Bosluktayım dogru karar ne

ah yagmurum beee..
Benim herif orda 1 cümle kullanacaktı ben onu basımın tacı yapıcaktım .
Abı duzgun konus gır ıcerı lafını bıl ! Sadece bu !
Yapamadı ama ...

canım benim
[sıze=3][ı]bazı anlar oluyoki ölece kalıyorlar işte
emin ol oda çok sinirlenmiştir ama idrak edip agzından laf çıkmamıştır
çünkü gerçekten çok agır
ama sen kimsenin ekmeğine yağ sürmeyeceksin
annenin dediği gibi hemen gitme
hafta sonuna kadar bekle dicem ama yazık odan senin herife olur.yıprandığıyla kalır ki onun bir suçu yok...[/ı]
[/sıze]

çalışıyormusun bilmiyorum ama
çalışmıyorsan çocukta yoksa kendinede iş bul
borçları ödemekte eşine yardımcı olursun
başka eve çıkmanız kolaylaşır
eşinle barış dön evine
ne kp ne kv nede kayınlarınla görüşme
ama bu konuda eşine karışma

Cocugum yok .
Bekarlıgımdan beri calısıyorum zaten canım.

Esinin tek sucu seni oan koruyamamis..
aama sende suan Annende degil esinin yaninda olman gerekiyo.
anladigim kadariyla esin sana duskun , bence onun yaninda olmalisin meydani bos birakmissin sen..

ve ayrica annenin kesinlikle.kal demeside yanlis !
Sen karar vermelisin , kalip kalmamakla..
esinle gorus tasinin ordan ..
ayni apartmanda kalmakla huzurunuzu hic bulamicaksiniz..
Esinin abiside cok dengesizmus , uslubu cok yanlis .
kaynanan ortaligi sakinlestirecegine daha beter etmis..
bence sende fazla yuz goz olma bazen susmak bin cevaptan daha iyidir ...

onca terbiyesizliği yap sonra özür dile oldu canım kesinlikle muhattap olma evini ayır eşininde burnu sürtmüştür dön evine ama bu son şansın bir daha beni böyle birşeyle karşı karşıya getirme de sana sahip çıkacaksa o şartla dön ki her an gidebileceğin aklında olsun

10 numara 100 puan yorum gerçekten

Buyuk konuşmayayım ama o terbıyesızın cenazesıne bıle gıtmem ben !
Esım de söz veriyo bıdaha olmıcak diye ama dugunumu mahfettıklerın de de söz vermişti yine savunamadı görüldüğü üzere ..

cnm ben seni anlamadım. eksiklikler olunca hani kafamda da oturtamadım bazı şeyleri.. ben elimden geldiğince objektif olmaya çalışıyorum.

en başta sanırım düğün günü kaynana ve kaynınla kavga etmişsiniz.. niçin.. hani düğün telaşıyla havadan sudan sebepler yüzünden mi yoksa daha köklü bir şey için mi.. o günden belli de ikisiyle de görüşmemişsiniz..

sonra eşin arabayı almak için gittiği evde çilingir sofrasına mı takılmış.. hem araba kullanacak hem de seni aşağıda bekletiyor. bir arayıp ya da yanına gelip durumu anlatmadı mı yani vazgeçtim gitmekten ya da ne biliyim daha sonra gidelim diye..

eşin onlarla ilişkine karışmıyor. demek ki seni anlıyor.. ama böyle bir hatayı nasıl yaptı ki...

sen bekliyorsun dayanamayıp yukarıya çıkıyorsun telefonunuz yok mu.. hadi yok .sen kv ye birşey dedin mi kv direk onlar dertleşecek ne işin var mı burda dedi. nasıl böyle birşey diyebilir ki.. kabul etselerde etmeselerde siz evlisiniz..mağdem senden ayırmak veya onu birşeylere ikna etmek istiyorlar niye sana o kadar tepki göstersinler ki..

eğri oturalım doğru konuşalım oğullarını tanımıyorlar mı daha konuşmadan senden nasıl soğutacaklarını düşünüp sana tepki gösterip o yemeli içmeli sofrayı ortamı bozmak istesinler...

valla içerde oturuyor der sessiz kalır.. ayrıca senin aşağıda beklediğini eşin söylememiş mi onlara.. oğullarını tanırlar peşinden gideceğini..

sonra durup dururken kaynın niye sana öyle laf etsin..

hadi laf etti eşinden abisini uyarmasını bekliyorsun.. ya sen de başka bir laf etmişsen.. eşin ondan sessiz kalmış olamaz mı..

eşin kötü niyetli olsa zaten onlarla konuşacaksın diye seni zorlardı. bunu yapmamış.

eşin sessiz kalıyor dengeyi sağlanmıyor deniliyor ama kardeşini aramış kızmış.. aramız bozdun gibi tepkisini göstermiş.. daha ne yapsın...

ayrıca sen hızını alamamış kaynını aramış ağzına geleni söylemişsin.. nasıl yani ya.. hep gurur yapıyorsun çekip gidiyorsun birlikte konuşamayacak hale gelmişsiniz telefonda saydırıyorsun.

sonra sen mirastan bahsediyorsun.. ama onlar yumuşuyor özür diliyor..

o kadar kavgalısınız evlilikten belli konuşmuyorsunuz.. merdivenlerde birşeyler söylüyor.artık sen ona ne söyledin bilmiyorum. sonra telefonda saydırıyorsun miras hakkı konuşunca özür diliyor..

hiçbirşey anlamadım ben..

ayrıca o oturduğunuz yer miras hakkı mı.. kiraya çıkamıyoruz diyorsun o zaman orayı kira verin kirasını alın..

niye oradan taşınmıyorsunuz bunu da anlamadım..

annem gitmemi istemedi diyorsun.. annenin sözünden çıkmıyorsun.. eşine gelince onlarla konuşmasını istemiyorsun.. eşinle aranda birşey yok sen evi terk ediyorsun..

gerçekten diyorum ya ben bu olayı birşeyleri oturtamadım.. yanlış anlama ama söylemediğin ya da eksik söylediğin şeyler var..

en büyük hata sen de kusura bakma onların yanında eşini tersleyip artık ne söylediyse kardeşi de terbiyesiz çok oldun dedirmişsin..

niye onların yanında onu evden kovuyorsun ki aranızı bozuk olduğunu gösteriyorsun ki..

gelsin eve evde söyle ben seni aşağıda bekliyorum niye beklettin beni diye..

Son düzenleme:
bu karar senın canım anne baba kardes herkes bı sekılde bı yerde kalıyo ıstemeden olsa bıle herkes kabuguna cekılıyo bı muddet sonra sen yanlız kalıyosun şu sözü cok sevıyorum, secımlerınızız bedelını sadece siz ödersiniz size akıl verenler degil....

cok uzun yazmayayım okurken de sıkılmayın diye fazla detaya girmedim canım . Anlamamakta haklısın oyuzden.
Şimdi ...
Dugun kavgası kapı basma adeti yuzunden cıktı benım aıleme cok agır ıthamlarda bulundular ben onlara o sinirle bile hicbirsey demedim..
Kaynım kapı basmada bekleyen kuzenlerime 'Sizde mi gerdege grcenız de para verelim dedi acık acık.. Olay bundan cıktı..

Kw ıle aynı apartmandayız baskıyla laf sokmalarla kocamı araya koymalarla o küslüğü aradan kaldırdı ama tamamen zoraki konusuyorum . O kaynımla hıc konusmadım o gune kadar..

Arabayı istediği kardesi baska kardesi onunla bende konusuyorum bı problemimiz yok.
Esım o küs oldugum kaynım kendı sehrine döndü biliyordu oraya sadece anahtarı almaya gttı ..
Ama onlar esımı gaza getrmısler karıdan korkuyon yanımıza gelmıyon sen evlendın cok degstn bız kardesız falan buna bı ton duygu somurusu yapmıslar oda yanlarına otrmus ıckı ıcmemiş zaten ben gtcem hanm beklıyo demiş buna ragmen kw ve kayınlar onu oturtmuslar ...
Telefonumuz var cevapda yazmıs hatta sonradan farkettım ama ben esım genelde hızlı bı adam oldugu için neden oyalandıgını merak ettım ve cıktım.
Kw o kaynımla küs oldugumu biliyo beni ogulları gormesın o ortamları dagılmasın kocamı ordan kaldırmayayım dıye kovdu kapıdan .. Beni tanıyor cünkü ..

Kaynıma hiçbir laf söylemedim o eşim panikleyip yanıma gelince onlardan kopardıgımı düşündüğü icin onca lafı etti
Eksik anlattıgım hıcbısey yok yan orada ..

Abisini araması olayı da biraz biseyleri kafasına vurmamla olan bi hadise içinden gelerek yapamaz zaten .. Soylemek ıstedıgım cok sey var ama dıyemıyorum diyo . saygısızlık yapamaz asla haklı bile olsa ..

Kw ev kırasını hayatta bize vermez .. Hala apt kw ustune o olmeden miras diye bişi yok kim oturursa onun oluyo o sure boyunce cık yada kıra ver dıye bısey yok ama cıkarsan oranın kırası kw cebıne gıdıyo hayatta da vermez !
Kaynımla olan konusmada mıras olayı ıle ozur dılemesi arasında bı yarım saatlık konusma var ikisini bagdastırma .. Ama arada ne konustugumuzu hatrlamıyorum ıkımızde cok sınırlıydık cunku ..

Baska eve de cıkmam ımkansız cunku ayda 2500 tl kredı ödüyoruz .. 6 ay daha bu böyle sürecek.. ..

Aklıma gelen cevaplar bunlar canım beklıyorum yorumunu

Senin eşin basiretsiz olduğu sürece,sen de insanlarla yüzgöz olup,kendine laf getirdiğin sürece ne yaparsan yap bu böyle gider.Kaynın saygısız,cahil.Mesafeni koyarsın olur biter.Uzatmanın anlamı yok.Onunla küs kalmak hiç konuşmamak bile onu adam yerine koymaktır.Eşin ailesi ne olursa olsun onlarla görüşecektir,görüşmelidir.
Bir evlilik iki kişi arasındadır.Yakın akrabalar bir evin balkonu gibidir.Yani evin dışında ama evle bütün.Eşin senin aşağıda beklediğini biliyorsa ona göre davranacak.Kardeşi karının lafına mı bakıyorsun dediğinde,kardeşine ağzını topla demesini bilecek.Kayınvalidenin üslubu,aranızda seviyenin kalmadığını gösteriyor.Ben senin yerinde olsam yukarı çıkmaz,üstümü çıkarır otururdum.Eşin de geldiğinde ben hiçbir yere gitmiyorum derdin.Bir daha sana haber vermesi gerektiğini öğrenmiş olurdu.Kaynının sana saydığı kelimelerin muhatabı eşin.Herkese haddini bildirmesi gereken kişi eşin.Kavga etmesine gerek yok.Kardeşine yengenle doğru konuş dese yeterli.Kaynın kim ki tenezzül edip telefon açıp ağız dalaşına giriyorsun.Seni bağlayan tek unsur eşin.Miras meselesine her ne sebeple olursa olsun girmemen gerek.Seni ilgilendiren,senin yorum yapmanı gerektiren bir konu değil.Zaten aile büyüğü yaşıyorken böyle bir lafı gündeme getirmek,hem de gelinin gündeme getirmesi hoş değil.Yasalar bile aileden kalma miras hakkını boşandığında eşe vermiyorsa,senin konuşman hak değil.O eşinin,kardeşlerinin ve kayınvalidenin meselesi.Çok yüzgöz olmuşsunuz.Fazla laf dalaşı,karşındaki insana,sana herşeyi söyleme hakkını verir.Gerek yok.Sen eşini karşına alacak ben ailene gerektiği sınırlar içerisinde saygımı gösteririm,ama bir daha ailenden bana herhangi bir ters hareket ve laf gelir de sen sessiz kalırsan evi terketmekle kalmam diyeceksin.Ailesini de alıp karşısına konuşacak.

Eşinizle son bir konuşma yapın bence. Sizi bi daha ezdirmesin kaynınız kim oluyorda ağzını burnunu kırarım deme hakkını buluyor kendinde.
Ayrı eve çıkamıyorsunuz anladığım kadarıyla beni asıl düşündüren eşiniz askerdeyken bu insanlarla o evde nasıl kalabileceksiniz bunca olaydan sonra.

Esim zaten savunacak olsaydı ben kendimi savunma gereği duymazdım ..
Diyemiyo agzını acamıyor napim simdi yutayım laflarıda daha da ezsinler mi beni ..

ah yagmurum beee..
Benim herif orda 1 cümle kullanacaktı ben onu basımın tacı yapıcaktım .
Abı duzgun konus gır ıcerı lafını bıl ! Sadece bu !
Yapamadı ama ...

esim zaten savunacak olsaydı ben kendimi savunma gereği duymazdım ..
Diyemiyo agzını acamıyor napim simdi yutayım laflarıda daha da ezsinler mi beni ..

[ı]aynen öle eşin seni savunmuyorsa mecburen sen kendini savunacaksın kimse seni ezemez.ne sanıyorlar yani küfür edecez sayacaz sövecez exportta saolun çok mersi ne güsel sölediniz öle mi diceksin.asla kendini ezdirme kimse kimseden üstün değil.ama eşinide korkut biraz savunmazsa pısıp kalırsa bidaha geri dönüşü olmaz de[/ı]

Sözler verdi ezdirmicem diye dünde konusma yapmıslar bı daha ona laf demeyın varsa sorun beninle konusun demiş tabi eminim bunu sert bı dille dememiştir . Uslup yok bide evin en kücügü olunca konussa bile takmıyo kimse bunu ...
O yüzden de inanmıyorum düzeleceğine ..
Cekecegım var yani canım bu kocayla bu aileden ..

düğün günü kaynında bu kadar öfke ve akabinde terbiyesizlik..hani düğün öncesi anlaşamadığınız bir konu mu oldu diye düşündüm. seni istemiyorlar mıydı.. ama ne kadar istemese de kardeşi istemiş evleniyor yaptıkları gerçekten terbiyesizlik.. 2500kredi ne borcu ev satın almadınız herhalde başka bir borç mu.. 6 ay varsa az kalmış..

sonuçta özür falan dilemişler sanırım. bundan sonra da hiç hiç muhatap olma.. ne güzel çalışıyormuşsun.. eşin daha dikkatli olmalı. seni sevmese açıkçası çok da üzerine düşmez.. dolasıyla siz hayatınızdan aileleri çıkarın.. yanlış anlama ama sen kendi ailenle de uzak dur. ölüm kalım meselesi olmadıkça konuşmayın.. diyorsun ki bir kaynımla iyiyiz sanırım onun da müdahalesi olmamış. ya da sonradan olmuş.

bence siz öyle ya da böyle kabul etmek zorundalar.. sen işine bak.. dediğim gibi onlarla hiç muhatap olma mağdem seni istemiyorlar öyle senin oralarda olduğunu hergün görebileceklerini düşünsünler.. ama eşinle de konuş. ama seni niye bu kadar istemediklerini anlamadım. tek birşey soracağım borç ödüyoruz dedin ne borcu bilmiyorum ama aldığın maaşı ev giderleri vs veriyor musun. yoksa herşeyi eşin mi karşılıyor. yani geleriniz gideriniz ortak mı. abimle yengem arasında böyle durum vardı. ama yengem ailesine maddi manevi düşkündü. onların masraflarını bu karşılar. maaşı direk orayaydı. herşeyi onlar karar verirdi. ona rağmen seni istemedikleri gibi onu biz istemezlik yapmadık.

Esim zaten savunacak olsaydı ben kendimi savunma gereği duymazdım ..

Şimdi bu nasıl bir cevaptır böyle.Bu nasıl bir tarzdır nasıl bir konuşmadır.
Tamam yahu eşin suçsuz diyemiyo yapamıyo.Sen de çatıııırrr çatırrr kavga et bağırışın böylelikle ezdirmemiş olursun kendini.Napalım eşin savunaMIYOR ağzını açaMIYOR.Ezdirme devam et,doğru yoldasın.Ver ağızlarının payını.Sen sana yorum yazana bi tavırlı konuşuyorsun,yüzyüze gördüklerine Allaaaahhh

Canım bir kere kaynının geldiğinden illa haberin olmuştur gittiğimde baktım kaynım gelmiş diyorsun eşin demedi mi kardeşim gelmiş diye ya da kaynanan oğlum gelecek diye hadi geldi sen bekledin o kadar seni beklettiğini aşağıda hazır olduğunu eşin biliyor sen beklerken içki sofrasına mı oturuyor ne alaka anlamadım ben sen evde öyle oturuyor olsa o öylesine çıksa neyse ama siz dışarı çıkacakmışsınız sanki söylediğin laflara kılıf bulmuşsun gibi geldi bana çünkü sen giyinmiş aşağıda beklerken onun oturması mantıklı değil oturduysa da gel otur biraz demişlerdir oturmuştur kaynananın yanında ekmeklerine bal sürer gibi girişmen bağırman iyi olmamış aşağı inecektin eşin zaten gelirdi arkandan öyle konuşacaktın zaten şehir dışındaymış sürekli aynı apartmanda değilmişsiniz biraz tutabilirdiniz kendinizi tabii siz öyle bağrınınca zaten aranız bozuk o da bağırmış görmezden gelmeniz gerekirdi. Artı neden kaynınızı arayıp bir de ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Ne gerek var ağız dalaşına olayları körüklemekten öteye gitmez. Annenize neden hemen gidiyorsunuz meydanı bırakıyorsunuz konuşmayın eşinizle ama evinizde olun bu şekilde haksız da olsalar haklı durumda olacaklar bak evi bıraktı gitti diye kaldı ki eşiniz kaynınızı yanınızda aramış söylenecekleri söylemiş daha ne siz arıyorsunuz o geldiğinde çıkmayın yukarı muhatap olmayın. 2500 kredi var diyorsunuz ne borcu bu ev kredisi olsa bu kadar olmaz dubleks filan almanız lazım ki aile apartmanında kira vermiyorsunuz eğer sorun yaşamak istemiyorsanız dayanamıyorsunuz illa cevap veriyorsanız ayıracaksınız evleri. Kaynınız anlaşamıyorsanız çıkın aile apartmanından demiş siz mirasa getirmişsiniz miras hakkı anne bana ölünce hak düşer şu anda değil. Bir mal bölünmesi yok ki miras payını versin kaynınız. Onlarda haksız ama siz de haksızsınız yangına körükle gitmişsiniz o sinirli siz sinirli böyle olmaz.

Ordan cıkmak ıcın neler vermezdım.
Ama daha dugun borclarımız vargelırımızın 4/3 u gıdıyo kredılere .Bu suan ımkansz

cnm bende eşine yüklendiğini düşünüyorum. çünkü seninle inmiş aşağı. onlarla içki keyfi yapsa neyse. bence eşin sana destek veriyor. ama erkekler öyle aileye sıra sıra laf sayamıyor.

birde kaynını eşin aramış. senin arayıp yüz göz olman hiç iyi olmamış. sessiz kalsaydın keşke

para yok demişsin ama. eşine söyle eve dönme şartım su:
orda oturduğunuz evi kiraya verip onun kirasıyla ev tutacağınızı başka türlü dönmeyeceğini söyle. herles bana cephe aldı. orda oturamam artık. mesafeli olalım en iyisi de. tek kaynım olsa neyse. ailenin tepki göstermesi yanımda olmaması kabul edilemez. başka türlü dönmem de bakalım ne diyecek

o plan olmasa bile borç bişi ne bilim o eve dönme daha kötüleri olabilir Allah korusun

Mesajımda tavır yok gercekten .. Sanal ortamda ses tonumu ve mimiklerimi göremediğin icin böyle algılamış olabilirsin..
Reelde cok güleryüzlü herkesle barışık biriyimdir aslında..
Napim işte ben sana onu soruyorum ..Esım savunamıyo bende onun gibi pısıp susayım mı dedim kötü bişi demedim yani alınganlık yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…