Böyle abi olmaz olsun!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Wcy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Biz ne zaman bu kadar acımasız olduk. Eskiden yemek kokar diye komşularımıza bile götürürken ne ara evlatlarımızdan esirgeyecek kadar kötü ve vicdansız olduk. Çok üzülüyorum böyle şeyleri görünce. Ben en çok annenize şaşırdım. Buna benzer çok örnek gördüm ama aklım almıyor böyle anneleri. Abinize kızamıyorum maalesef.Aileniz tarafından öyle yetiştirilmiş. Eğer anneniz erkek kadın erkek eşitliğini,paylaşmayı,anlayışı ve en önemlisi insanlığı öğretseydi o çocuk böyle olmazdı. Umarım abinizin hiçbir zaman kız evladı olmaz. Çok açık şekilde görülüyor ki o kız da sizin gibi mutsuz ve ayrım yapılan bir evde büyür. Okulunuzu bitirmeden ve adam akıllı iş bulmadan evi terk etmeyin. Dışarıdaki hayat yazılanlar kadar kolay değil maalesef. Allah korusun başınıza her şey gelebilir. Aile bile merhamet göstermezken dışarıdaki insanlardan daha fazlasını beklemeyin. Bol bol dua edin açılan eller hiçbir zaman boş kalmaz. Rabbim yardımcınız olsun.

Herkes sizin tecrubenizle yasamak zorunda degil hayati. Kavga baska fiziksel siddet baska.
Annenin bunu normallestirmesi hele uzerine tuy dikmis.
Bu ki yarin evlendiginde esinden dayak yerse ne olacak? Yuva yikmak kolay mi deyip oturacak. Onu goren cocugu bunu normallestirecek. Bu toplum duzeni ne zaman degisecek peki?

Reactions: Wcy
Evi terk etmiyorum ki zaten iş bulup merkezde arkadaşlarımla ev tutucaz hepsi bu,ayda yılda uğrarsam uğrarım. Bu arada okulumu bitiririm. Planım bu şimdilik.
Beklemiyorum ki zaten ben kendimi düşünücem bundan sonra kimse umrumda değil.
Ediyorum namazımdan sonra hem ağlıyorum hem Rabbime yalvararak dua ediyorum. Allah razı olsun.

Siz şu tabloya aile mi diyorsunuz ?

Zaten böyle hayvanlari genelde akilsiz anneler yetistiriyor..kusura bakma..olanda senin gibilerin psikolojisine oluyor. Bir evde en cok kiz evlat memnun edilmeli. Kiz evlatlarin kiymeti bilinmiyor. Nasil hissettigini anliyorum. Sabir sabir diye oturuyorsundur. Umarim okumussundur veya bir sekilde kendini kurtarirsin. Nefret ediyrm boyle zorbalardan yarin bir gun karisi olursa yalakalik yapar.

Herkes benim tecrübemle elbet yaşamak zorunda değil ki öyle bi anlam çıkaracak bişey yazmadım, bunu nasıl “zorunda değil’e” getirdiniz anlamış değilim. Muhattabınız 20 yaşın’da farkındamısınız, sizin verdiğiniz akıl da bana göre asla doğru değil ! Bu hayatın gerçekleri var görmezden gelemeyeceğimiz kadar kötülükler var aileyi aratacak ! Çözüm evden ayrılmak değil bana göre.Ayrıca abimle o kadar kavga ettim saç baş ve eşimden de hiç dayak yemedim, yeseydim de bunu normallleştirip asla oturmazdım. Sapla samanı karıştırmayın.

Anlıyorum canım, ama lütfen kendini sağlama almadan evden ayrılma.

Anlıyorum canım, ama lütfen kendini sağlama almadan evden ayrılma.
Yani yirmi yaşındayım diye bu muamele de ayrı tuhaf, zaten nereye gideyim yollara mı düşeyim, mesajlarımı okumamışsınız sanırım iş bulucam yakın arkadaşlarımla ayrı eve çıkıcam en kötü kadın sığınma evine giderim, insan kendine değer vermeli öncelikle kendine saygısı olmalı,ben bazı yanlışları görebilecek yaştayım evet tecrübem olmayabilir ama kör cahil değilim... Bu benim ailemde olsa ben yanlışı görüyorum, bu durumlara herkes gibi boyun eğmicem kusura bakmayın...

Öfkelisin senle aynı şeyi düşünmeyen herkese, senin yaşadığın yaşları bende yaşadım. Tecrübem var bazı şeyler de yani.Kusura bakma benim gözüm de hala çocuksun,konu açmışsın bende fikrimi söylüyorum daha açık olmamı istersen, sandığın gibi de iş bulurum çalışırım eve çıkarım arkadaşlarımla, gider kadın sığınma evine sığınırım vs vs bunlar burda yazdığın kadar kolay şeyler değil. Madem bişe yapacaksın ozaman anneni, babanı ,abini karşına al konuş, abini babanı geçtim hadi,seni 9 ay karnın da taşıyanın da sıfır merhametsiz olduğunu pek düşünmüyorum !

Hey Allah im ya . Ne dyim Allah sabir versin

Yorum yapmicam artık çok bitkinim..

Ya ben hiç çevremde görmedim. Bizim ailede kız çocukları daha çok kayırılırdı. Ama yemek konusunda asla kimsenin gözü hiçbir şeyde kalmazdı.
benim ailemde yapmadı ama o kadar çok örneğini gördüm ki şaşırmıyorum artık
erkek çocukları doymadan kızı sofraya oturtmayanı mı dersin
kıza artıkları vereni mi dersin
oğluna suyu kendi ayağıyla götürüp kıza 10 yaşından itibaren ütü temizlik yaptırmaya başlayanı mı

tek bir yöreye bölgeye ait de değil karadenizinden doğusuna iç anadolusuna bir çok yerde hala aynı sistem
pipi sevdalısı analar var
frued bunları zamanında çok güzel tanımlamış

konu sahibi normal bir aile olsa okulunu bitirene kadar evde otur derdim ama bunlarla geçinilebilecek gibi değil
ben olsam merkezde iş bulup az biraz para biriktirmeye oradanda güvenilir kız arkadaşlarla aynı eve çıkmaya çalışırdım
yada apart varsa onda kalmaya çalışırdım

baktın hiç olacak gibi değil part time bile bir iş olsa evden çık çalış
paranın yüzü yumuşaktır ver ellerine 100 lira falan sonra gerekirse odanı kilitle kulaklığını tak ders çalış
yemeğinide dışarıda yersin gelirsin olabildiğince az görmüş olursun onları

Yapılan hiç bir ayrım karşılıksız kalmaz merak etme. Annemin ailesinde de erkekler baş tacı edilmiş kızlar el gibi. Aynı sendeki gibi kahvaltı da yemekte erkeklere özel hizmet kızlar yemesin mantığı. Ne oldu dersen kızlar kendini kurtardı dayılarım Allaha emanet çok rezillik çektiler hala da çekiyorlar onlar çektikçe onları kayıran anne babada çekiyor.

Bir daha size vurursa hastaneden rapor alın, karakola gidin. İmkanınız varsa yurda çıkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…