Bugun bir arkadasima actim konuyu sok oldu olanlara sirkelen kendine gel bosan dedi bana cok mutsuzsun sen eskiden boyle degildin dedi (cocukluk arkadasim) o ki asla yorum yapmadi evliligim hakkinda beni etkilememk icin bugune kadar. Ailesi hepsi sanki kistirmislar beni cikamiyorum isin icinden hayatim bitti gibi geliyor artik. Benki ondan once hic kimseye bagli olarak yasamadim uni yillarimda hep yalniz yasadim ve cok mutluydum. Simdi yalniz kalmak sanki dunyanin sonu gibi geliyor Bana. Esim sen bosan gorursun gununu asil paraya duskun erkek nasil belani bul gibisine. Ailemin onunde sanki melek gibi davraniyor ailem surekli cok sanslisin diyor bana. Ama olan bitenlerden haberleri yok. Su an sanki ben sucluymusum gibi hissediyorum, ben onla guzel sekilde konusamadim sanki.... Arkadasim bana bu adam senle lotoda kazanmis yaptiklarina ragmen hayla duruyosun yaninda dedi bana resmen dalga gecti kizarakEŞİNİZDEN PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRÜYORSUNUZ.
Anlamanız için böyle büyük harflerle yazdım. Boşanmakla tehdit etmek ,maddi yönden tamamen sizden bağımsız hareketleri, başkasından çocuk yaparsın lafları falan bunların hepsi kişiliğinizi ezmektir yani şiddet görüyorsunuz ve farkında değilsiniz..
Psikolojik şiddet gören kadınlarda işi gücü olsa dahi kocamdan ayrılırsam ne yaparım, bu saatten sonra kimse beğenmez beni, o aslında iyi biri ama hep dolduruşa geliyor vb düşünceler olurmuş ve bu sebeplerden bağımlı kişilikleri yüzünden o adamdan ayrılmaya cesaret edemezlermiş.. Çünkü bastırılmış durumdalar ve ayrılmayı öcü gibi görüyorlar.. Kocaları onları öyle bir ezmiş ki kocaları olmadan bir hiç olduklarını düşünüp o dört duvar arasından çıkamıyorlar..Bunun hakkında çok kapsamlı araştırmalar var lütfen bir okuyun..
30 yaşınızda ayrılmaya geç diyorsanız bir de 50 yaşı denersiniz belki o zaman siner içinize..
Artik iyi degil enayi gibi hissediyorum kendimi ama boyle olmasinida hazmedemiyorum...İ
Yazmak istediğim herşeyi toparlamışsınız,ya krediyi kabul et şikayet etme ya bırak ne hali varsa görsün önüne bak,sen böyle iyi olduktan sonra herkes sana bayılır zaten
Bana resmen ailenden biri seni dolduruyor hayatimizi ailenemi anlatiyosun yoksa sen falan Diyor. Bu evde yasananlari anlatma bak kuzenlerin sana hayatini anlatiyomu falan diyorSevgili camila87 gözün açılmaya başlamış zaten sen şimdi bırakmazsan sonra o borçla hiç bırakamazsın,o yuzden ailenle beraber karar ver
Bende genelde anlatmam ufak sorunlardan baska ama artik icimde bir sikinti var oturmus yuregime gitmiyo o yuzden konuyu buraya actim. resmen uyku ilaclarinla uyuyorum huzurum bisey kalmadi. Esim yuzunden dun aksam aglaya aglaya gozlerim sisti sabah gozlerim sis halde kalktim bu halde ise gittim. Sabah gitmeden bana sarilmalar sen ne tatlisin demeler sastim kaldim. Resmen piskolojimle oynuyoBen de evliliğimden arkadaşlarım dahil kimseye bahsetmem iyi olur nazara gelir kötü olur gaza getirirler derim,anlatmadım da. Ama hiç kullanıldığımı hissetmedim eger bigün hissedersem ve buna karşı çıkmak için yeteri kadar kendimi güçlü hissetmezsem gerek destek almak adına gerekse rezil etmek adına seda sayana bile çıkarım
Eski esinindemi boule tehdit ediyodu seni? Peki nasil ciktin isin icinden? Sonra ne oldu?Sen bosanmaktan korkup alttan aldigin icin boyle dik duruyor.. Bosanma kararini gercekten alip resti cektiginde görürsün bu dediklerimi..
Surekli bosanma tehdidi nedir ya? Eski esim gibi..
Ben 45 yaşındayım, boşandım, ve bir oğlum var. Sizin kadar ümitsiz değilim. Koca olmadan da mutlu olunuyor, merak etmeyin...Bu saatten sonra nasil ne zaman düzgün birinle karsilasip aile kurucam.30 yasima bastim sanki hersey bitti benim için gibime geliyor artik
Sabredebildigim kadar sabrettim, yapici olmaya cabaladim ama duzelmeyecegine emin oldugum noktada resti cekip davayi actim.. Tabii ki şok geçirdi, inanamadi, bu kez perisan sekilde ozur dilemeler basladi ama inanmadim.. Baya ugrasti toparlamak icin ama is isten gecmisti..Eski esinindemi boule tehdit ediyodu seni? Peki nasil ciktin isin icinden? Sonra ne oldu?
Esim evlenBen 45 yaşındayım, boşandım, ve bir oğlum var. Sizin kadar ümitsiz değilim. Koca olmadan da mutlu olunuyor, merak etmeyin...
Olasılıklarla hayatı yaşayamazsınız. Ne istiyorsunuz, nasıl bir hayat istiyorsunuz önce ona karar verin. Sizin düşüncelerinizi önemsemeyen, sizi yok sayan bir eş var. Bu evlilikte sizin yeriniz neresi? Sadece hizmetçilik kısmında sanırım. İşinizi yapıp sesinizi çıkarmadığınız sürece sorun yok, kendi fikrinizi söylediğinizde de "sana fikrini soran olmadı, sen işine bak" , "sus yoksa boşarım" mı diyor?
Ben olsan "boşarım" diyen adama" öyle olmaz böyle boşanılır" diye boşardım. Tehditle ömür sürmez... sindirme politikası bu başka da bir şey değil.
Bugün 30 yaş diye boşanamazsanız, yarın yaşınız geriye gitmeyeceğinden yaşlandım diye boşanamazsınız. Bugün bu yaştan sonra tekrar evlenir miyim çünkü çocuk istiyorum diye boşanmıyorsunuz, yarın çocuk çocuk olunca çocuğum babasız büyümesin diye boşanamazsınız.
Tek bildiğim insan karar verirse gözü dünyayı görmez.
peki sonrasini nasil yasadin? Hic ozledinmi zorluk cektinmi?pisman oldunmu?Sabredebildigim kadar sabrettim, yapici olmaya cabaladim ama duzelmeyecegine emin oldugum noktada resti cekip davayi actim.. Tabii ki şok geçirdi, inanamadi, bu kez perisan sekilde ozur dilemeler basladi ama inanmadim.. Baya ugrasti toparlamak icin ama is isten gecmisti..
Ben ona ders vermek veya blöf yapmak icin acmadim davayi, gercekten biktigim ve bitmesini istedigim icin açtım..
Sonuc olarak, bosandim..
Bosanmak zor bi süreç, elbette uzuluyorsun.. Sonucta her seyden once, kurulan ve hic ugruna harcanan hayallerin var ortada.. Korkuyorsun, bi belirsizlik oluyor gelecege dair.. Cogu kisi benzer sureclerden geçer..Esim evlen
peki sonrasini nasil yasadin? Hic ozledinmi zorluk cektinmi?pisman oldunmu?
Esim evl3n demekle ne demek istedin anlamadim. Ama diger arkadasa alinyiladigino bana da soruyorsan pisman olmadim. Bicak kemige dayanilinca bosaniyor kadinlar cunku. Erkeklwr kolay bosaniyor da kadinlar sonuna kadar direniyor. Ozledim mi dersen, eski iyi gunler aklima geldiginde ozledim tabi ki ama sonra mantikli dusununce olmayacagi kesindi ki bitti, oyle olmasi gerekiyirdu. Tek tarafli cabayla olmuyor cunku. Keske bu hale getirmeselerdi ama ugrasmiyorlaesa onlar da bitmesini istiyor denektir. Yoksa gercekten bitnesini isteneyen caba gisterir, kolay silip atmaz. Ya da durmadan bosanakim demez. Aksine bitmesinden korkar.Esim evlen
peki sonrasini nasil yasadin? Hic ozledinmi zorluk cektinmi?pisman oldunmu?
Simdi de iyi durumdasin Allah'a cok şükür, gencsin ve cocuk yok bu adamdan.. Ben bosanma sürecinde kafa karisikligi yaşandığımda babam "bu insanlardan kurtulma noktasinda olabilecegimiz en iyi durumdayiz, devam ederse bi adim otesi Allah korusun daha icinden çıkılmaz bi durum olacak" gibi bi sey soylemisti, cok mantıklı... Bazi seyler en bastan belli eder kendini ama bizler kabullenmek istemeyiz../QUOTE]
Bu cok dogru ben bundan 3 sene once anlamistim yurumiyceyini zorladim zorladikca ezildim onun karsinda ailesi ve kendisi piskolojimi bozdu resmen alttan aldikca tepeme cikti.
Bende detayla babama anlatmayi dusunuyorum bu durumu ve eminimki bana cok kizicak bugune kadar niye durdun onun yaninda diye. Bana diyebileceklerini simdiden biliyorum. Zaten su an ipleri kopardim koparicam yalnizken surekli iyi anlarimiz aklimda ama aksam esime her baktigimda bana yaptiklari dedikleri aklima geliyo ve galiba sogudum ondan. Oda hissediyomu anlamadim su an sevgiye boguyo beni ama ben buz dolabi gibiyim artik kendisi onumdeyken yuzune baktigimda hic birsey hissetmiyorum bile. Beni acikcasi bundan sonrasi korkutuyo hayatim nasil olucak diye. Zaten esimle olucak is degil gozum iyice acildi. artik rahatlar istediyi olucak zaten bosansin kurtulsun bundan sonra dengesiz hareketlerini kim ceker onun karsina cickicak kiza allah yardimci olsunSimdi de iyi durumdasin Allah'a cok şükür, gencsin ve cocuk yok bu adamdan.. Ben bosanma sürecinde kafa karisikligi yaşandığımda babam "bu insanlardan kurtulma noktasinda olabilecegimiz en iyi durumdayiz, devam ederse bi adim otesi Allah korusun daha icinden çıkılmaz bi durum olacak" gibi bi sey soylemisti, cok mantıklı..
Sen simdi gecmisi ve geleceği bırak ve bugune bak, ilerisini kimse bilemez, şu anki duruma bakip karar almalisin.. Kimse "ay daha iyisini bulurum, elimi sallasam ellisi" diyerek bosanmiyor.. Herkes korkuyor bi seylerden..
Sen evlilikten ne bekliyorsun, bu evlilik beklentilerinin ne kadarini karsiliyor, buna bak..
Kararindan emin olmadan ortaliga dokulme derim.. Zaten guvendigin bi kac kisi disinda da kimse bilmesin detaylari.. Laf soz duyarsan daha cok uzulursun, agzi olan konuşuyor malum..Bende detayla babama anlatmayi dusunuyorum bu durumu ve eminimki bana cok kizicak bugune kadar niye durdun onun yaninda diye. Bana diyebileceklerini simdiden biliyorum. Zaten su an ipleri kopardim koparicam yalnizken surekli iyi anlarimiz aklimda ama aksam esime her baktigimda bana yaptiklari dedikleri aklima geliyo ve galiba sogudum ondan. Oda hissediyomu anlamadim su an sevgiye boguyo beni ama ben buz dolabi gibiyim artik kendisi onumdeyken yuzune baktigimda hic birsey hissetmiyorum bile. Beni acikcasi bundan sonrasi korkutuyo hayatim nasil olucak diye. Zaten esimle olucak is degil gozum iyice acildi. artik rahatlar istediyi olucak zaten bosansin kurtulsun bundan sonra dengesiz hareketlerini kim ceker onun karsina cickicak kiza allah yardimci olsun
su an zaten surekli dusunuyorum dogru karari almak icin. Yuzde 99 bosanmaya gidiyor bu is. Zaten bu karari alirsam pesime dussun dusmesin (ki dusmez burnu cok havada ondan iyisi yok) buyuk konusmiyim ama geri donmem. Cunki bu kredi olayindan vazgecsede onun her seye bosanma tehditlerinden biktim. Bosansin rahatlasin gistin ailesinin dizinin dibinde otursun zaten iki gun sonra hepsi birbirine girer cingene gibi yaptiklari baska bisey yok zaten. Belkide allah bu kredi olayini gozumu acmak icin yoluma koydu( bu surecte bu gune kadar duymadigim sert sozler soyledi bana kalbimi cok kirdi). Dedikleri aklildan cikmiyo. Yoksa ben bu bosanma tehditleri altinda bu bos kafayla yillarca daha cok ezilirdim. Genelde laftan anlardi soz dinlerdi ben hakli oldugumda (zaten o yuzden fevri davranislarina ragmen yaninda kalip affediyordum) ama son iki aydir allahmi sasirtti bilemem ama ben erkegim triplerine girip her seyi zorla kabul ettirmeye calisiyo gicik gicik hareketler iyice cekilmez oldu. Bende bu surecte cok dusunup yillardir yasadigimin ne kadar anormal oldugunu anladim. Ve galiba gercekten herseyde bir hayir var. insanlar asla degismez bunu anladim 1 ay 1 sene cok iyi olsada bir sure sonra yine basa saricaz tehditler yine basliycak bunu anladim o yuzden geri donmenin bir anlami yok en buyuk hatam olurKararindan emin olmadan ortaliga dokulme derim.. Zaten guvendigin bi kac kisi disinda da kimse bilmesin detaylari.. Laf soz duyarsan daha cok uzulursun, agzi olan konuşuyor malum..
Esin yalvarip pesine duserse kararindan vazgecer misin peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?