ah yagmurum beee..
Benim herif orda 1 cümle kullanacaktı ben onu basımın tacı yapıcaktım .
Abı duzgun konus gır ıcerı lafını bıl ! Sadece bu !
Yapamadı ama ...
çalışıyormusun bilmiyorum ama
çalışmıyorsan çocukta yoksa kendinede iş bul
borçları ödemekte eşine yardımcı olursun
başka eve çıkmanız kolaylaşır
eşinle barış dön evine
ne kp ne kv nede kayınlarınla görüşme
ama bu konuda eşine karışma
Bi kere annenin yanında olmaman lazım, eşine de yazık. Hem hastaymış da, kolay değil öyle cirkef bi kardeşi idare edebilmek.
Akıllı olacaksın export. Git evine, herkesle aranda mesafe bırak, kv de dahil, biran evvel borcunu bitir.
Bu kadar tantanadan sonra eşine de lafını etme, kardeşin onu dedi anan bunu dedi fln diye.
Mesela bu akşam eşinle buluş, ona de ki; biz bir aileyiz sen beni korumakla mükellefsin, ben sana muhtacım (egosuna oyna), kardeşinin bana ettiği küfürleri vs unutmadım ama bu kadar basit birsey icin yuvamı yıkmayacağım, bir kez daha deneyeceğim. Onlar senin ailen, istediğin kadar görüşebilirsin ama beni muhatap etme. Biran evvel borclarımızı bitirilerim ve evimizi tasıyalım.
Ve bir de sakın kaynını fln arama, kimseyle muuhatap olma. Affetmek erdemdir ama bir kadına hele hele kardeşinin karısına insan öyle küfredemez.
onca terbiyesizliği yap sonra özür dile oldu canım kesinlikle muhattap olma evini ayır eşininde burnu sürtmüştür dön evine ama bu son şansın bir daha beni böyle birşeyle karşı karşıya getirme de sana sahip çıkacaksa o şartla dön ki her an gidebileceğin aklında olsun
cnm ben seni anlamadım. eksiklikler olunca hani kafamda da oturtamadım bazı şeyleri.. ben elimden geldiğince objektif olmaya çalışıyorum.
en başta sanırım düğün günü kaynana ve kaynınla kavga etmişsiniz.. niçin.. hani düğün telaşıyla havadan sudan sebepler yüzünden mi yoksa daha köklü bir şey için mi.. o günden belli de ikisiyle de görüşmemişsiniz..
sonra eşinle bir yere gidecekmişsiniz.. eşin kardeşinin arabasını almak istemiş.. bu arabası olan kardeşi kavga ettiğin kardeşi mi yoksa başka kardeşi mi? yani sonuçta kavga ettiğin konuşmadığın kişinin arabasını isteyelim bir yere gidelim diye düşünmemişsiniz dir ya da aranızdaki kavga eskisi gibi değildir.
sonra eşin arabayı almak için gittiği evde çilingir sofrasına mı takılmış.. hem araba kullanacak hem de seni aşağıda bekletiyor. bir arayıp ya da yanına gelip durumu anlatmadı mı yani vazgeçtim gitmekten ya da ne biliyim daha sonra gidelim diye..
eşin onlarla ilişkine karışmıyor. demek ki seni anlıyor.. ama böyle bir hatayı nasıl yaptı ki...
sen bekliyorsun dayanamayıp yukarıya çıkıyorsun telefonunuz yok mu.. hadi yok .sen kv ye birşey dedin mi kv direk onlar dertleşecek ne işin var mı burda dedi. nasıl böyle birşey diyebilir ki.. kabul etselerde etmeselerde siz evlisiniz..mağdem senden ayırmak veya onu birşeylere ikna etmek istiyorlar niye sana o kadar tepki göstersinler ki..
eğri oturalım doğru konuşalım oğullarını tanımıyorlar mı daha konuşmadan senden nasıl soğutacaklarını düşünüp sana tepki gösterip o yemeli içmeli sofrayı ortamı bozmak istesinler...
valla içerde oturuyor der sessiz kalır.. ayrıca senin aşağıda beklediğini eşin söylememiş mi onlara.. oğullarını tanırlar peşinden gideceğini..
sonra durup dururken kaynın niye sana öyle laf etsin..
hadi laf etti eşinden abisini uyarmasını bekliyorsun.. ya sen de başka bir laf etmişsen.. eşin ondan sessiz kalmış olamaz mı..
eşin kötü niyetli olsa zaten onlarla konuşacaksın diye seni zorlardı. bunu yapmamış.
eşin sessiz kalıyor dengeyi sağlanmıyor deniliyor ama kardeşini aramış kızmış.. aramız bozdun gibi tepkisini göstermiş.. daha ne yapsın...
ayrıca sen hızını alamamış kaynını aramış ağzına geleni söylemişsin.. nasıl yani ya.. hep gurur yapıyorsun çekip gidiyorsun birlikte konuşamayacak hale gelmişsiniz telefonda saydırıyorsun.
sonra sen mirastan bahsediyorsun.. ama onlar yumuşuyor özür diliyor..
o kadar kavgalısınız evlilikten belli konuşmuyorsunuz.. merdivenlerde birşeyler söylüyor.artık sen ona ne söyledin bilmiyorum. sonra telefonda saydırıyorsun miras hakkı konuşunca özür diliyor..
hiçbirşey anlamadım ben..
ayrıca o oturduğunuz yer miras hakkı mı.. kiraya çıkamıyoruz diyorsun o zaman orayı kira verin kirasını alın..
niye oradan taşınmıyorsunuz bunu da anlamadım..
annem gitmemi istemedi diyorsun.. annenin sözünden çıkmıyorsun.. eşine gelince onlarla konuşmasını istemiyorsun.. eşinle aranda birşey yok sen evi terk ediyorsun..
gerçekten diyorum ya ben bu olayı birşeyleri oturtamadım.. yanlış anlama ama söylemediğin ya da eksik söylediğin şeyler var..
Senin eşin basiretsiz olduğu sürece,sen de insanlarla yüzgöz olup,kendine laf getirdiğin sürece ne yaparsan yap bu böyle gider.Kaynın saygısız,cahil.Mesafeni koyarsın olur biter.Uzatmanın anlamı yok.Onunla küs kalmak hiç konuşmamak bile onu adam yerine koymaktır.Eşin ailesi ne olursa olsun onlarla görüşecektir,görüşmelidir.
Bir evlilik iki kişi arasındadır.Yakın akrabalar bir evin balkonu gibidir.Yani evin dışında ama evle bütün.Eşin senin aşağıda beklediğini biliyorsa ona göre davranacak.Kardeşi karının lafına mı bakıyorsun dediğinde,kardeşine ağzını topla demesini bilecek.Kayınvalidenin üslubu,aranızda seviyenin kalmadığını gösteriyor.Ben senin yerinde olsam yukarı çıkmaz,üstümü çıkarır otururdum.Eşin de geldiğinde ben hiçbir yere gitmiyorum derdin.Bir daha sana haber vermesi gerektiğini öğrenmiş olurdu.Kaynının sana saydığı kelimelerin muhatabı eşin.Herkese haddini bildirmesi gereken kişi eşin.Kavga etmesine gerek yok.Kardeşine yengenle doğru konuş dese yeterli.Kaynın kim ki tenezzül edip telefon açıp ağız dalaşına giriyorsun.Seni bağlayan tek unsur eşin.Miras meselesine her ne sebeple olursa olsun girmemen gerek.Seni ilgilendiren,senin yorum yapmanı gerektiren bir konu değil.Zaten aile büyüğü yaşıyorken böyle bir lafı gündeme getirmek,hem de gelinin gündeme getirmesi hoş değil.Yasalar bile aileden kalma miras hakkını boşandığında eşe vermiyorsa,senin konuşman hak değil.O eşinin,kardeşlerinin ve kayınvalidenin meselesi.Çok yüzgöz olmuşsunuz.Fazla laf dalaşı,karşındaki insana,sana herşeyi söyleme hakkını verir.Gerek yok.Sen eşini karşına alacak ben ailene gerektiği sınırlar içerisinde saygımı gösteririm,ama bir daha ailenden bana herhangi bir ters hareket ve laf gelir de sen sessiz kalırsan evi terketmekle kalmam diyeceksin.Ailesini de alıp karşısına konuşacak.
ah yagmurum beee..
Benim herif orda 1 cümle kullanacaktı ben onu basımın tacı yapıcaktım .
Abı duzgun konus gır ıcerı lafını bıl ! Sadece bu !
Yapamadı ama ...
esim zaten savunacak olsaydı ben kendimi savunma gereği duymazdım ..
Diyemiyo agzını acamıyor napim simdi yutayım laflarıda daha da ezsinler mi beni ..
[ı]aynen öle eşin seni savunmuyorsa mecburen sen kendini savunacaksın kimse seni ezemez.ne sanıyorlar yani küfür edecez sayacaz sövecez exportta saolun çok mersi ne güsel sölediniz öle mi diceksin.asla kendini ezdirme kimse kimseden üstün değil.ama eşinide korkut biraz savunmazsa pısıp kalırsa bidaha geri dönüşü olmaz de[/ı]
Esim zaten savunacak olsaydı ben kendimi savunma gereği duymazdım ..
Diyemiyo agzını acamıyor napim simdi yutayım laflarıda daha da ezsinler mi beni ..
Ordan cıkmak ıcın neler vermezdım.
Ama daha dugun borclarımız vargelırımızın 4/3 u gıdıyo kredılere .Bu suan ımkansz
Şimdi bu nasıl bir cevaptır böyle.Bu nasıl bir tarzdır nasıl bir konuşmadır.
Tamam yahu eşin suçsuz diyemiyo yapamıyo.Sen de çatıııırrr çatırrr kavga et bağırışın böylelikle ezdirmemiş olursun kendini.Napalım eşin savunaMIYOR ağzını açaMIYOR.Ezdirme devam et,doğru yoldasın.Ver ağızlarının payını.Sen sana yorum yazana bi tavırlı konuşuyorsun,yüzyüze gördüklerine Allaaaahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?