Kendini nasıl hissediyorsun şuanda ?
HAyatında olumlu/olumsuz neler değişti ?

evet 9 ay oldu...çok zor günler geçirdim...şu anda mutlumuyum değilim!!!
mutsuzmuyum değilim!!!hayat bi şekilde geçiyo..belki de bu duygu içinde olmam herşeyin çok ani olmasıydı..alışa alışa yaşasaydık mesela birimizden biri evi terketseydik alışırdık bu süreçte.2 gün öncesine kadar iyiydik.boşanmam da 1 günde bitti..büyük bi travmaydı yani..ama alışıyo insan...inşallah daha güzel günler yaşarız..

Öncelikle teşekkür ederim okadar meşgul ki kafam bu konularla her acıdan bakıp herseyi denediğimden emin olmak istiyorum ailem yanımda olsa belki daha kolay olurdu diyorum ama her sorunun altından tek basıma kalmamam yüreğim gizli veya açık bu yola beni goturuyo gibime geliyo ins hayırlısı olur hakkımızda tek istediğim kizimla olmak bu bana yeter

Benim için sorun olanlar gecelerce gözyaşı döktüğüm sorunlar onun için ne var bu kadar buyutcek den ibaret... Sürurunu peki sizin ki sürükleye sürükleye nekadar gider ki öyle değil mı bu son kaçınılmazsa diyorum bı an önce olmalı ve toparlanmalı insan yanlismi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…