- 4 Nisan 2024
- 1.317
- 1.296
- 53
- Konu Sahibi pinkflowerrr
-
Evet bu aralar yakın arkadaşlarımın düğünleri oluyor o yüzden gidiyoruz son bi kaç tane kaldı uzun bi ara vericem görüşmeye.Çevrenizdekilerin daha anlayışlı olması lazım. Ama anlattıklarınıza bakılırsa bu konu üzerinden üstünüze geliniyor. İsterlerse kıskandı desinler, sizi huzursuz ediyorlar madem, bir süre uzaklaşmak iyi gelebilir.
Naçizane fikrim.
Neden sizin çocuğunuzun olamadığından haberleri var ki en başında? Herkese özel konularınızı anlatırsanız konuşma haddini bulurlar. Niyetimiz yok zamanı gelince inşallah deyip geçeceksin soran olunca.Kızlar yaklaşık 2 senedir çocuk sahibi olamıyorum bu konuda uğraşıyoruz.
Olmadığını bile bile devamlı her görüşmemizde bize acıyan sürekli bu konuyu açan bi kayınvalidem var.
Kibarca eşimin değerlerinde sorun olduğunu anlatıyorum düzeltmeye çalışıyoruz bakalım ne olacak diye anlatıyorum.
Eşimde morfoloji %1 + varikosel + inmeyen testis ameliyatı olmuş 10 -12 yaşlarındayken.
Tüm bunları bilmesine rağmen bana devamlı ama şunun olmuş ama bu kişide de şu varmış olmuş çocuğu diyor.
Herslde kendince bende arıyor bişey.
Zaten bu öyle sağlık sorunuyla da açıklanabilecek bişey değil hiç bir sağlık sorunu olmayan insanlarda yıllarca çocuk sahibi olamıyor.
Neyse konuyu toparlayalım görümcem evlendi hemen hsmile kaldı çocuğu doğdu hastaneye gittiğimde orda da devamlı işte sizin olmadı çok üzülüyorum çok ağlıyorum gibi konuşmalar.
3 yıllık evliyiz henüz.
Biz ilde oturutoruz aileler ilçede.
Ne zaman gitsek devamlı görümceme gitmemizi istiyor hep beraber.
Sürekli beni Ahmet’e götürün bebeğin adı Ahmet.
Bi Ahmet’e gidip gelelim.
Genelde vakit olmutor hsstaosnu gidiyoruz bi cemiyet bişe olduğunda.
Ahmet’e de gidemedik oraya varamadık.
Eşimde haftaya gideriz filan dedi kibarca her hafta bişey çıkarma kendi aileme gidicem dedim sustular.
Seviyorsan torununu içinden sev bizi sürükleme sürekli çocuk lafı açılan bi ortam orası da.
Bu tavırlarından aşırı rahatsızlık duymaya başladım.
Sırf kıskançlık yaptı çekemedi demesinler diye sesimi çıkarmıyorum.
Çünkü böyle bi huyları var ben bişeyden rahatsızlık duysam kesin kıskanıyorumdır onlara göte
Çocukken olmuş ya en iyi kendisi biliyor.Belki iyi niyetle söylüyor ama sizi üzdüğünün farkında değil. Eşiniz konuşsun bence, siz hiç şöyle böyle diye izah etmeyin. Oğlunun ameliyatından bihaber değildir. Oğluyla halletsin meseleyi
Yok ben kendisine hiç bi zaman çocuk düşünüyoruz filan diye bişey söylemedim zaten oda başda konuşmazdı benle bu konuları eşime sorarlar daha çok.Neden sizin çocuğunuzun olamadığından haberleri var ki en başında? Herkese özel konularınızı anlatırsanız konuşma haddini bulurlar. Niyetimiz yok zamanı gelince inşallah deyip geçeceksin soran olunca.
Güzelce açıklıyorum şu şu çıktı diye.Oğluna sorsun çocuğu hayır bir susar iki susar oğlundan sepep olmuyor anne dersin ortamda normal ya deseniz bile .Yani en sonunda dedirtecek.Gidisat o .Heralde beyin nöronlari yavaşlıyor yoksa sürekli öbür torun konusunu açmasını ve ne zaman lafini kötü kalbine yormak gerekiyor .Tahta geçecek çocuk sanki de acelesi var iki yıllık evlisiniz olur inşallah gönlünüze göre sağlıklı hayırlı evladınız.
Tamamda ister bebek için olsun ister başka birşey ne düşünürlerse düşünsünler programınız var diyip gitmeyin. Siz uyaramıyorsanız eşiniz annesini uyaraın bu şekilde konuşarak sizi üzdüğünü bilsinKızlar yaklaşık 2 senedir çocuk sahibi olamıyorum bu konuda uğraşıyoruz.
Olmadığını bile bile devamlı her görüşmemizde bize acıyan sürekli bu konuyu açan bi kayınvalidem var.
Kibarca eşimin değerlerinde sorun olduğunu anlatıyorum düzeltmeye çalışıyoruz bakalım ne olacak diye anlatıyorum.
Eşimde morfoloji %1 + varikosel + inmeyen testis ameliyatı olmuş 10 -12 yaşlarındayken.
Tüm bunları bilmesine rağmen bana devamlı ama şunun olmuş ama bu kişide de şu varmış olmuş çocuğu diyor.
Zaten bu öyle sağlık sorunuyla da açıklanabilecek bişey değil hiç bir sağlık sorunu olmayan insanlarda yıllarca çocuk sahibi olamıyor.
Neyse konuyu toparlayalım görümcem evlendi hemen hsmile kaldı çocuğu doğdu hastaneye gittiğimde orda da devamlı işte sizin olmadı çok üzülüyorum çok ağlıyorum gibi konuşmalar.
3 yıllık evliyiz henüz.
Eşimde haftaya gideriz filan dedi kibarca her hafta bişey çıkarma kendi aileme gidicem dedim sustular.
Seviyorsan torununu içinden sev bizi sürükleme sürekli çocuk lafı açılan bi ortam orası da.
Çünkü böyle bi huyları var ben bişeyden rahatsızlık duysam kesin kıskanıyorumdır onlara göte
Yok ben zaten bir kere gittim onu da görmeye diye.Tamamda ister bebek için olsun ister başka birşey ne düşünürlerse düşünsünler programınız var diyip gitmeyin. Siz uyaramıyorsanız eşiniz annesini uyaraın bu şekilde konuşarak sizi üzdüğünü bilsin
Bence çocuk düşündüğünüzü kimseye söylemeyectiniz.onu söylediğiniz an sorular asla bitmez hatta akıl vermeleri bile tutar.Bu saatten sonra bu konuyu zamana yaydık ne zaman olursa olur bi daha konusunu açarsanız kalbinizi kırarım diyin ki her şehe burnunu sokmasınlar.(evlendiğimizde eşime Çocuk iki kişinin özelidir kimsenin karışmaya hiçbir şekilde hakk yoktur.Bana laf söyleyen olursa lafımı yerler Demiştim.Kimse cesaret edip çocuk lafını bile açamıyordu korkudan.Sizde eşinizle aklınızdakileri paylaşın.Bı konuda ağız biriliği yapın ki sürekli sorulmasın)Kızlar yaklaşık 2 senedir çocuk sahibi olamıyorum bu konuda uğraşıyoruz.
3 yıllık evliyiz henüz.
Evet kesinlikle oğlundan kaynaklandığını düşünmüyor ne olursa olsun herşeye bi bahanesi var.Oğlundan sebep olduğunu bile bile boku size atma derdinde,ben bunda kötülük görüyorum,sus içinde yaşa yok illa laf sokacak.Sorunun sizden kaynaklandığını duymak istiyor bunu umuyor,lafı yapıştırın.Akıllı bir kadın olsa en çok evladı üzülür, gelin belki ona tepki gösterir diye lafını açmaz , başkası açacak olsa susturur.Bu kadın sürekli eşeliyor,uzak durun kendi oğlunu bile gözü görmüyor ....
Canım ben ona söylemedim çocuk düşünüyoruz filan diye hatta söylemedim.Bence çocuk düşündüğünüzü kimseye söylemeyectiniz.onu söylediğiniz an sorular asla bitmez hatta akıl vermeleri bile tutar.Bu saatten sonra bu konuyu zamana yaydık ne zaman olursa olur bi daha konusunu açarsanız kalbinizi kırarım diyin ki her şehe burnunu sokmasınlar.(evlendiğimizde eşime Çocuk iki kişinin özelidir kimsenin karışmaya hiçbir şekilde hakk yoktur.Bana laf söyleyen olursa lafımı yerler Demiştim.Kimse cesaret edip çocuk lafını bile açamıyordu korkudan.Sizde eşinizle aklınızdakileri paylaşın.Bı konuda ağız biriliği yapın ki sürekli sorulmasın)
İşte işler oraya varacak gibi.Bazen adını koymak mı lazım diye düşüdüm. Huzursuz hissedeceğinize,
'Siz benden kaynaklandığını düşünüyorsunuz galiba.' deseniz.
Sonra da 'Bu çok özel bir konu, ayrıca doktorlardan iyi bilecek değilsiniz. Lütfen bu konuyu tekrar tekrar gündeme getirmeyin rahatsız oluyorum. Kucağıma aldığımda hep beraber seveceğiz. O zamana kadar bir daha açmazsanız sevinirim.' deyin.
Üstüne eklerse 'Bunun muhatabı ben değilim. Çocuk pazardan alınan bir şey değil. Bu konuları oğlunuzla konuşmanız daha uygun.' deyin. Açıklama yapmayın. Sinir oldum yahu. Allah kolaylık versin. Sağlıklı sıhhatli bir evlatla yüzünüzü güldürsün.
Yani bende söyleme taraftarı değildim ama onlar zaten inmemiş testis ameliyatı olduğunu bildikleri için kendileri de içten içe tedirgin aslında biliyorlar neyin ne olduğunu ama bana kabahat bulma peşinde devamlı.Bizde de aynı durum var ama eşimle benden başka kimse bilmiyor. Zaman ne getirir söylemek zorunda kalır mıyız bilmiyorum ama eminim ilk başta eşime konduramayacaklar, sanki benden kaynaklı gibi düşünecekler garanti.
Çünkü sen gelinsin tabii ki öyle olacak.bişeyden rahatsızlık duysam kesin kıskanıyorumdır onlara göte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?