Bosluktayim yanlis karar almaktan korkuyorum

Bazi seyler bagira bagira gelir, gozumuzu kapatan biziz.. Allah akil mantik vermis..
Bosanman icin soylemiyorum bunlarin hic birini, sordugun icin yasadigim sureci anlattim.. Dilerim en mutlu olacagin karari alirsin, Allah in izniyle..

Bazi seyler bagira bagira gelir, gozumuzu kapatan biziz.. Allah akil mantik vermis..
Bosanman icin soylemiyorum bunlarin hic birini, sordugun icin yasadigim sureci anlattim.. Dilerim en mutlu olacagin karari alirsin, Allah in izniyle..
Burda 2015de bir konu acmistim bosanma tehditleri yuzunden korkuyodum yazdiklarimi geri okudum ve yillardir ayni korkularla yasadigimi fark ettim. Gittikce dahada berbatlasiyo ne kadar mutsuz oldugumu fark ettim sonunda. Resmen iki tehdit arasi sarilmasina ilgisine kanmisim gozlerimi kapamisim

Insan bosanacaksa almali o lafi agzina, ne demek agzina sakiz etmek, tehdit malzemesi yapmak? Akli basinda, kisilik sahibi insan yapar mi ya bunu? Bosanma da bosanma dedikten sonra ne tadi kaliyor ki o iliskinin?

Insan bosanacaksa almali o lafi agzina, ne demek agzina sakiz etmek, tehdit malzemesi yapmak? Akli basinda, kisilik sahibi insan yapar mi ya bunu? Bosanma da bosanma dedikten sonra ne tadi kaliyor ki o iliskinin?
Anladigim kadariyla ablasida ayni harektleri sergiliyo esine ve anneanneside surekli dedesini tehdit ediyormus . Kisilik sorunlari var bence hepsinin cok dengesizler. Cok cahiller cok. Allahtan tek dilegim bir gun beyni basar ve pisman olur ( ve o gun benim onu coktan unuttugum gun olsun) ama boyle insanlar kendini hep hakli goruyo biseyde olmaz bu tiplere en acisi bu...

Bu adam seni hak ettiğin gibi sevmiyo. Boşan boşan diyenlerden değilim emin ol lakin bu adamla vakit kaybetmene emek harcamana ben dahi kıyamam. Merhametsiz biri gibi. Güçlü durmalısın ve önüne bakmalısın bence. Hakkında hayırlısı

Sen onun ne olacagini bos ver bence, Allah herkese yaptigini sorar..
Insanlar degismez, inanmiyorum ben.. Kendine ve hayatina bak, ona gore ver kararini..

Mesela ailesi (amca hala dayi....) beni cok sever hep soylerler iste cok tatli falan mutlu olmasi gerekirken ailem esimi ne kadar seviyor diye bu durumu bile kiskaniyor bir keresinde dayisi « karin cok iyi biri kiymetini bil » dedi yanimda ve cevabi ne oldu biliyormusun « ama boyle soyleme dayi yaninda yoksa biyerleri kalkiyo (sozde sakadan) »sok oldum

Sen onun ne olacagini bos ver bence, Allah herkese yaptigini sorar..
Insanlar degismez, inanmiyorum ben.. Kendine ve hayatina bak, ona gore ver kararini..
Ama yinede herkezin hak ettigini bulmasi insanin icini birazda olsa rahatlatir gercekten ilah adalet oldugunu gosterir....

Ama yinede herkezin hak ettigini bulmasi insanin icini birazda olsa rahatlatir gercekten ilah adalet oldugunu gosterir....
Allah kimsede birakmaz o hakki, emin ol, bunun bir de ahiret boyutu var..
Demek istedigim, bunu dusunup kafa yorma, bu beklentide olma, bosanirsan cikar hayatindan da kafandan da.. Ve yoluna bak..

Yok kendisi cocuk istemiyormus falan iyilikce kac kere soyledim anlamiyo arkadasim laftan anlamiyo belliki ailesi beynine erkek sensin falan biseyler yerlestirmis ortalikta ben erkegim diye dolasiyo son zamanlar sen karisamassin falan buda yeni cikti. Iyice kendini sasirdi

iyice yapış arkadaşım.
tek ev yetmez. on ev al babasına.
kocan seni daha çok sever, terketmez.
çocuk olmasa da olur, kapı gibi kocan var ya, yeter.

bak bekarlara. kocaları yok diye her gün ağlıyorlar.

evlilik gibisi yok kocişin ruh hastası olsa da

Cok haklisin.... zaten harektlerinden gercekten problemli oldugunu fark ettim bu son zamanlarda. Gercekten cok problemli bir insan sacma sapan seylerden problem cikariyor artik buraya yazsam bitmez satirlar yetmez. Ve yeni yeni gozum acildi bu gune kadar aklim nerdeydi anlamiyorum. birden cok kotu hayal kirikligi yasadim ve yasiyorumda hayla. En korkunc olani arkadasim bana « bastan bu karakterde oldugu belliydi bir tek sen anlamadin cok asiktin »dedi. Artik ister krediden vaz gecsin ister vaz gecmesin ben bu adamla yuva kuramiycagimi anlamadim. senelerece her tartismada beni bosanmakla tehdit etti nasil katlandim anlamadim. birden biktim gozum birden acildi. Allah artik resmen gozume soktu olanlari..

inşallah bir an önce kurtulursun.

Ne güzel demissin. Deli misin ya bir sürü iyi erkek de karisindan bosaniyir hala evlenmemis kisiler taniyorum onlara kiz bulmak icin akla karayi seçiyorum. Bir bilsen ne iyi erkekler de kismetsiz oluyor. Kafana takmazdin baskasini sevemem diyr.

Ne vampir birine asik olmuşsun. Sana da seni yetistiren anneye de yazik olur onla devam edersen.
Bosan hayatini yaşa illa evlenmek zorunda da degilsun. Maasinla git avrupayi gez ya. Srilankaya git muhtrsem orman ulkesi mesala. Kayin banana ev alacak her gun evde aglayacagina güçunu topla.

Hayata bir kez geliyorsun.

Sen aslinda col guzel gözünü açmışsın. Yazdiklarin net.

Ailende arkanda cok gencsin milleet 35 inde evleniuor.
Artik bir karara bakar işin

Ilk basta buyuk bir sok yasadim birden sanki her seyin farkina vardim. Korkularim sanki azalmaya basliyor (yada ben kendimi inandirmaya calisiyorum) burdaki cevaplar buyuk moral verdi bana dahada gozlerimi acti. Ve buraya yazdiklarim yasadaklarimin yuzde 20si inan. Esim gercekten sanki kendini kral padisah saniyo zaten cok simarik yetistirilmis ustune bide ben biyerlerini kaldirdim. Bundan sonra onun karsisina cikicak kiza cok aciyorum. Resmen mutsuzluktan olucem. Ve bir arkadasim bana « sen evlendiyinde sana gelmistik arkadaslara daha basindan mutlu olmadigin belliydi »dedi. Dusunduyumde cok hakli oldugunun farkina vardim. Ilk baslarda ailesi yuzunden surekli tartisiyoduk cok saygisiz ve paragoz olduklari icin. En azindan o zamanlar esim yanimdaydi bana hak veriyodu. Simdi sanki hepsi birlik olmus kene gibi bogazima yapismislar esim dahil. Sorsan esime ailesi ve kendisinden iyi insanlar yok. Ve gercekten inaniyo buna en garip tarafi o. Gitsin hepsi otursunlar birlikte bundan sonra fazla surmez hepsi birbirini yemeye baslarlar zaten cicim gunleri gectikcen sonra.

Bosanalim mi diye sen sorsana bir gun? Ne diye bu adamin totosunu tavan yaptiriyosun? 30 san 30 sun , olmedin ya.
Totosu tavan tek cumleyle onun havasini sondurebilirim 12den vurus yani hayati boyuncu unutamaz ama onun seviyesine dusmek istemiyorum. O yuksek egosu yerle bir olur. Hep zayif noktalarimdan vurdu bana ama ben ayni seyi yapmak istemiyorum.

Bence sıkıntılardan biri de aile. Siz kirada oturyormuşsunuz ailenin evi varmış. Size destek olacaklarına sizden medet umuyorlar. Eşinizin maddi durumunu bilmiyorum ama diyelim ki 2 ev kredisi çekti. Bunu tek başına ödeyebilecek mi? Yada siz de çekmişken 3 kredi çekelim benim aileme de ev alalım deseniz ne der acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…