böyle anne olur mu ya nefret ediyorum ondan :(

Canım seni çok iyi anlıyorum. En iyisi ondan uzaklaşmak. En azından benim için kısmen çözüm oldu.

ben olsam ayrı eve çıkardım, kafam rahat olurdu en azından.

annen yanlış konuşup yanlış davranıyor ama nefret etme gün gelir bu günleri arayabilirsin.

insana el oğlundan çok ana babasından fayda var,saygını yitirme.
Hele el oglunun anasi, kiz kardesi resmen dusman. Eloglunun kendisi zaten bir halt etmez. Anne-baba da destek olmuyor. Imtihanim bu ya.

Canim merhaba ben seni cok iyi anliyorum. Benim de son derece anlayissiz, dilinin hicbir ayari olmayan annem var seninki gibi. Buraya da bir dert yazsan tavrindan, lafindan, sozunden tut da egitimine, yazim kurallarina kadar kirk elestiri alirsin iyice dert sahibi olursun, takma, yasamayan bilmez dengesiz anneyi. Bizim toplumumuzda anne oyle bir kutsal bir konuma konulmus ki asla elestirilemez (Ben kotu demiyorum tamam anne kutsaldir ama evlat da sokaktan toplanmis it, kopek degil nihayetinde o da insan, onun da benligi, gururu, duygulari var)
Benim annem de seninki gibi dengesizdir (kusura bakma oyleler). Kucucuk cocuktum, okuldan eve, evden okula biriydim, derslerim cok iyiydi, evisine yardim ederdim vs ama gunluk yemedigim dayak ve laf kalmazdi. (Cocukken tatillerde elisi ormuyorum diye doverdi, dusun nasil cahil bir anne) Doya doya sokaklarda oynayamadim, doya doya kosamadim, doya doya lise caglarimda arkadaslarimla vakit geciremedim. Kocaman genc kiz oldum, uzak akrabanin yaninda sizin cocuklariniz terbiyeli, bizimkiler terbiyesiz dedi (Onlarin cocuklari da kocaman delikanli erkekler dusun nasil yerin dibine girdim). Iki komsu bulsun, iki insan bulsun saatlerce beni asagilar dururdu yok ne kadar is yapmiyormusum, yok usengecmisim, yok daha bilmem neymisim hatirlamiyorum. Onun yuzunden babamdan yedigim dayagin da haddi hesabi yoktur. Ya daha neler neler neler... Sirf annemden kurtulmak icin 10 saat uzakliktaki sehri yazdim universite okumaya. Universite bitince geri dondum tabi atanamamis ogretmen olarak. Yine kavga kiyamet, hir gur. Karsima cikan ilk kisiyle evlendim. Hayatimin en buyuk hatasi miydi, gercekten kaderim miydi, daha iyisi var miydi yok muydu hic bilmiyorum artik. Dogumuma geldi iki ay, lohusa halimle beni lohusa depresyonlarina soktu, iki ay boyunca agladim. Kv geldi 3 ay cocuga bakmaya, tamam hir gur yok, cocuga iyi bakti da tam el anasi ya, bir gr gelin sevgisi, sefkati yok, dunyadaki herseyi, biricik aski o uyuz gorumcem ve oglu, hatta gorumceme olan sevgisinden damat da kiymetli ama gelin bildigin it, kopek hani yaninda. Ne kadar kavgaci, hir gurcu de olsa yine annemi cagirdim mecbur cocuguma bakmasi icin, biletini de aldim, belinden rahatsizlandi, yatalak oldu, ucaga binemem dedi, gelemedi (800$ lik masraf ettigim ucak bileti de yandi :'( )

Canim kusura bakma biraz karisik ve uzun oldu, cok dertliyim ben de senin gibi anneden yana ama insana tam olarak ne ailesinden, ne eloglundan, ne de el anasindan, kardesinden fayda var, varsa yoksa kendin. Cok iyi anneler var, cok ilgili, evladina karsi cok sefkatli (mesela benim kaynana, tapar o uyuz kizina resmen, uyuz diyorum cunku tanisaniz 5 para etmez insanligi da kendisi de ama anasinin kuzusu iste, bir de yalaka mi yalaka kocasi var parmaginda oynattigi, gorseniz kendini bir halt saniyor suratsiz, boylelerinin zaten hem kocadan nasibi oluyor, hem aileden, Allah cirkin kismeti versin diey bosuna dememisler)

Ben de su an ABD de doktora yapiyorum, senin gibi dr aday adayiyim. Su an ben de bir anneyim, 23 aylik bir kizim var ve annemden bir gr annelik ogrenememisim, gecmisime donup baktigimda 1 mutlu gunum yok anne-kiz olarak. Evladima annelik yaparken bir "an" hatirlamiyorum, annem bize soyle yapardi, boyle yapardi diyecek. Bazen ben de kotu anne oldugumu dusunuyorum, cunku hic anne sefkati ogrenmemisim. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum, en iyi sevgiyi, ilgiyi, sefkati vermeye calisiyorum. Insallah sen de ilerde iyi bir anne olursun, insallah iyi bir esin ve iyi bir ailen olur, bunlarin hayaliyle avunmaya calis, annenden uzak durmaya, mesafeyi korumaya calis, gun gelecek yine isin dusecek ama yine mesafeni koru o zamanlarda da. Sana bana kendimizden baska kimseden fayda yok.

Konu acarsa aslinda daha iyi olur. Bu arada insallah evladindan yana yuzun guler.

Abartmışsın öyle şeyler annem bana da diyor şakalaşıyoruz bazen yani bu kadar abartmaya gerek yok annene senin istediğini der abartmadığın sürece ama bunda da abarttığını sanmıyorum sadece sen fazla alıngan sın sevgilin mi annen mi deseler annem derim.

annenle olan bu çatışmaların hakkında bişey demicem.
ama tek diyebileceğim şey sakın ha sevgiline anlatma.
siz anne kız bi yolunu bulur belki düzeltirsiniz ama sevgilin annene cephe alabilir.
ya da evlenirsiniz yarın bi gün tartışma esnasında bunu senin yüzüne vurabilir.
senin annen bile sana bunu söylüyodu der sırf canın yansın diye.

Bence doğuştan gelen sivri bir karakteriniz var ve hazır cevapsınız buda annenizin oklarını üstüne çekmiş
Çünkü bende öyleyim,hep annemle didişme halindeydik hala öyleyiz
Ama daha sakin ve kendi halinde olan kardeşimede çok şefkatli merhametlidir,ayırımmı yapıyor? hayır tabiki,sevgisinden eminim..
Anneler korumacı kalkanını ,daima daha muhtaç evlatlarına karşı kullanırlar,anlaşılan güçlü bir karaktersiniz ve arada annenize karşı saygı çizgisinide aşıyorsunuz ki oda hep kendini size karşı koruma modunda tutuyor.

Annen "mutsuz"
Neden bilmiyorum ama
Mutsuz insanlar diğer insanların artilarindan ciddi rahatsızlık duyuyorlar
Takılma mutlu ol kuzu
Köşeye sıkıştığında sıkı sıkı sarilabilecegin bir mesleğin var
(BENİM YOK...)

bu devirde is bulamamak bos bidonlukmuymus? Annenizin dusuncesi cok acaip. Hadi birde okuyup eden catir catir tirnaklariyla bir yere gelen bir kadin olsa da is hayatinda bir fikri var diyip boyle bir yorum yapmasini beeeeelki anlayabilirim. cok kaile alinacak sekilde konusmuyor anneniz ayri eve cikmanizi oneririm

Bende bir dönem konu açmıştım, konu annenin kutsallığına benim hatalılığıma vs gelince kapattırmıştım. Yaşamayan bilemez , insanlar hala annedir vs yapmaz diyor, yok hiç öyle değil. Şimdi yazsam sayfalarca yazarım da artık kalbimde bu kin ve nefreti taşımak istemiyorum, o yüzden koyverdim , Allah'a havale ettim, eskisi kadar takmıyorum, bazen aklıma geliyor da artık önüne bak kızım diyorum, önüne bak da senin evlatların da senin arkandan böyle bahsetmesin. ikiyüzlü ,sahte davranan,herkese karşı çocuğunun iyiliğini ister gibi görünen ama herşeyi eleştiren, her tökezlediğimde içten içe sevinen ve malesef ondan kariyer maddiyat vs açısından daha iyi durumda olmamı kabullenemeyen bir annem var. Artık kızmıyorum bile ,aksine üzülüyorum haline , çünkü kendini bu şekilde mutsuzluğa mahkum etmiş , içinde nasıl bir boşluk varki öz evladına böyle hisler duyuyor. Halime şükrediyorum ki ona benzememişim

Şu foruma en başta üye olma sebebimdir bu konu benim için. Kime anlatabilirsin bu kadar detaylı.
Başkası olsa konuşma, görüşme , mesafe koy, ama anne işte , atsan atılmıyor. Ama bu resmen evlat için psikolojik şiddete dönüşüyor. Zaten karşıdaki anne olduğu için bu kadar öfke , başkası olsa takmazsın bu kadar. Annenin böyle olmasını hazmedemiyor insan

Şu an sizin yazdıklarınızı okuyunca diyorum ki "Bu yazıyı ben mi yazdım da haberim yok?" :) O kadar aynı şeyler ki dediğiniz gibi. Hatta o kadar ki (ondan üstün olmayayım diye mi artık bilmiyorum) kendisi üniversite mezunu olmasına rağmen bana sürekli okulu(üniversiteyi) bırak diyor, senden bi b*k olmaz diyor. (ki ben geçmişte dersane birincisiydim birsürü derecelerim falan var yani olur ya dersleri hepsi 5 olan öğrenci, oydum yani) buna rağmen mesela geç uyansam hemen başlıyor "bu saatte kalkılır mı d**a gibi yatıyosun senden bi b** olmaz sen bırak okulu açıktan da okunuyo okucan nolcak işsiz kalcan okutmaya uğraşmayalım git evlen işte x kişisiyle bize yılda kaç bin lira masrafa giriyoruz kıytırık x bölümü için okucan da nolcak millet açıktan da okuyo" vs vs.. ki bunu diyen de gerçekten toplumda kabul görmüş mesleklerden birini yapıyor. ben de o arkadaşın dediği gibi sırf uzak olmak için gitmesi yarım gün alan bir yere gittim üniversitede ve sırf bir an önce gidebilmek için puanım kötü gelmesine rağmen direk tercih yaptım yoksa o psikolojiyle o puanı bile alamazdım diye düşündüm çünkü öyle bir hale sokuyor ki insanı bunu da kabullenmiyor mesela diyorum sen böyle yapıyorsun diyorum yoo yapmıyorum diyor?! şüphe ediyorum yani ciddi mi söylüyo.. neyse her şeye rağmen şükrediyorum ve çok mutluyum aslında iyi ki bunlar başıma geldi de bu olgunluğa eriştim birçok insandan daha tecrübeli hale geldim yaşanmadan öğrenilmeyecek şeyleri öğrenmiş oldum. boşverin şükredin arkadaşlar ne yapalım başka çare mi var? :) (acıyı sevmek buna denir galiba )

Konu 2015ten. Hesap pasif. Konu sahibi belki fakeydi belki de pratisyenlikten uzmanlığa geçiş yaptı hatta belkide çocuk yaptı.

Konu 2015ten. Hesap pasif. Konu sahibi belki fakeydi belki de pratisyenlikten uzmanlığa geçiş yaptı hatta belkide çocuk yaptı.
Canım burada olay o kişiye cevap yazmak değil aslında. Benzer şeyleri yaşayanlar birbirlerine dertlerini anlatıyorlar. :)

Valla öyle , bir dönem öfke sinirlenme-mücadele dönemi, sonra kabulleniş ve hayatın ona göre şekillenmesi oluyor artık insan onu da öyle kabul edip etkilenmemeye çalışıyor. Yapacak bişey Yok elden geldiğince mesafe koymaktan başka

Yorumlar da anneyi çok savunup konu sahibine saldırmışlar ya yarama parmak bastı birden, dayanamadım yazdım :) ama ben hortlatmadım valla :)
yalnız anlamadığım en son 2015 te girmiş hesabı hala pasif , neden acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…