ben bi kere yarım saatliğğine bıraktım bin pişman oldum sen al 1 buçuk aylık bebeği emzirmeye çalış gerizekalı okadar çok sinirlendimki ilk ve son oldu
Bebekli bi kadın..
Bebeği henüz 'yeni doğan' sınıfından yeni çıkmış bir kadın!
Gece beslenmesi için en az iki kez,kontrol vs için bi kaç kez kalkan bir kadın!
Ertesi gün saat öğlen 12 yi bile geçmemiş bir zaman dilimi,11:30 gibi..
Kapıya kayınvalide gelir,ismimle seslenir..Seslenir,seslenir ve gene seslenir.
Çıkmadım mı?Bu sefer yatak odasının camı önüne kadar gelir..Bu sefer gene seslenir,seslenir,seslenir.Ceptende arar ayrıca..!Açmadım mı?
En sonunda çıkayımda kurtulayım deyip çıkarsın,yarı uykudan uyanırsın..
Camı açarsın,ve aldığın cevap 'uyuyor muydun' olur..!
'Yok uyumuyordum,çocuğumdan arda kalan zamanda halay çekiyordum,halay çekmeyi seviyorum...Müziğin sesine duymamışım'demeyi öyle çok isterdim ki..
Neden bu kadar ısrarla çaldı dersiniz?
Elinde acileyeti olmayan bir iki şeyi vermek için.
Anlaması için verdiğim cevap; 'gece beş kez kalkıyorum..,'neden' diye bir cevap gelir.
'Çocuğumun beslenmesi için' derim bende gülümseyerek.
Gelen cevap 'yerim ben onu' olur.
Bu konuşmalar gözümün yarısı açık,yarısı kapalı bir şekilde geçer..Aslında her ikisini açık görür kayınvalide.
Birde gelin bana sorun,önümü göremiyorum uykumu böldüğü için yani.
En anlamadığım şey ise;
Kendisi tarafından 5 er kilo çocuk doğurdum diyen kayınvalide nin ,bebekli bir kadının,gece neden kalkmasını bilmemesi!
Hoş,bebek arabasına koyduğum yavrum için 'kemeri takmasanda olur' diyen biri,bunuda unutmuştur..
Bebekli bi kadın..
Bebeği henüz 'yeni doğan' sınıfından yeni çıkmış bir kadın!
Gece beslenmesi için en az iki kez,kontrol vs için bi kaç kez kalkan bir kadın!
Ertesi gün saat öğlen 12 yi bile geçmemiş bir zaman dilimi,11:30 gibi..
Kapıya kayınvalide gelir,ismimle seslenir..Seslenir,seslenir ve gene seslenir.
Çıkmadım mı?Bu sefer yatak odasının camı önüne kadar gelir..Bu sefer gene seslenir,seslenir,seslenir.Ceptende arar ayrıca..!Açmadım mı?
En sonunda çıkayımda kurtulayım deyip çıkarsın,yarı uykudan uyanırsın..
Camı açarsın,ve aldığın cevap 'uyuyor muydun' olur..!
'Yok uyumuyordum,çocuğumdan arda kalan zamanda halay çekiyordum,halay çekmeyi seviyorum...Müziğin sesine duymamışım'demeyi öyle çok isterdim ki..
Neden bu kadar ısrarla çaldı dersiniz?
Elinde acileyeti olmayan bir iki şeyi vermek için.
Anlaması için verdiğim cevap; 'gece beş kez kalkıyorum..,'neden' diye bir cevap gelir.
'Çocuğumun beslenmesi için' derim bende gülümseyerek.
Gelen cevap 'yerim ben onu' olur.
Bu konuşmalar gözümün yarısı açık,yarısı kapalı bir şekilde geçer..Aslında her ikisini açık görür kayınvalide.
Birde gelin bana sorun,önümü göremiyorum uykumu böldüğü için yani.
En anlamadığım şey ise;
Kendisi tarafından 5 er kilo çocuk doğurdum diyen kayınvalide nin ,bebekli bir kadının,gece neden kalkmasını bilmemesi!
Hoş,bebek arabasına koyduğum yavrum için 'kemeri takmasanda olur' diyen biri,bunuda unutmuştur..
ben bi kere yarım saatliğğine bıraktım bin pişman oldum sen al 1 buçuk aylık bebeği emzirmeye çalış gerizekalı okadar çok sinirlendimki ilk ve son oldu
Evet,uykumu bölen kişi kayınvalie olduğu için takıldım.ne kadar cok büyütmüşsün ,cocuk sahibi olmak kolay degıl ve bu uykusuzluk dönemleri 4-5 sene böyle devam edecek uykunu her bölen kişiye tepkin hep böylemi olacak yoksa uykunu bölen kişi kayınvalide oldugu içinmi bu kadar takıldın?
Ben konuyu açarken,'siz olsanız ne derdiniz' diye açtım zaten..
İlla benim fikrimden yürüyeceksiniz diye birşey olamaz değil mi?
Ama benim fikirlerime ters gelen yorumlara cevap verme hakkım var.
'Kimsenin boynuna yapışmadım benimle aynı fikirde olunuz diye'
Siz nasıl benim düşüncelerimin tersini söyleyebiliyorsunuz,bende sizin fikirlerinizin tam tersini savunabiliyorum.
Kime normal gelen bana gelmez..Agucuk gülücük atamam bu kadar sıkıntı edindiğim bir konuda.
11:30 normal bir insana göre evet geç bir saat..ama çocuklu bir kadında saat dilimi ne kadar geç olursa olsun,eğer uyku alınmamışsa gram fark etmez.
İsterse akşamın 5'i olsun..Ne zaman,hangi zaman diliminde dinleneceği belli değildir lohusa kadının,yada küçük bir bebeği olan kadının.
Evet ilk doğuran ben ve benim gibi düşünenler değil..Fakat on kerede doğurulmuyor ki..!
Bu dönemleri en sağlıklı şekilde geçirmem benim en doğal hakkım.
Dediğim gibi,kayınvalide ile senelerdir görüşmüyoruz doğru dürüst..Bana,bize birşey olduğunu düşünen önce eşimi aramalı!
Benim yaşadığım evden cenazem çıksaydı,en son onlar duyardı..
Şimdi benim dinlenmeye ihtiyacım varken,'kör ölünce badem gözlü olur' misali,çocuk olunca merak mı ediliyoruz yani?
Yorumda bulunan herkese teşekkür ederim.
Evet,uykumu bölen kişi kayınvalie olduğu için takıldım.
Tüm hamileliğimi tek başıma,eşim ve annem babam ile geçirdim.
Kos koca dokuz ay riskli bir hamilelikte kimse,ama kimse yoktu yanımda.
Şimdi dayanamıyorum bu kadar yüz göz olmaya..
Almanya da yaşayan arkadaşada sabır,selamet diliyorum.
Okurken yoruldum,of Allah sabır selamet versin..
Dediğim gibii,belkide bu yüzden aşırı rahatsız oluyorum.
Bir tabak çorbasını içmedim hamileliğim boyunca.
Şimdi ne hakla benim dinlenme zamanlarımda beni bu ısrarla rahatsız etsin ki?
Can-i gonulden katiliyorum yorumuna.Ben konuyu açarken,'siz olsanız ne derdiniz' diye açtım zaten..
İlla benim fikrimden yürüyeceksiniz diye birşey olamaz değil mi?
Ama benim fikirlerime ters gelen yorumlara cevap verme hakkım var.
'Kimsenin boynuna yapışmadım benimle aynı fikirde olunuz diye'
Siz nasıl benim düşüncelerimin tersini söyleyebiliyorsunuz,bende sizin fikirlerinizin tam tersini savunabiliyorum.
Kime normal gelen bana gelmez..Agucuk gülücük atamam bu kadar sıkıntı edindiğim bir konuda.
11:30 normal bir insana göre evet geç bir saat..ama çocuklu bir kadında saat dilimi ne kadar geç olursa olsun,eğer uyku alınmamışsa gram fark etmez.
İsterse akşamın 5'i olsun..Ne zaman,hangi zaman diliminde dinleneceği belli değildir lohusa kadının,yada küçük bir bebeği olan kadının.
Evet ilk doğuran ben ve benim gibi düşünenler değil..Fakat on kerede doğurulmuyor ki..!
Bu dönemleri en sağlıklı şekilde geçirmem benim en doğal hakkım.
Dediğim gibi,kayınvalide ile senelerdir görüşmüyoruz doğru dürüst..Bana,bize birşey olduğunu düşünen önce eşimi aramalı!
Benim yaşadığım evden cenazem çıksaydı,en son onlar duyardı..
Şimdi benim dinlenmeye ihtiyacım varken,'kör ölünce badem gözlü olur' misali,çocuk olunca merak mı ediliyoruz yani?
Yorumda bulunan herkese teşekkür ederim.
Zor iş valla bu kadar kin ve nefretle dolu olmak
Güzel arkadaşım,ne kolay değil mi?Beyninde ön yargılı bir iki kelime oluşturup,önündeki klavyedende kelimeleri derleyip doplayıp mesajı atıvermek..
9 Ay diyorum,ilk 3 ay kanamalı geçen bir hamilelik.
Yazın alnında,o koca karınla binlerce kez acil durum için dr' gitmek.
Her an kocaman bebeğe anne karnında birşey oldu mu diye korkmak..ama herşeye rağmen yavrunu beslemek için,o koca karınla mutfakta yemek yapmak.
Evin temizliği,ilaç trafiği..Hergün olduğum kan sulandırıcı iğne,sağlık ocağında düşük önleyici iğne..Kos koca yokuşu tek başıma 6 ay çıkıp gelmek..
Eve gelip bebek hareketlerini saymak,hareket azlığında gene acillere koşmak!9 ay sadece yavrun meydana gelsin diye uğraşmak!
Üstelik kayınvalide ile bir sorunum yokken,sadece kendi çocuğuyla sorun yaşadık diye benimle konuşmamak!
Bu kadar yaşadığım zor günlere,bu kadar önemsiz bir nedenle kapımın çalınmaması!
Kaç kez korka korka,yatmam gereken zamanlarda,yemek yaptım haberin var mı?
Belki siz kim bilir yazın hangi mekanda,yaz tatilinizi yapıyordunuz ben o durumdayken.
Şimdi ne hakla,ne cürretle,ne kadar ön yargılı bir şekilde,bana nasıl 'kinli,nefretli' dersiniz arkadaşım!
Çekmeden,yorulmadan,ne kolay pc başında laf koymak!
Dr '1 cm açılman var,dinlen erken doğum olabilir'dediğinde bile,ben kendime yemek hazırlamak zorunda kaldım sırf yavrum için..
Günlerdir dolapta duran mercimek yemeğini,üstelik dibinde kalanları yemek zorunda kaldım arkadaşım ben..
Sen kimsin?Ne hakla kinli nefretli dersin.
Üstelik kayınvalide üstümde oturuyor benim!
Beni merak dahi etmek ona düşmez!
Açmıyorsam kapıyı,eşimi arayacak..
En kötü günümde beni merak etmeyen!yanımda olmayan,iyi günümde beni merak etmeyecek..
Sen önce haddini bil,sonra bana göz kırparak laf koy!
ben olsam,istemesem de kaynanamla barışmışsam,saat 11.30 da seslendiğini de duymuşsam kalkar yatıyorum der,geri yatarım.seslendiğini duymadığımda telefon etmişse telefonu kesinkes açarım,gene anne uykusuzum yatıyorum,der gene yatarım.çünkü telefona bakılmaması benim için ortalığı ayağa kaldırma sebebidir.o tel o saatte açılmazsa ben en kötüyü düşünürüm her zaman
valla haklısın arkadasım, diyecek söz yok...
ben olsam, senın kadar konusmazdım bıle. bu kadar ısrarla bagırıp tlf ettıgın halde cevap vermıyorsam uyuyorumdur, gece 50 kere kalkıyorum ve uykusuzum. bıdaha ölüm kalım olmadıgı surece sakın benım kapımı calmayın der pat dıye kapatırdım suratlarına ki daha beterlerını yapmıslıgım vardır... öyle bakakalırlar sonra şoku atlatıncaya kadar.
mesafesını bilsin. cocuk dogduktan sonra canım cicim yapmasın kimse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?