Boşuna mı kafaya takıyorum ?

Esimin dogum gunuydu hamile halimle evde calisiyorken bi sekilde yemek hazirladim 2 gorumcemi davet ettim. Buyuk gorumcem herseye yardim etti, kucuk gorumcem oturdugu yerden kalkmadi.
3 aylık hamile halinizle yemek mi yaptınız? Omg! Çılgınsın men.
 
Küçüğü anlayışla karşılamanızı öneririm. Üzüldüğü, bozulduğu, kendince kapris yaptığı konu aslında tedavi gördüğü halde, istediği halde kendi bebeği olmayışı. Size yansıtmakta haklı olmasa da durumundan dolayı hassasiyetini düşünerek anlayışlı olmayı yakıştırın kendinize

Diğerlerinde bir sorun görmedim ben doğrusu. Siz hamilesiniz diye herkes havalara uçmak, bayram ilan etmek zorunda değil. Bizde de hayırlı uğurlu olsun denilir ve geçilir açıkcası. Hamilesiniz diye farklı davranmalarına gerek yok. Oğullarının çocuğu diye farklı bir şey hissetmeleri beklentisi zaten çok boş ve yanlış, kusura bakmayın

Takılmayın bunlara. Hergün milyonlarca kadın hamile kalıyor, milyonlarca kadın doğuruyor dünyada. Ne mutlu anne olacaksınız. Buna sevinmesi gereken siz ve eşinizsiniz. Sağlıklı bir hamileliğe ve doğuma odaklanın. Bebeğiniz için güzel planlar yapın. Tadını çıkarın özel günlerimizin ve bebeğinizin.
 
birincisi sizi kırmak için demiyorum fakat yüzyıllardır kadınlar hamile kalıyor ve çocuk doğuruyorlar. yani hamileliğin başında sürekli arayıp nasılsın demeye ihtiyaç olunduğunu sanmıyorum. hasta değilsiniz sadece hamilesiniz. bu sizin için çok güzel ve sürpriz bir haber. değişimleri siz hissedersiniz başka kimse değil. ikincisi bence gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. zira ben bebek sahibi olamıyorum şu anlık, hormonlarımda sıkıntı var. bebek sahibi olanlara bu tavrı sergilemiyorum ama küçük ablanın da neler yaşadığını siz anlayamazsınız çünkü sizin için tamamen sürpriz olmuş. ama yıllarca uğraşanlar için gerçekten üzücü bir durum. annesinin de onun için üzülmesi çok normal. benim annemin 10 yıl çocuğu olmamış, şimdi benim 2 yıldır olmuyor. annem benim kadar üzülüyor eminim. üzülmesini istemesem de ailede birden tedavisiz hamilelik haberi olduğunda, beni düşünüp üzülüyordur buna da eminim. he ben hamile olan birini gördüğümde üzülüp, kıskanmıyorum o ayrı. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur, her şeyin hayırlı bir zamanı vardır. ama her insan farklılık gösterir. bir arkadaşım var o hamile birinin haberini aldığında üzülüp, bir süre kendine hayatı zindan ediyor. yoksa 9 ay saklamanız gerektiğini tabi ki düşünmüyorlardır. bence kimseden bir şey beklemeyin bu süreçte, istemeyen de etrafınızda dört dönmeyiversin.
 
2 bebek ve hamileyken 2 sehir git gel yapip bunu basarmaniza imrendim. Darisi insallah benim basima.
Tek erkek olmasini vurgulamam lafa gelince asil torunum oglumdan gelecek diyen baba(ki ben bu cumlesinin yanlis oldugunu esime demistim, esimle bunun icin tartismistik), suan uzgun. Arayip kucuk ablana soylediniz mi diye soruyor. Buyuk ablana kucuk ablana diye sorsa gam yemem. Buyugunun zaten cocugu var kucugu uzulmesin diye bi hareketler. Benim annem zaten gelecek. Ama ben istiyorum ki onlarin da.torunu onlar da 40 gun gelsinler birlikte bu guzel anlarin tadini cikaralim. Kotu niyetli tek tarafli dusunemiyorum. Ailemden cok esimin ailesine deger vermisimdir. Esimin de cok hosuna gider bu ve o da aynisini benim aileme yapar sagolsun.

Ben hamileyim naz yapayim kafasinda degilim ama insan bi arar nasilsin diye sorar. Kucuk kizini sinek isirmis arayip esime ablanin kolunda kocaman sinek isiriklari kaldi vah vah diye soylenenler benim hamileligimi gormemezlikten geliyolar. Ben zaten goruntulu esim haber verdiginde dedim ki "pozitif ciktigini duydugum gibi 5 kilo taze fasulye haslayip dolaba attim, mutfak dolaplarimi temizledim, belki ilerleyen vakitlerde kotu olurum yapamam diye." Gulerek anlattim. Kayinvalidem de agiz ucu guldu bisey demedi. He ama esime ne dedi sma down falan icin de test yaptirin sagliksizsa ona gore hareket edersiniz.. gel de uzulme. Iyi pozitif dusunmek yok. Cunku kucuk kizinin cocugu once olmaliydi. Etrafta konusulmaliydi.
Sanki küçük görümce sizi degil de, ona gösterilen hassasiyeti siz kıskanıyor gibisiniz.
Sizi bir tek eşiniz pışpışlar, onunla devam. İnsanları rahat bırakın.
 
Uzun olacak ama lütfen okuyun. :) 2 senelik evliyim. 2 senedir 2 farklı şehir arası yaşıyoruz 2 şehirdeki evde kendimizin dayalı döşeli, şükür maddi sorunumuz da yok. Ben de evden çalışabiliyorum ve daha 1buçuk senemiz var tamamen sabit bir şehirde yaşamaya. Bu yüzden bebek düşünmüyordum ve eşimin ailesi de zaten şuanlık istemedikleri belliydi.

Ve bi kazayla hamile olduğumu öğrendim, eşim sevindi, olsun dedi belki de huzursuz bi bebek olmayacak hayatımıza ayak uydurabilecek. Şu an 3 aylık hamileyim. Büyük görümcem sevindi, boşver kafaya takma hamileliginin tadini cikart nasibinizde bu varmış planli olmuyo bazi seyler dedi. Eşim anne babasını görüntülü arayip soyledi. Kayinvaldem once kocasina bakti sonra gozunuz aydin olsun dedi. Pek sevinmediler. Kucuk gorumcem de 3 senedir evli. Ona da soyledim. Ne diyim hayirlisi olsun dedi. Allah var ben kotu dusunmedim, dedim ki muhtemelen o da bebek planliyordu, annem bakar diye, benim hamile oldugum ortaya cikinca ertelemek zorunda kaldi gibilerinden. Esime dedim ben sadece ilk 40 gun yardim beklerim annenden sonra kendim bakarim ablan sey yapmasin benim yuzumden. Esim dedi ki onun kadin hastaliklari sorunu var ameliyat oldu hem endometrioz hem de alttan vajinal bi operasyon. Muhtemelen o tedaviyle cocuk sahibi olabilecek, hafiften kiskanmis olabilir sen kafaya takma dedi.

Birkac gun sonra esimin babasi aradi, siz kucuk ablana da soylediniz mi diye. Esim soyledik dedi. Sonra ne aradilar ne sordular. O kadar uzulduler ki sanki... Benim aileminse agzi kulaklarinda.

Esimin dogum gunuydu hamile halimle evde calisiyorken bi sekilde yemek hazirladim 2 gorumcemi davet ettim. Buyuk gorumcem herseye yardim etti, kucuk gorumcem oturdugu yerden kalkmadi. Ben de buyuk gorumceme dedim abla sonra ben yaparim zaten haftasonu. Esim de dedi abla karisma ben siz gidince toparlarim. Kucuk gorumcem ben hamile degilmisim gibi davrandi. Kardesini bile tebrik etmedi, keza kocasi da.

Kayinvalidemler bir kere arayip sormadilar nasilsin diye. Sanki hamile degilmisim gibi davraniyolar. Esim de dedi kizininkini once istiyordu bu acik ortada ama sen kagaya takma. Kafaya takma da ben hamileyim hormonlarim tavan yapiyor. Ve esim ailede tek erkek ya. Insan bu kadar mi soguk davranir. Allahtan esim cok iyi bana karsi. Sizce cok mu gereksiz kafaya takiyorum ?
sizin karakterinize yakın insanlar etrafımda var. Bana çok yorucu geliyorlar.O niye şunu dedi bu niye bunu yapmadı . konuşurken yüzü düştü yok kaşı kalktı yok memnun olmadı.Yok görümcemin eşi de hamileliğimi tebrik etmedi.Yok kaynanam az sevindi kayınbabam çok sevindi. Bu şekilde nasıl yaşıyorlar anlamıyorum.Ben hamileliğimi söylerim.Onlar ister zil takıp oynasın isterlerse yas tutsun. Çok üstüme düşüp sorarlarsa da sıkılırım açıkcası. Hamile kalmak birçok kadının yaşadığı doğal bir süreç. Bunun için tebrik edilmek bile bana komik geliyor.Haa hayırlı olsun dersin iyi dilek ve duanı edersin eyvallah.Uzatmaya nazlanmaya gerek yok.Çocuk isteyip olmayan bir insana da beni kutlamadı hayırlı olsun demedi diye cephe almak takip etmek açıkca kötü niyet.görümcemin eşi ben hamileyim diye beni tebrik etse gerçekten bana tuaf gelirdi.herkesin aile akraba ilişkisi farklıdır tabi.Ben bu şekilde yaşayan insanların mutlu olduklarını görmedim.Onları memnun etmek gerçekten çok zor. Bunlar kendilerini yiyip bitirdikleri gibi eşlerini de yiyip bitiriyorlar.Bir ömrü böyle heba ediyorlar.Çok yazık.
 
Kucuk gorumcem de 3 senedir evli. Ona da soyledim. Ne diyim hayirlisi olsun dedi.

ahah cevaba bak yaa
bana anormal geldi bilemiyorum.
yani hamileyim dediğimde birinden duyacağım son cevap herhalde "ne diyim" olurdu :KK70: he 5. çocuğu doğursaydım muhtemelen evet ne diyim derlerdi de :KK70:
forum yazarları bunu bile normal karşılamış garipsedim...
 
Hamile olanların bu olay sadece kendi başlarına geliyormuş gibi davranmalarını ve dünyanın merkezinden inememe durumunu anlamadım anlamayacağım. Bir de sürekli bir işi yaptım derken yanına, hamileyim de ona rağmen yaptım notunu eklemeseniz noluyor mesela. İsteyen ağız ucuyla tebrik etsin isteyen ağzı kulaklarında tebrik etsin çok mu önemli, görümceniz de istiyormuş olmamış belli ki kadının yaşadığı bir burukluk illa olur burada bu şekilde hüzün yaşayan kaç tane hemcinsimizi görüyoruz kolay değil ki haklılar da. Ee üstüne üstüne gitmenin saçma sapan bunu dert etmenin ne gereği var. Sevincinizi içinizde yaşayın olsun bitsin hayret bişey. Not: 5 aylık hamile, her işine kendisi koşturan, durumunu da zırt pırt öne atmadan rutin yaşamına devam eden bir çocuk annesi kadınım.
 
ben hamile kaldığımda söylemek istemem .bebeği tek başıma taşıyamıcakmışım gibi hemen damlıyor kv. hiç gerek yok. ikinci olursa doğurmaya yakın haber vercem. hatta mümkün olsa ilkokul çağında bile haber vermek isterdim. ne gereği var yaşa mutluluğunu işte.
 
Ve bi kazayla hamile olduğumu öğrendim
hep öyle olur zaten.

Sanki hamile degilmisim gibi davraniyolar.

Nasıl davranmalarını bekliyorsunuz ekstradan? daha 3 aylık hamilesiniz hamile halimle yemek hazırladım falan. Ben erasmusla kaç ülke gezdim 3 aylık hamile kadını evde görmedim, hepsi son aylara kadar dışarda çalışıyor. siz çağırmışsınız eve siz hazırlayacaksınız yemeği. ha küçük görümceniz de ablası gibi yardım etse iyi olurmuş ama yapmamış keşke yapsaymış

Ayrıca hamile kalmak için eş ailesinin rızası alınmalı diye bişey yok, sevinmeselerse sevinmesinler. herkes abartılı tepki verecek diye bişey yok. siz kendi çekirdek ailenizle mutlu olun, o ne düşündü bu böyle yaptı, böyle hayat geçmez
 
Son düzenleme:
Uzun olacak ama lütfen okuyun. :) 2 senelik evliyim. 2 senedir 2 farklı şehir arası yaşıyoruz 2 şehirdeki evde kendimizin dayalı döşeli, şükür maddi sorunumuz da yok. Ben de evden çalışabiliyorum ve daha 1buçuk senemiz var tamamen sabit bir şehirde yaşamaya. Bu yüzden bebek düşünmüyordum ve eşimin ailesi de zaten şuanlık istemedikleri belliydi.

Ve bi kazayla hamile olduğumu öğrendim, eşim sevindi, olsun dedi belki de huzursuz bi bebek olmayacak hayatımıza ayak uydurabilecek. Şu an 3 aylık hamileyim. Büyük görümcem sevindi, boşver kafaya takma hamileliginin tadini cikart nasibinizde bu varmış planli olmuyo bazi seyler dedi. Eşim anne babasını görüntülü arayip soyledi. Kayinvaldem once kocasina bakti sonra gozunuz aydin olsun dedi. Pek sevinmediler. Kucuk gorumcem de 3 senedir evli. Ona da soyledim. Ne diyim hayirlisi olsun dedi. Allah var ben kotu dusunmedim, dedim ki muhtemelen o da bebek planliyordu, annem bakar diye, benim hamile oldugum ortaya cikinca ertelemek zorunda kaldi gibilerinden. Esime dedim ben sadece ilk 40 gun yardim beklerim annenden sonra kendim bakarim ablan sey yapmasin benim yuzumden. Esim dedi ki onun kadin hastaliklari sorunu var ameliyat oldu hem endometrioz hem de alttan vajinal bi operasyon. Muhtemelen o tedaviyle cocuk sahibi olabilecek, hafiften kiskanmis olabilir sen kafaya takma dedi.

Birkac gun sonra esimin babasi aradi, siz kucuk ablana da soylediniz mi diye. Esim soyledik dedi. Sonra ne aradilar ne sordular. O kadar uzulduler ki sanki... Benim aileminse agzi kulaklarinda.

Esimin dogum gunuydu hamile halimle evde calisiyorken bi sekilde yemek hazirladim 2 gorumcemi davet ettim. Buyuk gorumcem herseye yardim etti, kucuk gorumcem oturdugu yerden kalkmadi. Ben de buyuk gorumceme dedim abla sonra ben yaparim zaten haftasonu. Esim de dedi abla karisma ben siz gidince toparlarim. Kucuk gorumcem ben hamile degilmisim gibi davrandi. Kardesini bile tebrik etmedi, keza kocasi da.

Kayinvalidemler bir kere arayip sormadilar nasilsin diye. Sanki hamile degilmisim gibi davraniyolar. Esim de dedi kizininkini once istiyordu bu acik ortada ama sen kagaya takma. Kafaya takma da ben hamileyim hormonlarim tavan yapiyor. Ve esim ailede tek erkek ya. Insan bu kadar mi soguk davranir. Allahtan esim cok iyi bana karsi. Sizce cok mu gereksiz kafaya takiyorum ?
Hamilesin,hasta değil.Hayat normal akışında devam ediyor herkes için,senin etrafında dönmeye başlamadı henüz dünya 😃
 
Çokta takmayın kafanıza. Size kasıtlı birşey yapıldığını düşünmüyorum. Tabiki torun yeğen sevinmeleri ya da sevindiklerini göstermeleri gerekirdi. Görümceden çekindikleri için mi yapmadılar acaba. Bebek sahibi olmak için tedaviler ameliyatlar çok yıpratıcı süreçler. Umarım en yakında görümcenizde çocuk sahibi olur ikinize birden sevinirler.
 
Uzun olacak ama lütfen okuyun. :) 2 senelik evliyim. 2 senedir 2 farklı şehir arası yaşıyoruz 2 şehirdeki evde kendimizin dayalı döşeli, şükür maddi sorunumuz da yok. Ben de evden çalışabiliyorum ve daha 1buçuk senemiz var tamamen sabit bir şehirde yaşamaya. Bu yüzden bebek düşünmüyordum ve eşimin ailesi de zaten şuanlık istemedikleri belliydi.

Ve bi kazayla hamile olduğumu öğrendim, eşim sevindi, olsun dedi belki de huzursuz bi bebek olmayacak hayatımıza ayak uydurabilecek. Şu an 3 aylık hamileyim. Büyük görümcem sevindi, boşver kafaya takma hamileliginin tadini cikart nasibinizde bu varmış planli olmuyo bazi seyler dedi. Eşim anne babasını görüntülü arayip soyledi. Kayinvaldem once kocasina bakti sonra gozunuz aydin olsun dedi. Pek sevinmediler. Kucuk gorumcem de 3 senedir evli. Ona da soyledim. Ne diyim hayirlisi olsun dedi. Allah var ben kotu dusunmedim, dedim ki muhtemelen o da bebek planliyordu, annem bakar diye, benim hamile oldugum ortaya cikinca ertelemek zorunda kaldi gibilerinden. Esime dedim ben sadece ilk 40 gun yardim beklerim annenden sonra kendim bakarim ablan sey yapmasin benim yuzumden. Esim dedi ki onun kadin hastaliklari sorunu var ameliyat oldu hem endometrioz hem de alttan vajinal bi operasyon. Muhtemelen o tedaviyle cocuk sahibi olabilecek, hafiften kiskanmis olabilir sen kafaya takma dedi.

Birkac gun sonra esimin babasi aradi, siz kucuk ablana da soylediniz mi diye. Esim soyledik dedi. Sonra ne aradilar ne sordular. O kadar uzulduler ki sanki... Benim aileminse agzi kulaklarinda.

Esimin dogum gunuydu hamile halimle evde calisiyorken bi sekilde yemek hazirladim 2 gorumcemi davet ettim. Buyuk gorumcem herseye yardim etti, kucuk gorumcem oturdugu yerden kalkmadi. Ben de buyuk gorumceme dedim abla sonra ben yaparim zaten haftasonu. Esim de dedi abla karisma ben siz gidince toparlarim. Kucuk gorumcem ben hamile degilmisim gibi davrandi. Kardesini bile tebrik etmedi, keza kocasi da.

Kayinvalidemler bir kere arayip sormadilar nasilsin diye. Sanki hamile degilmisim gibi davraniyolar. Esim de dedi kizininkini once istiyordu bu acik ortada ama sen kagaya takma. Kafaya takma da ben hamileyim hormonlarim tavan yapiyor. Ve esim ailede tek erkek ya. Insan bu kadar mi soguk davranir. Allahtan esim cok iyi bana karsi. Sizce cok mu gereksiz kafaya takiyorum ?
Tamam hamile olduğunuza sevinmişsiniz bu gayet normal, çok güzel, tebrik ederiz Allah sağlık sıhatle tamamına erdirsin inşallah ama herkesin de bu duruma sizin kadar mutlu olması, sizin kadar büyük tepkiler vermesi gerekmiyor. Ayrıca sürekli "hamile halimle" diye cümleler kuruyorsunuz ama henüz 3 aylık hamilesiniz önünüzde uzun bir yol var şimdiden bu kadar nazlanırsanız 9 ayı zor bitirirsiniz benden söylemesi, çünkü en kolay aşamadasınız. Bir de görümcenize biraz daha anlayışlı olabilirsiniz, bana yazınız bile bu kadar abartılı geliyorsa, kimbilir tavırlarınız(hamilelikle ilgili) ne kadar abartılıdır diye düşündürüyorsunuz. Çocuğu olmayan görümceniz sizin bu hallerinize bozulmuş olabilir sonuçta bu onun hassas noktası. Biraz daha bu durumu normelleştirmeye çalışın içinizde. Çünkü normal bir durum aslında hamilelik, yani beklentileriniz ve fikirleriniz fazla abartılı.
 
nasıl davranacaklardı ki?
evet gereksiz takıyorsunuz.
aşırı ilgi gösterseler de bunalırsınız.
boşverin şu eş ailelerini ya.
 
Demek ki ben kendim gibi olmalarini bekliyorim 😄 benim kardesimin esi hamile olsa mesaj atardim nasim gidiyo bideye ihtiyacin var mi diye
Abartıyorsunuz.
Herkes çocuğu kendine yapar, yok kırk gün gelsinler sevelim tadını çıkaralım, şenlik ateşi yapalım demeye gerek yok. Herkesin çocuğu kendine önemli özel.
Arayıp ay nasılsın diye sizi sürekli cilalamalarını beklemişsiniz.
Bir de emin olun doğumdan sonraki durumda farklı düşünecek kalabalık istemeyeceksiniz. Emzirme, lohusalık, kanama derken insan çevresinde annesinden kardeşinden hariç kimseyi istemiyor. Eş ailesi özellikle batıyor göze. Ondan şimdiden kendi kendinize lohusalıkta dert aramayın.
 
Görümcelere arayıp haber verilmesi tuhaf geldi, hayırlı olsun demişler,daha hamileliğinizin başındasınız, daha ne yapmalarını bekliyordunuz ki,
 
X