Böyle bir kadına nasıl davranılır?

Aigiina

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
24
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar..

Yaklaşık 2hafta önce eşimle bi tartışma yaşadık. Eşim sesini çok yükseltince yeter artık annemi arıycam ben dedim..
Bırak ben ariyim dedi.
Annemi aradı vee " siz bu kıza hiç mi bir şey öğretmediniz. Siz nasıl yetiştirdiniz. Bana karşı saygısızlığına bakın. Yeter artık" diye bir başladı.
Öyle saygısız konuştu ki. Annem tamam oğlum sakin ol oğlum diye sakinleştirmeye çalıştı ama nafile.
Ben de ardından annemi aradım. "Anne artık onun annesinin de haberi olsun sürekli sen üzülüyosun ara annesini söyle. Uzaktan mutlu olduğumuzu sanmasınlar sürekli dedim. Hiç bişeyden Ama onlar sık sık rahatça bizim eve gelip bizi kavga ettiriyolar ve hiç bişeyden haberleri yok.

Neyse annemde annesini aradı tabi bende o sırada kardeşimi aradım ve ne konuştuklarını dinlemek istedim. Çünkü eşimin annesi sonradan ben öyle demedim v.s diyebilirdi.
Annemle babam boşandı benim ve annem evli.

Annem çocukların arasını yapalım dünürüm kavga ediyolar diye girdi lafa.
Ama eşimin annesi olucak kişi..
Sen aralarına giriyosun. Sen kızını savunuyosan benim oğlum sahipsiz değil. Siz boşanmaya alışıksınız.
Kızın hamile o kadar yemeğini hazırladımda bi Allah razı olsun demedi.
Bizim yanımızda tek kavga etmiyolar. Sen şahit oluyosan senin yüzünden kavga ediyolardır. bu çocukların paraları nereye gidiyo sana harcıyo diye saydırdı.
(Üstelik o kadar oğlunu seviyosa oğluna bişeyler yapabilirlerdi.
Ben düğünde de bişey istemedim.
Salonu onlar tuttu tanıdık diye onlar seçti.
altın taktılar onlarda birini eşim aldı. diğerlerini bi yakınları verdi.
Eşyalarımızın tümünü kendimiz aldık ve borç içindeyiz.
Altınlarımızda onlarda. Ev alırken vericeklermiş.)

Ben şok tabi. Annemde Allaha haval ediyorum tamam tamam.. dedi ve kapattı.

Sonra akşam oldu hasta numarasıyla oğlunu aradı oğlum üzmeyin birbirinizi diye.

Ben o olaydan sonra onunla konuşmuyorum. Ve kadın ben sessiz kaldıkça çıldırmaya başladı. Sürekli oğlunu arıyor. Gerçi zaten her gün düzenli saatlerde arayıp günün özetini istiyor.
14 şubatta bile arayıp ne yapıyosunuz? diye aranır mı? o arar.

Neyse eşime ulaşamasın beni arıyo kadın. Eşimi her gün üzüyo. Biz naptık oğlum neden soğuk gelinim(!) diye. O naparsa yapsın bizim kızımız diyomuş.

Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz.
Ne zaman gelseler mutlaka bizi kavga ettirir öyle giderler.
Çünkü eşim annesinin sözüne aşırı inanır.
Aşırı anneci biri.
Hamileyim çocuğu olucak ama hala annem de annem..

Sürekli benim hakkımda dolduruyo oğlunu..

En sonda dün araba almışlar..
Oğluna o parayı size vercektik siz ev alırken ama araba aldık kaybettiniz diye üzüyomuş.
Benim eşimde üzülüyo kaybettik hep kaybeden biz olucaz diyo.

Benim anneme söylenenleri. Bana sürekli surat asıyo oğlum diye oğlunu dolduruşa getirmelerini.. unutamıyorum.
İnanın geldiklerinde veya ben gittiğimde tek bir şekilde surat asmadım..
Ama onlara göre ben surat asıyomuşum.
Benim yanımda konuşamıyolar diye eşime iş yerinden ulaşıp karın bize surat asıyo diye dolduruyolarmış.

Üstelik bu insanlar bizim memleketimize tayin olmamızıda istemiyolar.
Kendileri yerleşicekmiş buraya.

Biliyorum çok karışık yazdım. Ama bir an önce sizlerden fikir almak istiyorum.
Bebeğim doğduğunda falan da sürekli bu kadın bana izne çıkma sen bakarım ben bebeğe diyo.

Sonra örneğin evime geliyo bende eskiyen bazı şeyleri atıyorum veya kırılan tabak çanak.
Şunu da mı attınız. Bu nerde bu atılır mı?
Oğlunun üstünden bana laf sokma çabalarında.
Oğlum atmıştır kesin kızım söyle atmasın böyle ayıp ya atılır mı? sürekli bi karışma derdinde kadın.
Gelirler eşyalarımızın yerini değiştirirler.
Onlarsız, onlara sormadan bişey almayalım isterler.

Onların tarafından biri misafirliğe gelice zaman annesine söylerler. Onun evi sanki.

Yani hepsini birden anlatmak istedim. Haftaya direksiyon sınavım var ve gitmek zorundayım. Ama onlara gitmek istemiyorum.
Eşimde ayıp olur diye tutturuyo. Senin benim anneme söylediklerin neydi diyorum. Ayıp değilmiydi diyorum..
Bunları ben mi söyledim çok sinirlendirdin napiyim diyo.

Arkadaşlar ben oraya misafirliğe gidip ne diycem?
Hadi oraya gitmedim ehliyetide almadım diyelim.
Bunlar bana mutlaka gelicek.
Yeni arabalarınıda bize rahat gelebilmek için almıştır.
Eski arabamızla size gelirken çok zorlanıyoduk diyo oğluna.

Bilmiyorum nasıl bi tavır sergilemeliyim.
Siz olsanız ne yapardınız??
Kesin konuyu açıcak bi şekilde.
Neler demeliyim ya da dememeliyim?

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

eşinin maddi bağımlılığımı var ailesine, neden hep kaybeden biz olucaz falan diyo anlamadım orasını

çok uzun,okumaya çalıştım ama aklımda kalan şey eşinle kavga ederken anneni araman oldu..neden anneni arıyorsun eşinle kavga ederken?

çocuk musunuz siz? bana çok garip geldi bu..belli ki ilk arayışınız da değil üstelik..siz iki kişilik bir ailesiniz,her tartışmada anne mi aranır? o kadıncağıza da yazık.sizin her kavganızda ne kadar üzülüyor biliyor musun? siz barışırsınız o üzüldüğüyle kalır.aileleri karıştırmak en son yapılacak şeydir.büyük kavgalar olur o zaman zaten haber verilir.

k.validene gelince belli ki biraz rol yapan biri.seviyeni koru yeter.o zaman zarar görmezsin.

ama lütfen şu tartışmalara anne-babalarınızı tanık etmeyin.bu şekilde k.validene de koz vermiş oluyorsun üstelik.

Son düzenleme:

heralde ben bi kere bizimkileri arasam babam gelir beni alır dahada yollamaz,o yüzden ancak baba biz boşanıyoruz demek için ararım heralde geri dönüşü yok bu işin

heralde ben bi kere bizimkileri arasam babam gelir beni alır dahada yollamaz,o yüzden ancak baba biz boşanıyoruz demek için ararım heralde geri dönüşü yok bu işin

canım aile aranır elbette ama bu şekilde değil..ufak kavgalar da anneni arıyorsun sonra eşinle barışıyorun ama o annenin için de kalır hep..hem eşine karşı dolar hem de çok üzülür..hem de k.valideden böyle gereksiz laflar duyar..ne hakkmız var ki buna?

Son düzenleme:

bunu annemde bana karşı yapardı biliyomusun, babamla kavga ederlerdi gözümde annem ezik durumda olduğundan bama tavır alırdım ve küserdim bi keresinde 2.5 ay tek kelime konuşmadım babamla,ama annemin küslüğü 2 gün sürmüştü
karı koca yatak odasına girince barışıyoda 3.kişiler hep kötü oluyo, şimdi bu dünürler bi daha nasıl aynı ortamda bulunacakta sohbet edecek

Eşimin maddi bağımlılığı yok aslında ikimizde devlet memuruyuz.

Annemi sürekli aramıyorumda hani haber vermek için değil dertleşmek için diyebiliriz. Öyle haberi oldu çoğu zaman.
Aslında tabi benim yaptığımda hata. Ama eşimin ailesi sürekli oğlunu aradıkça doldurdukça ben de annemle dertleşme ihtiyacı hissettim.
Yanlış yaptım sanırım evet..
Peki ya onların yaptığı yanlış? nasıl farkedicekler karışmamaları gerektiğini..

Ben de annenizi arama olayına takıldım arkadaşlar gibi...Yok yere kayınvalidenizin ağzına laf verdiniz...Eşinize annesinin iki yüzlülüğünü hiç göstermeyi denediniz mi...Eşiniz yanınızdayken kayınvalidenizle yüzleşseniz...

Kadın kendini yerlere atar hasta numarası yapar diye korkuyorum çok küçük bişey söylesem.
Benim annem şu an aradan çekilmiş durumda zaten. Bende kayınvalidemle konuşmuyorum.
Böyle olduğu için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo.
Annem arasın ben ariyim bişeyler olsun bişiyler duyim istiyo.
İnanılmaz tehlikeli biri..
Ben bunu çok geç anladım..
Yüzleşsekte beni susturur kendini haklı çıkarıcak bişey söyler mahalle kavgası gibi kavga olsun istemediğimden susarım bende.
Hiç olmadı dediğim gibi hasta numarası yapar.

Madem birşeyler olsun gözüyle bakıyor prim vermeyeceksiniz ona...Eşinle konuşup ne olursa olsun evin içindekini ailelere hissettirmeyelim öyle daha çok zarar görüyoruz desen kabul edermi ki? Kayınvalideyle konuşmamak çözüm değil meydanı boş bulur istediği gibi at koşturur bence...

Son düzenleme:
Ya ne sacma sey bu yahu?

Esinle evde kavga ediyorsunuz, anneni ariyorsunuz ,
o da yetmiyor annen kvyi ariyor ,
o da yetmiyor sen kardesini arayip ne konustuklarini dinliyorsun !

40 yil dusunsem esimle tartisma esnasinda bunlari yapmak aklimin ucundan gecmez .

E ne oldu simdi?
eline ne gecti ?
esinle baristin, milleti uzdugunle kaldin
deger miydi?

Kari koca arasinda yasanan dort duvar arasinda kalir

Simdi biz gitme desek gitmeyecek misin ?
hayir sen de iyi biliyorsun mecbursun gitmeye, esinin hatri icin mecbursun .

Bir daha da boyle seyler icin ortaligi velveleye vermeyin
kotu olan siz olursunuz...

düğündeki altınlar onlarda ev alırken verceklermş demişsin neden böyle bişey yaptınız ki ?
annene eşin aryıp nasıl uyetiştirdiniz diye bişeyi ne hakla söyler ?
sizin olay en baştan sorunlu zaten. herkes birbirini arıyor ediyor.

'Böyle bir kadına nasıl davranılır' diye soruyorsan 'öyle bir kadına aynen onun gibi davranılır'

önce küçük çocuklar gibi davranıyorsunuz. ne o öyle anneler araanıyor,şikayet ediliyor. olgun davranışlar değil bunlar.. çocuklar anne bu bana şunu yaptı diye arkadaşını şikayet eder annesine.neden onları karıştırıyorsunuz kii özelinize. garip geldi bu bana.
sonra,madem telefonda kv bunu demiş annenize. neden bana böyle davranıyor dediğinde çekersiniz sıralarsınız dediklerini. siz anneme ve bana böyle şeyler söylemişsiniz. ben bu laftan sonra size nasıl içten davranırım dersiniz..ben desem size ,aa önemli değil der misiniz. biraz empati yapın bakalım diye de eklersiniz.
ve en son altınlar. neden kv. dedeler. saklıyorlarmış. siz saklıyamıyor musunuz sizlere ait olan altınları.
siz çocuk gibi davranıp her sorunda şikayet ederseniz onlara,işte onlarda sizi çocuk gibi görürler. bari burada daha olgun davranıp o altınları biz saklamayı beceremiyor muyuz diye isteseydiniz. bankaya koyardınız. en iyi saklama yolu. ne hakları vra ki onları alıyorlar elinizden.

siz borc ıcunde yuzerken sıze aıt altınlar verılmıyor sonrada onlarla araba alınıyor yazıklar olsun helal haram kavramı kalmamıs ınsanlarda ben olsam bır yerde mutlaka ama mutlaka bunu vurgular allaha sukur bızım kımsenın parası bogazımızdan gecmedı herseyımızı kendımız aldık derdım nasıl bınecekler o arabaya esınız nasıl ses etmıyor bu kafayla gıderse coook kaybeder ay cok gıcık oldum haram edın valla hayrını gormesınler

Arkadaşlar herkes benim annemi aradığıma takılmış. Ben ailemden çok uzaktayım.
Eşimde bazen ailesi yüzünden beni öyle bi duruma sokuyor ki..
Kimseyede bu durumuanlatamıyorum. Annemle dertleşiyoruz.
İnanın annem beni sadece sakinleştiriyor. Öyle şikayet babında aramıyorum.
Tabi üzülüyor mu üzülüyordur tabiki bu konuda haklısınız aramamam lazım.

Kayınvalideme gelince. Yüzyüze gelince kızım annen beni aradı diycek oğlunun yanında iyilik meleği gibi.
Ailemden nefret ettirdiler eşimi..Sürekli aileme gidiyomuşuz gelince, oğluna hasret kalmış.
Annem diycekmiş biraz gelmeyin kayınvalidende oturun diye..

Annem bize ne zaman gelse arar annesine ayıp olur demez. Hadi çıkın bize gelin babanız küsüyo der.
Tamamen kıskanıyo..
Ki eşimde demişti ilk çocuğu olduğum için annem beni kıskanıyo diye..

Eşime diyorum ne farkeder ev alana kadar zaten durucak diyo.
Biz bi tane bi tane derken harcarmışız onları.
Ama inanın istemiyorum hiç bişiylerini.
evimize 1tl katsalar biz aldık derler en küçük olayda nankör olurum.

Yok canım bizim altınlarla almadılar.
Ama biz borç içinde yüzerken kendilerine bize vericekleri parayla araba almışlar.
İyi olmuş bize tek kuruş vermesinler istememde. Çok sevindim.
Sadece eşimi bu konuda üzüyolar.
Oda kaybettk diyo ne kaybettiysek.

'Böyle bir kadına nasıl davranılır' diye soruyorsan 'öyle bir kadına aynen onun gibi davranılır'

Tamamen katiliyorum.kayinvalideniz belli iyi oyuncu siz de aynen oyle olacaksiniz kesinlikle kv ile konusmamazlik etmeyin geldiginde her zmnkinden daha fazla ilgilenin esiniz gorsun hatta ve hatta annecim deyip yanaklarindan opuverin.yani esiniz sizin onlara iyi davrandiginizi gorsun.he esin olmadigi zaman ver agzinin payini susma.aynen onun yaptigi gibi yapacaksin.
Ehliyet icin git kv denede git dayan sabret esinle onlar yuzunden aranizin bozulmasina izin verme.akilli davran.herhangi bir tartismada da bir daha kimselere duyurmayin.esinle konus herseyi bebeler gibi annesine anlatmasin telefonda.benm esimde boyleydi babasina arardi hergun tepkimi koydum valla soyledim ne bu cocuk gibi buyu artik diye simdi ben soylemesem aklina gelmiyor aramak dusun :))

bence evliliğinizde ki en büyük hata aileleri karıştırmanız.
siz herşeyi ailelere yansıtırsanız hem onları sebebsiz yere huzursuz edersiniz hem birgün çıkmaza girersiniz.
evlisiniz ve anne baba olacaksınız ALLAH nasip ederse ,, böyle devam edemessiniz ve demişsinizki annenize ara kv yi bizi mutlu sanmasınlar ??? niye sanmasınlar evde kıyamette kopsa bırak dışarıda öyle sansınlar ,, ay bunlarda hep kavga eder, anlaşamazlar, boşansınlar deseler daha mı iyi??? yaşlarınız kaç merak ettim doğrusu zira yaptığınız şey çok çocukça

Eşin kaç yaşında Allah aşkına sinirlendiğinde aileni arıyor ne demek bu ya ve merak ediyorum bu tavrına karşılık eşine tepkin ne oldu
Aramızda olan bişey asla ailemi üzmesine izin vermem eşimin karşılığını görür ki geçen aramızda öyle bişey geçti aileni arıcam dedi ara gerisine karışmam dedim
Ne yani ailei aradı sorunlar çözüldü mü sinir oluyorum hakikaten
Ailesine gelince herkes düşkündür ailesine ama sınrı olmalı
Bu eşinle çözmen gereken bi sorun büyüdüğün farkına varması şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…