Böyle bi durumda siz olsanız ne derdiniz kayınvalide'nize?

ben bi kere yarım saatliğğine bıraktım bin pişman oldum sen al 1 buçuk aylık bebeği emzirmeye çalış gerizekalı okadar çok sinirlendimki ilk ve son oldu

Çok tuhaf...
Kayınvalidelere akıl sır ermiyor.
Gelinden ne eksiğim var dedi heralde

NURTOPU:

O dönemlerde anneler hassas oluyor doğru.
Ama bir de karşıdaki insanın yerine koymalıyız kendmizi...
Merak etmiştir ondan o kadar sık vurmuştur.
Başınıza bişey geldiğini felan düşünmüştür.
Allah esirgesin doğalgaz yada soba zehirlenmeleri çok buaralar.
Belki aklına kötü şeyler gelmiştir.

Biz 10 gün evvel görümcemde kaldık günü birlik.
Çocukların doğumgünü vardı görümcem ısrar etti ille kalın diye e kalalım dedik biz de.
Oğlum 2 ye kadar uyumak istemedi.Salladım uyumadı yatırdım kalktı.
Öyle böyle saat 3 oldu.Düşün gecenin 3 ü.
4E geliyordu uyuduğunda ve uyuduğumda.
Kayınvalidem sabah 10 da kapıyı tıklatıyor.
Doruk kalk hadi.(doruk oğlumun adı)...
Tabi ben uyku sersemi.Çıkmıyorum kapıya şimdi gider diyorm.
5Dak sonra terar kapıyı çaılıyor.
Tak tak tak...
Doruk saat kaç oldu hadi artık.
Ben gene uyanmıyorum.Kafamı gömüyorum yastığa uykuya devam...
Sonra gene gidiyor.10dak sonra yeniden kapıyı çalıyor.Doruuuuk hadi artık...

Tabi afakanlar geliyor bana soldan soldan.
Sakin sakin diyorum kendime.
Kapıyı açıyorm.Noldu anne ?
Doruk kalksın ..
Anne rahat bırak çocuğu uyusun lütfen.Gece 4de uyudu dyorum.
Sora yattığımız ıdanın kapısını açıyor doruka bakıyor.
Anne lütfen uyandırma.İsteksiz kalkınca çok huysuz oluyor diyorum.
Tabi ben sakin görünümlü sinir küpü oluyorum.

Demem o ki nurtopu kayınvalideler bazen düşüncesizce davranabiliyor.
Şekil a'da gördüğün gibi...
Sen gene öfkelenme arkadaşım.
Belki art niyeti yoktur ve gerçekten merak etmiştir.

Son düzenleme:
seninki yine iyi
ihihihi :)

biz evlendik ertesi sabah teyzesinin kızı eşi ve çocuklar
kahvaltıya gidiyolarmış bizi almak için geldiler
açmamak için direnmemize rağmen yenildik

sonrasında bişey oldu sanmışlar da
evde bişey yoktur belki aç kalırız diye almaya gelmişler bizi
art niyetli olmadıkları için kızmadım ama komediydi

düşün yani evlendik ertesi sabah
tövbeee

.......

Son düzenleme:

oncelikle rabbim saglikla bebegini buyutsun
benim 1bucuk yasinda bir kizim ve 24gunluk bir oglum var haliyle Dogru duzgun gece uykusu olmuyo
kaynanaylada birlikte oturuyorum soyle anlatayim bir gunumu
gece kac kere uyanip bebek emzirmeye yada kizima Mama yapmaya kalkiyorum belli olmuyo arada kiziminda uykusuzlugu tutuyo agliyo hem oglumla hem kizimla ayni anda ilgileniyorum gece hafta ici her gece 4 35de esim icin kalkiyorum almanyadayiz ve Burda 6da is basi yapiyo kahvaltisini hazirliyorum sonra 5 05de zorla uyandiriyorum kahvaltisini yapip ise gidiyo kesin yakizim ya oglum uyaniyo ozaman ne hikmetse oglum uyandiysa emzir altini al kizim uyandiysa sakinlestir uyutmaya Calis beni gormedimi cigligi basar asla baskasiyla uyumakk istemez oglum Sabah 7den sonra pek uyumaz geceki uyumadiklarinin disinda 10 civari tekrar uyur tam bende uyuyayim derim ama nasil uyuycaksin kayinvalide kahvalti bekler kalk kahvalti hazirla mutfagi topla evi topla hop ne pisicek derdine dus bi tarafdan oglunla ilgilen kizin kiskanir ona bak yemegini yedir aksam nasil olur belli degil es gelir yemekti caydi mutfakti
kisacasi haline sukret canim kayinvaliden yaninda degil sadece arada ugruyo memnun edemiyosun kavgalar cikiyo en son 3gun once ufakbi tartisma yasadik ve suratini asti esim gelince annesini gorunce ne oldu dedi ve tabi dunya Kadar laf esittim hic lohosaligimi felan yasamadim hastaneden geldigimden beri evde calisip duruyorum kimseyide memnun edemiyorum en ufak bi olayda kimin suclu olunduguna bakilmadan dunyanin lafini duyuyorum
velhasil Beterin beteri var ufacik bi olayi buyutme derim aramis kapiyi vurmus okadarda onemli degil

ne kadar cok büyütmüşsün ,cocuk sahibi olmak kolay degıl ve bu uykusuzluk dönemleri 4-5 sene böyle devam edecek uykunu her bölen kişiye tepkin hep böylemi olacak yoksa uykunu bölen kişi kayınvalide oldugu içinmi bu kadar takıldın?

Evet,uykumu bölen kişi kayınvalie olduğu için takıldım.
Tüm hamileliğimi tek başıma,eşim ve annem babam ile geçirdim.
Kos koca dokuz ay riskli bir hamilelikte kimse,ama kimse yoktu yanımda.
Şimdi dayanamıyorum bu kadar yüz göz olmaya..

Almanya da yaşayan arkadaşada sabır,selamet diliyorum.
Okurken yoruldum,of Allah sabır selamet versin..
Dediğim gibii,belkide bu yüzden aşırı rahatsız oluyorum.
Bir tabak çorbasını içmedim hamileliğim boyunca.
Şimdi ne hakla benim dinlenme zamanlarımda beni bu ısrarla rahatsız etsin ki?

arkadaşım ne yapacan bazen böyle durumlar oluyor biz geçen 15 tatilde kayınvalidemdeydik oturma odasında çekyatta uyuyoruz gece hastaneden 3 de geldik kızım kusuyordu serum takıldı sabah dokuzda eşimin babaannesi gşrdş odaya karşımıza oturdu ne yapayım şimdi gözümü açamıyom kadın kayınvalidem değil eşimin babaannesiyle uğraşıyom ben bazen kızıyorum bazen hepsini çok seviyorum ne yapalım bir şey olsa çocuğumuza onlar koşuyor destek oluyor büyükler her zaman lazım..

benim kayınvalidemde kızım doğduğunda herr sabah 7de aşağı damlardı(apartman kapımızı kilitleriz ev kapıları kilitlenmezzzz), yatıyormusunuz,işiniz gücünüzmü olur, banyonuzmu olur demezdi zırp odada biterdi. çoğu zaman onun girişine uyanmışızdır. eşim çamaşırlarıyla yatmayı sever, evet oğlun ama bakalım memnun mu senin böyle uygunsuz zamanlarda odaya gelmen..2. bebeğimde bunu özellikle hatırlatacağım... kızım daha 1 aylık falandı akıllı komşumuz gelip neymiş kendi çocuğuna 2 aylıkken bulgur pilavı bile yedirmiş hiç bişi olmazmış. benim akıllı kaynanamda çocuğa beyaz peynir yedirmiş çocuk bütün gün peynir kusmuştu ama çok kızmıştım sağdan soldan duyduğun şeyleri benim üstümde deneme diye

kaynımlar tatile gelir, sabahın 8ine kadar çocukla uğraşmış uyumamışım, eşimi işe gönderdim çocukta sakinleşince 9a doğru yattım. sabaha kadar herkes horlayarak uyuyo ya, bizide kendileri gibi sanıyolar demekki. saat 10 oldumu güm güm güm duvara vurulur, kapıya çıkarım bana dediği laf " saat 10 oldu baban acıktı hadi çayı koy".
ya kadın yukarda sen varsın, gelinin var, neden beeennnnnn????? tabi hizmetçileri var.. çayı koyarım sofrayı sererim hanım geliniyle aşağı iner yer içerler, biri çarşıya gezmeye gider, diğeride yukarı çıkar. sonra hem çocuk bak hemde hanımların sofrasını topla...sonra akşama ne yemek yapılacak düşün yap vs vs vs..

o sene öyle geçti ama bir dahaki sene ye dedim kesinlikle kalkıp kahvaltı hazırlamıcam, eşimede uygun bulduğum zamanlarda durumu dile getirdim.Allahtan eşim anlayışlıdır. sonraki yaz geldi, kaynımlar yine geldi. yine kızımın huzursuz zamanlarıydı(tabi bide onlarla ilgilenmekten çocukla ilgilenemiyordum). kağıt yazdım duvar aynama(gece uyumadım beni kaldırmayın) yapıştırdım yeğenler aşağı inip bakıyolardı kızım uyanmışmı diye aynada kağıdı alıp yukarı çıkmışlar. o gün kaldırılmadım. sonradanda söyledim senede 15 günde diğer gelininin hayrını gör ben zaten uyuyamıyorum beni niye bekliyorsunuz dedim. ondan beri çağırmazlar kendileri yerler. ve daha birsürü fikirsizlik. kaynanam çok iyidir ama çok fikirsizdir... bende canım burnuma gelene kadar seslenmem ama en sonunda söylerim.

ağda yapacam kapımı kilitlerim ki bilirki ya banyodayımdır yada özel işim vardır.. zile basar. baktın açmıyorum demekki işim hala bitmemiş çık evine işte. yookkk olurmu bide arkadan seslenirr, tekrar zile basar tekrar seslenir en son neredeysem çıkar kapı arkasından cevap veririm.. illa durum bildirimi yapacaksın ki rahatlasınlar

ayy konun yaramı deşti gerildim bian aklıma bunlar gelince.. bende ne kadar doluymuşum ne deyim Allah hepimize ayrı bir düzen, ayrı bir ev nasip etsin.. şu 3 günlük dünyada bizde (kaynanasıyla oturanlar) hayallerimize kavuşalım(amin)..

ayrıca konu sahibi uygun bir dille uyarmalısın kaynananı. sabah 9da yatıpta 10da kaldırıldığım günlerin haddi hesabı yok. yaşayan bilir çok iyi anlıyorum seni..bizde anlayışlı kaynanalar yok ama inşallah kendimiz anlayışlı kaynanalardan oluruz..

canim ne desen haklisin, ama bilmemki ne yapilabilir? ya gercekten arayi tekrardan acacaksin ya da boyle devam edecek maalesef. gicik bir kayinvaliden var maalesef

almanyadaki arkadasa bende sabir diliyorum hemde cok cok...

ya dusunuyorumda biz kadinlar boyle yasamak icin mi evleniyoruz?? yani nurtopum senin dedigin gibi bende yoruldum arkadasin hikayesini okurken...kendi yuvan olmadiktan sonra evlenmenin ne anlami var? anlayisli bir kocan olmayacaksa birlikte olmanin ne anlami var? kole gibi kullanildiktan sonra ustune ustluk yaptigin iyiliklere sukursuz olmalari...ne anlami var boyle yasamanin?? bilmiyorum yaa, yoksa ben mi cok adil dusunuyorum

Dilayimmmm cok hossun konuyu cepten okurken bir baktım adım geçiyor cok güldüm:)

Kızlar bu arada yazdıklarınızı okurken yoruldum
Allah kolaylık versin
Nurtopuu sanırım kalkış saatinden cok kv ile iliskisinden ötürü kızgın
Ne yaşadığını en iyi sen bilirsin
Cok muhatap olmak istemiyorsan da bence bir dahaki sefer nazik birsekilde uyar
Bunca zaman seni umursamayan kv icin can sıkmaya değmez haklisin

ben olsam,istemesem de kaynanamla barışmışsam,saat 11.30 da seslendiğini de duymuşsam kalkar yatıyorum der,geri yatarım.seslendiğini duymadığımda telefon etmişse telefonu kesinkes açarım,gene anne uykusuzum yatıyorum,der gene yatarım.çünkü telefona bakılmaması benim için ortalığı ayağa kaldırma sebebidir.o tel o saatte açılmazsa ben en kötüyü düşünürüm her zaman

Zor iş valla bu kadar kin ve nefretle dolu olmak

Can-i gonulden katiliyorum yorumuna.

Herkesin bunyeside farkli.. Biri uykusuzken hala neseli olabilirken diger bir kisi gun boyu cekilmez olabilir. Buarada benimde erken uyandigim vakitler var ama saat 12 de bile parmagimi kipirdatamayacagim gunler var... Cunku gece cok fazla kalkiyorum gerek sut sagmaya gerekse bebegim icin. Emip geri uyumasi luks benim icin, bazen 2 saat eglendirilmek istiyor gece gece...

Ise basladigimda zombi gibi olacagim kesin, cunku uykuya cok duskundum normalde. Allah tum annelere sabir versin..,

ilk zamanlar benim annemde arardi sabah naptiniz cocuk uyudumu diye bakti her seferinde uyuyor oluyorum bir kac defadan sonrada aramadi.

Nurun gucune giden noktayi cok iyi anliyorum..gebeyken zirnik haklari gecmemis, simdi cok ilgiliyi oynuyorlar.. Bazi seyler zaman gecsede unutulmaz.

Son düzenleme:
bekakara ben gerizekalı dedim bundada çok haklıyım ve bunada hiç kimse karışamaz ... benim kv benden gizli yapmış benden korkmasa benim gözümün önünde yapcak demmekki banada gelip sölemedi ztn komşusuyla konuşuodu bende yanlarına gitdim o anda duydum şok oldum

Şahsen benim uykumun bölünmesi en nefret ettiğim şeydir, hele ki bebekli ve uykusuz olsam tahammülüm olmaz..
Onca zaman görüşmediğin insan şimdi mi merak sarmış, o zaman 'hiç merak etmesin beni' deme hakkım vardır, seninde var haliyle..
Uyuyodum demen her şeyi anlatır zaten..Ne desen boş laftan da anlamayana..

valla haklısın arkadasım, diyecek söz yok...

ben olsam, senın kadar konusmazdım bıle. bu kadar ısrarla bagırıp tlf ettıgın halde cevap vermıyorsam uyuyorumdur, gece 50 kere kalkıyorum ve uykusuzum. bıdaha ölüm kalım olmadıgı surece sakın benım kapımı calmayın der pat dıye kapatırdım suratlarına ki daha beterlerını yapmıslıgım vardır... öyle bakakalırlar sonra şoku atlatıncaya kadar.

mesafesını bilsin. cocuk dogduktan sonra canım cicim yapmasın kimse.

Siz benim durumumda değilsiniz,benim yaşadıklarımı yaşamadınız..
Kayınvalideyi en iyi ben bilirim,çocuğuma 'anne' dedirtmeyen birisi..
Genede kendiniz üzerinden uslupluca yorum yapmışsınız,teşekkür ederim.

Son düzenleme:
bizler k.valide tacizi olmadan evimizde rahat rahat oturamayacak mıyız? ya telefondalar ya kapıda

Son düzenleme:

Gerçekten benim gibi düşündüğünüz için değil,çocuğuma rağmen burada birşeyleri anlatmaya çalıştığımı,ve beni anladığınızı düşündüğüm için helal olsun demek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…