Boşuna mı alınganlık ediyorum ?

Evet gerçekten.
Teyzen kendisiyle komşu.
O kadar çok sevindim ki sende bişey çıkmamasına çocuk olmuş kadar sevindim diyor bunların dili yüzünden işte
Bu arada benim esiminde morf 1 , ileri hareket cok az ve sayisi sinirdaydi.. varikosel herkeste olan derecede demislerdi bu ne demek bilmiyorum .
14 ay boyunca takviyeler ilaclar biseyler denedik fakat olmadi . Sonrasinda Tup bebek ile 4 yil once ilk denememizle kizimizi kucagimiza aldik cok sukur simdi yine dondurulmus bebislerimden transfer oldum ve 2. Bekliyoruz saglikla insallah ..

Yaslariniz kac ve ne kadar suredir deniyorsunuz bilmiyorum ama beklemek gerecekten cok yorucu bir surec tup bebek tedaviside gozunuzde buyumesin diye soylemek istedim . En kisa zamanda Allahim sizlerede nasip etsin

Bence eşinin problemini dile getirmesin. Eşine karşı kullanabilirler. Direkt bana bir daha bu konu ile ilgili tek kelime ederseniz ne benim ne kocamın yüzünü göremezsiniz haddinizi bilin dese bir soluk, daha açamazlar çenelerini. Cevap verirlerse de bizim kendi kararimiz bizim bilecegimiz iş karışmayın desin.

Eşim olmuyor bu konuşmalar olduğunda.
Zaten beni tek yakaladığında akıtır zehrini.
Eşim stres olur diye ödü kopar benim stres olsam önemli değil onun için
O zaman cevabını sen verip susturacaksın yiyip yutma öyle eşine anlat tepki koyamazsa sen koy sustur yoksa böyle her konuda üstüne gelir bu kadın

Evet onun böyle her sözüme şüpheci konuşmaları midemi bulandırıyor bişey diyorum ama şöyle ama böyle sürekli bu tarz.
Annemden çekiniyor zaten dan dan söyler lafı bi daha da açamaz.
Her zamanki halleri cidden bişeyden soğukluk giriyor araya 4 5 ay mesafeliyiz kin tutmıyprum normale dönüyoruz gene aynı.
Hiç değişmiyor düzeltmiyor.
Kızımın çocuğu oldu hemen diye iyice kendini şaşırdı

Ben belki bilirse susar kurcalamaz diye anlatim dedim o doktorlardan da çok biliyo kendince olayı bana devşirecek de açık açık bişe diyemiyor.
Ben zaten bu konular açılsın söylücem yüzüne nolduğunu biliyorsun ısrarla bu konuyu açmayın konuşmak istemiyorum olursa inşallah duyarsınız sizde diycem.

O zaman cevabını sen verip susturacaksın yiyip yutma öyle eşine anlat tepki koyamazsa sen koy sustur yoksa böyle her konuda üstüne gelir bu kadın
Yok öyle her konuda üstüme gelemiyor geçti o günler de.
Bende bunları bilerek söylüyorum bilsin de sussun diye.
O oğlunu aklama peşine düştü.
Halbuki senin oğlunsa benim kocam ben zaten sorun etmiyorum buna noluyosa.

Kullanmaz kendisi de bal gibi biliyor oğlunun sağlık sorununu ama kadının adı gelin olunca doğurduğu çocuğun cinsiyetinden bile suçlanır erkek doğuramadın diye, kayınvalide kızı tek başınayken sıkıştırıyormuş, yapıştırsın lafları, benim kızım olsa canına okurum o kayınvalidenin, benim çocuğumu çocuğu olmuyor diye yiyip bitiremez, kıza saracağına kendine yararlı hobiler edinsin.

Bile bile söylemeleri işgüzarlık değil mi, bunlara bu tarz bir cevabın yeterli olacağını sanmıyorum ama umarım işe yarar. Bir azarlanma istiyor bunlar.

Çekinmeyin söyleyin lafınızı, değmeyecek insanlara alttan almaya gelmiyor, aman eşim üzülmesin aman kayınvalideye saygısızlık olmasın derken kimse sizi o da bir ananın evladı deyip kırmamazlık yapmıyorsa kıracaksınız, bir daha laf söylemeye çekinecekler.

Bile bile söylemeleri işgüzarlık değil mi, bunlara bu tarz bir cevabın yeterli olacağını sanmıyorum ama umarım işe yarar. Bir azarlanma istiyor bunlar.
Evet çok dertleniyorsa kendi çocuğuna desin anlatsın içindekileri bana ne diyo ki.
Ben bi dahakine eşimle konuş diycem ona

Bunlar net bir azarlanma istiyor belli. Benim eşin teyzesi geçen gün kvye senin gelinler WhatsAppta atarlı sözler paylaşıyor demiş. Hiç tarzım olmayan bir şey. Kadını görüp yüzleşmek için gün sayıyorum. İnsanı töhmet altında bırakan tipler her zaman rencide edilmeli.

Benzer durum bende de oldu eşimin yakın büyüklerinden birisinde de böyle sorun varmış önceden olmamış sonra olmuş onun dışında da başka akrabalarından da duyduklarım var olmayıp tedavi gören bana da aynı şeyi söyledi eşimin annesi deneyin olsun diye tutturuyorlar bugüne kadar istemedik artık düşünüyoruz olur mu olmaz mı Allahın bileceği iş herhangi Bi sorun var mı yok mu bilmiyorum ama olsa dahi büyük konuşmayayım ama kimseye söylemem istemiyoruz der geçerim içerde biz üzülürüz başbaşa veya çaresine bakarız ama milletin lafını çekemem neyse konumuza gelirsem na a da söylendi olsun yapın olmazsa tedavi olursunuz yaşınız geçmeden çaresine bakarsınız millet olmuyor sanacak sanıyorlar da dedi bende milleti umursayan sensin biz değiliz onları ikna edip bakın oluyormuş desinler diye de yapacak değilim kimse bizimle çocuk büyütmeyecek hastalık varsa olmayacaksa dahi bu bir kusur değil Allahtan gelen bişey kimseyi de ilgilendirmez canımız isterse Allahta verirse istediğimizde deneriz diyip susturdum aile olmanın anlamı çocukmuş olmazsa aile mi olunurmuş yok efendim olmazsa oğlunda kusur ararlarmış ona göre bende lafını yedirip susturmuştum yine her gördüğünde istiyor yapın diye de umursamıyorum veya o beni rahatsız edecek laf söylediğinde çekinip susmuyorum cevabını veriyorum sizde yapın ayrıca annem dan dan konuşuyor ondan çekiniyo demişsiniz demekki siz konuşsanız sizden de çekinecek ama susturacak şekilde keskin konuşmadığınız için üstünüze gelmekten çekinmiyor

Yok ben onun kırılmasın etmesin diye düşünmüyorum çok konu oldu zaten haksızlığa uğradığımda kavga edip yüzüne vurduğum.
Şuan işte gene başladı arıyor aranıyor.
Bayadır kavga edip mesafe koymuyordım onu arıyor
Sürekli bizi torununa götürme çabasına da şey dedim her hafta bişey çıkarma kendi aileme gidicem diye tık diyemedi mesela kaldı öyle

Annem duymadı daha bunun sorgu suallerini oda aynı yapıyor zaten ona da.
Onla oturup konuşamadık.
Ona da diyordu geçen sene kandillerde filan arayıp çok dua ettim bütün gece ağladım bilmem ne bu tarz hep.

İnsanlar bir tuhaf, teyzesi dediğiniz kadın muhtemelen bizim jenerasyondur 50 yaş veya üzeri, ben gibi 50 yaş üzeri kadınlar alınmasın ama bir kısmı dedikoducunun önde gideni, işleri güçleri yok falancanın gelini, şunun oğlu bunun kızı, bilmem kimin torunu sabahtan akşama kadar gıybet laf taşıma.
40 yıl boş kalsam kimsenin durum paylaşımlarını başkasına söyleyip de ortalık karıştırmaya çalışmam, siz de lafı gediğine koyun, illa onun da vardır gelini kızı, sen git kendi çocuklarına dertlen deyin

Bende de var aynısı sadece çocukları övülsün istiyorlar doktor Bi arkadaşım eşimde Bi rahatsızlık olduğunu farkedip söylediğinde ki eşimde önceden beri bende bu var galiba diyip duruyordu ama doktora gitmiyordu tesadüfen arkadaşımız farketti laf arasında Bi kere annesine söyledik böyle böyle varmış diye Bi yükselmeye başladı önceden yoktu sonradan olmaz o ne bilecek vs bende dedim doktor sonuçta daha mı iyi bileceğiz biz diye ikna olmadı ama uğraşmadım da kendisi görmezden gelme taraftsrı kolay kolay doktora gitmez şuyun buyun var der diye korkuyorum der ama her yanı dökülüyor farkında ama teşhis konulup üstüne alma korkusu var çocukları içinde öyle davranıyor söyledim bu doktor sonuçta muayene edecek kanına bakacak sende olanı söyleceyek olmayan bişeyi var diyecek hali yok ama var olanı görmezden geliyorsun dedim

Burada gelin yarışı var senin gelinin benim gelinim yarışı. Benim elti biraz atarlı bir tip belki o paylaşmış olabilir ama ben de zan altında kaldım. KV tartışmada pat çıkardı önüme koydu. Kanıtlamak istesen kanıtlayamıyorsun da. Çok da severdim duyar duymaz numarasını sildim. Hem paylasmak istesem paylaşmak istediğime açarım durumu. Teyzenin ruhu duymaz. Kesinlikle, işsizlikten hep bunlar.

Ben böyle ansızın cevap veremeyebiliyoruö laflar bazen sonradan geliyor aklıma arada yapıyorum arada tutukluk yapıyo
Gergin olunca laf sokabiliyorum çok.
Bu beni alttan alttan işliyor gerilmiyorum başta ama yine de cevabını veriyorum.
Zaten bu konuyu açmamdaki soru ne zaman oraya gitsek bizi torununu görmeye sürüklemesiydi bi yandan ben onun cevabını veriyorum en son açtım testi gösterdim sesi kesildi

Annem duymadı daha bunun sorgu suallerini oda aynı yapıyor zaten ona da.
Onla oturup konuşamadık.
Ona da diyordu geçen sene kandillerde filan arayıp çok dua ettim bütün gece ağladım bilmem ne bu tarz hep.
Anlatın annenize, anneniz çok güzel cevap verip lafları tıkar ağzına, hiç sevmem böyle insanları.
Düşüncesizce ve bilinçsizce konuşan tipleri, sizin de sağlık sorununuz olabilirdi bu, ne kadar incitici ne kadar kırıcı ya da hiç çocuk istemiyor da olabilirdiniz, çocuğu yoksa kusurlu mu insanlar veya bu bir kusursa illa problem sadece kadında mıdır?
Kendisi doğurmuş ama ana olamamış, gerçekten anne olan bir kadın başkasının evladını böyle üzmez böyle sıkıştırmaz, bunu da diyebilirsiniz mesela.

Paylaşabilirsin kaynanana ne ki belki arkadaşına kızdın başkasına atıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…