Böyle bir kayınvalideyle yaşanırmı?

Nişanlına tek bişey söylersin ya bizle oturmayacak yada bu iş biter tavrını baştan koy mümkün olduğu kadar da öyle bir kadınla çok az görüş inana bana beraber yaşayarak evlenemeyi kabul edersen bu iş yürümez çok pişman olursun..

Canım durumuna çok üzüldüm,öncelikle bunu söyleyeyim..

Düğün sonrası konuşmak için çok geç kalmış olursun,yani "ille de sizinle yaşayacağım" derse yapacak birşeyin kalmaz o zaman..

Düğünden önce hatta en yakın fırsatta nişanlını karşına al ve düşündüklerini söyle..

Bunu yaparken doğru kelimeler seçmen çok önemli..

"Aşkım ben anneni çok seviyorum ama....."ile başlayan cümleler bana göre doğru değil..

Açık ve dürüst bir şekilde konunun annesi ile ilgili olmadığını,başka biri ile evlenecek olsan da aynı tavrı göstereceğini söylersin..

"Benim hayal ettiğim ve kurmayı planladığım yuvada kendi annem de dahil 3. kişilere yer yok" dersin.

Gelir kalır,birkaç gün misafir ederiz ama öyle aylar boyunca kalmak,hatta hatta beraber yaşamak benim açımdan mümkün görünmüyor dersin..

Kışın gelip kış boyunca sizde kalması da bir bakıma sizinle yaşamaktır bana göre..Herkes evini bilsin..

Bu kadın barakada mı oturuyor,kirasını mı ödeyemiyor?Çok yaşlı ve hasta da bir bardak suyunu mu alamıyor?

Hele de nişanlının balayından sonra annesini sizin evinize getirme planları var ise eğer yol yakınken birkaç kere düşün derim..

Gördüğün gibi düğün konusunda bazı maddi destekler beklemişsiniz ve bu desteği görememişsiniz canım..

İşte herşey ortada..Hiçkimse hçbirşey için canını sıkmazken ve sizin için bir çaba göstermezken senden bu fedakarlığı beklemek kimin hakkı?

Çok sıkışırsan araya aileni sok,ailem benim kayınvalide yanında oturmama izin vermez,böyle birşey olursa bu iş bozulur diyorlar mesajı ver..

Kayınvalideyle oturtacaklarmışş,pehhh..

Sırası geldiğinde insan bazen kocasına,karısına tahammül edemiyor da bir de kayınvalideyle oturmak ne oluyor ya?

Hem de bu zamanda..İyice saf sanıyor artık bu insanlar bizi..

Bence nişanlına acık acık herşeyi anlat. De ben böyle böyle iyi oldum ona karşı de ama o bana bunları yaptı de. Detaylarıyla anlat. Ben bunları kötülemek için söylemiyorum ama eğer aynı evde oturursak ve şimdiden böyleyle aynı evde oturduğumuzda neler olur bi düşün ve bizim evliliğimiz sarsılır falan de beni kaybedersin falan gibilerinden konuş gözünü korkut. Yoksa bu böyle gitmez...

cnm nışanlım daha yeni yeni 3. kişiler olunca ikimizin huzursuz olduğu kanısına vardı....

kendi annesi o kdr haksızlıklar yaptıki bana hiç ses çıkarmadım... gecenlerde bizde kalmak istedi ( bizim ailede hoş karşılanmıyo bunlar )

annemde kibar olmak istedi ama biraz sert yaptı sanırım yemeğini yer gider dedi bana ama gülümseyerek...

nışanlım o kdr bozulduki.. kaç gün bana yansıttı.. senin annen neler yaptı ben sana yansıttım mı annene bi kez olsun bişi dedim mi dedim...

bana yansıtma annemle çöz ki annemi anla senin kızının nışanlısı olsa dewamlı dewamlı kalmak istede kabul etmezdin dedim....

annende bi sürü şey yaptın gibi bişey dedim.. tam hatırlamıyorum.. kendi annesinden için yaptı sonuçlarını gördük dedi

yani hak verdi sonuçta.... annesinin hatalar yaptığını ve beni kaybettiğini....

sen hala böyle annesi olan biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsun?

Maşallah Sende Çok İçli Dışlıymışsın..
Sözlülükten Bahsediyorsun..
Ben Nişanlandım..
1 Sene Nişanlı Kaldım..
2 Kere Gittim...

Yani Bu Kadar Sırnaşmasan Milletle İnan ki Güzelim Bunlar Başına Gelmeyecek...
8 Ay Her Gün Gidiyorsun...
Seninde Maşallahın Varmış Yani..

Sozlunuzun evinden size ne, annesi temizler ya da temizlemez. Sozluyken bu kadar samimi olmaniz bence de yanlis bekar bi bayan olarak soyluyorum... Kendinizi agirdan satsaydiniz, cok konusmayip cok gorusmeseydiniz aileyle her sey daha farkli olurdu.
Ayrica bir baska konunuz da buyuk eltimin oglunun sunnetine ne giyeyim di galiba, birakin bu isleri GITMEYIN nisana dugune falan evlenin sonra katilin ailenin icine bence. Yoksa cok uzulursunuz

biz nışanlımla aynı üni.den mezunuz aynı kpss kursuna gittik, evlerimiz cok yakın ben sözelciyim o sayısalcı olduğundan bana bir sene matematik anlattı bende sözel çalıştırıyordum onu, yoğun bi ders maratonumuz vardı..

2.5 sene gecti o olayın üzerinden, insan kendini bildikten ve eline beline diline sahip olduktan sonra aynı evde olmasından sıkıntı cıkmaz diye düşünüyorum..

8 ay hergün gitme olayı böyle.. belli bi ders calışma düzenimiz vardı, yoksa sırnaşmadım insanlara..

biz aynı okulda okuduk ve aynı kps kursuna gittik bölümlerimiz farklıydı birbirimize eksik olduğumuz dersleri çalıştırdık.. o yuzden dışarda çalışmaktansa sözlümün evinde ders clışıyorduk.. temizliğini vs yapıyordum annesi gelince yapmamağa başladım.. sonucta ders calıştığım ortam ve orda sözlüm yaşıyo temiz olsa fena mı olur..
k.valide hiç oralı olmuyodu.. nışanlımda cok sıkıntı cekmişti....

diğer konu şöyle : Nışanlımın abisi ailemide davet etti, ben pek gitme taraftarı değildim, maddi sıkınıtlarda mevcut.. kardeşimle benim biletleri falan aldı gitmessek ayıp olur diye gidiyorum.. bu kaynım çok iyi.. eşi yengemde cok iyi.. ailenin hepsi beni cok sever sayar bende severim ama k.validemin bu benle yaşama tutukusu bide diğer eltimin gariplikleri beni korkuttu yoksa diğer aile bireylerinden bu güne kdr hiç bişey görmedim..

canım kayınvaliden düğün için konuşmaya geldiğinde sen ve ailen kayınvadelinle konuşacaksın hatta bence doğrudan ailen siz böyle böyle diyosunuz ama bizim kızımız yapamaz o şekilde gençle kendi başına kalmalı gibi bişler söyleyip kayınvalidene söylemeli o zaman anlar bence nişanlın da sizi desteklerse problem kalmaz ama yok kayınvaliden acayip tepkiler verdi nişanlın da seni korumadı o zaman korkarım ki ya kayınvalidenle yaşarsın ya da ayrılman gerekir o konuda da karar senin tabi

hakikaten arada resmi bişi yok ne kaynanası yaa.. erkek arkinin annesi o :)
bu kadar yüz verirsen resmi bişi olduğunda sana neler yapmaz o ....
ayrıca erkek arkinin anneside amma pasaklıymış heaa . kız bu kadar açık anlatmak zorundamıydın içim kalktı ayol
ilerde evlenince felan iftar yemeğine giderseniz senin durumunu düşünemiyorum ...

sen daha sözlüyken bu kadar takıyorsan bir de evlenince nasıl olur düşünemiyorum.iş kocada biter.ailesi nasıl olursa olsun sizin aranızda saygı ve sevgi varsa , müstakbel kocanda ailesinin karşısında seni savunacak , senin için onların karşısında duracak biriyse evlilik yürür.yoksa mümkün değil.kızma ama hata en başta sende.sen daha işin resmiyeti bile yokken yüz göz olmuşsun.ben 6 senelik evliyim aynı binadayız kayınvelidemle ama özel günler ve mecburiyet olmadıkça gitmem.o da aynı şekilde.ve biz böyle birbirmizi çok seviyoruz.ben gerçekten severim.ama eltim hiç sevmez.çünkü uzak olmalarına rağmen çok samimiler ve eşi de annesine aşırı düşkün.ona gelin der bana kızım.saolsun oğluşuma da bakıyor ama yine de senin kadarki gibi yüzgöz olmadık hiç.bu yaştan sonra insanların huyunu suyunu değiştiremeyeceğine göre sözlünle konuşarak bu durumu çözmen gerekir.

Benim bildiğim evlenmeden önce rengini belli etmezler, sonradan çıkar insanların gerçek rengi... Daha sözlüyken böyleyse Allah yardımcın olsun derim ben.

ama dikkat edin cnözlemin planları hep düğünden sonrasıyla alakalı hiç düğün öncesi maraz çıkarmaz bizim kızlarımız.ne varsa düğün sonrasına saklarlar,kaynanaya düğüne kadar canım cicim çekip sonradan "bas git" tarzı şeyler demek için.dediğin lafa bak özlem eltimin 3 ineğine baktı biz alalım diyoruz bakmıyo:)kadın senin kocana 20 yıl bakmış okutmuş adam etmiş,ineğe bakmıyo diye,git eltimle kal diyceksin...onların kültürüne daha çok yakışırmış;niye sen evde modern ve elit bir ortam istiyorsun kaynanan bozar o tabloyu değilmi?
sadece yazık o kadına,görmemişse göster,öğrenmemişse öğret;sen ona annem diye yaklaş,bak o sana nasıl yaklaşır.eskinin insanında şark kurnazlığı var ama hatır gönül saygı gördükleri kişiye de eziyet etmezler.birazcık çeksen ne olurki böyle evlendikten sonra sepetlerim havasında olacağına?

tatlım sözlünün fikirlerine önem ver ailesine düşkünmü bi kaç teste tabii tut cünkü sennkiyle olmasss olmasss ne bu yaw kaynanamı kumamı anlamadım bide utranmadan ben dert yanardım skr etmem lazım mış cahilin önde gideni terbiyasizz...

erkek arkadaşım değildi bunları yazarken sözlenmiştik.. şuan nışanlandık.. açıkça anlattım hatta eksik anlattım kimsryle paylaşılacak seyler yasamadığım içöin böyle anlattım

Daha evlenmeden kaynana,elti melti birbirinize girmişiniz.Biraz sınır olur insanda,neden
bu kadar yüz göz oldunuz anlamadım.Diğer konularınıza baktım dizi film gibi hele eltiyle yaşananlar...
Evlilik kararını gözden geçirin ya da şimdiden sınırlarınızı belli edin derim.

çok yüz göz olmak felaket bir durum. nişanlın söylesin birlikte yaşamayacağınızı diyeceğim; bu sefer sen yüz göz olduğun için uçar gider bu sözler. kimseyi dinlemeyeceğin belli ama kaç canını kurtar. yok yapamam diyorsan, aynı bize söylediğin burada anlattığın gibi dök eteğindekileri. yumuşak davranarak tabi. ama anlat durumunu, istemediğini ve gerekirse bu işi bitireceğini. ama bitiremeyeceksen hiç bu riski alma. durumun bana ümitsiz göründü. insan kendi hata yapmadan ders alamıyor bazen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…