- 16 Haziran 2011
- 16.551
- 73.341
- 798
iyi de madem içinde kalmış bana neden köstek oluyor neden alay ediyor. başarımı paylaşmak yerine neden vuracak yer arıyor. aylardır sen akıllı olsaydın kendi mesleğinden bulurdun diyor. boş bidonu çulsuzu buldun diyor. bunları duymak kolay değil üzüyor insanı gözümün yaşı kurumadı çok ağlattı inanın. koz kullanmak değil ama hala saygı ve değer görmemek beni patlama noktasına getiren bu oldu.
bana demiyor kızım emegine sağlık eziyet çekiyorsun kazanıyorsun diye hep aşağılama kötüleme peşinde yanlışımı arama peşinde. anne böyle mi olmalı Allah aşkına. ben hata yapsam kızımdır demeli bağrına basmalı yahu
Allah göstermesin demek bi yanlış bişey yapsam direk reddedicek beni..
ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..
ben bunu hic problem etmemistim. askere gider gelir ise girer diye dusunuyodum. anneme anlatinca hic hos karsilamadi cok uzuldum.
senin meslegin iyi. o bunu kaldircak mi diyo. bu yasina kadar niye ise girememis simarik bir tip demek ki diyo. ilerde sorun olur diyo.
ayril demiyo ama resmen o manaya geliyo soyledikleri. sevgilime soylemedim bunlari kirilir diye
napicam arkadaslar? sevgilime soylemeyi dusunmuyorum bu durumu kirilir soylersem
....neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
.... bende çok bozuldum üstelik dedemin yanında erkek arkadaşım hakkında böyle konuşuyor. dedemde ayıp değil birini bulması. mühendislik kötü değil neden öyle diyosun dedi anneme. bana da o annen annene bu kadar çıkışma dedi. bende para filan isteme benden bidaha dedim. çok kızdım. aşağılamaya gelince güzel aşağılıyor sonra şu alıncak para ver. bilmiyorum belki yanlış dediğim ama yeter sevgilimle alay edip duruyor. ayrılsam bu sefer de eve başıma kaldın diycek.
bu nasıl anne. bıktım artık şu an ağlıyorum odamda böyle anne olur mu ya ? ne diyim ne yapıyım muhattap olmamaya mı çalışıyım
benim annem ben bes kurussuz kalip okula gidrmedigim zamanlarda kendine 2 bin liralik telefon aldi. hayatinin en buyuk hatasini yapip ailemizi mahfetti . kardrsimin ve benim psikolojimizin bozulmasina kimseye guvenecek hale gelemenize sebep oldu. yeri geldi bogazima bicak da dayadi kucucuk yasta sahipsiz birakip tacizime dr sebep oldu... anlatilmaz tabi bende de ne ooo lar var. dedigim gibi siz de sevgilinizle alakali konusmayin annenizle
Temmuz 2014 konunuzdan alıntıdır:
gamzenk , annenizin söylediklerini uc uca ekleyerek farklı bir noktaya götürüyorsunuz sanırım fark etmeden. Annenizin tepkisi aslında erkek arkadaşınızın bölümü değil sanırım ki. Anneniz , sürekli bölümünü tekrar ettiği için takıldığı noktanın erkek arkadaşınızın mesleği olduğunu var saymak istiyorsunuz. En azından Temmuz ayındaki konunuzdan sorunun farklı olduğu anlaşılıyor.
Yeni mezunsunuz ve henüz uzmanlığınızı almadınız. Minimum 25 yaşında olduğunuzu düşünerek sizden yaşça büyük erkek arkadaşınızın yeni askere gitmesi ve henüz hiç bir iş tecrübesi olmaması nedeni ile annenizin kaygıları var.
Annenizin kaygıları nedeni ile söylediği sözler kırıcı olabilir ancak sizin söylediğiniz söz çok ağır olmuş. Anneniz bir özürü hak ediyor.
yalnız erkek arkadaşınız daha askere gitmemiş ve sizden büyükmüş, ayrıca işi yokmuş. bi anne olarak ben olsam ben de istemezdim. o konuda kızamıcam annenize. kaygılanmakta haklı.
işe girme ihtimalı ver mı kendisi ne düşünüyor. bunları konuşuyor musunuz
canım çok yakın bi arkadaşım doktor onun annesi de aynı seninkinden. okurken falan bi kere para göndermedi annesi var mı yok mu ne yiyosun diye bile sormadı oda arkadaşımdı. babası annesinden gizli gönderiyodu annene söyleme de huzursuzluk çıkmasın falan diyodu. insan yavrusunu nası kıskanır bilmiyorum ama kıskanıyo mu kendini daha akıllı zeki gösterme çabası mı ne bilmiorum. bizim yanımıza falan gelince annesi direk ben lisede okul3. süydüm şöyle derslerim iyiydi falan diye anlatıyodu. bi de arkadaşım doktor olduğu halde ha bire bak bilmemkimin kızı yüksek lisansa başlamış bak bilmemkimin oğlu bitirmiş direk bankada işe girmiş hiç boşta kalmamış falan diye hala örnek gösteriyodu. kız en son tıpı bırakayım bankaya mı giriyim ne istiyon falan demiştiarkadaşlar okudum doktor oldum ama annem okurken dahi küçümserdi iste okuycaksın ama yiine muhtac olcaksın bize filan kıskanığından mı neden bilemiyorum. bi insan, evladı okurken bunu der mi. neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
bu sefer beni bi yerden aşağılıycakya işte ben okumadım ama baban mühendis beni aldı en azından. sen iki üniverste gibi okudun gittin boş bidonu buldun. sevgilim çevre mühendisi ve askerde işi yok henüz. alay edip duruyor. bende çok bozuldum üstelik dedemin yanında erkek arkadaşım hakkında böyle konuşuyor. dedemde ayıp değil birini bulması. mühendislik kötü değil neden öyle diyosun dedi anneme. bana da o annen annene bu kadar çıkışma dedi. bende para filan isteme benden bidaha dedim. çok kızdım. aşağılamaya gelince güzel aşağılıyor sonra şu alıncak para ver. bilmiyorum belki yanlış dediğim ama yeter sevgilimle alay edip duruyor. ayrılsam bu sefer de eve başıma kaldın diycek.
bu nasıl anne. bıktım artık şu an ağlıyorum odamda böyle anne olur mu ya ? ne diyim ne yapıyım muhattap olmamaya mı çalışıyım
afedersınız ama hıc okumus bırı gıbı konusmuyorsunuz ki...terbiyesızlık yaptı yok sevgılım utandırır falan..nıye utanıcakmış ya...anneler ne kadar kırıcı olursa olsun ah edılmeyı hak etmıyor..namussuzluk etmedıgı surece senı sokaga atmadıgı surece hak etmıyor...
saygısız terbıyesız dıyosun...ınsan bır kusuru olsa bıle gızler olgunluk yapar bu kadar mıllet ananı cadı bırsey dıye dusunucek...sen sevgılıne de anlatıp duruyosundur bunları..Allah korusun ayrılsanız elın adamı nelerını bılecek..
bırsey olsa anan da şöyle dedı ama dıye o da senden bırıne hakaret etmekte haddini bilmicek...
doktor olduysan kımsenın basına kalmazsın..dımdık dur işte..ne derse desın annen babanda meslek sahıbı ınsanmıs sankı full sen bakıyorsun gıbı konusmussun..cıdden ac kalıp muhtac ta olabılırlerdı...
Sadece erkek arkadas konusu degilki. Meslekle
Ilgili olaya takildim ben bugun asil olarak. Kendimle ilgili dedigi seylere takildim.
erkek arkadas konusu temmuzdan beri ayni bende ona askerden gelsin ise girsin oyle olur ancak zaten dedim birsey demedim. Ama o beni asagilamayi secti ve meslegi olmasina ragmen erkek arkadasimi asagilamaya devam etti. Azcik uslubu normal olsa hak veriyorum ben zaten ona
üzücü bi durum ama ben boş bidona çok güldüm.bu anne lafları beni mahvediyoarkadaşlar okudum doktor oldum ama annem okurken dahi küçümserdi iste okuycaksın ama yiine muhtac olcaksın bize filan kıskanığından mı neden bilemiyorum. bi insan, evladı okurken bunu der mi. neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
bu sefer beni bi yerden aşağılıycakya işte ben okumadım ama baban mühendis beni aldı en azından. sen iki üniverste gibi okudun gittin boş bidonu buldun. sevgilim çevre mühendisi ve askerde işi yok henüz. alay edip duruyor. bende çok bozuldum üstelik dedemin yanında erkek arkadaşım hakkında böyle konuşuyor. dedemde ayıp değil birini bulması. mühendislik kötü değil neden öyle diyosun dedi anneme. bana da o annen annene bu kadar çıkışma dedi. bende para filan isteme benden bidaha dedim. çok kızdım. aşağılamaya gelince güzel aşağılıyor sonra şu alıncak para ver. bilmiyorum belki yanlış dediğim ama yeter sevgilimle alay edip duruyor. ayrılsam bu sefer de eve başıma kaldın diycek.
Sevgilime tek Kelimesini dahi soylemedim annemden nefret etmesin diye. Aylardir kavga halindeyiz sevgilimle bulusmaya giderken dunya olay cikarirdi ve ben yansitmadim hic. Bu ianin cok zor oldu benim icin cunku duygularini saklayabilen bi insan degilim.
anneme Terbiyesi z demedim burd dedim yaptigi terbiyesizlik diye. Ah ta etmedim. Meslegi benden dusuk diye az para alicak diyr tanimadan rtmden ayrilmami istedi. Onun icin dedim insallah sevgilim iyi bir ise girerde utandirir annemi diye.
Nefret edilecek kadar bir durum yok ortada.Annen sonuçta.Hee de geçarkadaşlar okudum doktor oldum ama annem okurken dahi küçümserdi iste okuycaksın ama yiine muhtac olcaksın bize filan kıskanığından mı neden bilemiyorum. bi insan, evladı okurken bunu der mi. neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
Daha bir senedir bile çıkmadığınız bir adam için, sizi büyüte yediren içiren doktor olmanı sağlayan annenizden mi nefret ediyorsunuz. Ya anneniz o sizin farkında mısınız kendi okumadı diye niye sizi kıskansın arkadaşınız değil ki bu kişi istemese okutmayabilirdi yani. Sizin iyiliğinizi düşünüyor, ezilmenizi istemiyor daha işi yok, askerliği var diye ve daha çok yenisiniz diye yapıyor. Erkek arkadaşınızla devam eder mi bilinmez ama anne her zaman yanınızda olacak ter varlıktır ne demek nefret etmek bir anne için ne kolay ağzınıza alabiliyorsunuz bu sözü yazık çok yazık.
ama kurban olurum dedinizz..
alkisliyorum seni vede opuyorum canim benced..yine olurum. Annem o benim. ben dogmams cocuklarimi dusunurken icim titriyor gozlerim doluyorsa o bana yaptiklarini isteyerek yapmamistir
arkadaşlar okudum doktor oldum ama annem okurken dahi küçümserdi iste okuycaksın ama yiine muhtac olcaksın bize filan kıskanığından mı neden bilemiyorum. bi insan, evladı okurken bunu der mi. neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
Canım ben senden yas olarak kucugm ama ayni dert bendede var . Annem kendimi bildim bileli ne kadar sevsede sen yapamazsin sen edemezsin cabuk yilarsin der. Simdi bende para kazanıyor ve fazladiyla yardm ediorm beni kucumsedigi zamanda tavrimi ortaya koyuyorm tipki senin yaptigin gibi. Sonra o yola geliyor zaten. Kaldiki sen yilma bildigin gibi devam et yardimini et ama sozlerini kulagn birile dinle oburunden cikar. Sanirim annelerimiz suanki yaslarinda yaşlarını kabul etmek zor geliyor ve onun genclik aynasi olan bizlerle bi yarisa giriyor. He de gec sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?