Boşanmış kadın sağ olan babasının maaşını alabilir mi?

Aslında direkt babasınin maaşını almak değilde
Babası emekli olduğu için

Arkadaşimda boşanınca kendisine maaş bağlancağını düşünmüş yada bunu ona birileri söyledi bilmiyorum

Birileri söylediyse bile arkadaşınız hangi mantıkla ciddiye almış ki bunu?
Babam emekli olduysa bana mı emekli oldu? Çalışmış emekli olmuş adam. Ben bekarım, çalışmıyor olsam babam emekli diye bana para vermeyeceklerine göre boşanınca neden versinler?
Az mantıklı düşünsün çok zor bir şey değil.

Ayrıca evin satılıp paylaşılması evli olmakla çift olmakla alakalı. Çocuğun alacağı nafaka anne baba olmakla alakalı. O para çocuğun parası. Babanın vermeme gibi bir seçeneği mi var ki anlaştık deyip almamış arkadaşınız?
Gitsin dava açsın 200-300 neyse alsın çocuğunun hakkını. Kendisi de bir işe girsin çalışsın.

Böyle olayları gördükçe gidip kardeşime sarılıp öpesim geliyor. Rahmetli annem felç geçirdiğinde anneme bakıyordu. Kızkardeşim çalışmadığı için devletten bakım için maaş bağlanabileceği söylendi (evde sağlık hizmeti veren yetkililer söyledi) hatta bez parasını bile alabilecğimiz söylendi.
Buna rağmen kızkardeşim, benim paraya ihtiyacım yok diye talepte bulunmadı. Gerçi o zaman keşke alsaydık ve bir fakire yardım etseydik iyi olurdu ama düşünemedik işte.

Yalnız benim bildiğim, aileden yardım nafakası isteyebilir arkadaşınız. Bunun içinde tabi ki bazı kurallar var. Arkadaşınız çalışabilir durumda iken çalışmıyor ise bu nafakadan da yararlanamaz.

Çocuk için nafaka davası açsın ve bir zahmet bir işe girsin.

Hayattaki babalarin (Allah uzun omurler versin) Emekli maasini alan cocuklar var soleki baba cagiriyor yanina veriyor cocuguna kartini sifresini al yavrum su kadar zaman veya bundan sonra emekli ayligimi sen al eksigin taksitin harcligin artik neyse buradan karsila diyor

Siz boyle yasal yol falan soruyorsunuz msrak ettim sizin arladasa oyle bir riza yok belliki babadan kanunen varsa hak kullanip babasinimi darlayacak bir zahmet nafaka davasi acip 300 ,400 e razi olsun baska yolu yok

Ne kadar enteresan kafalar bunlar ya yani devlet yaşayan babanın parasını alsa boşanmış diye buna verse o da alacak mı bu nasıl bir bencilliktir. Babasının maaşına göz dikene kadar eşinden nafaka almalı sonuçta o cocuğu babasının evinden götürmedi. Kadinlar nasıl 9 ay karnında taşıyor, bin bir zorlukla doğuruyor , gece gündüz demeden süt veriyorsa erkekler de çocuğa bakmak zorundalar. Nafaka talep etmemek hiç akıl işimi ömür boyunca tek başına niye baksin kadin.

Ne saçma devlet herkese baksın kimse çalışmasın
Oyle yapiyor zaten sen ben sehirdeyiz az oteye kay neler var koruculuk vasfi yapamayacak durumda olan korucu olup aliyor 3000 e yakin para kendine bakacak idame ettirecek aglanarak yalvararak parayla raporlaniyor aliyor engelli ayligi kendilerini ayarlayip cocuguna bakiyo gosterip aliyor bakici parasi yaslim var duskun bakiyorum gelirim yok diye aliyorlar para hastasi iyi oldugu halde yalanla 6 ay hastabezi mama istifleyip satan var ama camiler cumalar dolu
Benden helallikleri yok baskasinida bilmem bunlara husumet giden olupta ihbar ifsa etmezse yillarca duzenlerini donduruyorlar

Ben babamı kaybettim fakat boşansam ilk aklıma gelen maaşı değil ,çalışmak olur .nedir bu yattığı yerden para yeme merakı? Senin aracaliginla genel olarak soruyorum .

Babasının maaşını alabilmek için sadece resmiyette boşanan kusmuk insanlar var .cok cirkin degil mi ?

Babam yaşasaydı da açlıktan ölseydim ..

Bimere şikayet edeceksin
Arada çıksada rapor engel aylığı muhtaç parası bez hileyle almak zor

Ciddi ciddi alabileceğini düşündünüz mü?

Gercekten boyle seyler okuyunca cok kiziyorum ve verdigim vergilere uzuluyorum. Yarin belediyeye kaymakamliga falan gider yardim alir. Kimsenin calismaya niyeti yok valla. Tabiki ihtiyac sahiplerine devlet yardim etsin ama eli ayagi tutan da calissin bir zahmet.. once kendine sonra devlete bi katkisi olsun. Herkes havadan nasil para gelir derdinde.

Allah aşkına devlet sirf bosandi diye birinr niye maaş baglasin ya?? engelli, müşkül değilse.. babası olunce emekli maaşını alabilir o da annesiyle, bekar boşanmış kızkardeşi varsa onlarla paylaşır ki o da anca o beğenmediği nafaka kadar olur. Yaşarken ancak babasına dava açmasi lazım yoksulluk ya yardim adini tam hatirlayamadim nafakasi olarak alabilr ki o da çok zor bu devirde. Zira emekli kendine bakamıyor ki başkasına yardım etsin baksın.

Hem Iyi valla kocaya 2000 alıyor diye kiyama, nafaka isteme gözünü babana ac, devletten para bekle.

Son düzenleme:
Babasinin maasina el koymak istiyor yani. Allahtan oyle sacma yasalar yokmus. Yasayan adamin maasina yasalar araciligiyla el koymayi dusunmek cok acimasizca. Zaten babasinin rizasi olsa ceker verir kendisine. Ne evlatlar var..

babanız kendi maaşını size verirse tabi ki alabilirsiniz neden almayasınız

Babasinin maasina el koymak istiyor yani. Allahtan oyle sacma yasalar yokmus. Yasayan adamin maasina yasalar araciligiyla el koymayi dusunmek cok acimasizca. Zaten babasinin rizasi olsa ceker verir kendisine. Ne evlatlar var..
babası vermese devletten bekler bu insanlar. devlet de bizim vergilerimizden veriyor ona da gökten para yağmıyor ya

Aslında direkt babasınin maaşını almak değilde
Babası emekli olduğu için

Arkadaşimda boşanınca kendisine maaş bağlancağını düşünmüş yada bunu ona birileri söyledi bilmiyorum
O zaman kimse okuyup calişmasin boşuna, evlenip boşansin maaş almak icin.Var mi böyle bir mantik ?
Arkadaşiniz oturduğu yerden gelir elde etme derdinde,yok öyle armut piş ağzima düş.Çalişacak bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…