Böyle anne olur mu? Yorumu olanları bekliyorum

Hiçbir evlat elbette annesini bu durumda görmek istemez .Yine hiçbir evladın böyle bir durumu da hoş karşılaması beklenemez.Bütün bunları 49 yaşında yetişkin iki evladı olan bir anne olarak yazıyorum Ama yine de kalbimin bir tarafı diyor ki kızlar ve anneler önce anne kız sonra arkadaş olabilmeliler .Böyle bir olayı asla tasvip etmesem de , ben önce annenizle konuşmanızı onu iyice anlamanızı isterdim .Diğer topickde açtığınız konunuzu da okudum .Siz eşinizden sürekli dayak ve şiddet gördüğünüzü yazmışsınız.Acaba annenizin evliliği nasıl bir evlilik bu konuya hiç değinmemişsiniz.Annenizin yaptığı hiçbir zaman doğru bir davranış olmasa da , 58 yaşındaki bir kadının niçin eşinden başka bir adama ilgi duyduğunu bilmek gerekir diye düşünüyorum .Aslında burda sorun elbette annenizin yaşı değil , neticede kadın her yaşta kadındır.Babanız çok mu iyi bir baba , annenize çok mu düşkün , annenizi hiç mi aldatmadı , annenizde sizin gibi şiddet görüyor mu ? Önce oturun bunları düşünün .Yargılamadan önce annenizin yaşantısını gözden geçirin , onunla konuşun .Belki anne kız yapacağınız dostçe bir konuşma annenizi de bir yanlıştan geri döndürür.

hernekadarda evliligi düzgün gitmeyen bir kadın çareyi aldatmakta bulmamalı sorunları çözmeli çözümü olmuyorsa bu zamana kadar hayatını çocuklara adamışsa sonuna kadar götürmeli annelik büyütene dek deyil ölünceyedek anne olmaktır.bu yaşta çocuklarıyla torunlarıyla ibadetiyle vakit geçirmesini beklerdim böyle yabancı adamı çocuklarına tercih edeni deyil annemi affetsemde kalbimde sürekli buruk acı olarak kalıcak eski anne sevgisi kadar kuvvetli olmayacak bu olanlar beni eşime daha çok bagladı sorunlara daha pozitif davranıp daha sakin kalıyorum kendi mutlulugumu kuvvetlendirmeye çalışıyorum çünkü bana eşimden gayrı sıgıncak bir limanım yok eşimde kendi hatalarını düzeltip daha sakin olmaya karar verdi annemin olayından sonra benim çok yalnız oldugumu düşünüp daha çok ilgilenmeye başladı dileyim annemin pişman olması ama o hala konuşmaya devam etmesi beni dahada çok üzdü üstelik bizim memelekette böyle bir durumla karşılanması olanaksız.bu bizim birazda aile temelimizin bozuk oldugundan da geliyor galiba anlaşamayabilen anne ve babanın çocugu olmak kadar zor bir durum yok bu hayatımızın sonuna kadar etkiliyor.annem hiç bir zaman babamı sevmeyi denemedi bunu çocukları için dahi istemedi.sevmeyi deneseydi babamda kendini düzeltmeyi belki başarabilirdi destek olmayınca hiçbirşeyin üstesinden tek başına çıkamıyor insan budurumdayken eşimin bana yaklaşması büyük bir destek oluyor biraz daha sakin olmaya başladım.o sevgiyi kendi kocasında deyil dışarıda aradı en büyük hatayı yaptı bu gizliligin ortaya çıkması çocuklarından kopardı ve benim vicdanım rahat demesi pişman olmadıgının göstergesidir

budur !!! en kolayıdır hemen yargılamak hemen infaz etmek... önce konusun.. arkadas olun.. siz büyüklük yapın... annenize yardım edin.. şuan aklı basında düşünemiyor... ve anladiğim kadariyla o kadar yalnız ki... yaklasın ona varliğinizi hissettirin.. hata yapan insanları dıslayarak hataya sürüklüyoruz.. evlatlar ne zaman hata yapsa annelerimiz bağrına basar bizi uçurumdan döndürürler.. hadi bu sefer siz yapın bunu.. hata yapan, uçurumun kenarında olan annenize yüreğinizi açın yargılamadan bağriniza basın.. hersey düzelir o zaman...

önce etrafınıza bir göz atın,bu yaşadıklarınız sadece sizin hayatınızda yaşanmıyor.yaşadığımız toplumda sizin gibi binlerce insan var.olaylar sizi çok üzmüş olsada burada mahkeme ettiğiniz insan anneniz ve nice anneler var evliyken kızını başka erkekle yakalayor ama kızını ifşa etmiyor bağrına taş basıyor ayıp benim ayıbım utanç benim utancım diyor ve üstünü kapatıyor..........değil eşine söylemek incinmesin diye evladının yüzüne vurmaktan utanıyor....çok özür dilerim bir evlat yapabileceği en büyük günahıda işlese anne yine evladım diyor evledı için allahtan af diliyor.......ama evlat daha sormadan yargılamadan nedenini bilmeden çekiyor ipini annesinin....malesefki bir yanlış dört doğruyu götürüyor........üzgünüm arkadaşım acına saygı duysamda seni 9 ay karnında taşıyan bu yaşa kadar getirip,iyi veya kötü seni yetiştiren bir anneyi bende bir anne olarak karalamıycam...................size karışmak haddim olmasada bir evlada yakışan annesi ne hata yapmaışsa yapsın o hatayı telafi etmek için annesine sıkıca sarılmak,eğer telafisi yok isede acısını içinde yaşayıp anne ismine hürmeten allahtan annesi için af ve mağfiret dilenmek...................böyle anne olumu? diye sormuşsunuzya birkerede kendinize sorun ne olursa olsun annesinin hangi şartlarda ve kimbilir hangi nedenlerle belkide şuan binpişman olarak yaşadığı veya yaşamaya çalıştığı bir hatayı üstünü kapatmak yerine 2 kişinin bildiği bir sırrı yüzlerce insanla paylaşan bir evlat olurmu? diye.

herşeyden önce senin annen diyosunuz peki ben onun evladı deyilmiydim ameliyat kapısında 40kat yabancı bekledi annem beklemeli deyilmiydi elin adamına evladını hiçe saydı bu olacak şeymi peki evladından vazgeçti ondan arayı bozmadı konuşmaya devam etti bu kadar yaşananlardan sonra konuştu aklım almıyor

anne olması ayıplarını örtüyor demedim.hepimiz insanız ve hepimiz kuluz.kullar hataya düşer afettmekse sadece allah mahsuz.bazen insan olarak okadar büyük hatalara düşüyoruzki ama hatamızı anlayıp allahtan af dilediğimizde bağışlanmayı umuyoruz.herşeye kadir olan mevlam onca büyük günahları affediyor ve o günahları tekrar kullarının yüzüne vurmuyor.amaliyat kapısında beklememiş bile olsa siz minicik bebekken saatlerce uykuzuz gözlerle sizi beklemedimi?sizde annesiniz annelik ne kadar zor sizde biliyorsunuz,evlatlarınız için nelere katlanıyorsunuz.............düşmez kalkmaz hataya düşmez sadece allahtır hanımefendi yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz ...ters esen bir rüzgar birgün bizi öyle savururki oraya nasıl savrulduğumuzu bile anlayamayız....anneniz suçlu veya suçsuz benim demek istediğim bu annenizin ayıbıda olsa size yakışan bu ayıbı deşifre etmemktir........tabi bu benim düşüncem sizi ne kadar etkiler buda sizin bileceğiniz birşey

eşim ve kayınvalidemin başa kakmasıda cabası hasta oldum gelmedi diye bu sır ablalarım arasında sürüp gidecek

canım başa kakıyorlar diyorsun da annenin babanı aldattığını da eşine anlatmışsın bu çok yanlış olmuş.eşin bunu belkide annesine de anlatmıştır.bunu da birgün başına kakarlarsa çok kötü olur

kanım dondu okurken...Allah yardımcın olsun diyorum öncelikle...
ama keşke öncelikle eşine,ablana anlatmak yerine anneni bir köşeye çekip konuşsaydın..uyarsaydın onu.
gün gelir bu durumu eşin sana karşı kullanabilir.
annenin yaptığını asla tasvip etmiyorum.bunun affedilir hiç bir gerekçesi olamaz...
ilgi görmeyebilir...sevgisi bitmiş olabilir... illaki yeni arayışlaramı girmeli torun torba sahibi kocaman kadın...
ha boşanırsın o zaman ne yaparsan yap !
ayrıca seni şu durumda bırakmasınıda vicdanına bırakıyorum.

ama eşine bu konuyu anlatman bana çok ters geldi ! Erkekler bazı şeyleri bilmemeliler kendi hayatın hakkında hiç bir şey gizleme ama söz konusu kendi ailen olunca orada bir dur derim...
gün gelir senin yapmadığın hatalar, şamar gibi yüzünde ağır laf olarak patlar....

İnsanın eşi adı üzerinde hayat arkadaşı değil midir? Neden eşinizle paylaşmıyorsunuz bu durumu anlamadım? İleride başına kakar diyenler olmuş, insanın eşi ile paylaşmadığı ailesel bir durumu olmamalı diye düşünüyorum.Annenize gelince de yaptığı çok yanlış, hele ameliyat olmuş kızını görmemeye bile gelmemesi ise çok üzücü.Allah yardımcınız olsun, ama olayları kendi içinize atacağınıza annenize anlatın mutlaka.

tamam annen çok hatalı ve büyük bir yanlışın içinde.
ama sen o ses kayıdını o ortamda herkesin yanında mı dinlettin?
gelinide mi haberdar oldu olaydan?
eğer böyle olduysa sende yanlış yapmışsın.

siz konu yalan mı demek istiyorsunuz?
konu sahibi ciddi ve duygusal yazmış ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
eşim ve kayınvaldemin başa kalkması derken yanlış anlamışsınız ameliyatıma gelmedi bu nasıl anne biz onun ogullarına 2sene baktık o birhafta bakmadı diyorlar kardeşlerim iki yıl bende kaldılar. bunları başıma kalkıyorlar annemin başkasıyla olan ilişkisinden elbette haberleri yok bunu nasıl anlatırım asla sonuçta bunlar beni ilerde daha çok üzer anlatsam kesinlikle anlatmam tabiki.

ses kaydını annem bana iftira atıyosun dediginde söyledim sadece ablam vardı eşime babama gelinini savunduk diyerek tartışdık dedik

pardon canım ben öyle anlamışım,ne olursa olsun anlatma tabiki

keşke her kedın anne olmayı başarabilse annelik o kadar kolay değil
ama sanırım annen bi dönem geçiriyor
yazdıklarından anladığım kadarıyla annenle daha önce bi prblem yaşamamışsınız

ayyy okurken çok fena oldum yazık sana ya bende olsam öyle anneyi affetmem en zor durumda seni ne aramış ne sormuş anne yüregi nasıl dayanır buna ya şaşırdım demekki nekadar inatçıymış annen canım kusura bakma ama taş kalpliymiş

ay ne oluyor bu annelere ya
çok utança verici bişey gerçekten

duyduklarımla okuduklarımla dilim tutuldu ninom arkadaşıma katılıyorum ve ekliyorum eşine kesinlikle bahsetme aranız az bozulsa annen neki diye başına kalkar canım annenden uzak dur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…