• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış olmak , tabular

Boşanmış birini istemek zorunda değil. Herkesin umrunda olmayacak boşanmış olman ama bu adamın umrunda, saygı duy geç üstelik beğenmedim diyorsun. Ee?
BEN İSTEMEK ZORUNDA NEDEN BENİ İSTEMİYOR ŞEKLİNDE BİR ŞEY YAZDIĞIMI HATIRLAMIYORUM . Sadece yaşadığım bir şeyi paylaştım aynı yollardan geçmiş insanlardan umut vaad eden yorum okumak istedim konunun algısı düşük insanlarla bi alakası yok yani

Tercih hakkına saygı mı duymuyorum djdkdkdkdkdkdkd neye dayanarak vardın bu kanıya ? Ben sanki benle evlenmek istememiş de ben zorla evlenmeye çalışıyormuşum gibi mi yazdım anlamadım ki sksksls bu şekilde düşünen birinin ben zaten yüzüne bakmam :) boşanmaya karşı tabusu olan insanı da zaten boşanmış bi insan hayatında barındırmaz .okudugunu anlayabilmek önemli bir meziyet :)
İnsanlar size hak vermediği zaman okuduğunu anlamamış olmuyor. Okuduk, anladık ve hak vermedik. Böyle böyle yaptı kırıldım demişsiniz ve size eger önceden bilseydi yüzünüze böyle bir sey tabii ki demezdi demişler sadece. Ha içinden gecer miydi evet gecerdi yani çok normal degil mi? Tüm o heyecanı siz çoktan yaşamışsınız, maddi manevi bir suru kayıplarınız olmuş, bir sürü yaşamışlık ve ön yargıyla yeni ilişkilere gireceksiniz. Bir insan bunu istemiyor diye tabuları mı olmak zorunda? Konu aslinda çok basit bir hayat tercihi. Bunu kabullenirseniz ilk postta yazdığınız kadar kırılmazsınız. Buna hiç önem vermeyen de olacak ilk kriteri bu olan da. Çoğu da geri kafalılıktan olmayacak.

Aynen ya konu sahibine demiyorum sanki 1920 lerdeyiz çoğu insan her halti yiyor zaten evlisi bekarı boşanmışi kaldı sanki neyse offf taş devrinden döneyim ben milenyuma kimsenin umuru değil boşanma bilmemne çok iyi olana taç takilmadi hiç sadece kafası erkek üstünlüğüne çalışan tipler ezikler böyle insanları boşanmış diye bide yetistirilis tarzı eskide kalmış olanlar yoksa her kadın bilirki boşanma ile sizi sindirmenin amacı erkeklere katlanmak zorunda kalmanizdir yoksa her kadın başının çaresine onlarsiz çok da güzel bakar Singer dikiş makinesi bir evlilik her genç kızın rüyası iki yedi bu reklamlar başımizi geçim sıkıntısı işsizlik bence daha büyük sorunlar var zaten konudan bağımsız keşke insanlar buna kafa yorsa gençlerin haline vs neyse keşke evlilik her halti kurtaran bişey olsaydı bir insan için ama değil.Zaten neyi sorun edip büyütürsen insanlar orayı deşer.İkiyuzlu toplum yüzüne öyle der kendi her halti yer bu işler böyledir
Biraz da sosyal medya kurbanı bu insanlar. Twitter’da, ekşide saçmasapan incel, meriç tarzı erkeklerin yorumlarını okuyup iyice kompleks yapıyor kadınlar. Yok daha önce cinsel birliktelik yaşayan kadınla evlenilmezmiş, yok 30unu geçenle evlenilmezmiş, evlenirken istekleri olanla evlenilmezmiş, kilolularla evlenilmezmiş, boşanmış olanla evlenilmezmiş vs vs liste uzar gider hiçbirinin gerçek hayatla bir ilgisi yok. Sabahtan akşama kadar elinde telefon asosyal insanlar yorumlar yapıyor, maalesef kadınlar hatta erkekler de etkileniyorlar.

Biraz da sosyal medya kurbanı bu insanlar. Twitter’da, ekşide saçmasapan incel, meriç tarzı erkeklerin yorumlarını okuyup iyice kompleks yapıyor kadınlar. Yok daha önce cinsel birliktelik yaşayan kadınla evlenilmezmiş, yok 30unu geçenle evlenilmezmiş, evlenirken istekleri olanla evlenilmezmiş, kilolularla evlenilmezmiş, boşanmış olanla evlenilmezmiş vs vs liste uzar gider hiçbirinin gerçek hayatla bir ilgisi yok. Sabahtan akşama kadar elinde telefon asosyal insanlar yorumlar yapıyor, maalesef kadınlar hatta erkekler de etkileniyorlar.
İşte buna da kadınlar izin veriyor konu sahibi gibi tabu haline getiriyor ben mesela hiç sallamiyorum istemeyen benle muhattap olmasin çok da fifi

Ben hiç evlilik yapmadığım için hiç evlenmemiş biri önceliğim olur. Sebebi her şeyin ilkini benle yaşasın mantığı değil, sebebi "önceki evliliği onun yüzünden bitti mi bitmedi mi" acabası yaşamam olur.

İster istemez o kişiye ön yargıyla yaklaşırım.

Ayrıca biriyle evlilik niyetiyle görüşülüyorsa veya işin er veya geç o aşamaya geleceği belliyse karşı tarafa mutlaka önceden evlilik yapıldığı söylenmeli.

bilmiyorum hic es dost tanismasi yapmadim ama biri is arkadasi icin "sana cok uygun bir kahve ic" deseydi, gorusme guzel gecip ben heveslenip birkac bulusma sonrasinda hatta belki de aylar sonra bosandigini ogrensem sinirlenirdim hem sevgilime hem tanistiran kisiye.
gorucu usulunun de bir adeti var sonucta asik olup tanisirsin ne gelse kabul ama boyle modern goruculukle neden bosanmis biriyle goruseyim ki?
ha bu arada bosanmis erkek benim icin sorun olmaz, babam da bosanmis anneme harika bir es, bize baba oldu. kotu giden bir evlilikten gitmeyi bilmek de erdemdir.
ama yine de es dost tanismasinda karsima gelse sinirlenirim, kendim tanisir asik olursam OK

Ben de boşanmış biriyle olmak istemem mesela, ne var bunda? Kaba saba laflar söyleyip saygısızlık etmemiş, tercih etmem demiş. Başta sizin reddettiğiniz bir adamın kriterlerine uymadığınızı fark edince neden bu kadar sorun ettiniz?

bilmiyorum hic es dost tanismasi yapmadim ama biri is arkadasi icin "sana cok uygun bir kahve ic" deseydi, gorusme guzel gecip ben heveslenip birkac bulusma sonrasinda hatta belki de aylar sonra bosandigini ogrensem sinirlenirdim hem sevgilime hem tanistiran kisiye.
gorucu usulunun de bir adeti var sonucta asik olup tanisirsin ne gelse kabul ama boyle modern goruculukle neden bosanmis biriyle goruseyim ki?
ha bu arada bosanmis erkek benim icin sorun olmaz, babam da bosanmis anneme harika bir es, bize baba oldu. kotu giden bir evlilikten gitmeyi bilmek de erdemdir.
ama yine de es dost tanismasinda karsima gelse sinirlenirim, kendim tanisir asik olursam OK
O aşamaya gelmedik , getirmedim. Geleceğini sezse idim çoktan paylaşırdım zaten

İşte buna da kadınlar izin veriyor konu sahibi gibi tabu haline getiriyor ben mesela hiç sallamiyorum istemeyen benle muhattap olmasin çok da fifi
Tabu haline getirmiyorum. İlk iş yerinde boşandığımı bilen bi gerizekalı ilk evliliğimde cinsellik yaşayıp yasamadıgımı sorabildi mesela ? Ağzının payını verdim o ayrı ama böyle sorulara maruz kalıyoruz . Bizim insanımız kültürsüz , patavatsız nerede ne konuşacağını bilmeyen had hudud bilmeyen sınırlara saygı duymayan çiğ insanlar . Etraf senin benim çevremden ya da senden benden ibaret değil . Hayat toz pembe de değil . Tecrübem var ki paylaşmak istemiyorum gerekmedikçe . Daha nasıl anlatabilirim . Bu içinde bulunduğum durumdan utandığım ya da gizlediğim anlamına asla gelmiyor . Önlem alıyorum kendimce . Gerekirse söylerim ki söyledim de zaten birine . Kurum kimliğimde eski soy ismim var Gördü ve bende açıkladım . Pek dillendirmek istemediğimi de söyledim . Hak verdi çok fazla dedikodu yapılıyor burada canını sıkan olur boşver şeklinde konuştu . Hayat buradan sizin tecrübesiz insan tanımayan dünyanızdan ibaret değil maalesef

Ben de boşanmış biriyle olmak istemem mesela, ne var bunda? Kaba saba laflar söyleyip saygısızlık etmemiş, tercih etmem demiş. Başta sizin reddettiğiniz bir adamın kriterlerine uymadığınızı fark edince neden bu kadar sorun ettiniz?
Saygı duyuyorum kimse benimle ya da boşanmış biri ile evlenmek zorunda değil :) duygularımı paylaştım sadece

İnsanlar size hak vermediği zaman okuduğunu anlamamış olmuyor. Okuduk, anladık ve hak vermedik. Böyle böyle yaptı kırıldım demişsiniz ve size eger önceden bilseydi yüzünüze böyle bir sey tabii ki demezdi demişler sadece. Ha içinden gecer miydi evet gecerdi yani çok normal degil mi? Tüm o heyecanı siz çoktan yaşamışsınız, maddi manevi bir suru kayıplarınız olmuş, bir sürü yaşamışlık ve ön yargıyla yeni ilişkilere gireceksiniz. Bir insan bunu istemiyor diye tabuları mı olmak zorunda? Konu aslinda çok basit bir hayat tercihi. Bunu kabullenirseniz ilk postta yazdığınız kadar kırılmazsınız. Buna hiç önem vermeyen de olacak ilk kriteri bu olan da. Çoğu da geri kafalılıktan olmayacak.
Yazdıklarınızın farkındayım teşekkürler

Ben de yıllar önce boşandım. Evlenmek kadar boşanmak da gayet doğal bir hak. Hiçkimse boşanmak için evlenmiyor neticede. Ben kiminle tanışsam,daha flörtün ilk aşamasında direkt boşandığımı belirtiyorum. Eski sevgililerim boşanma meselesini hiç yüzüme vurmadı, ben rahatsız olmayayım diye geçmişin konusunu bile açmak istemediler. Hatta evlilik düşünüp sonradan ayrıldığım biri oldu. O bana "boşanmış olman bir sorun değil, sen de benim gibi bekarsın, aileme de kesinlikle bunun lafını ettirmem, ben seni korurum, benim için önemli olan sensin" demişti. Hayatınıza alacaksanız merhametli, karakteri düzgün birini almaya çalışın. Siz de adamı beğenmemişsiniz zaten üzmeyin kendinizi. Ama size tavsiyem biriyle ilişki kurmayı düşünürseniz direkt boşandığınızı çekinmeden söyleyin,ilişki ona göre ilerlesin. Tekrar söylüyorum boşanmak ayıp bir şey değil. İlk boşanan siz olmadınız, son da olmayacaksınız.

Son düzenleme:
Bu tabuları yapanlar aslında kadınlar. Her ne kadar medeni kanunda bekar olarak bile görülsek, bizler boşandık. Evlilik hayatını gördük. Bekar biri kadın olsun erkek olsun evlenmiş biriyle evlenmek istemeyebilir bu gayet doğal. Kimi diyor ki çocuğu olanla asla evlenmem evlenip evlenmemesi umrumda değil, Kim der her şeyi benimle yaşasın her şey derken düğündür, nişandır, işte damat olması.

Ben bekarken evlenmiş biriyle asla evlenmem diyordum beraber ilk evliliğimizi yapmak istiyordum. Evlendin boşandım şimdi de diyorum ki asla hiç evlenmemiş birini istemem, evlenmiş olsun ama çocuğu da olmasın. . benim gibi istekleri olan bir çok kadın ve erkek var. E ne olacak şimdi hiç evlenmemişler çıkıp tabu mu desin, çocuğu olanlar insanların tabuları mı desin. Hangi ortama girersem gireyim evli misiniz çocuğunuz var mı dediklerinde çocuğum yok ben boşandım diyorum. Bunu belirtme sebebimimde yarın bir gün birini karşıma çıkarırlar tanıştırmak isterler bilsinler evlendiğimi ne olacak yani. Boşandığımı saklayacak değilim hata değil küsur değil ama senin yaptığın hata.

O aşamaya gelmedik , getirmedim. Geleceğini sezse idim çoktan paylaşırdım zaten
ama etkilenedebilirdiniz birbirinizden risk yani boyle seyler. bugun arkadasiniz size "hupsi biri var tam bir beyefendi, bilmemnerede müdür, cok duzgun biri" vs dese hevesle bulusmaya gitseniz cok etkilensenoz sonra karsidaki kisi iliskinin o asamaya "gelecegini sezince" iki kucuk cocugunun oldugunu paylaşsa bir hışımla konu acardiniz biz de sizi tanistiran kisiye saydirirdik "o kadar birbirinize uygun görmüş, bilmiyor muymuş cocugunu" diye

Ben bekarken karşımdaki boşanmış olduğunu saklasa çok kızardım beni.kendine baglayana kadar bekledi demekki der birdaha asla gorusmezdim.Yani bazıları istemeyebilir en doğal hakki

Kompleks yapıyor da diyelim kızın gözüne erkek eli değmedi hop evlendi ilk adki kocası o koca yeri geliyor diyelim kurtulmak istiyor ya kadından şiddet baskısı yetmiyor yediği haltlar yetmiyor birde tutup boşanma dilekcesine beni aldattıtan tutunda çocuk benden değile kadar gidebiliyor ne anneliği ne insanlık onurunu zerre takmıyor binlerce örnek veririm öldürülen kadınlardan tutunda neler neler .Eeee bu kız gözünü sende açtı hani noldu nerde tacı bu kız masumdu eeee.Bunlar hep neden biliyor musunuz afedersiniz nar da var armutta elmada var cilekde hepsi benim ben bilirim ben yeri gelir kadını namusla baskilarim kullanılmış etiketi yapistirırım aman cakmasin kadınlar buna uyanmasın baskı yapalım ki kendilerini eksik etek bizide mükemmel erkek görmeye devam etsinler uyanirlarsa yandık .Uyanan uyandı valla dilerim insan olduğunu bir araç olmadığını araç olmadığı için de kullanılmak gibi iğrenç bir sıfati hiçbir kadın kabul etmez erkek yancilari ve onlara yaranmak dışında bir emeli olmayankar hariç tabi kendini bilen adamlarda hariç.İnsanlar kadın erkek ten önce evli bekar boşanmıştan önce insandır bunu anlamayan kimseye selam bile vermeyin kölelik bile kaldırıldı da gönüllü kölelere birşey yapamıyoruz .Ayrıca evlenmesinler be çivisi çıktı zaten evli olup sadık sevgi dolu kaç kişi kaldı gerçekten kim dikkat ediyor kaç erkek yaşa medeni duruma bakıyor fırsatını bulsa neyse.....Verir talkını yutar salkımı bunlar hep algı birşeyde ağız birliği varsa ve o ağız birliği kadının namusu medeni durumu üzerinden yapılıyorsa otekilestiriliyorsa sırf cinsinden dolayı kadın bu kimin işine yarar en çok ? Bunu düşünmek lazım .Bu arada kaçan karısına dön affettim diyerek ayaklarına kapananlar noluyor kısacası her beyni pis fikri pis fakat tenhada yada kendi özel hayatında bambaşka davranan insanların sosyal medyada atıp tutmalarina bakmamak lazım .Çamur akan yerden çamura basıp etkilenmeyeceksin kapatacaksin pencereni çamur içeri girmeyecek Ayrılan insanla evlenilmez diyecek tabiki yoksa deli gibi hakaret ettiği şiddet uyguladığı aldattığı ve insan yerine koymadığı karısının gözü açılır falan sonra napar çapsız onu kim napsin .

Sanırım biraz dertleşmek istiyorum. Önce kısaca olayı anlatayım . Yeni bir iş yerine görevlendirmem oldu . Çok tatlı sıcsk ve genç bi ortamı var hemen içlerine aldılar benimsediler vs . Bu süreçte bi arkadaş adı Ayşe olsun bi arkadaşı ile beni çok yakıştırdığını tanıştırmak istediğini söyledi . Henüz yeni başladığım için hemen öyle ilişkisel şeylere karışmak istemediğimden ama bahsi geçen kişinin de niteliklerini hoş bulduğumdan geldiğinde tanıştırırsın grupcak çıkarsanız gelirim arkadaş oluruz diye geçiştirdim . Bu kişi de geldi tabi grupcak çıktık baya eğlenceli vakit geçirdik. Kişi fiziksel olarak pek hoşuma gitmedi çok çekim hissedemedim ve arkadaşça görüşebiliriz ötesini suan düşünmüyorum dedim . Tabi instalr alındı ara ara komik reelsler atıyoruz sohbet ediyoruz ama ötesi olmayacağını da altını çizerek belirttim . Yalnız bugün canımı sıkan bir diyalog yaşadık . Ben boşanmış bi kadınım bunu öyle herkesle paylaşmıyorum iş yerindekiler bilmez mesela haliyle bu kişi de bilmiyor kendisi avukat . Boşanma ile alakalı bi reels atmış konu boşanmış biri ile evliliğe geldi sordum ben istemezdim dedi . Neden dedim işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi . Tabi bi tepki vermedim ancak içten içe kırıldım üzüldüm . Boşandığımdan beri karşıma uygun biri çıkmadı . Bir gün diyorum büyük ölçüde uygun birisi denk geldiğinde sırf bu sebeple beni istemezse diye . Bazen karamsar olabiliyorum maalesef .
Kırılcağınız bir durum yok ortada herkesin evlenmek için kriterleri vardır bende çocuklu adamla evlenmem şimdi bütün çocuklu adamlar otursun kırılsın mı kimi boya bakar kimi paraya kimi tipe sende adama çok ölmemişsin zaten hitap ettiğin kitle o değil ne düşünürse düşünsün saanane ayrıca böyle boşanmanı da sır gibi saklama ilk ordan vururlar insan kusuru saklar sen kusurlu değilsin ama saklayarak insanlara en başta kendin kusur olarak gördüğünü düşündürüyosun

İş yerinizdekilere söylemek gereği duymamışsınız, mesafeyi korumuşsunuz. Hayhay, ben sizi çok iyi anladım. Ben de basit bir iki çay dışında iş arkadaşlarımla samimiyet kurmam, hakkımda hiçbir şey bilmezler. Çok faydalı bir şey bu mesafe, hele de ortam sizden yaşça gençse. Tecrübeyle sabit.

Fakat bu mesafeyi korumak istemek ve oradan birinin tanıştırdığı kişi ile görüşmek birbiriyle çelişiyor. Diyelim beğendiniz ve adama özelinizden bahsettiniz. Adam da dangozluk etti, kalktı sizi ayarlayan kişiye anlattı. O da kalktı birkaç kişiye anlattı. Sadece boşanma değil, her şey olabilir. Çünkü siz bu insanları çok iyi tanımıyorsunuz. Gençler bizim umursadığımız şeyleri umursamadan konuşuyor bazen. Örnek vereyim, ben gençken eski iş yerinden sadece 2 (yazıyla iki) kez görüştüğüm bir adama laf arasında ayağımdan ameliyatlıyım demiştim mesela, nedensizce yayıldı sonra. Hayır niye yani ne gerek var. Sır değil ama niye anlatırsın diğerlerine be adam? Bazı erkekler kapçık ağızlı. Neyse.

O zaman işte şimdiye kadar iş yerinde koyduğunuz mesafenin bir anlamı kalmıyor. Bu konuda bir karar vermeniz lazım. Ya iş yerine full mesafe koyacaksınız kimsenin bir şeyiyle görüşmeyeceksiniz, ya da görücünün bilmesi gerekenleri paylaşacaksınız.

Ayrıca ben adamın sizi denediğini düşünüyorum o gönderi ile. Tepkinize göre devam edecekti muhtemelen.

İş yerinizdekilere söylemek gereği duymamışsınız, mesafeyi korumuşsunuz. Hayhay, ben sizi çok iyi anladım. Ben de basit bir iki çay dışında iş arkadaşlarımla samimiyet kurmam, hakkımda hiçbir şey bilmezler. Çok faydalı bir şey bu mesafe, hele de ortam sizden yaşça gençse. Tecrübeyle sabit.

Fakat bu mesafeyi korumak istemek ve oradan birinin tanıştırdığı kişi ile görüşmek birbiriyle çelişiyor. Diyelim beğendiniz ve adama özelinizden bahsettiniz. Adam da dangozluk etti, kalktı sizi ayarlayan kişiye anlattı. O da kalktı birkaç kişiye anlattı. Sadece boşanma değil, her şey olabilir. Çünkü siz bu insanları çok iyi tanımıyorsunuz. Gençler bizim umursadığımız şeyleri umursamadan konuşuyor bazen. Örnek vereyim, ben gençken eski iş yerinden sadece 2 (yazıyla iki) kez görüştüğüm bir adama laf arasında ayağımdan ameliyatlıyım demiştim mesela, nedensizce yayıldı sonra. Hayır niye yani ne gerek var. Sır değil ama niye anlatırsın diğerlerine be adam? Bazı erkekler kapçık ağızlı. Neyse.

O zaman işte şimdiye kadar iş yerinde koyduğunuz mesafenin bir anlamı kalmıyor. Bu konuda bir karar vermeniz lazım. Ya iş yerine full mesafe koyacaksınız kimsenin bir şeyiyle görüşmeyeceksiniz, ya da görücünün bilmesi gerekenleri paylaşacaksınız.

Ayrıca ben adamın sizi denediğini düşünüyorum o gönderi ile. Tepkinize göre devam edecekti muhtemelen.
Teşekkür ederim yorumunuz için . Açıkçası bende nasıl davranacağımı kestiremedim . Basbasa bi buluşma istemedim , ilişki düşünmediğimin altını çizdim ki ileride bi şey olursa neden bize söylemedin muhabbetleri olmasın diye . Amacım bir kere arkadaş ortamında görüp olumlu isem o çizgide ilerlemekti .buradaki arkadaşlar uzun bi süre gizleyeceğimi , kendimden utandığımı falan düşünerek saçmasapan yorumlarda bulundularsada ben ilk basbasa bulusmada aracı olan arkadaşın dahi bilmediğini , çünkü iş ortamında özelimi anlatmak istemediğimi ve boşandığımı söyleyecektim . Söylediğiniz gibi ağzı geniş erkek de çok, güvenip söylesem adama belki arkadaşına söyleyecek o ona o ona diye gidecek . O yüzden diyorum ki iyi ki ilk başta beğenmemişim sjsksk

Ben bekarken karşımdaki boşanmış olduğunu saklasa çok kızardım beni.kendine baglayana kadar bekledi demekki der birdaha asla gorusmezdim.Yani bazıları istemeyebilir en doğal hakki
Yav gizlemelik bisi yok kendimi mi anlatamıyorum anlamadım . Hatta söyle bi cümle de kurmuştum beyefendiye . Eğer ki olurda arkadaşlığımız başka bi evreye ilerler ise yüzyüze bazı şeyler anlatmak isterim beni iyice tanımanı isterim de demiştim . İlk basbasa date de söyleyecektim zaten . Lakin gerek kalmadı çünkü ben istemedim :) böylece mahremimi özel hayatımı hem bi erkekten hem iş arkadaşımdan ve hemde iş yerinde yayılıp basımı ağrıtma potansiyelinden kurtarmış oldum

Back
X