- Konu Sahibi _sekerpare_
-
trip atmış zaten diğer arkadaşına sormuş nesi var bunun diye iki gündür almıyor atlatıyor diye..
arkadaşlar bugün konuşcak inşallah diğer abiyle iki araba çıkarıp masraf yapmayalım epi topu 4 kişiyiz bir hafta sen bizi götür getir bir hafta ben sizi götürüp getireyim diyecek böylece çözülecek inşallah.bu kadınla 3 yıldır birlikte çalışıyolar kadının günahını almak istemiyorum biyandan biyandan da herşeyin bir başlangıcı olur maazallah diye kendi kendimi dolduruyorum .Allah sonumuzu hayreylesin
canım zaten ben bir aile dostumuz olsa komşumuz olsa veyahutta benim muhabbetim olan biri olsa bu kadar serzenişte bulunmazdım .arkadaşım bak yanlış anlama durum böyle diye kendisine anlatırdım.birazda hiç tanımadığım için dellendim böyle ...akşam olsada ne olmuş öğrensem.eşimde sorunca sinirleniyor bu seferde tamam halletcem uzatma diyor.İyi olmuş bu gerçekten, umarım çözülür.
Ben de başlarda kadınla konuşmanız yönünde bir tavsiye vermiştim ama kendimi açıklamak istiyorum, tabii ki böyle durumlarda eşimiz tek muhatabımızdır ama eşinizin iş arkadaşı olduğu için onu kıramaması, hayır diyememesi ve kadınla ortak bir ahbaplığınızın olduğunu düşündüğümden, yani ufaktan bir serzenişte bulunarak suyu bulandırmadan mevzu çözülür diye, yoksa arkadaşlar sonuna kadar haklı, sorunlarımızın muhatabı elbette ki eşlerimiz, sevgililerimizdir her zaman.
Mevzunun kadının namusuna gelmesi de çirkin olmuş cidden, kadın hakkında emin olduğumuz tek şey erkân, usul bilmemesi, yoksa elbette hiçbirimizin haddine değil bir başkasının ahlâkına dil uzatmak.
o zaman çalışmayalımda es kaza kadın erkek başbaşa kalır ofiste allah muhafaza hemen şeytan karışır da birbirlerinin üstünde bulurlar kendilerini bunlar neyin kafası bi ben çözemedim heralde
sende kendine göre haklısın ama birde şöyle düşün;kadın ne yapsın 2 km yürümemek için nasıl olsa gidilecek bir yol için eşine
kendisini almasını rica ediyor.bu göğüs dekolteli kadının evli olduğunu ikide çocuğu olduğunu düşün o zaman tepkin yine aynı
olurmuydu,bunun cevabını önce kendine ver,eğer aynı olurdu diyorsan en doğrusunu sen bilirsin diyorum.eğer farklı olurdu diyorsan
demekki boşanmış olduğu için önyargılısın.bende bekarken aynı işyerimizde ki iş arkadaşıma rica ediyordum beni alması için,nasıl
olsa aynı mahallede oturuyorduk ve o araba zaten o benzini yakacak.neyse birgün sabah eşide gelmiş arabanın önünde oturuyor
(sanırım beni merak etti:)) zamanla o kadar çok sevdikki birbirimizi,şimdi o iş arkadaşımın eşi benim tek sırdaşım arkadaşım oldu,
kimbilir belkide en büyük dostunu kaybediyorsun,tanışmaya ne dersin
gerçekten normal bulanları da ben anlayamıyorum
müdahale etmek için yanlış birşey mi olmasını beklemeli insan?
ya allah aşkına, ara sıra ofiste yalnız kalmakla, işe eve her sabah-akşam yanyana başbaşa gidip gelmek aynı mı! üstelik sabahın o saatinde arama cesaretini de katalım
bu neyin kafası ben de bunu anlayamıyorum!
benim cevap verdiğim mesaj, bir kadınla bir erkeğin bir araya gelip yalnız kaldığında orada bulunacak 3. kişinin sadece şeytan olabiliceği mesajına yazılmış cevaptır. arabayla alakası yoktur. doğru düzgün oku sonra yaz.
ayrıca bu forumda iş sahabelerin yaşayışına kadar geldi. istanbulda 2013 senesinde yaşıyorum. 1000 sene öncesinin arabistanına göre değil. bugünün hayat şartları o gün gibi değil. iranda yaşıyosanız sizler bilemem.
asıl şaşırtıcı ve üzücü olan bu kadar kadının toplanıp, kadına yollu, o.pu gibi benzetmelerle bi anda bilmeden etmeden dedikodu kazanıyla linç etme girişimi. türk filmleri geldi aklıma. köy meydanına sürükleyip bi anda vurun kahpeye diyecek potansiyel varmış kadınlarda gerçekten. kadının en büyük düşmanı diye boşuna dememişler.
katılmadığım fikir sahipleri, tanımadıkları insanlara, bu kadar kolayca hakarete varan sözler söyleyebildiği için bu neyin kafası diye çıkış yaptım ve bu tip insanları görmek sinirlendiriyor beni evet. her şeyin altında art niyet arayıp olayı bağnazlığa taşımak da bana enteresan geliyor. bu yazdıklarım artık konuyla alakalı değil insanların yaklaşımıyla ilgili. sana da mutluluklar :)o mesajı alıntılı değil de genel gibi okuyup değerlendirmiş olabilirim pardon, düşüncelerinize saygı duyuyorum ama size sizin üslubunuzla (neyin kafası gibi) cevap vermiş olmam neden bu kadar sizinirlendirdi sizi!
doğru oku sonra yaz dediniz ya ondan diyorum.
ben de 2013 senesinde ve istanbulda yaşıyorum
doğma büyüme istanbulluyum (babamın dedelerine kadar mezarları istanbuldadır 5kuşaktır istanbulluyuz bunu neden açıkladığımı da anlayamadım!!!)
tanımadığım bi kadına asla o tarz hakaretlerde bulunmam (tanısam da kastettiğiniz lafları sarfedemem)
birbirimizin düşüncelerine katılmayabiliriz saygı duymak zorundayız
katılmadığınız fikir sahiplerine bu neyin kafası diyerek ilk tepkiyi siz başlatmış oldunuz
benim tepkimde bu tepkiye oldu
herneyse konu sahibi de kusura bakmasın, dağıtmayalım
ama her zaman sizin kadar geniş düşünen insanlar olmayabilir etrafınızda, tabi ki benim gibi dar düşünenler de olmayabilir
herkese yaşamında mutluluklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?