Boşanmış kadın sağ olan babasının maaşını alabilir mi?

Arkadaşınız fazla aç gözlü kusura bakmayın. Babanın emekli maaşını almak için çözüm aramak devletten bakım beklemek ne yanlış.

Çocuğu yaparken aldığı sorumlulukların arasında çocuğun bakım masraflarını karşılamak da var. Kusura bakmasın evin parasını bölüşmüşler zaten o para bitmeden iş bulacak çalışacak.

Çocuğun babası az da olsa çocuğun bakımına katkıda bulunmak durumunda ayrıca. Yaparken beraber bakarken de beraber.

Arkadaşınıza söyleyin bu devirde oturana kimse para vermez.

Devletin boşanmış insanlara çeşitli destekleri var bizim bilmediğimiz.
Size sorana kadar bulunduğu ilçenin Asdep'ine gidip sorsun soruştursun bakalım ona uygun bir yardım var mı diye.
Ama sağ olan babanın emekli parasini da alamaz, o iş yaş yani

*Ayrıca aşkolsun konu sahibi, aylık 400 lira az mı? Beğenememis mi? Babası o emekli aylığıni kazanmak için kaç sene çalışmış..nasil böyle dusunebilir

Allah evladın da hayırlısını versin, adamcağız binbir emek emekli olsun çocuğu maaşına el koymaya çalışsın. Pes.

Hazıra dağ dayanmaz, evin yarısı değil tamamı da olsa yetmez mecburen gelir lazım arkadaşınıza.

Ayrıca 300ü beğenmese nafakasını alsın. Zaten kendi için değil o nafaka, çocuk için.

Evet çok haklisiniz bende çok dedim
Yaşıyan birinin maaşından alamassin diye ama o diyoki
Acaba ben boşandım diye devlet verir mi ayrıca aylık dedi

Dedigim gibi bunu en çok ASDEP bilir. Gitsin detaylıca konuşsun. Oradakilerin görevi ihtiyaci olana katkı sağlamak sonucta.

Eğer bir ay geçmediyse dava acar diye biliyorum görünce ne öyle dedi avukat

Evi bölüşüp nafakaya gerek duymamak çok ilginç .. ya adam kadını kandırmış ya da kadını uyaran akıl veren kimsesi olmamış

Çocuğu olan bir kadın nafaka almalı çocuğu için

Adam 2000lira felan maaş alıyor kaç lira nafaka alabilirki tek çocugu var
Cevredekiler anca 300,400 felan alirsin demiş
300-400 lirayı küçümsemeyin bakın şimdi o nafakayı alamadığı için babamın maaşını alabilir miyim diye düşünüyor ..

E babası her ay kızına versin madem tüm emekli maaşını

arkadaşınızın bakış açısına göre boşanmak da bir meslek o zaman... sırf boşandığı için maaş hak ettiğini düşünmek...
gerçi babasının maaşını almanın yollarını aradığına göre devletten maaş beklemesine de şaşmamak lazım.

ev satılıp parası bölüşüldüğüne göre elinde yüklüce bir para olması lazım.
yani elinde en azından iş arama sürecinde onu idare edebilecek, kimseye muhtaç olmayacak kadar bir para olmalı.
arkadaşınız buna rağmen "nasıl iş bulurum, kendi ayaklarımın üzerinde dururum?" derdine düşmek yerine babasının maaşını nasıl alabileceğinin hesaplarını yapıyor.
ne diyeyim? çalışıp kazanmak, yorulmak zor iş tabi.

Yasayan kimsenin maasini alamaz
Babasi hayatta .
Musade eder mi yasayan birisi massinin baskasina verilmesine zaten zoraki.

Alamaz. Ancak babası vefat ederse alabilir. O da annesinin maaşı yoksa ve yaşıyorsa onunla paylaşılır. Şuan nafaka alabilir sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…