Bosluktayım dogru karar ne

6 aylık evlıyım canım ben..
6 aydır 2500 öduym bı altı ayım daha var.
2500 ıcınde dugun esya kredısı evlenırken doldurdugumuz kredı kartları var . Ne yazıkkı ev alamadık henüz ..
Kaynımın geldiğini tabiki biliyodum ama öglen gordum onları ailece arabaya bindiler gittiler eşime sordum noldu diye , evine döndüler dedi.
Miras paylaşımı da yapmadım orda yanlış anlaşılmısım sanırım o apt sadece ona ait değil esımınde orda hakkı var kımı kımın evınden kovuyosun imajı vermekti amacım ...

Alınmadım.Düşünce yapına kızdım.Bak sen yeni evlisin,yolun çoook başındasın.İlk mesajım da yazdıklarımı dikkate al.Sonra çok üzülürsün.Tecrübe konuşuyor.Eşinin ailesi trafından bri olumsuzlukla karşılaştığında,inan bana bunun suçlusu her zaman eşindir.Ne demek istediğimi zamnla anlarsın.Bağırıp çağırması gerekmiyor.Tek bir laf "KONUŞMALARINIZA VE TAVRINIZA DİKKAT EDİN".
SEn kendimi ezdirmeyeyim diye sürekli kavga edersen sinir insana her lafı söylettirir.Sen ona,o sana.Bırak eşin versin cevabını,eşin muhattap olsun.Ona yine birşey demezler,ama senin en ufak lafın batar.Mesafeni koru ki,kimse sana bir laf demeye cesaret edemesin.Eşinde dahil.En büyük tepki tepkisiz kalmaktır unutma.

eşi hatta tel.mesaj göndermiş sanırım gecikeceğinden bahsetti.. görmedim diyor ama sanki hani yukarıda konuşuyorlar bir onları basıyım ağzıma geleni söyleyim iniyim demiş gibisin.. yani yanlış anlama kadınız yeri gelir öyle düşünürüz. yeri gelir olayı daha sakin karşılaşırız..

ama kavgalıysam açık seçik istenmiyorsam ben de onları istemiyorsam eve çıkar otururdum. onlarla hiç muhatap olmazdım. eşin elbette gelecek.. derdim niye geciktin.. hani yukarıya çıktığını biliyorum. belki de o sırada mesajı da farkedecem derim herhalde önemli birşey var.. seni orada bırakması kötü ama eşin haber vermiş. sen görmemiş olmanı da samimi bulmuyorum kusura bakma. ama öyle diyorsan öyledir..

onların yanında niye geciktin niye burdasın niye sormam ki.. tek kelime etmem.. oraya çıkmam.. telefonla arayıp sorarım. işte bu yüzden mesajı görmediğine inanmıyorum. sonra bana burdayım gecikecem mi yazdı ya da söyledi konuşmanız da yazmanızda aynı şey.. sonra eve giderim beklerim.. ne oldu önemli birşey mi oldu o da onlarla biraz konuştum der vs..

yani arkadaşım kusura bakma sen onlarla muhatap olma ama ayrımcılık yapma kendi ailenle de olma.. (ortak evde oturuyorsunuz. yani onlarla konuşmayıp kendi ailenle konuşursan ayıp olur.). eviniz ayrı sizin. herkes kendi hayatını yaşıyor.. yok muhatap olursan öfkeni kontrol edemezsen intikam almak istersen kaybeden üzülen sen ve eşin olur..

Son düzenleme:
export duumuna üzüldüm bir kaç yorum eleştiride bulunacağım.

annemdeyim diyorsun annenlede anlaşamıyormuşsun onun hayatında olup olmamasında yasadıgın seylerı okudum . hep sen bişeyleri halletmek zorunda kaldığın hep sen mücadele etmek zorunda kaldığın ıcın bıraz hırçınca yaklaşıyorsun. herzaman tutuğunu koparan bırı olmak ıyı degıldır canım.

esinin ailesine de hırçınca ıntıkam alırcasına canlarını acıtmak ısteyerek saldırıyorsun. herzaman konuşmak kavga etmek ıyı degıldır. gecmıstekı yasadıklarına cok uzuldum ve okuyarak senın durumunu daha ıyı anlamama sebep oldu.

esınle ayrılamazsın ona olan vefa borcun, sana olan destekleri senın onu sevmemeni engelleyecek. esinde senı cook sevıyor senı görüşmek ıcın zorlamıyor ve senın bu sekılde davranmana ızın verıyorsa aslında senı koruyor demektır.

benım esımde aynı senın esın gıbı. ben ne dersem dıyeyım hıc lafıma karışmaz ama kendıde konuşmaz yapım bu cevap veremem ben der. bende bunu benı korumuyor olarak algılar sınırlenırım ama iş oyle değil.

kaynınlada kayınvalıdenlede canına namusuna dıl uzatmadıkları sürecek belirli cızgıler ıcınde gorusebılır kırgınlığını ıfade etme yolu olarak kavgayı tercıh etmemelısın.

bence evıne don ve sana bekarken bu kadar destek olan adama sarıl ve onu bırakma.

aılesıyle görüşecek tabııkı (bende bana haksılık yapılınca gorusmesın ısterdım) yukarıda çıkacak cayda ıcecek senıde bekletecek senın olgun olarak en önemlinin neyin olduğunu bulman lazım. senın ıcın en degerlı sey esın ve esının sevgısı. gerısı senın vicdanına kalacak kısıler.

git kocanın yanında ol ona destek ol onun yanında rahatta ol derım denılenlerı takma ya benım gıbı aynı evde yasasaydın ne olucaktı aynı benım gıbı hastalanırdın ben içine ata ata damarlarım ınceldı ebnım reyno hastası oldum ben daha 20 yasındayım bıde kendıne guven tatalım esının yanında ol kapını kımseye acma bu hayatta farzetkı sadece sen ve eşin varsınız calıs borcunu ode allahım ayardımcın olsun ben olsam annemın yanına gıdıp eşimi yanlız bırakmazdım yınede kendın bılırsın ama 4 yıllık evlıyım asla bır kere cekıp gıtmedım basıma neler geldı yınde bırakmadım onu benı korumaz asla aılesıne cevap vermez yerı geldı vurdudaama o benı bılıyo nasıl bırı oldugumuda sımdıde butun ıpler benım elımde amaaaa iş işten gectı guzelım hastalandım kalbımde carpıntı oluştu kaderım deyıp yıne sustum

çok sinirlendim allah onları bildiği gibi yapsın vijdansız insanlar eşine destek ol onla zıtlaşma derim hastaymışta hem imkanınız varsada aşka bi eve çıkın uzak durun derim eşinede sanada üzüldüm duaya sarıl

Yerinizde olsam, evime dönerim..
eşimle bu konuları biraz derinlemesine konuşurum. Kayınvalidenin emreder gibi edepsizce davranışından gıyabında hicap duyduğumu, büyük de olsa pişmanlığını bir şekilde belli etmesini, aksi takdirde görüşmenin kabil olmayacağını söylerdim.
Kaynımın özür dilemesi akabinde, onunla da mesafeli bir ilişkiyi yeniden düşünebileceğimi de söylerdim..

Düşmanı uzak tutmak, kendine tuzak kurmaktan farksızdır..
Madem eşiniz sizi seviyor, ailesi bu kadar düşmanca bir tutum içinde de olsa, asgari müştereklerde, "Günaydın" derken bile iki kere düşünecekleri bir karakterle mesafemi koruyarak hepsini kendime yakın tutarım, görüşürüm..
Zaten öyle yapıyorum..
İşin enteresan tarafı.. Zaman içerisinde ne kadar "İyi" bir insan olduğunuzu anlatıyorlar sağa sola...
bilemiyorum, kendilerinin zamanında yaptıkları hatalardan utanıyor olduklarından mı, yoksa arandıkları karakteri sonunda bulduklarından mı...
Derin konular bunlar... Eşiniz sizin tarafınızda madem.. Çok düşünmeyin..

Siz yine de en iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Yazını hayretle okudum gercekten.
Sen beni tanımadan bu kadar fesat düşünceler içinde oldugumu nasıl inandırmıssın kendine de senaryolar yazmıssın.
Canım benım olay aynen anlattıgım gibi eksik fazla hicbisey yok . Son derece objektif yazdım buna inan ...

Ayrıca kendi ailemin de evlılıgımde kötü bi etkisi yok onlarla neden gorusmeyecekmısım sırf kocamn aılesıyle gorusmıcem adalet olsun dıyemı ..

Yanlıs dusunuyorsun bence ...

Son düzenleme:

Mesajını görmedıgımı soyledım evet gormedım kımseden bı cekıncem yok yalan soyleyeyım her türlü eleştiriye acık olmak icin olayı oldugu gibi yazdım ..
Onların yanında da nıye gecıktın demedım sen konuyu yanlıs anlamıssın Annen burda kalmanı isiyo sende öyle yap dedım !
Evet sinirli söyledım .. O anki pskolojıyı de anlamanı beklemıyorm senden .
Kocam beklemeyı sevmeyen acelecı bı ınsandır onu 6 yıldr tanıyorm anahtar alacaksa 2 dakıka surer bu cunku oturmak ıstese benı arar gel oturalım dıye yada haber verır ben burda olcam dıye..
Kocamı merak etmemi cok yanlış yerlere sarmıssın canım sen

eşin seni seviyor ama koruyamıyor. belki de laf geçiremiyor. yani ne dese sesini kesecek ki annesiyle kardeşi. zaten o sınırları bilen insan seninle öyle konuşmaz. ama etki tepki meselesi sen de geri kalmamışsın haliyle.
ama annen bir taraftan onlar bir taraftan derken evliliğin heba olur.
madem eşin seni istiyor, münkün olduğunuz kadar uzağa gidin.

Uzaga gidemeyiz su ara ..

o zaman yapılacak bir şey var tabi ama sinirliyim diyorsun zor olabilir. yani herkesin yapabileceği bir şey değil. güzellikle yakşabilirsin..
ama aranızda saygı deforme olduysa yeniden yapılandırmak zaman alabilir..
bu gerçekten işe yarıyor.. artı kendini de, ruhunu da terbiye etmiş oluyorsun bu sayede..
ya da tamamen notr davranmaya çalış..
son olarak hiç muhatap olma.. kızsalar bile.. çizginde kal.. kazanan sen olursun. ama evini terk etme.

export eşindeki rahatsızlık bendede var yaşamayan bunu bilemez
sakın eşini yanlız bırakma çok zor zamandan geçiyorsunuz
bazı şeylere bir müddet gözünü kulağını kalbini yum
görüşme konuşma , eşine sarıl bak insanlar eşleri neler yaptığı halde arkasında duruyor
sen iyi gün kötü gün için onunla bu yola çıktın belki karşıdan akıl vermek kolaydır ama
ben kendi adıma söylüyorum senın yerinde olsam eşime daha fazla sıkı sarılırdım
kaynına gelince onunla asla muhatap olma kayınvaliden ilede
gevura kızıpta oruç yeme canım sebret sabırının mukafatını alacaksın

yazık değil mi eşine arkadaşım dön evine ne yapsın eşin annesi kardeşi adam değiller bir de sen üzerine gitme eşinin. yanlış anlama ama ben baba evine tartışma sonrası gidilmesine çok karşıyım şiddet aldatma olur ayrı ama bu iki sebep dışında gerçekten yuvayı bozan en önemli etken kızın sürekli her tartışmada aileye dönmesi. senin eşinin kardeşi sen eve dönmeyip eşini üzdükçe farkında mısın bilmiyorum ama haklı çıkıyor. o yüzden git eşine sıkı sıkı sarıl ve ebvinizin içini ona hbuzurlu mutlu cennet yap ki o pislikşlerin senin için yaptığı nanalere düşmesin. sen kime ceza kime ödül verdiğini anlamamışsın. eşine ceza kayınvalidene ödül ver,iyorsun eve dönmeyerek. çatır çatır gidip kurul evine kayınvalidenin ölüsüne dirisine gitme kapısını bir kere bile çalma. eğer eve dönmezsen bir süre sonra eşinin de suçu olmadığı bişeyden tahammül sınırı bitip geri dönüşü olmayan sana nefret duyguları başlar haberin ola bacım

O rahatsızlık bizi 2 senedir yedi bitirdi .
Ne zaman kocam üzülse ki cok içli duygusal biridir , hep atak gecırıyo..
Bu tartısmamızda da o gece hastaneye gıtmıs ..
Gorme oranı bi tık daha düşmüş..
Inanılmaz vicdan zabı cekıyorum ..
Onu cok sevıyorum ben ..
Bu hatalıgın tedavisi yok diye biliyorm .. Senin bildiğin bisey varmı bu konuda

BEN HENÜZ bir çare bulamadım bende sadece atak var ama ataklarım çok ciddi
sana nasıl anlatsamki bunu
bu yuzden sana söylüyorum lütfen eşini yanlız bırakma
o iki terbiyesiz insanın ekmeklerine yağ çalma
eşine destek ol eşinin tam hastalığının adı bedir ben panik atak sandım

son durum ne export ne karar verdin konuştunmu eşinle hiç

Panik atak değil.
Gözde bununan pskolojıye baglı bı rahatsızlık.
Üveit bu .. Ön üvea var esımde..
..
O adiilere inat esime daha da sarılacagım ..
Son detayları konuya ekledım.
En altta yazıyo , okumak isterseniz ..

EXPORT seni tebrik ediyorum ,
bak bu hoşgörünün karşılığını emin ol Allahın izni ile alacaksın.
Çünki herşey insanlar için yarın bigün sende hasta olabilirsin
eşinde sana bakar destek olur helal olsun sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…