Boşanmış kadın sağ olan babasının maaşını alabilir mi?

Nafakaya nasıl gerek duymamış?üstelik bahsi geçen nafaka iştirak nafakası, talep edilmese bile zaten bu nafaka bağlanıyor.Yaşayan babasının maaşı arkadaşınıza bağlanmaz.Çünkü babası hala hayatta olan, kendi malında, kazancında söz sahibi bir birey.Ya cidden soruyorum bu iştirak nafakası bağlanmadı nasıl bir şey, yani bunun hukuksal olarak mümkünatı yok.Talep etmenize filanda gerek yok ki zaten.

Bu zamanda en güzeli kendı ayaklarının üzerınde durmak ama babasına cok yazık evet
Ama kızında ne durumda oldugunu bılmıyoruz
Allah yardımcısı olsun
Boşanırken ev satılmış paylaşmışlar. Bu devirde yarım ev parası nereden baksanız 150 bin vardır. Ee o para suyunu çekmeden de işe girecek. Emekli adamın maaşına göz dikilir mi?

Alabilirsiniz
Yoksul olduğunuzu beyan ederek ailenizden yardım nafakası talebinde bulunabilirsiniz
Çocuğunuz içinde boşanırken nafaka istemiyorum diye bir imza atmadıysanız iştirak nafakasını tekrar açabilirsiniz

Evet çok haklisiniz bende çok dedim
Yaşıyan birinin maaşından alamassin diye ama o diyoki
Acaba ben boşandım diye devlet verir mi ayrıca aylık dedi

Devletin bi bosanan kadina maas vermedigi kalmisti , yok artik
Arkadasinizin egitimi nedir allah askina, devletin parasi yok , devletteki para bizlerden vergi olarak aliniyor , ben calisicam , devlet her ay maasimdan vergi alicak sonra sirf bosandi diye baskasina vericek , bu nasil bir zibniyettir yahu

Hasta , engelli , calisamaz durumda olur anlarim , o zaman devletten yardim bekler insan , benim vergim de helal olsun derim ama saglikli genc bir insana neden verecekmis devlet para , akil saglimi yitirecegim yakinda buradaki konulari okuya okuya

Arkadaşınız sanırım bir geliri olsun istiyor ama babasının maaşına göz koymak nedir ?
Adamın rızası olsa vermek istese burda bu konuşulmaz zaten.
Nafaka davası açsın bildiğim en alt limit 150 lira o bile çocuğun ihtiyaçlarına destek olur.

Eğer utanmayacaksa açsın dava şansını denesin. İçine sine sine yiyebilecekse ne ala
Aslında direkt babasınin maaşını almak değilde
Babası emekli olduğu için

Arkadaşimda boşanınca kendisine maaş bağlancağını düşünmüş yada bunu ona birileri söyledi bilmiyorum

Nafaka ya hukmetmeden bosayamaz hakim, o ıste bir yanlıs lık vardır

Arkadaşlar konuyu arkadaşim için açıyorum

Arkadaşım eşin den boşandı
1 çocuğu var sigortası yok

Babası ve annesi yaşıyor

Babası emekli

Arkadaşım boşandı diye bi aylık alabilir mi devletten
Böyle bi yasa var mı?
Merak ediyor.
Hayir tabiki de ayrildigi esinden nafaka alabilir, babasi vefat ederse anca

o arkadasin bosanip daha olmemis babasinin parasina goz dikecegine zamanin koca ya gitmek yerine okusaymista bir is sahibi olsaymis. Insan utanir valla ne diyecek acaba. Baba ben kocayi attim artik maasi fifti fifti bolusecez senle mi diyecek.

Back
X