Boşanmış kadın-Bekar erkek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben de öyle düşündüm, söyle demiştim bir kere ama bizden çok uzakta yaşıyorlar, hiçbir ortak tanıdık yok , duymazlar zaten diye söylememeyi tercih etti, bir şekilde duyarlarsa da boşver artık diyor, anne zaten sen bu kadar güzel bir kızın şimdiye kadar bekar kalabileceğini nasıl düşündün derim diyo gülüyor :)

:))

Her şey yerli yerine oturmadikca ciddi bi yola girmeyin zaten. Tedirginliğinizi anlıyorum ama kendinizi kabul edilmesi gereken biri olarak lütfen görmeyin. Ailesi problem çıkarıyorsa bunu sevgiliniz çözecek, size yansır ve ilişkiniz bozulursa zaten bu kişiyle olmaması gerektiğini anlarsınız, bunun boşanmış olmakla da ilgisi yok, sorunlu insanlar her zaman sorunlu.

Haklısınız. Tavsiyeleriniz cok değerli teşekkür ederim

Çocuk yoksa sıkıntı olmaz ya.
Aile bir iki konuşur susar.

Siz sakın sanki suç işlemişsiniz gibi mahçup tavırlara girmeyin, siz dik durun. Ha 4 yıl sevgilinizle birlikte yaşamışsınız ha 4 yıl evli kalmışsınız, çocuk yok, aynı şey benim gözümde. Ama birlikte yaşayınca arada nikah olmadığı için aileler hiç evlenmemiş diye ses çıkarmıyor, ne saçma değil mi? İkisi de gayet normal. Siz kendinizden emin ve dik durun.

Tabiki öyle benim kendi düşüncem de karşı tarafın düşüncesi de tam olarak böyle. Biz bunu konu etmiyoruz etmedik kendi aramızda.
Mahcubiyet degil de tabi farklı bi hissiyat bilmiyorum onun benim için bu sıkıntılara girmesinden dolayı üzülüyorum acaba yine guzel olmayacak mi hicbir sey endişesi daha cok

Siz ailesi ile tanıştınız mı? Tanışınca değişir fikirleri diye düşünüyorum. Onların gözünde belki yaprak dökümü ferhunde gibi biri canlanıyor evlenip boşanmış deyince .

6 ay çok kötü şiddet dolu bir evlilik yaşayıp boşandım. 6 ay sonra da eşimle tanıştım. İlk eşiyim. Hayattaki en büyük şansım oldu. Ailesi evlenip ayrılmama hiç takılmadı başka konularda anlaşamadık o ayrı. Eşim bir kere bile sorun etmedi. En yakın arkadaşım oldu. 5 yıllık evliyiz iyi ki diyorum o iğrenç insana katlanıp ömrümü tüketmemişim. İlk söylediğim an evlenip ayrıldığımı çok korkmuştum beni yargılayacak istemeyecek diye ama o an verdiği cevaplar bir kere daha ona aşık olmamı sağlamıştı. O günden beri de kavga da etsek asla açmadı konuyu.

Ayyy ne münasebet ya kendi oğulları boşanmış olsa hiç evlenmemiş kadın isterler ama. Ben anlayamıyorum boşanınca insan kusurlu mu oluyor? Bir imzanın insanın hayatında bu denli bir hükmü olmamalı bence.
Ama tabi burası Türkiye, bana çok değişik gelen kafa yapıları var. Ne diyeyim umarım her şey güzel olur sizin için. 2. defa bir hayal kırıklığınız olmaz inşallah.

Boşanmış kadın, bekar erkek evlilikleri var yakın çevremde, gayet geleneksel bir çevrem üstelik. Sorun yaşamadılar, hatta birinde erkek ailesi çokta hevesliydi. Cocuk varsa durum farklı olabiliyor ama özellikle çocuk yoksa gerçekten evlenmek isteyen evlenir. Aile çok gönüllü olmasada evlilige engel olamaz. Gönüllü olmama meselesi medeni durumda dinlemeyebiliyor zaten.

Benim arkadaşımın ablası var,ilk evliliği aşırı sorunlu geçti ve boşandı.İkinci eşi hiç evlenmemiş ve ondan dört yaşta ufaktı.Kadın şu anda kraliçeler gibi yaşıyor ve çok mutlu.Buradaki en önemli faktör eş ailesi tabi ki,çocuk yoksa sorun çıkacağını sanmıyorum ben.

Eski eşim 2. evliliğimdi ve benim çocuğum yoktu. Benden 5 yaş küçüktü. Evlenmeyi ailesine açtığı zaman ailesi çok büyük tepki göstermişlerdi ve ben ayrılmıştım kendisinden, daha sonra bana ailem önemli değil biz birbirimizi seviyoruz dedi ve evlendik, bir kızımız oldu.
Kızımdan sonra aile beni kabullendi görünüyordu, ama eşim ile ilgili çok sorunlarım oldu, yani o sorunlarımız olmasa biz bile aşmıştık benim daha önce evlenmiş olduğumu, hatta eşimden büyük olmamı bile, herkes kabullenmişti.

Fakat bazen eşler evlendikten sonra ailem de ailem diyebiliyor, eş adayınızı iyi analiz etmeye bakın, her durumda arkanızda duruyor mu durmuyor mu?

Çok tatlı bir cevap.zaten arkanızda duran eşiniz olunca sizi , olsa bile bir sıkıntı,bu durumla başbaşa bırakmayacak bir karakterde olduğu belli.

Yeğenim evlendi böyle. Hatta peri masalı gibi düğün yaptılar kıza. Sözü, nişanı, kınası, nikahı, düğünü hepsi ayrı ayrı şölen havasında geçti. Hepsi için özel dış çekimler, davetiyeler, nikah şekerleri yaptırıldı. Kıza yeni ev alınıp dayadılar döşediler. Yeğenimi el üstünde tuttular adeta ama bizim kız şımarık. İkinci senede sıkıldı kocasından ve boşandı. bi de kızları var şimdi beş buçuk yaşında. Çocuğa babaannesi bakıyor. Yeğenim istediğinde gidip hâlâ onların (eski kayınvalidenin) yazlığında, evlerinde kalıyor. Hâlâ yeğenime çok iyi davranıyorlar.
Bize böylesi denk gelmez, kimisi şanslı olur kimisi olmaz. Bilemezsiniz yaşamadan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…