Boşansam ?çok üzülüyorum

Sorunun temelinde yaş farkı olduğu yönündeki fikrinize katılmıyorum.
Sorun,adamın kişiliği,eşine yeterince saygı duymayışı ve öfke kontrolünün olmayışı.
Konunun yaş farkıyla ilgisini çözemedim.
Yaş farkı,evliliklerde,uyum ve anlaşma hususundq sorunlara yol açabilir ama hakarete gerekçe olamaz.
Eşim benden 8 yaş büyük,
25 yıllık evliliğimizde tartışmalarımız ve dört büyük kavgamız oldu ama böyle çirkin sözler işitmedim.

Ben de çevremde gördüklerimden edindiğim tecrübe ile yazdım. 10 yaş yarım jenerasyona tekabül ediyor. Her çiftin tolere edebileceği bir fark değil. Eğer hanım kendi yaşından olgun, eş kişisi de kendinden küçük eşine saygı duyabilecek yapıda ise neden olmasın? Demek ki sizde böyle denk gelmiş. Benim gördüğüm örneklerde böylesi rastlamadı. Gördüğüm kadarıyla bu örnekte de rastlamamış.

Aynılarını yaşadım bunlara ek olarak öfke anında şiddete başvurdu.. Ben bitiriyorum.. Bu küsmeler, tipler ömür törpüsü resmen.. Yaşamayan bilemez...

Ben de diyorum ki sizin çevrenizdeki örneklerde de asıl problem yaş farkı değil, erkeğin kişiliğidir.
Bir insanın etrafındakilere nasıl davrandığını belirleyen asıl unsur yaşı değil mizacı,
kişiliği ve yetişme tarzıdır.
Tam tersine genelde insanlar yaş aldıkça,
görüp geçirdikçe olgunlaşır,dinginleşir.
Benim babam mesela,gençliğinde vara yoğa kükreyen bir adamdı,annemi az üzmedi,
şimdi Van kedisi modunda.
Tabii bu da bir genelleme,
buna uymayan insanlar da olabilir.
10 yaşın yarım jenerasyona tekabül etmesi başka bir tartışmanın konusu olabilir elbette ama bana sorarsanız bu konuda asıl problem
o değil.

Bu konuda farklı düşünüyoruz. Yaş dışında Eşin negatif özellikleri tabii ki var bu konuda. Ama ben de sizin aksinize yaş farkından dolayı bu problemlerin büyüme potansiyeli taşıdığını düşünüyorum. Eş herşeyi Ben bilirim kafasında. Böyle başlayıp korkutarak devam ediyorlar. Yaşayan, sindirilmiş arkadaşım var. Eşi 11 yaş büyük.

Küsüz ya eve geldim bugun soylemesi ayiptir tavuk almis kup kup doğrayıp tencereye koymus. Ne yapilcak bu sote mi olcak domates biber dograyimmi dedim, asiri sert bi şekilde kendine dogra sen diye bi cikisti. Noluyo ya dedim hic konusmuyo gorcen sen der gibi kafasini salliyo. Nabarssn yap ya deyip iceri gectim hicbiseye ellemedim bi daha. Yarim saat sonra gelmis diyo ki sote yap evet bi bak bakim şuna dedi.. yattigi odaya girip cikarken kapiyi carparak cikiyo giriyo. Tuhaf ya cok dengesiz. Yok valla hepinuz haklisiniz bununla ömür geçmez. Simdi barissa iki gun sonra bska biseye kizacak

Niye yine siz adım atıyorsunuz?
Doğramış tavuğu,koymuş ocağa,
içine ne eklerse eklesin.
İlgilenmeyin,sormayın,yaptığı yemeği de yemeyin.
Adam her küstüğünde alttan ala ala şımartıp tepenize çıkarmışsınız ordan inmesi zor artık.

Yani bu adamı çok mu aradınız...Kusura bakmayın ama hayat böyle geçer mi sizce, çocuğun yanında bam güm, kapı çarpmalar terbiyesizce konuşmalar

Acaba aldatıyor olabilir mi
Aldattığını sanmiyorum. Telefonu hep ortaliktadir, is saatleri belli. Bide dine cok bagli guya bi tarikata gidiyo. Su gunah bu gunah diye orda burda konusmayi sever. Bi de paraya cok düşkündür. Baska kadinlara para yedircek goz yok onda. Yaptigi harcamalari kurusuyla not ettigi defteri var. Çaktırmadan bakiyorum arada.

Aynılarını yaşadım bunlara ek olarak öfke anında şiddete başvurdu.. Ben bitiriyorum.. Bu küsmeler, tipler ömür törpüsü resmen.. Yaşamayan bilemez...
Dava actiniz mi. Birden kesip atmak en guzeli ama kendi kendime sürdürüyorum. Cocugun okulu kapansin, bosaniriz, tayin isteyip giderim ben cocugu da alip dedi. Ben cocugumu birakmam dedim. Baska bi ayrinti konusmadik.

Cocugun bir iki defa agzina vurdu ama yavasca. Vurmasa da cocuk bi kiyafetini giymek istemedi diye parcaladi o kiyafetini, bu iki kez oldu. Bi de yeni oyuncak almis, cocuk da hemen bi yerini sökmüş oyuncagin, nasil hemen bozarsin o kadar para verdim ona diye kizip oyuncagi parcalamis. Eve geldim cocuk koseye sinmis agliyodu.

Ve siz hala bu adamdan boşanıp bosanmamakta tereddüt ediyorsunuz, herşey bir tarafa çocuğunuz için boşanmanız lazım, üzüldüm yavrucağa.

Aynı babam ben küçükken çok zayifmisim babam bayramlık elbise almış ama kotu durmuş annemde çok zayıf ya emanet gibi durdu başka birşey mi alsan dedi diye aşağıya bordruma inip yakmış (müstakil ev) aynı dediğiniz gibi ....Bende öfke problemi yaşıyorum rahammulsuzum bir anda patliyorum kendimi dizgunleneye cakissamda babamdan miras ...İmkânınız olduğu için söylüyorum lütfen çocuğunuzun kişiliğinin böyle şekillenmesine izin vermeyin ,kendinize de bu huzursuz ortamı layık gormeyin

Bence 33 yaş yeni bir başlangıç için değil ama çocuk büyütmeye çalışmak için gerçekten çok geç bir yaş..

Bu erkeklerin DNA larında bir problem var sanırım
Benim eşim de sinirlenince canavar oluyor bir şey fırlatmaz ama ağır laflar eder
2 dk sonra pişman olup normal konuşmaya çalışır, soru sorar konuşturmaya çalışır
Hepsi bir tuhaf bunların

Çocuğa yaptıklarını diğer mesajlarda da okudum kabul edilebilir bir şey değil.
Eşiniz üzgünüm ama belki de sadece bir varsayım tabi ki sizi sevmiyor ya da içindeki aşk bitmiş olabilir.
Evet aldatmıyor tamam ama kendince tarikata vs gidiyor dini inancı sağlam dediğini için söylüyorum, ama sadece uygulama olarak yapmıyor. Aklında başka biri de yok belki ama bu sizi sevdiğini göstermiyor ne yazık ki. Hatta çocuğu bile seviyor mu belli değil, oyuncağını kırmalar vs.

Hani odun diyoruz da bu odunluk değil, bu davranış bozukluğu, psikolojik rahatsızlık olmuş. Bu doğum gününü unutmak, yıldönümünü unutmaktan geçmiş artık. Allah kolaylık versin.

DAHA DÜŞÜNÜYOR MUSUN YA ALLAH ASKİNA AC DAVAYİ BİR AN ÖNCE, BEN COCUGUMU ALİRİM FLN HİKAYELERİNE KANMA ÇOCUĞU ANNEYE VERİRİLER MAASİN VAR , SADECE ÇOCUĞUNA BELLİ BİR MİKTAR NAFAKA BAGLATİRSİN O DA DEVLET MEMURU OLDUĞU İÇİN ODEMESE BİLE MAAŞINDAN KESİLİR.. ZATEN SORSALAR ÇOCUĞUN SENİ İSTER BÖYLE BABAYA. AL ÇOCUĞUNU ÇALIŞ, SENİN AİLEN TORUNUNA İLGİLİYSE AYNİ SEHİRE GİT YASA, ARTİK YANİNDA GÜÇLÜ HUZURLU BİR ANNE GÖRSÜN COCUK BERABER YAŞAYIN GÜZELCE İNSALLAH.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…