Boşanmış ve Çocuklu Bey -2

O zaman kendinize denk çocuksuz birini bulun.adam evlenince çocukları yok mu sayacak? Babalarının evlerine gelemeyecekler mi? Kesinlikle ayrılmanız iyi olmuş
Ben o çocukların vebalini alamazdım ki zaten.. Hem onlara hem bana yazık olurdu. Hem üzülür hem üzerdim.
Ancak şu varkı büyük harflerle yazağım OLAYIN İÇİNE GİRMEDEN İDRAK EDEMEDİM.. Benim çocuğum olmadığı ve o duyguyu tatmadığım için dediklerini yapar zannetmiştim. Ona kalsa halen böyle takılsaydık..

Çocukların ikiside çok ufak çok üzüldüm. Senin o çocuklara bakman immmkansızzzz. Hem çok gençsin hemde başkasının 2 çocuğu. Seninde çocuğun oldupunda karman çorman olursun. Çok ama çok doğru bir karar vermişsin tebrik ederim. İlk zamanlar zordur ama insan ölüme alışıyor bu neki. Dilerim oda dengi birini bulur ve çocuklarına anne yapar. Ben çocuklara çok üzüldüm.
Kesinlikle öyle. Cidden buradaki iyi kötü yorumları okumak beni iyice kendime getirdi.

(Muhtemelen kendinizi o çocuklarin yerine koydunuz ve gözünüzde küçücük bir çocukken anne ve babanız ayrılmış oldugunu, yeni eşinden ötürü, öz babanızın evinde bir odanızin bile olamayacağını hayal ettiniz, küçücük yaşınızla olanlari anlamaya calistiniz nasıl tepki vereceğinizi bile bilemediniz.) Empati yapip ayrilmaniz isabet olmus. Cocukların evinizde bulunmasını istememenizi anlıyor ve saygı duyuyorum. Ancak; cocuklarıni evinizde istemedıginiz adamı da sevmeyin ve unutmaya calisin lutfen. Yaptığınız empatiye devam edin. Tekrar başlamayı düşünmeyin. Öz çocuğuna faydasi olnayam adamdan size hiç fayda gelmez.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Öyle yapacağım. Bu yükün altına giremem.

Bak çok bilem çok yanılan dünyadan bi haber şey..
İdrak yollarında sorun yok ise anlarsın bi seferde..
Evlenmeden önce verilen vaadler evlendikten sonra unutuluyor bu erkekler köprüyü geçene kadar herşeye evet diyor..
Aptal miyim evin içinde hem kv hem 16 yaşında babasına evlendiği için kızgın bi delikanlı ile bile bile kabul edeyim.
Yarın burada eşim ve 16 yaşındaki oğlu diye konu açsam siz anlama yoksunu insanlar..
Annesinde kalsın niye sizde kalıyor der..
16 yaşında ergen bi çocuklar uğraşamam der..
Cook iyi kalpli çok yardimseversiniz madem boşanmış ve sorunlu bi çocugu olan biriyle siz evlenin de bize insanlık dersi verin.
Ve sakin sakin benim doğmamış evladım üzerinden konuşmayın haddinizi bilin..
Terbiyesiz.
Allah korusun ama diyelim eski eş vefat etti yada kadında evlendi, hayatında bir sorun ve eşiniz baba olarak çocuğuna sahip çıkması gerekti ne olacak? Ama sen bana söz vermiştin mı diyeceksiniz kocaniza?

Oda açmayı geçin, çocuğun sizde kalmasını bile sorun etmissiniz, 15 dakika var aramızda ne gerek varsa kalmasında diye.

Ama suç sizden çok eşiniz olacak adamda, haklısınız. Tam baba oalcak kıvamda adam!

Herkes konu sahibine yüklenmişte, burda kadının bir suçu, sorumluluğun yok ki. Kadın baştan istemediğini söylemiş.Adam çocuklar annemde yaşayacak daha sonrada annesi alacak, sadece misafir gibi ilgileneceğini söylemiş, kadın ilişkiyi yaşayınca bunun öyle olamayacağını öngörmüş, hem kendine, hem çocuklara yazık olmasın diye ayrılmış. Çocuk onun değil, sorumluluk onun değil, kaldı ki konu sahibinin çocukları atsın ben evleneyim diye bir talebide yok. Bence bu hikayede anne babadan bile daha sorumluluk sahibi davranmış, ayrılmış. Herkes baştan görüşmeseydin demiş ama her insan hata yapabilir,kimse başına gelmeden bilemez, konu sahibide hatasından dönmüş. Konu sahibine dönecek olursakta kimse kolay kolay başkasının çocuğunun sorumluluğunu alamaz. Bunu almak istememende seni vicdansız yapmaz. Aksine buradaki birçok kadından da daha açık yürekli bir şekilde bu sorumluluğu alamayacağını söyleyebilmişsin. Burada bir sürü kadın var baştan aman yaparım kafasında evlenip şimdi eşlerinin önceki evliliklerinden olan çocuklarla ilgili konu açan. Bence sen kendini biliyorsun. Bu yaşında kendinden 14 yaş büyük iki çocuklu bir adamla ömür geçirmek pek akıl karı değil. Bence kararının arkasında dur.
Dediğinizgibi ben çocuk sahibi olmadığım için ön göremedim bunları. Babalarına kalsa biz halen böyle görüşmeye devam edecektik. Ne kadar da sevsek böyle olmaz dedim. Verecek cevabın olmadığı için kaçtığının da farkındayım dedim. Ve öyle bitirdim.
Kendisine de çocuklarına ve sana bakabilecek biriyle olmalısın dedim. Umarım çok mutlu oluruz ikimizde.

Koşarak uzaklaşman cok ıyı olmus. O hayattan nasıbını almıs yolu yarılamıs ve heveslerını bıtırmeye yaklasmıs bır adam.huzur ıstıyor evlatlarım bakılsın da x y farketmez modunda. Sızın bunu boyle dusunerek ayrılmanızı tebrık edıyorum. Dadı mısınız sız? Velayet babada. Devamlı olmasa da odası olmasına bıle tahammul edemıyorsunuz. Babane dede ıkı gun sonra oglum sen evlendın bız de yaslandık al cocuklarını da aıle ortamında buyusunler deyınce hayır ben sıfırdan hayat kurdum alamam dıyemez kı bence adam sırf cocuklarını basının altında tutmak ıcın bıle evlenmek ıstıyor olabılır. Yol yakınken donmenız ıyı olmus. Sızın de cocugunuz olsa o zaman bakıs acınız cok farklı olurdu fakat yok. Bence yasınız bu kadar gencken boyle bırıyle evlenmenız ayagınıza sıkmak demek. Insanlar bekarken bıle zar zor anlasıyor sımdı huyunu suyunu bılmedıgınız cocuklarla yasamak en guzel zamanlarınızı dadılık yaparak gecırmek demek. Nacızane tavsıyem gencsınız elınızı sallasanız ellısı. 😒😏
Teşekkür ederim

Allah korusun ama diyelim eski eş vefat etti yada kadında evlendi, hayatında bir sorun ve eşiniz baba olarak çocuğuna sahip çıkması gerekti ne olacak? Ama sen bana söz vermiştin mı diyeceksiniz kocaniza?

Oda açmayı geçin, çocuğun sizde kalmasını bile sorun etmissiniz, 15 dakika var aramızda ne gerek varsa kalmasında diye.

Ama suç sizden çok eşiniz olacak adamda, haklısınız. Tam baba oalcak kıvamda adam!

Al bi akıllı daha..
Hayır ben uzun uzadıya evimin icini burada yazmadım diye niye senaryolar yazıyorsunuz ki?
Ben çocukla görüşmüyorum demedim..babası çocuğunu yok saydı demedim..
Hayır bu ne had bilmezlik siz baba oğul ilişkilerini şahit oldunuz mu? Burada olmak mi Tanımadıginiz bilmediğiniz yaşamlar hakkında atıp tutma hakkı veriyor..
Peki ben sizlere çocuk haftanın 2 günü oğlu bize gelir yemek yeriz desem, birlikte dışarıda çıkarız baba oğul sürekli irtibat halinde sadece evin içinde sürekli 16 yaşında bi delikanlı istemiyim bu en doğal hakkım ki zaten evlenmeden öncede bu söz verildi desem anlar misiniz?

Çocuklara bakmaktan çekinmenizi belki bir yere kadar anlayabilirim ki bence küçücük bebek olmadıkları için büyüttüğünüz gibi bir mesele değil. Ama arada geldiklerinde kalacak odaları bile olmasın düşüncenizi anlayamam. Zira dış kapının dış mandalı eş dosta bile odanızı açarsınız. Ama güya çooookkk sevdiğiniz adamın çocuklarına? Yok. Ama sizde de pek hata yok, yazık ki babaları saymıyor çocukları el kadını neden saysın? Çoluğunu çocuğunu saymayan sizi sayar mı? Onu da siz düşünün.

Bak çok bilem çok yanılan dünyadan bi haber şey..
İdrak yollarında sorun yok ise anlarsın bi seferde..
Evlenmeden önce verilen vaadler evlendikten sonra unutuluyor bu erkekler köprüyü geçene kadar herşeye evet diyor..
Aptal miyim evin içinde hem kv hem 16 yaşında babasına evlendiği için kızgın bi delikanlı ile bile bile kabul edeyim.
Yarın burada eşim ve 16 yaşındaki oğlu diye konu açsam siz anlama yoksunu insanlar..
Annesinde kalsın niye sizde kalıyor der..
16 yaşında ergen bi çocuklar uğraşamam der..
Cook iyi kalpli çok yardimseversiniz madem boşanmış ve sorunlu bi çocugu olan biriyle siz evlenin de bize insanlık dersi verin.
Ve sakin sakin benim doğmamış evladım üzerinden konuşmayın haddinizi bilin..
Terbiyesiz.
Kendinize çocuğu olmayan birini bulamadınız mı, 16 yaşında koskoca çocuğu yok mu saydınız siz de babası olacak şahsiyet gibi, buna inandınız bir de öyle mi?

Kendinize çocuğu olmayan birini bulamadınız mı, 16 yaşında koskoca çocuğu yok mu saydınız siz de babası olacak şahsiyet gibi, buna inandınız bir de öyle mi?

Çocuğu size göndereceğiz..
Duyduk ki KK da okuma anlama sorunu olanlar var..
Akıl vermek yerine büyütsünler bize insanlık dersi versinler dedik..
AA evet bulamadım cocuksuzunu evde kalmıştım bulduğuma yapıştım..
Koskoca cocuğunu da kapı dışarı ettim..sokaklarda aç sefil geziyor ne yaparsın.
Ne fenayım ben yaa...

Bu da laf.. Zaten çocukları ben düşündüğüm için çekildim tam okumadınız sanırım..

Hayır tam anlamamışım demek ki. Benim okuduğum. ; ben oda bile istemezken o ne düşünüyor yazmışsınız.

Eğer baba kesinlikle ret ederse evlenecektiniz.

Bu da çocukları düşündüğünüzü göstermez.

Çocuklu biriyle evlenmek istememek kötü bir şey değil, herkes istediği şekilde evlilik kurma hakkına sahip.

Ancak çocuklu biriyle evlenip şartlar sunmak , hiç iiyi niyet barındırmıyor.

Al bi akıllı daha..
Hayır ben uzun uzadıya evimin icini burada yazmadım diye niye senaryolar yazıyorsunuz ki?
Hayır bu ne had bilmezlik siz baba oğul ilişkilerini şahit oldunuz mu? Burada olmak mi Tanımadıginiz bilmediğiniz yaşamlar hakkında atıp tutma hakkı veriyor..
Peki ben sizlere çocuk haftanın 2 günü oğlu bize gelir yemek yeriz desem, birlikte dışarıda çıkarız baba oğul sürekli irtibat halinde sadece evin içinde sürekli 16 yaşında bi delikanlı istemiyim bu en doğal hakkım ki zaten evlenmeden öncede bu söz verildi desem anlar misiniz?
En doğal hak nedir biliyor musunuz? Bir çocuğun babasının evinde kalabilmesidir. Zaten velayet anne de sizin evinizde sürekli kalması gibi bir durum yok anladığım kadarıyla.

Ben konu sahibinede çocuklu adamla evlenmek istememekte haklısınız dedim zaten. Ama evlilik yaparken oğlum bizimle kalmayacak sözünü veren insanın babalığı üzerine konuşmaya gerek yok, neye öncelik verdiği ortada zaten. Bu söze güvenerek evlilik yapmakta herkesin harcı değil. Çocuğu olduğunu bildiğiniz insanla şart koşarak evlenmekte iyi niyetli bir davranış değil kusura bakmayın.

İstediğiniz kadar sinirlenip, hakaret edebilirsiniz, tekrar cevap yazmayacağım size

Al bi akıllı daha..
Yarın öbür gün siz de ayrılmak durumunda kalsanız, 16 ya da 5 yaşında ki çocuğunuzu ev de sürekli istemese , akıl var mantık var evlenir miydiniz? Adamın size en başından çocuğunu yok sayıp , biz de hiç kalmayacak demesi saçma ve sizin de bunu anlayışla karşılayıp , rahatlamanız.
Ne güzel iş koskoca 16 yaşında ki çocuğu yok say, gelip kalamasın, e çocuk istememekte haklı, kim ister böyle bir hayatı.
Çok çocuklu birini istemiyorsanız , gidin çocuğu olmayan birini bulun.

Yarın öbür gün siz de ayrılmak durumunda kalsanız, 16 ya da 5 yaşında ki çocuğunuzu ev de sürekli istemese , akıl var mantık var evlenir miydiniz? Adamın size en başından çocuğunu yok sayıp , biz de hiç kalmayacak demesi saçma ve sizin de bunu anlayışla karşılayıp , rahatlamanız.
Ne güzel iş koskoca 16 yaşında ki çocuğu yok say, gelip kalamasın, e çocuk istememekte haklı, kim ister böyle bir hayatı.
Çok çocuklu birini istemiyorsanız , gidin çocuğu olmayan birini bulun.

Tamam canım ben bi gidip bosanayim az çocuklu hiç çocuklu birini bulup geleyim..

Çocuklara bakmaktan çekinmenizi belki bir yere kadar anlayabilirim ki bence küçücük bebek olmadıkları için büyüttüğünüz gibi bir mesele değil. Ama arada geldiklerinde kalacak odaları bile olmasın düşüncenizi anlayamam. Zira dış kapının dış mandalı eş dosta bile odanızı açarsınız. Ama güya çooookkk sevdiğiniz adamın çocuklarına? Yok. Ama sizde de pek hata yok, yazık ki babaları saymıyor çocukları el kadını neden saysın? Çoluğunu çocuğunu saymayan sizi sayar mı? Onu da siz düşünün.
Şöyleki ben zaten hiç gelmesinler istemem dememiştim. Evin 1 odasını komple ayırmam dedim. Ayrıca biri 4 biri 9 yaşında bence küçük bebekten daha çok büyütülecek mesele var ortada.

Bazı soruların cevabı olmuyor değil mi?😊
Bazen yaşayarak alırız cevabı.
Rabbim hiç bir çocuğu annesinden babasından ayırmasın inş.

Yok canim cevap var da anlamak işten yok.
Ama evet yarın öbür gün sen kocanın 16 yaşındaki oğlu ile aynı evde yaşamak zorunda kaldığında ne demek istediğimi yaşayarak anlarsın.
Burada konu açar imdaatt..dersin..
Bende derim ki kedidir kedi..
Şunda son kez yazıyorum..
Ne babası oğlunu inkar etti ediyor ya da yok sayıyor ne de ben..
Oğlu bize yemege geldiğinde sana foto atarım acıların diner olur mu?
4 aylık evliyim eve evliliğe eşimle birbirimize alismadan birde evde huyunu suyunu bilmediğim bi delikanlı ile yaşamak istemediğim için tüm KK dan özür dilerim..
Tukaka ben..
Doğmamış evladım üzerinden anneliğime sovebilirsiniz nasılsa klavyeden askerlik beleş

Back
X