Böyle anne olur mu? Yorumu olanları bekliyorum

kardelen200808

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
142
1
0
44
İstanbul
yaz tatilinde annem bize gelmişti hergece erken yatıyor geceleri başka bir adamla konuşmak için uykusunu alıyormuş megerse tesadüf bende gece lavoboya kalktım annemin odasından konuşma sesleri geliyordu hemde hopörleri açıktı tlfnun sesler gayet rahat birşekilde dışarıya kadar geliyordu odadan ben kapıda durdum dinledim bu erkek sesi babam deyildi konuştugu adamla megerse annem babamı aldatıyormuş annem 58yaşında konuştugu ses 35yaş civarında tahminim benim elim ayaklarım tirtir titriyordu annem bunu nasıl yapar babama benim evimde ben sabaha kadar dinledim konuşmalarını açık saçık ne varsa konuşuyorlardı bu ona o buna sürekli ilanı aşk teklif ediyorlardıgece 3te uyanmıştım konuşuyorlardı sabah 6da kapattılar tlfnu.şaşkındım tekrar birbaşka gece onlar konuştugu yerde içeri girdim tlfnu kapattı kimden konuşuyorsun dedim baban dedi ama ses babamın sesine benzemiyordu zaten ben odasından çıktım sabah babamı aradım.babam 5gündür annenle konuşmadık dedi.hergece dinledim ben bunları tlfumu yatagının yanına yakın yere koydum birsaat konuşmalarını tlf çektim neler konuşmuşlar neler karı kocadan ileri olmuşlar.beni memlekete götürmeye gelmişti şimdi bunları açıklayamamda vazgeçtim gitmekten diyememde eşime ablama herşeyi anlattım o sesini çıkarma buraya geldiginde birlikte karar veririz dedi.ben annemle gittim memlekete annemin evine ablamlarda geldi bizbirtürlücesaret edemedik konuşmaya derken annem geliniylede arası çok kötü biz gelini savunuyoruz diye bize bagırıp çagırınca bende dayanamadım hatayı birazda kendinde ara deyince sende benim için bittin dedi annem bana bende fırsat bu fırsat sen çok masum bir annemisin sanki sabahlara kadar elin adamıyla konuşuyorsun namehrem konuları bile konuşuyosun biz elin kızını haklı gördük diyemi beni bitiriyorsun asıl sen bittin dedim bana iftiramı atıyorsun sen ne biçim konuşuyorsun agzından çıkanı kulagın duyuyormu senin dedi bende tlfdaki seslerini dinlettim ozaman sesi dahi çıkmadı.kalktım valizimi topladım ablamlara gittik babamı aradım giderken baba biz annemle kavga ettik beni evden kovmaktan beter etti bana hakkını bile haram etti ben gidiyorum birdahada asla size gelmem dedim gittim ablamlara3gün sonra babam beni eve yemege davet etti zorla benim hakkım için gel deyince bende gittim annemlere benimle hiç konuşmadı ben bebegimi uyutmaya yatak odasına gittim ablam aradı bende gelmiycektim babam zorladı geldim annemin yüzünü dahi görmek istemiyorum dedim annem bizi dinlemiş içeri geldi sen kal babanla ben gidiyorum dedi hayır burası senin evin kal ben gidiyorum dedim aldım çocuklarımı.antepin agustos ayının saat 1i ben o sıcakta 500kilometre uzakta babannem var oraya kadar yürüdüm 3çocuklarla biri birbuçuk biri ikibuçuk büyügüm 8 yaşında kolumda agırbir çanta kucagımda çocuk o sıcakta yürüdüm dolmuş yok geçmiyo yolumuzun üstünde küçük ilçe.dogru otobüs terminaline bilet alıp aynı akşam evime istanbula dönmek için bilet yoktu 2gün sonra geldim evime aradan 3 aygeçti ben ameliyat olacam biray eve ve çocuklara bakacak durumda olamayacam diye eşim anneme tlf açtı kızın ameliyat olcak gel dedi gelmem dedi bıçak altına yatacak narkoz yicek sonuçta ne olur ne olmaz demiş yine gelmem dedi ve eşim beni kayınvalidem kırmaz gelir diye açıyo telefonu çünkü 2yıl 2tane 22yaşında ve 18yaşındaki kardeşlerim yanımızda kadılar eşim ben onun çocuklarına 2yıl kapımı açtım oda 1ay benim çocuklarıma bakar diyerek açtı tlf gelmemdeyince oda yıkıldı.üstelik amelyat olmazdan 5gün önce küçük ogluna gelmiş istanbula gaziantepten yani aramızda 15dakikalık yol var.gelmem deyince kayınvalidem geldi bana ve çocuklarıma bakmaya ve annem bir kere bile aramadı ameliyatımın üstünden 2ay geçti.sorarım size bu anneye kalbin dogrulurmu böyle anneyi affedermisiniz günlerdir aglıyorum çocuklarıma karşı çok asabi biri oldum çıktım içimden geçenleri paylaşamıyorumda eşimle.sebepsiz yere durupdurup aglıyorum niye aglıyosun dediklerinde agrım var diyorum stresten agrılarımda çogalıyo tabiki eşim hastaneye götürüyo igne yaptırıp geliyoruz.kayınvalidemde başıma kalkıp duruyo annem gellmedi diye benim oglum iki sene onun çocuklarını yatırdı yedirdi o benim oglumun yaptıklarını hiçe saydı deyip duruyor oda ayrı strest artık ömürboyu başıma kalkarlar.sizce böyle anne olurmu bana zaman ayırdıgınız derdime ortak oldugunuz için allah hepinizden razı olsun hepiniz alla emanet olun.

Son düzenleme:
annenizin babanızla evliliği demekki kötü.. hem de baya kötü.. böyle anne olur mu demişsiniz.. annelik ayrı bir rol karılık ayrı bir rol.. size karşı bi hata olarak görmüyorum yaptiklarını.. onun yerine koymak lazım kendimizi.. neler yaşadı evliliğinde neler kaldı içinde neleri yaşayamadı belki de çocukları için.. kadın olduğunu bile unuttu belki.. sizler evlendiniz kaldı yapayalnız.. en çok yaşlılıkta eş lazımdır insana.. eşiyle evliliği sadece görev haline alışkanlık haline gelmiş demekki.. bence konusun.. oturup konusun.. benim annem de hayatını bizlere adadı ve inanılmaz mutsuz bi evliliği vardı =( babamla 10 senedir ayrılar.. şimdi annem hayatına bi adam soksa onu kınayamam sen nasıl annesin diyemem.. sadece üzülüyorum.. çok üzülüyorum bazı annelerimize =( onlar da insan onlar da kadın.. kadın olduklarını hissetmeleri lazım.. bizler yakıstırmıyoruz annelerimize böyle bişeyi onlar ne de olsa anne.. ama unutmamamız lazım onlar da kadın.. daha ılımlı yaklasın.. size açilmasını sağlayın.. sayenizde yapacaği büyük bi yanlıstan kurtulabilir.. kınamadan eleştirmeden konusun onla..

bi de arkadasım annenin bu olayından eşine bahsetme.. ne olursa olsun anlatma.. ilerde ne olur ne olmaz başına kalkar yüzüne vurur.. benim de kuzenimin eşinin annesi eşini aldatıyor kuzenim ne kadar anlayişli olsa da yüzüne vuruyor bi tartısmada.. eşine yansıtma.. bilmesin bu tlf konusmalarını.. anlattıysan bile yanlıs anlamısım diye çevir.. ilerde ne olur ne olmaz yüzüne vurur senin ayıbınmış gibi... kaldıramazsın o zaman.. annenle sen konuş.. zor biliyorum sen de kaldıramazsın ama yeri gelecek sen ona akıl vereceksin... sen olgun davran bu sefer..

canım seni cok iyi anlıoru. belkide bu sitede seni en iyi anlayabilcek kişi benim. belki konumu okumussundur. suanda bende aynı durumla savasıorum. üzülme,kendini yıpratma desemde biliorumki hiç fayda vermiycek. arkadasa katılıorum sakın eşine anlatma. annenin tavırlarınada üzülme,eger göze aldıysa benmki gbi size hiçe sayacaktır.

lmaz: çok yanlış işler bunlar çookkk!!! çok kızıyorum böyle insanlara... ülkemi yozlaştırıyorlar.. böyle insanlar yüzünden ne ahlak kaldı ne edep ne medeniyet ne terbiye...

lmaz: çok yanlış işler bunlar çookkk!!! çok kızıyorum böyle insanlara... ülkemi yozlaştırıyorlar.. böyle insanlar yüzünden ne ahlak kaldı ne edep ne medeniyet ne terbiye...

Yangına körük misali sizinki...Arkadaşım ne alaka 'ülkemi yozlaştırıyor'demişsiniz!aşağılar şekilde konuşmuşsunuz.bu insan burada sorununa çare arıyor 'annemi kınayın'demiyor!!!sizin böyle birşey söylemeye hakkınız yok,fikriniz varsa eğer çözüm sunarsınız...yarın kimin ne olacağı hiçmi hiç belli olmaz ve ayrıca kimsenin namusunu yargılamak bizlere düşmez,lütfen kullandığınız kelimelere dikkat edin...

Ayrıca konu sahibi arkadaşım bence en mantıklısı annenizi karşınıza alın sakince konuşun.onu dinleyerek,ablanızda yanınızda olsun gerekirse...Allah yardımcınız olsun...

...kardelen200808 delyy e özendin galiba ... ikinizde güzel masal yazıyorsunuz bence...yalnız şunu söylemek istiyorum annelerinize bunları nasıl yakıştırıyorsunuz bir türlü anlamadım... ikinizde yeni üyesiniz oyun oynamayı seviyorsunuz ...tövbeler olsun yarabbim

ya güzelim burda ne olursa olsun sen haklısın evli barklı çoluk çocuk sahibisin insan utanır elbette böyle anneden ya bi haklıymış gibi tirip yapıyor galiba keşke eşine anlatmasaydın benim anlamadığım baban bu durumu öğrenmedimi henüz onun tavrı sakin oldu yani normalmi karşıladı anneni sanırım bilmiyor zavallı adam allahım islah etsin böylelerini

bir dakika benneyaptımki öncelikle sizi sakinliğe davet ederim.. Ne oluyoruz yahu?? Ben kimsenin namusunua dil uzatmadım.. Orda anlaşalım.. Öncelikle biri burda bi konu açmışsa hertürlü yoruma açık olmalı..Ve altını çiziyorum tekrar ; arkadaşımızın yaşadığı hoş birşey mi?? yada annesinin takındığı tavır?? bu nerden baksan talihsiz bir durum... Ve bu kişiler emin olun çok fazla varlar.. Tabii şu da var; ne kadar doğru yazılanlar ya da gerçekçi?? CADIARZU lütfen hemen bugün bana yarın sana zihniyetiyle yaklaşmayın çok rica ediyorum!! Ben orda konuyla ilgili fikrimi belirttim.. Ayrıca dikkat edin arkadaşa "sizin anneniz" şeklinde bir ifade kullanmadım.. Böyle insanlar dedim.. Kadını mı tanıyoruz? hayır.. öyle veya değil.. orda demek istediğim bu tarzda insanların mevcut olduğunu.. yapmış,yapmamış.. ayrıca konu gerçekse, bu ciddi bir durum ve böyle bi platformda çözüm aramak mantıksız bana kalırsa.. burdaki yönergeler ne kadar yardımcı olabilir şüpheliyim doğrusu.. Burası sadece moral vermek destek olmak öneride bulunmak için.. kesinkez çözüm sunmak için olmamlı..fikrimce.. o zaman sadece çözüm sunma yetenekli arkadaşlar kalsın bu sitede..?? :1closedeyes: herkese yazma yetkisi verilmesin..
benim yazdığımla mı yangın olacak?? lütfen... gerçekten lütfen..

son olarak; bu sitede bu tarz site içi forumlarda olsun konularda olsun tartışmalar görüyorum.. Ben bir yenisine alet olmak istemiyorum.. Hiç hoşlanmam..

Kendimi savunma gereği duydum kimse kusura bakmasın.. işgal ettiğim alan için özürlerimi sunarım konu sahibine ve diğer arkadaşlara...

annen yetişkin herhalde ne yaptığını biliyor sonuçlarınada o katlanacak,

belki artık bir bunalımda ne yaptığını bilmiyor ,zaman zaman kadınlarda bunalıma düşebiliyor, ama erkekler kadar kolay sıyrılamazlar üstlerinde o leke kalır ama

yinede ne olursa olsun o senin annen
bence bir piskoloji doktoruna başvursun

Sizi emin olun anlıyorum amacım asla ve asla tartışma ortamı yaratmak değil,kimseyi alet ettiğim yok...bu sitede hiçbir mesajımda böyle birşeyde göremezsiniz...Elbette bu yapılanlar doğru değil,çok ama çok yanlış bu yüzden konu sahibi biraz hassas olabilir bu dönemlerde daha ılımlı yaklaşmak gerektiğini dile getirdim...biraz sert olmuşsa mizacım kusurabakmayın...Dilerim arkadaşımızda sorununla ilgili sonuca hayırlısı ile ulaşır...

Sevgiler...

canım yaa inan çok üzüldüm yani yorum dahi yapamıycak durumdayım sadece şunu düşün sende annesin onun için sinirlerini harap etme okadar zaman içerisinde en doğru kararı vereceğine inanıyorum allah islah etsin doğru yolu bulsun annende inşallah

çok üzücü bir durum bir anne evet çocuğuyla arada tartısmasıda olur aldatması surda kalsın kızım ameliyaata girecek rahatsız bakanı olmaz diye koşarak gelmesi gerekirken arayıp sormuyo.babanla sorunlarıda olabilir her evde mutlaka sorunlar vardır ama hemen babanı aldatmasımı gerekir bide artık okadar olgunkı cahil diycemiz bir insan değil.rabbim yardımcınız olsun annenede doğru yolu göstersin inşallah

her insan herşey olamaz hayatta...
ama kusura bakmayın anneniz ne iyi bir eş,ne iyi bir anne olmuş anlattıklarınızla...
aldatacak kadar soğumuşsa eşinden ayrılsın,yeni kapılar ona açık.
ne diyecek elalem diye düşünmesin öle olsaydı aldatmazdı zaten babanızı...
gelelim size bir insana muhtaç olacak kadar düşkün durumdasınız ki bu ameliyat.
iki eli kandada olsa size ayaklanana kadar nefes olmak zorundaydı.
afedersiniz sizin hatrınız yoksa üç tane torunu için.affedilemez...
ne yapmanız gerekir bunun için nasıl yardım ederim,ne öneririm bilemiycem?
görüşme gibi laflar söylesem annedir kötüde olsa.
rabbim işallah annenize hidayet,sizede sabır verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…