Amin canım, çok teşekkür ederim inşallah.Amin cnm inşallah sen de çok mutlu olabileceğin bir yuva kurarsın inşallah esin düşünceli olur da rahat edersin insallah
Herkes sizin tecrubenizle yasamak zorunda degil hayati. Kavga baska fiziksel siddet baska.Sizin verdiğiniz akılda çok garip gerçekden “şikayet edin bir karakola,o evden kurtulun” sokaklar dışarıda ki insanlar dahamı iyi ailesinden ? Ve bir aileden bahsediyoruz farkındamısınız, hangimiz abimizle kavga etmedik ki o yaşlar da? Şahsen 20 li yaşlarım da abimle o kadar çok kavga ederdim ki, defalarca da birbirimize girmişliğimiz var, hatta o yaşlar da anneme gıcık olur bütün hepsinin bana karşı olduğunu düşünürdüm. Şimdi abim en iyi arkadaşım ,yol göstericim, dar günüm de herşeyime koşanım. Allah başımdan eksik etmesin kardeşlerimi. Konu sahibi, tırnağına taş değse en çok yine ailen yanar bunu unutma.
Evi terk etmiyorum ki zaten iş bulup merkezde arkadaşlarımla ev tutucaz hepsi bu,ayda yılda uğrarsam uğrarım. Bu arada okulumu bitiririm. Planım bu şimdilik.Biz ne zaman bu kadar acımasız olduk. Eskiden yemek kokar diye komşularımıza bile götürürken ne ara evlatlarımızdan esirgeyecek kadar kötü ve vicdansız olduk. Çok üzülüyorum böyle şeyleri görünce. Ben en çok annenize şaşırdım. Buna benzer çok örnek gördüm ama aklım almıyor böyle anneleri. Abinize kızamıyorum maalesef.Aileniz tarafından öyle yetiştirilmiş. Eğer anneniz erkek kadın erkek eşitliğini,paylaşmayı,anlayışı ve en önemlisi insanlığı öğretseydi o çocuk böyle olmazdı. Umarım abinizin hiçbir zaman kız evladı olmaz. Çok açık şekilde görülüyor ki o kız da sizin gibi mutsuz ve ayrım yapılan bir evde büyür. Okulunuzu bitirmeden ve adam akıllı iş bulmadan evi terk etmeyin. Dışarıdaki hayat yazılanlar kadar kolay değil maalesef. Allah korusun başınıza her şey gelebilir. Aile bile merhamet göstermezken dışarıdaki insanlardan daha fazlasını beklemeyin. Bol bol dua edin açılan eller hiçbir zaman boş kalmaz. Rabbim yardımcınız olsun.
Sizin verdiğiniz akılda çok garip gerçekden “şikayet edin bir karakola,o evden kurtulun” sokaklar dışarıda ki insanlar dahamı iyi ailesinden ? Ve bir aileden bahsediyoruz farkındamısınız, hangimiz abimizle kavga etmedik ki o yaşlar da? Şahsen 20 li yaşlarım da abimle o kadar çok kavga ederdim ki, defalarca da birbirimize girmişliğimiz var, hatta o yaşlar da anneme gıcık olur bütün hepsinin bana karşı olduğunu düşünürdüm. Şimdi abim en iyi arkadaşım ,yol göstericim, dar günüm de herşeyime koşanım. Allah başımdan eksik etmesin kardeşlerimi. Konu sahibi, tırnağına taş değse en çok yine ailen yanar bunu unutma.
Zaten böyle hayvanlari genelde akilsiz anneler yetistiriyor..kusura bakma..olanda senin gibilerin psikolojisine oluyor. Bir evde en cok kiz evlat memnun edilmeli. Kiz evlatlarin kiymeti bilinmiyor. Nasil hissettigini anliyorum. Sabir sabir diye oturuyorsundur. Umarim okumussundur veya bir sekilde kendini kurtarirsin. Nefret ediyrm boyle zorbalardan yarin bir gun karisi olursa yalakalik yapar.Şuan Allah'ıma yalvarıyorum kurtar beni diyee. Annem kahvaltı hazırlamıştı, kızartma yapmış çok güzel kokuyordu, her zaman ki gibi oğlunun önünde bende oturdum dayanamadım bir parça aldım.Gözlerini dikmiş ters ters bakıyor noldu dedim benim önemdeki bir şeyi alamazsın dedi, bende ne var sanki bir parça alsam kokuyor dedim, ..... ye dedi sinirlendim sen .... ye dedim. Defol git dedi gitmiyorum dedim..... sonra kalktı ağzıma sırtıma koluma vurdu,annem onu çekiştiriyo. Bana vurma bağırdım vurrmmaaaaa diye, üzerime yürüdü. Annem de ne var sanki diyo bana, daha çok sinirlendim asıl ona ne var dedim, babamı arayıp söylicem dedim. Hiç umrunda değil çünkü babamdan bile çekinmiyor, ara nolcak dedi. Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim kapıyı çarpıp odama geçtim. Aylardır bana böyle yapıyor bende boyun eğiyorum. Alışmış ezikliğime neden çünkü kızsın sen susucaksın karşılık vermiceksin...Yazın bir sevgilim olduğunu öğrenmişti ondan beri küsmüştük, güya babam konuşmuştu kardeşin o falan diye.. Annem ne diyo biliyor musunuz konuşuyorsun elin oğluyla o da sana sinirleniyor böyle yapıyor dedi.Babam da akıllı dur diyor. Hep suç benim zaten vicdansız insanlar bunlar. Bana o.... bile demişti, annem ağzını açmamıştı,o ne biçim laf bile demedi. Onu o kadar şımarttılar ki dünya onun etrafında dönüyor sanki. Hepsinden nefret ediyorum. Bu evde kalmak istemiyorum artık..
Herkes sizin tecrubenizle yasamak zorunda degil hayati. Kavga baska fiziksel siddet baska.
Annenin bunu normallestirmesi hele uzerine tuy dikmis.
Bu ki yarin evlendiginde esinden dayak yerse ne olacak? Yuva yikmak kolay mi deyip oturacak. Onu goren cocugu bunu normallestirecek. Bu toplum duzeni ne zaman degisecek peki?
Siz şu tabloya aile mi diyorsunuz ?
Öyle mi gerçekten abiniz siz her fırsatta ezip döver miydi, erkek arkadaşınız var diye o.. pu dedi mi, onun sürekli hizmetini yapmaya zorlandız mı,tartışma sırasında abine karşılık verdin diye baban yada annen seni döver miydi(küçücükten bu yaşa kadar) ,annen sana sevgilin var abinin de seni dövmeye hakkı var der miydi,tacizci pislik bir amcan olduğunu bilip annen sus dedi mi............ Daha yazardım da neyse.. Bakın yirmi yaşındayım ben neyin ne olduğunu biliyorum şımarık bir kız çocuğu gibi evden kaçıp sokaklara düşmicem herhalde, iş bulup çocukluk arkadaşımla ev tutucam, bu evde nasıl yaşıyorum neler çekiyorum bilmiyorsunuz. Ha bide sokakta bile biri bana vursa diğer bir vatandaş gelipte ne olacak demezdi.....
Yani yirmi yaşındayım diye bu muamele de ayrı tuhaf, zaten nereye gideyim yollara mı düşeyim, mesajlarımı okumamışsınız sanırım iş bulucam yakın arkadaşlarımla ayrı eve çıkıcam en kötü kadın sığınma evine giderim, insan kendine değer vermeli öncelikle kendine saygısı olmalı,ben bazı yanlışları görebilecek yaştayım evet tecrübem olmayabilir ama kör cahil değilim... Bu benim ailemde olsa ben yanlışı görüyorum, bu durumlara herkes gibi boyun eğmicem kusura bakmayın...Anlıyorum canım, ama lütfen kendini sağlama almadan evden ayrılma.
Yani yirmi yaşındayım diye bu muamele de ayrı tuhaf, zaten nereye gideyim yollara mı düşeyim, mesajlarımı okumamışsınız sanırım iş bulucam yakın arkadaşlarımla ayrı eve çıkıcam en kötü kadın sığınma evine giderim, insan kendine değer vermeli öncelikle kendine saygısı olmalı,ben bazı yanlışları görebilecek yaştayım evet tecrübem olmayabilir ama kör cahil değilim... Bu benim ailemde olsa ben yanlışı görüyorum, bu durumlara herkes gibi boyun eğmicem kusura bakmayın...
Hey Allah im ya . Ne dyim Allah sabir versinŞuan Allah'ıma yalvarıyorum kurtar beni diyee. Annem kahvaltı hazırlamıştı, kızartma yapmış çok güzel kokuyordu, her zaman ki gibi oğlunun önünde bende oturdum dayanamadım bir parça aldım.Gözlerini dikmiş ters ters bakıyor noldu dedim benim önemdeki bir şeyi alamazsın dedi, bende ne var sanki bir parça alsam kokuyor dedim, ..... ye dedi sinirlendim sen .... ye dedim. Defol git dedi gitmiyorum dedim..... sonra kalktı ağzıma sırtıma koluma vurdu,annem onu çekiştiriyo. Bana vurma bağırdım vurrmmaaaaa diye, üzerime yürüdü. Annem de ne var sanki diyo bana, daha çok sinirlendim asıl ona ne var dedim, babamı arayıp söylicem dedim. Hiç umrunda değil çünkü babamdan bile çekinmiyor, ara nolcak dedi. Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim kapıyı çarpıp odama geçtim. Aylardır bana böyle yapıyor bende boyun eğiyorum. Alışmış ezikliğime neden çünkü kızsın sen susucaksın karşılık vermiceksin...Yazın bir sevgilim olduğunu öğrenmişti ondan beri küsmüştük, güya babam konuşmuştu kardeşin o falan diye.. Annem ne diyo biliyor musunuz konuşuyorsun elin oğluyla o da sana sinirleniyor böyle yapıyor dedi.Babam da akıllı dur diyor. Hep suç benim zaten vicdansız insanlar bunlar. Bana o.... bile demişti, annem ağzını açmamıştı,o ne biçim laf bile demedi. Onu o kadar şımarttılar ki dünya onun etrafında dönüyor sanki. Hepsinden nefret ediyorum. Bu evde kalmak istemiyorum artık..
Yorum yapmicam artık çok bitkinim..Öfkelisin senle aynı şeyi düşünmeyen herkese, senin yaşadığın yaşları bende yaşadım. Tecrübem var bazı şeyler de yani.Kusura bakma benim gözüm de hala çocuksun,konu açmışsın bende fikrimi söylüyorum daha açık olmamı istersen, sandığın gibi de iş bulurum çalışırım eve çıkarım arkadaşlarımla, gider kadın sığınma evine sığınırım vs vs bunlar burda yazdığın kadar kolay şeyler değil. Madem bişe yapacaksın ozaman anneni, babanı ,abini karşına al konuş, abini babanı geçtim hadi,seni 9 ay karnın da taşıyanın da sıfır merhametsiz olduğunu pek düşünmüyorum !
her zaman böyleydilerYuh ya kızartmayı nasıl sadece abinizin önüne koyar?
Bu anneler ne zaman böyle oldu pes.
Ya ben hiç çevremde görmedim. Bizim ailede kız çocukları daha çok kayırılırdı. Ama yemek konusunda asla kimsenin gözü hiçbir şeyde kalmazdı.her zaman böyleydiler
bu Türk erkekleri nerede yetişirdi yoksa
benim ailemde yapmadı ama o kadar çok örneğini gördüm ki şaşırmıyorum artıkYa ben hiç çevremde görmedim. Bizim ailede kız çocukları daha çok kayırılırdı. Ama yemek konusunda asla kimsenin gözü hiçbir şeyde kalmazdı.
Söyledim annemgile de zaten jandarmaya şikayet ederim onu dedim. Ne yurdu.Bir daha size vurursa hastaneden rapor alın, karakola gidin. İmkanınız varsa yurda çıkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?