Vicdan yapilacak bisey degil .Esime bile alma diyorum ki o benden temkinlidir ben hemen acırım .Bir iftiraya bakar en basiti tazminat öde dur .Sokağa çıkan nasil geri dönecegini düşünsün.
Hiç üzülmeyin dogru olanı yapmıssınız .
Teşekkür ederim,haklısınız. İftira kısmı var birde hiç aklıma gelmemişti.
Hic vicdan yapmayin arabaya zorla binmeye calismasi absurt otesi zaten
Bende olsam almazdim
Teşekkürler.
Arabaya aldigin insan seni soyabiliyor, oldurebiliyor, satabiliyor, kacirabiliyor, her seyi yapabiliyor. Basiniza bunlardan biri geldikten sonra insanligin ne onemi var? Ben konusmazdim bile.
Teşekkürler. Evet herşey olabilir.
istanbulda yeni araba kullanmaya başladığım dönem taksimde ışıklarda kapıyı açıp arka koltuğa atlayan manyak yüzünden hayatımın kabusunu yaşadıktan sonra kapılarımı kitlemeden asla trafiğe çıkadım,
biri böyle paldır küldür arabama binmeye kalkışsa korkudan rengim atar ve en kısa yolsan tüyerim.
Hay Allah,ne korkunç birşey yaşamışsınız ,neye uğradığınızı şaşırmışsınızdır. Peki amacı neymiş,yanlışlıkla mı binmiş?. Bende az kalsın benzerini yaşayacaktım. Kapılar kilitli olmasaydı,muhtemelen kadın binecekti zaten.
Almazdim. Motosiklet kültürü olan insanlar arasinda guzel bir bag vardir. Yol kenarina dinlenmek icin bile motorlari ceksek oradan gecen motorculardan illa duran ve "bi sıkıntı mı var?" Diye soran oldu. Ayni sekilde bize gorsek durup soruyoruz, gerekirse yardim ediyoruz ammmaaa bir gece saat 2-3 civari orman yolu gibi biyerde 2 motosikletli gorduk yol kenarinda karsi yolda yardim lazimdi galiba ama gitmedik yanlarina, durmazdikta... belkide en cok onlarin ihtiyaci vardi ama guvenli degildi o an. Onceligimiz kendimizi korumak, kotu niyetten geri cevirmediniz sonucta.
Haklısınız. Şartlarda önemli muhakkak.
Ben ilk etapta kötüyü düşünemiyorum sanırım,sorun burada. Hep bir acaba kalıyor aklımda.
Geçenlerde yemek yerken 5 yaşlarında üstü başı pasakli bir kız çocuğu gördüm,erkek kadın demeden insanların yanına gidiyor,birşeyler istiyor belliki,en son geldi yanıma açım yemek alacağım dedi,para istedi. Ben para veremem ama açsan yemek alayım dedim,annemde istiyor dedi,dedim anneni çağır gelsin,seni niye tek gönderiyor. O gitti annesini almaya,bana o an dank etti,ya yanındaki çocuk çaliştıran tiplerdense ,gelirde adam bana bulaşırsa diye ödüm koptu. Neyse kız geldi yanında 18 yaşlarında bir kız,ablam dedi(rahatladım). Yemek aldım,Ablasına da dedim niye tek gönderiyorsun,küçük yani bu,atıp arabaya götürseler ne yapacaksın diye. Haklısın abla dedi ,bir daha olmaz. 2 gün önce bir baktım ayni çocuk aynı yerde yine tek başına geziyor.
Geçen yıllarda memlekete gidicem diyen bir kadına cebimdeki son 50 lirayı verip,kadını iki gün sonra aynı yerde aynı şekilde dilenirken görünce,akıllandım demiştim. Hala para yardımi yapmam ama açaba demeden duramıyorum.