böyle anne olur mu ya nefret ediyorum ondan :(

Anneniz üzerinizde negatif psikoloji uygulayıp sizi hırslandırmış ve belki de bu hırsla dr oldunuz. Bu yaştan sonra nasıl değiştirsin kendini? Sizin o kişiyle mutlu olamayacağınızı düşünüyo ki dedenizden de destek istiyo. Her şeyin size karşı olduğunu düşünüp olayları eksik anlattığınızı düşünüyorum. Elbette siz de kurduğunuz zekice ve yakıcı cümlelerle annenizin damarına basıyosunuzdur. Para her şey değil. Anneniz elbette ki gurur duyuyodur kızım doktor diye, ama size çaktırmamaya çalışıyodur.

Aynı anne bende. İnan uzmanla evlensen yine seni kıskanacak. Çünkü seni kendiyle kıyaslıyor. Benim annem de eşime gençlik aşkımı bile anlattıı Eşim kıskandı. Beni kıskanıyor. Fen lisesi okudum. Ünv okudum. hep afdersiniz ...spu olacak dedi çevreye. Namusumla evlendim. Eşimin işi de huyu da iyi. Bu sefer de rahatımı kıskanıyor. Ben eşimi annemden etkilenmesin diye, annemin psikiyatr raporlarıyla ikna ediyorum. bi insan annesiyle nasıl anlaşamaz diye şaşırıyor, kayınvalidem eşimi her daim övmekten uçurduğu için.. annemde bipolar bozukluk şizofreni kronik depresyon ne ararsan var. Babamla iyi anlaşamaz annem hep beni babam takdir ederdi, eşim beni mutlu ettikçe çatlar. Çok sabrediyorum ve ağlar.

Hep
Ağlıyorum. Ne çeyizimde ne doğumlarımda hiç yardımcı olmadı. Kaynanamın üstüne attı o da başıma kakmaya çalıştı. Allahtan eşim ezdirmiyor iki aileye de yoksa içime düşerdim. Bazen eşimle çok bozuşuyoruz büyük sorunlar da yaşadık ama aileme kıyaslayıp hemen çözüm yolları buldum uzatmadım

Hatta ikinci çocuğuma korunmadığımı halde 3sene annemin yaşattığı stresten gebe kalamadım. İlkine yeni evli mutluluğuyla hemen hamile kalmıştım. En sonunda annemle bir kaç ay sadece 10 günde bir o da telefonla görüşünce sakinleştim ve hemen hamile kaldım 2. bebeğim 2 yaşına girecek. Ölene kadar böyle benim için çünkü kronik hasta

var böyle anne tipleri bizimde çevremizde.kızları tüm zorluklara rağmen okumuş sorunsuzca işine girmiş hayatına düzgün bir adam almış ama anneleri bir türlü mutlu değil.Anneleri anlamak bazen zor olabiliyor

asistan değilim yıllardır pratisyen hekimlik yapıyorum..ailem seninki gibi değildir...fakat ben hiç evde durmadım..okul biitince direk tayin istedim...çünkü kendi hayatımı kurmak istedim bi an önce..sen de kurmalısın..çünkü kendimden biliyorum kazanmak için ve okumak için az uğraşmadın..uzak olunca çok kıymetli olucaksın gör bak..kendine ait bi hayatın olunca olgunlaşacaksın..sinirli yapın gidecek..sen de onları özler olunca tahammülün artacak..aile ilişkileriniz de düzelecek..

bakalım evlenmezsem bi çare düşüncez sanırım. neyseki yoğun çalışıyorum. işte olunca eve gidince kavga etmeye fırsat olmuyor :))

senin annenin en azından hastalığı varmış. o hastalıklarda bu tarz şeyler bekleriz. benim annem hasta da değil. tanı konulmuş bi hastalığı yok. seninki kadar değil bide

dünkü tanıdıgı sevglilinemi bu güven
ayrıca her anne ister kızı rahat etsin yani bos bidon demek issiz gücsüz demek manasındna söylemis

dünkü tanıdıgı sevglilinemi bu güven
ayrıca her anne ister kızı rahat etsin yani bos bidon demek issiz gücsüz demek manasındna söylemis

biliyorum hak veriyorum ama bi bekle bende evlenmiyorum hemen. sürekli üzerine gelinir mi bu şekilde.

Bazı kadınlar anne de olsa bencil oluyo....eğer aranızdaki tek sıkıntı buysa çok takılmayın, ama burdaki " annendir nefret etme" diyen arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum... bir insanın çocukluğundan itibaren özellikle annesi tarafından tam bir anne şefkati görmemesi üstüne üstlük haksızlıklara maruz kalması insanın ruhunda nasıl yaralar açıyor bilemessiniz...siz büyüdükçe o yara büyüyor ve öfkeye dönüşüyor, yetişkin olduğunda da çatışmaya dönüşüyo durum.... bugün annemin bir ortamda benimle ilgili yaptığı bir yorumu duydum ve şok oldum....zaten anlaşamazdık...çok hakkımı yedi, çocukluğuma dönüp yaşadıklarım aklıma geldiğinde ben bile kendime acıyorum... psikolojisi bozuk dengesizliğinden yapıyo diye düşünürdüm ama bugün duyduğum şey yani inanamadım.....

Inşallah hayat evlenince yüzüne güler canım bende anne babadan görmediğim sevgiyi eşimde gördüm içimdeki boşluk doldu resmen

Öffff ne sevgiliymis ya ammada kıymetli. annen var ya karşında 1000 tane o sevgiliden bulursunda anne 1 tane kaybetinmi daha yok.yeni mesleğin olmuş 3.5 kuruş bise verdin diye bu kadar olmaz ama yanı.onun seni bu yasa getirirken verdiği emek nolucak.nedir yanı bu isyan hicmi annesinden laf yiyen yok hepimizde bal gibi duyduk belki ama bu kadar sikayetlenmez insabln.of çok skildim valla bizde evlat yetistiriyoruz Allah yardım etsin

Hesap pasif görünüyor ama dayanamadım. Doktor olunmakla adam olunmuyormus gerçekten.
Bazı konular vardır ne olursa olsun dile getirilmemesi gereken, ailene verdiğin 3 kuruş gibi mesela.
Annenin sana yaptığı doğru değil, ama okumuş doktor.olmuş günde bilmem kac hastayı idare eden kadınsın, bir zahmet anneni de yönetmeyi öğren. Ama verdiğin 3 kurusu yüzüme vurarak değil. Hele ki bir başkasının yanında.
Sevgiliniz konusunda tabiki seviyorsunuz vs vs ama bir de gerçekler var.
Bunu maddiyat olarak söylemiyorum, ama doktoru doktordan başkası anlamiyor. Gerek psikolojisi, gerek yoğunlugu, gerek yorgunluğu.. ha bir de uzmanlık yapacağım desen işler iyice sarpa sarar. Yine de bunlar annenizin bir başka mesleği işsiz az kazanıyor vs diye asagilamasini haklı göstermez. Ama dedigim gibi, kaç yıllık anneniz kaç yaşında kadınsınız. İdare etmeyin, yönetmeyi ogrenin

Bu kızcağız 16 yaşından bir ay büyükse ben de hiçbir şey bilmiyorum.
Umarım hayal ettiğin gibi doktor olursun yavrucuğum ama bu kafayla biraz zor; değiştir hemen onu.

doğruğun büyüdüğün ev orası bence para vememen olmaz yakışı kalmaz .... sen de mesafe koy annala bu kadar yani .... kimse para akıt demiyor ama evinin ihtiyacına katkıda bulunmamak ayıp olur gibi bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…