Boşanmış çocuklu kadınlar.

Ayrılmış anne baba çocuğuyum
Eğer anne baba olduğunuzu unutmazsanız ve görevlerinizi maddi manevi yerine getirirseniz inanın öyle çocuk çok etkilenmiyor.
Zaten bu devirde herkes ayrılıyor
Ve sınıfında bile bir sürü anne babası ayrılmış çocuk olacaktır.
Öyle çocuk yönünden büyütülecek bir şey değil

Bosandim. Ayrildigimizda oglym 7 yasindaydi. Onemli olan cocukla kaliteli vakit gecirmek. Butun gun cocukla olmaktan bahsetmiyorum. Cocukla gecirilen vakit az olsa da kaliteli olmali. Guven, sevgi ve sefkat ihtiyaci giderilmeli ancak sevgi verecegim diye de cocuk sımartilmamali. Cocuklar hissediyor zaten sevildigini.

Boşanali 2 ayı biraz geçti.2 kizim var büyüğü 9 kucugu4 yaşında.10 yıldır sürdürmeye çalıştığım beni maddi manevi yoran bir evlilikti.Anlasmali 5 dakika da bitti.Cekismeli istemedim.cekimeli davalarda insanlar birbirinin yüzüne bakacak hali kalmıyor bazen.Biz çocuklarımız için görüşmek mecburiyetindeyiz. O yüzden anlaşmalı 5 dakikada bitti.dava açtık 14 gün so raya randevu verildi.hemen bitti.davadan 1 ay so ra kinlik vs değişimi yaptim.kizlarim babalarıyla hafta da 2 bazen 3 kere görüşüyor.istedijleri zaman kızlar da arıyor babası da asla sınır koymuyorum.ben huzurluyum.evet aile olarak birilerini görünce ben de üzülüyorum ama şimdi olmasa da 5 yıl so ra yine bu noktaya gelecektik.Ve o zaman şartlar daha zor olabilirdi.Buyuk kizim ilk zamanlar çok üzüldü ama sonra gorduki anne mutlu babayla istediği zaman görüşüyor alıştı duruma.cocuklarim babasını bir daha göremeyeceğini düşünüyordu.Ama babaları kızlarıma düşkün.Onlar da babalarına bu benim için gayet iyi.eski eşimden tek beklentim kızlarını arayıp sorması arkalarında durması.Simdilik her şey yolunda
Merhaba sizin adiniza cok sevindim inşallah benim kide boyle 5 dk biter. Durumumuz nerdeyse ayni cocuklarin yasi cinsiyeti. Allahim yolunuzu acik etsin.

Merhabalar
Eşimden boşanmak üzereyim. Henüz eyleme geçmedim ama kararımı verdim. 2 yaşında bir bebeğim var ve vicdan olarak çok yıprandım. Ona haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum ama evliliğin sürdürülebilecek bir yanı da kalmadı.
Süreç nasıl oluyor ? Çocuk çok etkileniyor mu ileride ne gibi sorunlar yaşar ?
Sırf çocuğum üzülmesin diye bu cehennemi yaşamayı bile düşünüyorum.
Çocuğun küçük, henüz öncelikli kişisi sensin, siz yanında kavga etmez mahkemeye yanınızda götürmek gibi şeyler yapmazsanız durumu daha kolay kabullenecektir. Lütfen çocuk için katlanmayın. Mutsuz aile mutsuz çocuk demek çünkü

İşte canımı sıkan noktalardan biri.Ben öğretmenim mesela, sınıfımda davranış problemleri olan hiç durmayan bir öğrencim var, gecelerde müdür yardımcısı bana "Anne babası boşanmış mi onun "diye sordu.Boyle birkaç örnek sayarım.Bosanmis aile çocuklarında etiket var neyazikki
O etikete takılmamak lazım, çocuğu güzel yetiştirmek bizim elimizde, öyle babalar var ki varlığı sadece süs bitkisi kıvanımda, bu adam olsa ne olur olmasa ne olur. Bu soruyu duymazdan geleceksiniz, ya da sorana bütün problemli,hareketli, şımarık çocukların annesi babası ayrı mı, kime ne çocuğumun babasının varlığından diyeceksiniz.

Çok boşanmış hatta ikinci evliliğini yapmış aile çocuğu gördüm. Çok akıllı kızlarım vardı maşşallah, hatta babasıyla yaşayan kızım da vardı. Hiç asiliklerini görmedim. Erkek çocuklar biraz daha zor oluyor ama emin olun anne ilgili olduktan sonra çiçek gibi büyüyen o kadar çok ki. Yeter ki tutarlı davranılsın, babası yanında değil diye şımartılmasın.

Benim için önemli olup olmamaları değil,çocuğum senin sınıfında olsun mu deyince içinden uf sorunlu çocuk geliyor diye geçirirse içinden diye tedirgin olmaya başladım.Gerci oğlus okula birinci sınıftan önce gelir giderse sorunlu olmadığını görürler herhalde.
Bu etiketciler en çok bir arada olduklarım malesef.Bosanma davami öğrenince azalttilar neyseki
Böyle düşünen öğretmen var mı gerçekten, biz boşanan aile çocuklarının üzerine titriyoruz. Gözümüz hep üzerlerinde gibi, ama bu açık aramak için değil, yanlış bir durumda düzelmeye destek olalım diye. Çok şaşırıyorum şunları duyunca.

Boşanmış aile çocuklarında sorunlular var evet ama bu tamamen aile ilgisizliğinden, velayet sahibinin gevşekliğinden oluyor. İş sizde bitiyor yani.

O etikete takılmamak lazım, çocuğu güzel yetiştirmek bizim elimizde, öyle babalar var ki varlığı sadece süs bitkisi kıvanımda, bu adam olsa ne olur olmasa ne olur. Bu soruyu duymazdan geleceksiniz, ya da sorana bütün problemli,hareketli, şımarık çocukların annesi babası ayrı mı, kime ne çocuğumun babasının varlığından diyeceksiniz.

Çok boşanmış hatta ikinci evliliğini yapmış aile çocuğu gördüm. Çok akıllı kızlarım vardı maşşallah, hatta babasıyla yaşayan kızım da vardı. Hiç asiliklerini görmedim. Erkek çocuklar biraz daha zor oluyor ama emin olun anne ilgili olduktan sonra çiçek gibi büyüyen o kadar çok ki. Yeter ki tutarlı davranılsın, babası yanında değil diye şımartılmasın.
Benim de oldu ailesi boşanmış öğrencilerim şimdiki sınıfımda da var,ben anlamıyorum hiç sorunlu filan değiller.Bu önyargıyi nereden uydurdular bilmem

Böyle düşünen öğretmen var mı gerçekten, biz boşanan aile çocuklarının üzerine titriyoruz. Gözümüz hep üzerlerinde gibi, ama bu açık aramak için değil, yanlış bir durumda düzelmeye destek olalım diye. Çok şaşırıyorum şunları duyunca.

Boşanmış aile çocuklarında sorunlular var evet ama bu tamamen aile ilgisizliğinden, velayet sahibinin gevşekliğinden oluyor. İş sizde bitiyor yani.
Ben de yeni yeni rastlamaya başladım ya da farkındalıgim mi arttı bilmiyorum.Ya aslında anne baba bir arada olanlarda da olmayanlarda da problemler oluyor, önyargılı olmak boşuna, çocuğun mizacıyla alakalı ve tabiki evet ebeveyn ilgisizliği iyi çocuğu problemli yapabilir

Ben de yeni yeni rastlamaya başladım ya da farkındalıgim mi arttı bilmiyorum.Ya aslında anne baba bir arada olanlarda da olmayanlarda da problemler oluyor, önyargılı olmak boşuna, çocuğun mizacıyla alakalı ve tabiki evet ebeveyn ilgisizliği iyi çocuğu problemli yapabilir
Bizde eşimle sorun yaşıyoruz oğlumla tek tatile çıkmak istiyorum, nereye gittiniz siz ayrıca tebrik ederim böyle güçlü kadınlara çok imreniyorum

Eilinizden gelen her seyi yaptıktan sonra çok üzülmemek lazım.Inanin hiç bir acı kalıcı değil. Her şey geçiyor.Ben boşanmanın anlasmali olması tarafıyım.cok yıpranmadan hayata devam etmek lazım. Inşaallah Hakkımızda en güzeli olsun

Merhaba sizin adiniza cok sevindim inşallah benim kide boyle 5 dk biter. Durumumuz nerdeyse ayni cocuklarin yasi cinsiyeti. Allahim yolunuzu acik etsin.

Merhabalar
Eşimden boşanmak üzereyim. Henüz eyleme geçmedim ama kararımı verdim. 2 yaşında bir bebeğim var ve vicdan olarak çok yıprandım. Ona haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum ama evliliğin sürdürülebilecek bir yanı da kalmadı.
Ben de 2 sene önce boşandım, çocuğum 2,5 yaşındaydı, iyiki o zaman boşanmışım diyorum çünkü zaman geçtikçe babasına olan düşkünlüğü artacaktı, şimdi bu düzen içinde büyüdü ve alıştı. Tabiki tatilde ya da herhangi bir yerde herkes aile olarak karşımıza çıkıyor, herkesin babası yanındayken bizimki yok üzücü bir durum ama alışıyorlar bir şekilde ve hiç sorun ettiğini hissetmedim bu durumu. Evliyken de çok baba yanımızda değildi tabi bizde hep işte olduğunu söyledim babasının buna göre alıştı. Sonra sonra babasının kendi evi olduğunu anlaşamadığımızı aynı evde yaşasasaydık babasının beni üzeceğini söyledim ve inanılmaz bir olgunlukla karşıladı ve bu gerçek içinde büyüdü aslında çocuğum. Tabi bizde babaya inanılmaz bir düşkünlük var ama çocuklar ciddi derecede akıllılar, tüm o düşkünlüğüne rağmen bence ayrı yaşamamızın doğru bir karar olduğunu düşünüyor içten içe. Tüm boşanma aşaması süreçlerini atlatmış ve en sonunda boşanmayı başarmış biri olarak, aklınızın bir köşesinde bu kararı aldıysanız ertelememenizi öneririm, zaman aleyhinize işliyor, çocuk ufakken ne kadar erken bitirmek o kadar iyi oluyor

Ben de 2 sene önce boşandım, çocuğum 2,5 yaşındaydı, iyiki o zaman boşanmışım diyorum çünkü zaman geçtikçe babasına olan düşkünlüğü artacaktı, şimdi bu düzen içinde büyüdü ve alıştı. Tabiki tatilde ya da herhangi bir yerde herkes aile olarak karşımıza çıkıyor, herkesin babası yanındayken bizimki yok üzücü bir durum ama alışıyorlar bir şekilde ve hiç sorun ettiğini hissetmedim bu durumu. Evliyken de çok baba yanımızda değildi tabi bizde hep işte olduğunu söyledim babasının buna göre alıştı. Sonra sonra babasının kendi evi olduğunu anlaşamadığımızı aynı evde yaşasasaydık babasının beni üzeceğini söyledim ve inanılmaz bir olgunlukla karşıladı ve bu gerçek içinde büyüdü aslında çocuğum. Tabi bizde babaya inanılmaz bir düşkünlük var ama çocuklar ciddi derecede akıllılar, tüm o düşkünlüğüne rağmen bence ayrı yaşamamızın doğru bir karar olduğunu düşünüyor içten içe. Tüm boşanma aşaması süreçlerini atlatmış ve en sonunda boşanmayı başarmış biri olarak, aklınızın bir köşesinde bu kararı aldıysanız ertelememenizi öneririm, zaman aleyhinize işliyor, çocuk ufakken ne kadar erken bitirmek o kadar iyi oluyor
Benim de 1 yaşında kızım var eşim beni dinen boşadı şiddet uyguladı ve evden kovdu bende yarın dava açıcam 22 yaşındayım kendisi 30 yaşında tam bir ana kuzusuydu beni hiç ailesi olarak görmedi şimdi kızım benimke ve görmesine izin vermiyorum zaten küçük aklı yetmiyor hatırlamıyor babasını..Ama ben şuan çok zorlanıyorum ne yapıcam nasıl baş edicem yeni bir düzen nasıl kurucam çocuğum dediğiniz gibi babası olan çocuklarla aynı ortama girecek üzülecek bu durumu nasıl atlatıcam tavsiyeleriniz var mı :(

Benim de 1 yaşında kızım var eşim beni dinen boşadı şiddet uyguladı ve evden kovdu bende yarın dava açıcam 22 yaşındayım kendisi 30 yaşında tam bir ana kuzusuydu beni hiç ailesi olarak görmedi şimdi kızım benimke ve görmesine izin vermiyorum zaten küçük aklı yetmiyor hatırlamıyor babasını..Ama ben şuan çok zorlanıyorum ne yapıcam nasıl baş edicem yeni bir düzen nasıl kurucam çocuğum dediğiniz gibi babası olan çocuklarla aynı ortama girecek üzülecek bu durumu nasıl atlatıcam tavsiyeleriniz var mı :(
Cocuk icin pedagog destegi alacaksın . Bi Kac kitap alabilirsin farkli uzmanlardan bosanmada cocuklar vs vs kitaplar var onlari okuyabilirsin yaklaşımın nasil olur diye

Babayı görmesine izin vermiyorsunuz ama burada bence hata yapıyorsunuz,baba sevgisine de ihtiyacı var.

Merhabalar
Çocuk için devam etmeyin sizin kavgalarinizla büyürse psikolojisi daha çok bozulur

Babayı görmesine izin vermiyorsunuz ama burada bence hata yapıyorsunuz,baba sevgisine de ihtiyacı var.
Haklı olabilirsiniz ama eski eşim annesi beni evden kovdu diye sesini çıkarmadı üstelik kalktı bana vurdu boşadı evden kovdu bunları yaparken çocuğumun annesi ne hale gelir düşünmedi üstüne üstlük bir kaç gün sonra CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR diyerek annesinin fotoğrafını instagramında paylaştı :( okadar zoruma gitti ki bende sırf bu hareketi yüzünden çocuğumu göstermek istemiyorum bende bir anneyim şimdi alsa çocuğumu benden kaçırsa ben naparım? Güvenmiyorum hiçbir şekilde 😔

Var tabii ki bizim rehber öğretmen toplantıda boşanmış aile çocuğu bunlar dedi

Biz de daha gecenlerde kavga ettik. Oglum 12 yasinda. Tartisma asamadinda is bosanmaya kadar geldi. Ogluma baktim cocuk yikim yasadi agliyordu. Ben de hadi bi sure daha idare edeyim dedim. De yani biraz ergenlik surecini atlatsa oyle diyorum. Ama aklimin bir kosesinde hep var bu durum. Kavgalarda kayinvalide kaynakli. Geliyor cokuyor evime gitmiyor baya bi. Sirf onu gormemek icin bile dusunuyorum. Bosanan bayanlar gercekten guclu kadinlar benim gozumde. Her seye yetebilen. Her ihtiyacini karsilayabilen .

Haklı olabilirsiniz ama eski eşim annesi beni evden kovdu diye sesini çıkarmadı üstelik kalktı bana vurdu boşadı evden kovdu bunları yaparken çocuğumun annesi ne hale gelir düşünmedi üstüne üstlük bir kaç gün sonra CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR diyerek annesinin fotoğrafını instagramında paylaştı :( okadar zoruma gitti ki bende sırf bu hareketi yüzünden çocuğumu göstermek istemiyorum bende bir anneyim şimdi alsa çocuğumu benden kaçırsa ben naparım? Güvenmiyorum hiçbir şekilde 😔
Benim ex de beni evden kovdu.Hamile demedi,lohusa demedi apartmani inletti kaç kere defol diye.Bosanma sürecinde de beni her yere şikayet ederek bunu öğretmenlikten atın diye yazdı.Hakkimds ceza davası, manevî tazminat davası açtı dava devam ediyor.Cocugun annesine bunları yaptı, malzeme bulsa devam eder ama çocuk olunca ben Allah'a havale ediyorum çocuğun iskele babası da olsa onu görme hakkına müdahale edemiyorum.Kisilik bozukluğu sorunları ile biz uğraşırız sonra ileride.Kacirma riski varsa ona bir şey diyemem

Back
X