• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış olmak , tabular

E tamam oda zaten bu detayı bilseydi eminim bu şekilde bir paylaşım yapmazdı.
Evlenip boşanmak kusur değil, ama bence en başından şeffaf olmak önemli. Sonrasında bu tip durumlar yaşamamak için. Yine kırılan siz olursunuz, çünkü bu şekilde sanki kusurmuşta, üstünü örtmeye çalışmış gibi oluyor. Boşanmak ve kendi ayakları üzerinde durabilmek meziyet. Bu anlamda ancak takdir edilirsiniz. Gizlenecek durum yok.
Şeffaf olma konusuna katılıyorum gelecek görseydim paylaşırdım. İkili duygusal ilişkilerde gizlemiyorum tabi ki. Ancak birliktelik olmayacağına ilk buluşmadan karar verdiğim birine kendimle alakalı detay vermeyi de uygun görmedim

Sanırım biraz dertleşmek istiyorum. Önce kısaca olayı anlatayım . Yeni bir iş yerine görevlendirmem oldu . Çok tatlı sıcsk ve genç bi ortamı var hemen içlerine aldılar benimsediler vs . Bu süreçte bi arkadaş adı Ayşe olsun bi arkadaşı ile beni çok yakıştırdığını tanıştırmak istediğini söyledi . Henüz yeni başladığım için hemen öyle ilişkisel şeylere karışmak istemediğimden ama bahsi geçen kişinin de niteliklerini hoş bulduğumdan geldiğinde tanıştırırsın grupcak çıkarsanız gelirim arkadaş oluruz diye geçiştirdim . Bu kişi de geldi tabi grupcak çıktık baya eğlenceli vakit geçirdik. Kişi fiziksel olarak pek hoşuma gitmedi çok çekim hissedemedim ve arkadaşça görüşebiliriz ötesini suan düşünmüyorum dedim . Tabi instalr alındı ara ara komik reelsler atıyoruz sohbet ediyoruz ama ötesi olmayacağını da altını çizerek belirttim . Yalnız bugün canımı sıkan bir diyalog yaşadık . Ben boşanmış bi kadınım bunu öyle herkesle paylaşmıyorum iş yerindekiler bilmez mesela haliyle bu kişi de bilmiyor kendisi avukat . Boşanma ile alakalı bi reels atmış konu boşanmış biri ile evliliğe geldi sordum ben istemezdim dedi . Neden dedim işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi . Tabi bi tepki vermedim ancak içten içe kırıldım üzüldüm . Boşandığımdan beri karşıma uygun biri çıkmadı . Bir gün diyorum büyük ölçüde uygun birisi denk geldiğinde sırf bu sebeple beni istemezse diye . Bazen karamsar olabiliyorum maalesef .
herkes aynı değil rahat olun. nasıl bir eş isteyeceği de herkesin kendisini bağlar.
zaten hoşlanmadığınız biri böyle olması da iyice netleştirmiştir olayı.bir de böyle düşünün. ilk hislerinize güvenin bence.

Sanırım biraz dertleşmek istiyorum. Önce kısaca olayı anlatayım . Yeni bir iş yerine görevlendirmem oldu . Çok tatlı sıcsk ve genç bi ortamı var hemen içlerine aldılar benimsediler vs . Bu süreçte bi arkadaş adı Ayşe olsun bi arkadaşı ile beni çok yakıştırdığını tanıştırmak istediğini söyledi . Henüz yeni başladığım için hemen öyle ilişkisel şeylere karışmak istemediğimden ama bahsi geçen kişinin de niteliklerini hoş bulduğumdan geldiğinde tanıştırırsın grupcak çıkarsanız gelirim arkadaş oluruz diye geçiştirdim . Bu kişi de geldi tabi grupcak çıktık baya eğlenceli vakit geçirdik. Kişi fiziksel olarak pek hoşuma gitmedi çok çekim hissedemedim ve arkadaşça görüşebiliriz ötesini suan düşünmüyorum dedim . Tabi instalr alındı ara ara komik reelsler atıyoruz sohbet ediyoruz ama ötesi olmayacağını da altını çizerek belirttim . Yalnız bugün canımı sıkan bir diyalog yaşadık . Ben boşanmış bi kadınım bunu öyle herkesle paylaşmıyorum iş yerindekiler bilmez mesela haliyle bu kişi de bilmiyor kendisi avukat . Boşanma ile alakalı bi reels atmış konu boşanmış biri ile evliliğe geldi sordum ben istemezdim dedi . Neden dedim işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi . Tabi bi tepki vermedim ancak içten içe kırıldım üzüldüm . Boşandığımdan beri karşıma uygun biri çıkmadı . Bir gün diyorum büyük ölçüde uygun birisi denk geldiğinde sırf bu sebeple beni istemezse diye . Bazen karamsar olabiliyorum maalesef .
Aslında bunda kırılacak birşey yok,herkesin tercihi farklı olabilir..siz de evliliği hiç tecrübe etmemiş birini istemeyebilirsiniz..madem sakladınız keşke bu konuyu hiç sormasaymışsınız..Bu kişiye duygularınız mı var acaba?

Şeffaf olma konusuna katılıyorum gelecek görseydim paylaşırdım. İkili duygusal ilişkilerde gizlemiyorum tabi ki. Ancak birliktelik olmayacağına ilk buluşmadan karar verdiğim birine kendimle alakalı detay vermeyi de uygun görmedim
Sizi de anliyorum ama su bosanmaya cok ozel kisisel detay muamelesi yapmayin derim. Sonra isler daha sarpa sariyor, sadece romantik iliskilerde degil sosyal hayatta da. Hani ecnebilerin deyimiyle odada bir fil varmis da herkes isaret etmekten kaciniyormus gibi bisey oluyor.

Bizim neslimizde bosanmak com dogal artik. Hem kotu bir hayata mecbur degiliz hem de cok olgunlasmadan insanlari taniyamadan evleniyoruz. Ikisi birlesince bosanmalarin artmasi normal.

10 yil once bosanmamla yeni ise baslamam ayni vakte denk geldi. Hemen once yoneticimle birebir konustum, sonra tanidikca ofis arkadaslarina gecikmeden bahsettim. Sonra da normal hayatima devam ettim, yeri geldiyse dozunda da yari saka bahsettim. Siz normal karsilayinca karsinizdaki de kasmiyor, sosyal iliskiler de de romantik iliskilerde de boyle bu.

Ilkini benle yasasin, kadinlar kafasindan silemez falan diyen erkek de ozguvensizliginden onu diyor, sizle ilgisi yok. Ortalama medeni duzeyde birisi zaten bosanmayi sorun eden biriyle ilk evliligi olsaydi da yapamazdi. Bu zihniyetle ilgili bisey cunku. Uzulmeyin, cikar karsiniza baska insanlar. Sadece gizli sakli davranmayin bu konuda.

Sunu da ekleyeyim, ben 26 yasinda bosandim yani insanlarin ya yeni evlendigi ya da birileriyle anca tanistigi yaslar. Benimle yasit hic evlenmemis birisi benimle bosandigim icin evlenmeseydi pek de alinmazdim. Cunku mesela benim cevremde bu bir tabu degil ama ulkemizin cogu yerinde oyle maalesef. Tutucu bi yerde hic evlenmemis bir adamin bosanmis bir kadinla evlenmesi icin saglam ve guclu karakterli olmasi lazim. Keske ama 20li yaslarda cogu genc henuz o kadar olgunlasmiyor. Herkesten ideal davranislar sergilemesini bekleyemeyiz maalesef, kimsenin de guclu olup toplum on yargilarini gogusleme borcu yoktu bana. O yuzden oyle durumlarda golge etme yeter diye yoluma baktim.

işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi .

Burada bahsedilen şey ilk kez benimle birlikte olsun, benimle ilk ilişkisini yaşasın kafasında bu kişi diye düşünüyorum. Hiçbir erkek nişan düğün sürecini yaşamaya hevesli değil. O kadar insan nişanlanıp ayrılıyor yüzük atıyor.

Duygusal yükü ağır, uzun yıllar sürmüş bir ilişkisi olmuş birisini istememesi, bunu kaldırmayacak olmasına dair bir şey dese çok normal kabul ederim.

Eğer bu sebeple sizi istemezse olmasın zaten. Bu karamsar olmak değil beklentiler birbirine uymadığı için birbirinize uygun olmamanız. Neticede sizde bu kişiyi fiziksel olarak beğenmediğiniz için istemediniz. Bu kişide şunu düşünebilir, ya bir gün büyük ölçüde uygun birisi çıkarsa fiziksel olarak beni beğenmez ve sırf bu sebeple istemezse...

Boşandığınızı saklamanız çok yanlış. Evlenip boşanmak sevgili olup ayrılmaya yada nişan atmaya benzemez. Size birini önerdiklerinde en başta bunu söylemeniz gerek, boşanmak ayıp yada kötü olduğu için değil karşınızdaki insanla şeffaf iletişim için. Tutup bunu bi erkek yapsa yerden yere vurulur. Bende daha önce evlenip boşanmış bi erkekle olmak istemezdim (genelde erkekler falso çıktığı için) , kadınlarda durum farklı tabiki kadınlar çok büyük sıkıntı olmadan yuvasını bozmuyor. Evlilik çok ciddi bi olay, bunu tutup herkes boşanıyor yada ilki olmamak önemsiz diye indirgeyemeyiz sonuçta sevgili ile de yaşanabilir bunlar, fakat aile kurmak başka birinin soyuna karışmak vs bunlar hayatta yapılmış ciddi deneyimler.

Sizi de anliyorum ama su bosanmaya cok ozel kisisel detay muamelesi yapmayin derim. Sonra isler daha sarpa sariyor, sadece romantik iliskilerde degil sosyal hayatta da. Hani ecnebilerin deyimiyle odada bir fil varmis da herkes isaret etmekten kaciniyormus gibi bisey oluyor.

Bizim neslimizde bosanmak com dogal artik. Hem kotu bir hayata mecbur degiliz hem de cok olgunlasmadan insanlari taniyamadan evleniyoruz. Ikisi birlesince bosanmalarin artmasi normal.

10 yil once bosanmamla yeni ise baslamam ayni vakte denk geldi. Hemen once yoneticimle birebir konustum, sonra tanidikca ofis arkadaslarina gecikmeden bahsettim. Sonra da normal hayatima devam ettim, yeri geldiyse dozunda da yari saka bahsettim. Siz normal karsilayinca karsinizdaki de kasmiyor, sosyal iliskiler de de romantik iliskilerde de boyle bu.

Ilkini benle yasasin, kadinlar kafasindan silemez falan diyen erkek de ozguvensizliginden onu diyor, sizle ilgisi yok. Ortalama medeni duzeyde birisi zaten bosanmayi sorun eden biriyle ilk evliligi olsaydi da yapamazdi. Bu zihniyetle ilgili bisey cunku. Uzulmeyin, cikar karsiniza baska insanlar. Sadece gizli sakli davranmayin bu konuda.
Daha önceki iş yerindeki arkadaşlarım biliyordu o süreçte davam sürdüğünden . Gereğinden fazla iyi davranıyorlardı Allah bin kere razı olsun hepsinden. Ancak ben o travmayı atlattıktan sonra onlar hala aşırı iyi davranmaya devam ettiler ve bundan rahatsız oldum acınıyormus gibi hissettim . Üstüne çok alakasız anlarda konu bi şekilde evliliğe geldiğinde hemen konum değiştiriyorlardı gerçekten çok tatlı ve iyi insanlardı ancak bu haller ben atlatmış olduğum için daha çok gözüme batıyor. Bazen patavatsız bi iş arkadaşı saçmasapan bi soru ile tadımı kaçırabiliyor mesela . Bunları tekrar tekrar yaşamak istemediğim için geçmişimle alakalı bilgi vermedim kimseye . Çünkü ben de ilgilenmem kim boşanmış kim evlenmiş vs

Boşandığınızı saklamanız çok yanlış. Evlenip boşanmak sevgili olup ayrılmaya yada nişan atmaya benzemez. Size birini önerdiklerinde en başta bunu söylemeniz gerek, boşanmak ayıp yada kötü olduğu için değil karşınızdaki insanla şeffaf iletişim için. Tutup bunu bi erkek yapsa yerden yere vurulur. Bende daha önce evlenip boşanmış bi erkekle olmak istemezdim (genelde erkekler falso çıktığı için) , kadınlarda durum farklı tabiki kadınlar çok büyük sıkıntı olmadan yuvasını bozmuyor. Evlilik çok ciddi bi olay, bunu tutup herkes boşanıyor yada ilki olmamak önemsiz diye indirgeyemeyiz sonuçta sevgili ile de yaşanabilir bunlar, fakat aile kurmak başka birinin soyuna karışmak vs bunlar hayatta yapılmış ciddi deneyimler.
Duygusal niyetle görüşüyor olsaydım o kişi ile ilk basbasa buluşmada söyleyecektim zaten. Ancak öyle bi niyetim yok biliyor bunu söylemenin ne gereği var

İnsanlar önyargı ile yaklaşıyor
Hala tabu olduğu için de kadınlar saklamayı tercih ediyor genelde
O da yanlış
Baştan söylemek lazım da
Neyse boş verin
Önünüze bakın
Doğru kişi illa ki çıkar
Çıkmazsa da sağlık olsun
Bu tür şeyler arayınca bulunmuyor
Bir de bir insan birini sevince boşanmış olması veya başka şeyler o kadar göze batmıyor
Bazı şeyler tolere edilebiliyor
Sevmek o demek zaten
Sizi sevmeyen biriyle de işiniz olmasın

Ya herkes baştan söylemek lazım demiş de ne bileyim ne diyecekti kadın mesela merhaba ben Ayşe bu arada boşandım falan mı? Hiçbir iş arkadaşım ben evliyim falan demedi şimdiye kadar durup dururken yani neden boşandım desin ki?
Boşanan bir arkadaşımın da boşanmış olduğunu aylar sonra sorduğum özel bir soru üzerine öğrenmiştim hatta baya da rahatsız olmuştum neden sordum şimdi bunu diye.

Ya herkes baştan söylemek lazım demiş de ne bileyim ne diyecekti kadın mesela merhaba ben Ayşe bu arada boşandım falan mı? Hiçbir iş arkadaşım ben evliyim falan demedi şimdiye kadar durup dururken yani neden boşandım desin ki?
Boşanan bir arkadaşımın da boşanmış olduğunu aylar sonra sorduğum özel bir soru üzerine öğrenmiştim hatta baya da rahatsız olmuştum neden sordum şimdi bunu diye.
Seni alnından öpebilir miyim djdjdkdk sonunda biri akla mantığa uygun bir şey yazdı ya . Başlayalı iki ay olmuş isimleri anca hafizama sokabildigim insana ayy biliyor musunuz ben boşandım da deyip teselli cümleleri duymak yersiz sorularıyla uğraşmak isteyeceğim en son şey . Ha samimi oluruz bi sohbetimiz olur iyi kötü tanırım karakterlerini yeri gelir dan diye söylerim zaten kısmetse olur repliği gibi. Derim yani ben daha önce evlendim diye dkdkdld

Sanırım biraz dertleşmek istiyorum. Önce kısaca olayı anlatayım . Yeni bir iş yerine görevlendirmem oldu . Çok tatlı sıcsk ve genç bi ortamı var hemen içlerine aldılar benimsediler vs . Bu süreçte bi arkadaş adı Ayşe olsun bi arkadaşı ile beni çok yakıştırdığını tanıştırmak istediğini söyledi . Henüz yeni başladığım için hemen öyle ilişkisel şeylere karışmak istemediğimden ama bahsi geçen kişinin de niteliklerini hoş bulduğumdan geldiğinde tanıştırırsın grupcak çıkarsanız gelirim arkadaş oluruz diye geçiştirdim . Bu kişi de geldi tabi grupcak çıktık baya eğlenceli vakit geçirdik. Kişi fiziksel olarak pek hoşuma gitmedi çok çekim hissedemedim ve arkadaşça görüşebiliriz ötesini suan düşünmüyorum dedim . Tabi instalr alındı ara ara komik reelsler atıyoruz sohbet ediyoruz ama ötesi olmayacağını da altını çizerek belirttim . Yalnız bugün canımı sıkan bir diyalog yaşadık . Ben boşanmış bi kadınım bunu öyle herkesle paylaşmıyorum iş yerindekiler bilmez mesela haliyle bu kişi de bilmiyor kendisi avukat . Boşanma ile alakalı bi reels atmış konu boşanmış biri ile evliliğe geldi sordum ben istemezdim dedi . Neden dedim işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi . Tabi bi tepki vermedim ancak içten içe kırıldım üzüldüm . Boşandığımdan beri karşıma uygun biri çıkmadı . Bir gün diyorum büyük ölçüde uygun birisi denk geldiğinde sırf bu sebeple beni istemezse diye . Bazen karamsar olabiliyoru
Bekarken benim de düşüncem bu yöndeydi boşanmış biriyle evlenmeyi düşünmem derdim bir çok kişi de böyle düşünür boşanmsk kötü bir şey olduğu için değil de o düğün nişan heyecanını aynı anda birlikte yaşamak için. Ha ama şu da var karşına biri çıkar adamın boşandığını biliyorsundur hoşlanırsın neden olmasın oladabilirdi.
Bu kişi sizin boşanmış olduğunuzu bilse sizden hoşlansa belki fikri değişebilirdi ama siz zaten begenmediğinizi söylemişsiniz ama bir yandan da instadan komik reels gönderip bir nevi flörtleşiyor gibisiniz. Ben olsam beğenmediğim biriyle bu şekilde mesajlaşmazdım ilerde fikriniz değişirse bu kişiyle aranızda bir şeyler olursa samimiyetsiz davrandığınızı düşünüp kendini geri çekerse daha çok üzülebilirsiniz. Mesajlara karşı çıkmışsınız ama sizi biriyle tanıştırmak isteyen kişiye arkadaş olarak grupça görüşelim demeden önce ben boşandım bu kişi bu durumu kabul ederse görüşelim denmesi gerekir. Şu an beğenmediniz sorun yok ama belki ilk görüşte aşık olacaktınız bu adama ama adam boşanmış olduğunuzu bilseydim görüşmeye gelmezdim dese daha çok üzülürdünüz çünkü hassas birisiniz zaten. Herkese söylememek isteme kısmını çok iyi anlıyorum haklılık payınız da var ama o zaman stratejinizi tekrar gözden geçirmekte fayda var.

Seni alnından öpebilir miyim djdjdkdk sonunda biri akla mantığa uygun bir şey yazdı ya . Başlayalı iki ay olmuş isimleri anca hafizama sokabildigim insana ayy biliyor musunuz ben boşandım da deyip teselli cümleleri duymak yersiz sorularıyla uğraşmak isteyeceğim en son şey . Ha samimi oluruz bi sohbetimiz olur iyi kötü tanırım karakterlerini yeri gelir dan diye söylerim zaten kısmetse olur repliği gibi. Derim yani ben daha önce evlendim diye dkdkdld
normalde 2 ay özel hayata girmek kimin ne yaşadığını bilmek için bence zaten çok kısa bir süre --benim için öyle yani ben işyerinde 2 ayda kimseyle özel hayatını bilecek kadar kaynaşmam ben sormam anlatan olursa dinlerim anca--
ama
siz demişsiniz ki hemen içlerine aldılar hatta biriyle tanıştıran bile olmuş

yani böyle bakınca da ortamın "ortalaması" bu konuda baya yüksek duruyor
yani açıkçası bir arkadaşımı biriyle tanıştırcak olsam ve kızın önceden evlenip boşandığını bilmesem biraz kötü hissederdim bana dürüst değil gibi gelirdi

tamam anlatmak istemeyebilirsiniz ama o zaman ortamdan kimseyle görüşmemek lazım benim fikrimce, mesafenizi korursunuz, iş işte kalır, öyle olur.
hem samimi olalım hem tanışalım birlikte çıkalım vs. hem özelim özelimdir

bu biraz değişik bir kafa bence

merhaba ben ayşe boşandım diye kendinizi tabi ki tanıtamazsınız. ancak size birisi seni birine yakıştırdım tanışın dediğinde söylemen gerekirdi ben boşandım diye.
karşı tarafın boşanmış biriyle evlenmek istememesi tercihtir.
ha zaten beğenmemişsin herifi. üzerinde durmaya gerek yok bence.

Zaten beğenmemişsin, ne derse desin kimin umurunda sittir et.

Konuya gelirsem çok aptalca ve sığ bir bakış açısı, hiçbirimiz porselen bebek degiliz hepimizin geçmişte hayalkıriklıkları var iste, ilişkide, ailede...bu insanın olmanın doğal bir parçası. Kendisinin hiçbir kırginlığı olmadıysa daha önce kimseyi sevmemiş demektir, o kadar. Ben kimseyi sevmem, mantikla gelsin biri evimi temizlesin eh işte biraz da guzelce olsun diyen biriyle ben mutlu olamazdım. Geç gitsin, sen boşandın koskoca bir deneyim topladın artık denizin üstünde değil, derinindesin sevmek olmak olduramamak nedir biliyorsun. Seni sen olduğun için gerçekten seven biriyle böyle hesap kitap yapan biriyle işin olmasın.
Şahane bencede aynen öyle hayatı cetvelle dümdüz ayırıp planladıkları gibi yaşayacaklarınıi sanıyorlar yoldaki yokuşları çukurları tuzakları zerre bilmiyorlar o nedenle böyle rahat rahat atıp tutuyorlar bekar bekarla evlenme tercihinde olabilir fakat bununda garantisi yok geçinmeye iyi anlaşmaya bu böyle kusur gibi söylenmez insana mesafe koyar o yola girmezsin olur biter.Boşanan insan kadın veya erkek bekara göre ikinci sınıf gibi bir algı oluyor neyse ki tüm bekar kadın ve erkeklerin matah olmadığıda ortada hepsinden bahsetmiyorum tabiki .Bekarlık evlilik boşanma hepside durum sadece durum karakter değil .

bizim ülkemizde daha uzun yıllar boşanmış kadın olmak sorun olacaktır. çünkü kusura bakmayın bel altı bir tabir olacak ama kullanışmış gözüyle bakılıyorsunuz.
erkekler genelde bekar kadınlara sex teklifini bile uzun uğraşlar sonucu yaparlar. ama boşanmış birisi onlar için gayet uygun adaylar olur. canları istediğini söyleme hakkını bulurlar. bu bakış açısıyla sizin kendinizi özelinizi korumak istemeniz işyeri gibi kimin ne olduğu bilinmeyen bir ortamda saklamak istemeniz çok çok normal.
kaldı ki bu kişi özelinde zaten tanımak için sohbet etmiş beğenmemişsiniz. yoksa zaten önemli bir durumu kendisiyle baştan paylaşırdınız.
her tanıştığınız kişiye de boşandım ben demek zorunda değilsiniz.
boşanmış bir annenin kızıyım ben. 1o yıl bekar kaldı annem. ve öyle çirkin şeyler yaşadı ki. toplumda birilerinin kocası için potansiyel evlilik bozacak metres gözüyle bakılıyorsunuz. yada her dk aklınız fikriniz bir koca bulup yatağa atmak sanki hayatınızda cinsellik olmazsa yaşayamazsınız gibi bir bakışla sürekli size birilerini bulmaya çalışıyorlar.
dışarı çıkıp gezmeniz hata giyinip süslenmeniz hata. çünkü boşanmış kadın 60 yaşında rahibe hayatı yaşamak zorunda. hala bu zihniyette yetişenler var.
siz kalbinizi ferah tutun. allah karşınıza size çok değer verip sevecek birisini çıkarsın inşallah.

normalde 2 ay özel hayata girmek kimin ne yaşadığını bilmek için bence zaten çok kısa bir süre --benim için öyle yani ben işyerinde 2 ayda kimseyle özel hayatını bilecek kadar kaynaşmam ben sormam anlatan olursa dinlerim anca--
ama
siz demişsiniz ki hemen içlerine aldılar hatta biriyle tanıştıran bile olmuş

yani böyle bakınca da ortamın "ortalaması" bu konuda baya yüksek duruyor
yani açıkçası bir arkadaşımı biriyle tanıştırcak olsam ve kızın önceden evlenip boşandığını bilmesem biraz kötü hissederdim bana dürüst değil gibi gelirdi

tamam anlatmak istemeyebilirsiniz ama o zaman ortamdan kimseyle görüşmemek lazım benim fikrimce, mesafenizi korursunuz, iş işte kalır, öyle olur.
hem samimi olalım hem tanışalım birlikte çıkalım vs. hem özelim özelimdir

bu biraz değişik bir kafa bence
Ben gel seni tanıştırayım dediği zaman olur diye olumlu sinyal vermedim . Kız çok safça duran bi tip . İlk haftadan söyledi zaten çok yakışırsınız diye . Bizim daireye sürekli gelip gittiğini söyledi . Üzerinde durmadım geldiğinde tanışırız sonrası nasip suan düşünmüyorum dedim geçtim . Çocuk geldiğinde de aynısını söyledim . Evet belki instadan isteği kabul etmek bu noktada flörte kayıyor ama zaten arkadaş temelli konuşabileceğimi herkes biliyordu . Bi süre daha tanıyabilsem bunu çocukla paylaşacaktım zaten . Bir kere grup ortamında gördüm bi süre sohbet ettim ve olmayacağına ikna olup en son hem arkadaşıma hem kendisine düşünmediğimi söyledim .

Back
X