bosansam bencillik mi ederim, ogluma haksizlik mi?

aldatma siddet tarzi belli basli durumlar olsa cocuk icin falan katlanmazdim.

ama simdi dusunuyorum, neden ayrildiniz dese belli bir cevabim yok, madem beni neden dogurdun der mi diyorum...
amin. ilk yillarda cok ozlerdik, bu sene hic ayri kalmadik bakalim duruma gore ben de anlariz diye dusunuyordum.
3 yildir ugrasiyoruz hemen gitmiyorum ki.

Son düzenleme:
Durumuna cok uzuldum canim. Ama bir oturup acaba bendede sorun varmi diye hic dusundunmu? Hep esine suc bulmussun ama esinin oyle davranmasinin da bi nedeni olmasi lazim. Ikinizde bence bir oturun guzelce o senden sikayetlerini sende ondan sikayetlerini dile getir ve bir cozume varin. Senin bir cocugun var. Eger dayak aldatma olsa hemen ayril derdim ama senin sorunlarin cozulmuyecek gibi degilki. Eger sen istersen ve esinde bu sorunlari asarsiniz kolaylikla.

Tabi sen onu seviyorsan. Cunki yazdiklarini okudum ve sanki bosanmak icin neden ariyomussun gibi geldi bana.

tek tarafli degil tabi kesinlikle, esimle cok konustum, ama o kendinde hic sorun bulmadigindan simdi ben de kendimi akladim.
bir de dusunuyorum bdvde kocasiyla ilgili inanilmaz konular acip hala evli kalanlara, acaba ben mi cok rahatina duskunum diyorum.

Şöyle bir şey yapsan...Vatandaşlık alana kadar boşanma işini rafa kaldırsan ama aklının bir köşesinde tutsan.
Bu süre içinde elinden geleni yapıp devam etmeye çalışsan.

Hatta evliliğini geçici bir durum olarak görürsen belki o kadar ümitsiz bakmazsın:)
Hani kaynanasının öleceğini düşünen gelin ona iyi davranmış hikayesindeki gibi :)

Oturma iznin olunca oğlunu babasından ayırmak gibi bir üzüntün olmaz.
O zaman hala gerek görüyorsan boşanma işini ciddi olarak düşünürsün.

bu fikir mantikli geldi. vatandas olursam devlet ev verir, oglum krese gittigi saatlerde calissam bize yeter ama bunun icin 3 sene beklemem lazim...

İçinde bulunduğun durumu en iyi sen bilirsin tabii...
Ama buradan bakınca sanki hemen ayrılman gerekiyormuş gibi durmuyor.
Eşinle sürekli mutsuz olduğunu sanmıyorum.Herhalde arada bir anlaşmazlıklar,tahammülsüzlükler yaşıyorsunuz.
Bunlar zamanla törpülenebilir.Belki biraz özlem size iyi gelir.

ya sorun oldugunda hemen o an kurtulmak istiyorum. simdi sinirim gecti biraz daha bekleyebilirim diyorum. 4 te 1 i mutluluk gerisi kavga gurultu.

boşanmak için sadece aldatma ve dayak olması gerekmez elbette başka sebeplerle de boşanılabilir.ama bence çocuk olunca işler değişir.çocuk da varsa evlilik bir tek karı koca ilişkisi değil bence.boşanma kararını verirken bir tek kendimizi düşünemeyiz.bence anne babanın boşanması bir çocuk için çok acı.özellikle de birinden uzun süre ayrı kalacaksa.belki gerçekten artık çekemeyecek duruma gelmişsindir ama çocuğunu babasından ayırıp mutsuz etmemek için fedakarlık yapabilirsin.çocuk olan bir ailede yuva bozacak bir sebep göremedim ben.

bir de su var ben burda esim icin kaliyorum. ayrildiktan sonra oglum babasini gorebilsin diye gurbette bi basima kalmaya devam etme dusuncesi icimi bunaltiyor

annelik biraz da fedakarlik demek :44:

esime simdilik birsey soylemeyeyim, trye gidip geldikten sonraki durumumuza gore kararimi vereyim.

Uzaktayken eşinize bir terapiste gitmeniz gerektiğini teklif etseniz? Madem (yanlış anlamadıysam) uzaktayken aşka geliyormuş.

Çocuk için üzüldüm, ancak anne babası ayrılırsa mı yoksa ayrılmayıp her gün onların kavgalarına şahit olsa mı daha çok üzülür? Bence özellikle bunu düşünmelisiniz. Ayrılmaya karar verirseniz çocuğunuza da bu duruma alıştırırsanız ikidebir niye öyle oldu, niye böyle oldu diye sorular soracağını sanmıyorum. Eşim 4 - 5 yaşlarındayken anne ve babası ayrılmış ve neden ayrılmışlar diye sorma gereği bile duymamış hatta bana ne der, kendileri karar vermiş ayrılmışlar, böyle daha iyi olmuş...

yok kabul etmez cunku onun belli basli inanclari var. birseyi sacma buluyorsa hayatta yapmaz.

esiniz babasiyla gorusuyor mu?

okurken sankı benımde yasadıgım bı gun geldı aklıma.. eslerımı benzıyor benımkınnde tavan bı egosu var kendı basına buyruk kesnlkle kafasna bısı koydgnda tersını ona kabul ettremessın yanlıs bıle olsa bunu bılse bıle.. neyse bızımde ınıslı cıkıslı okdr cok gunlermız oldukı resmen brbrmze grdık yerı geldı sddette gorum ama sıddet uyglamasna ragmen herzaman suc sende sen kendnı degstrceksn susmasını blceksn dedı bana bende bı ara onu terkettım ve en uzun ayrılgmızı yasadık 4 gun..bana gıtme demedı tabıkı gelde demedı cnku bnlar egosu yuksek adamlar fakat kendnı yedı bıtrdı o 4 gunde herkesn yannda aglamıs ama bana gelnce aslaaa.. egosu baana sokuyor yanı. oyle yada boyle barıstık resmen pazarlıga otrduk anlastık gozlernınn ıcı nasıl guluyordı barısınca gormen lazımdı yanı bence senı svmedgnden yada gozden cıkardgndan degıl yapı meselesı bu bırazda. sen karısma senı alkdr etmez yada bısıyı yaptnmı dıye sordgumda evet dyp aslnda yapmadgnı ogrendıgım bır gunum bıle gecmedı aslnda halada ogle suanda 1.5 aylk oglum var artık umrsamauyorm desem.. bu tarz admları cok elstrmceksn cok sorgulamcaksn bısı yapmadgndan emınsen kendın yapcaksn pesıne dusceksn bazen ona dıle bıle gtrmceksn smdı sen benı ıplemıorsn dıyo bana sana ınnmyorm cnku dıyorm suan duurm terse sardı.. bence asılmcak bııs degl oglunu kesınlkle dusunmelısın sende bırazck kendnı dgstrmeye calıs tabı bunu oda yapcak oturun anlasın cnm

agzına saglık arkadasım tamamen aynı fıkrdeyım

tamam hadi alttan alayim hep, ama boyle de omur gecer mi

bu arada evllıgmızn 5.yılna gırdık. her tartısmamızda olayı sorgulyordm neden bana bole yaptn neden soyle yaptn aglak bı vazyette sureklı ve kesnlkle bu tarz adamlara aglamak oturup konusmak yaramyor ıyce tavan yapyor egoları.. eger brbnze sevgnız hala varsa oglun ve esınle guzel gunler gecırebılyorsan azda olsa bısıle paylasabılyorsan. asılmcak bısı degıl yıkma yuvanı. sorgulama kednıde uzme onada koz verme sende bıraz alakasız davranırsan bazı seyelrı ona sormdan yada ona ıhtycı olmadan yapabldgnı gosterrsen daha fakklı olablr duurm bıde boyle dene ıstersen. yalnız kalmakdan da korkyosn benım gıbı. suanda bence ayrılga haızr degılsın

yok kabul etmez cunku onun belli basli inanclari var. birseyi sacma buluyorsa hayatta yapmaz.

esiniz babasiyla gorusuyor mu?

Benim zorumla bazen. Zaten iyi bir baba da değilmiş, yeni yeni anladı oğlunun kıymetini. Belki eşiniz iyi bir eş değildir ama iyi bir babadır. Bu konuda bir şey diyemem belki çok ilgilidir ama çocuğunun iyiliği için en azından evliliğini kurtarmak için bir terapiste bile gitmeyi reddediyorsa bana göre çokta fedakar bir baba sayılmaz. Çocuğunuz olmasa eminim şu ana kadar kim bilir kaç kere boşanmıştınız, ortada bir çocuk var bunu düşünerek hareket ediyorsunuz. Eşiniz de aynı şeyi yapsa kesinlikle ayrılmayın derdim. Fakat tek taraflı olmuyor bu işler.

tamam hadi alttan alayim hep, ama boyle de omur gecer mi

canım hep bole gecmıcek tabıkı o hıcmı bısyı alttan almyor bı dusun bakalım vardır mutlaka 3yıl brlkdesnz soncda aslnda cok uzun bı zaman degıl onun ıstedgı gııb dvrnrsan bellı bı sure oda bu huylarnı azalacaktır bızde oyle oldu yanı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…