Masterimi yeni bitirdim ve ilk is deneyimim. Isimi cok seviyorum ve sifirdan ogreniyorum. Ara ara hatalar yapiyorum ama su ana kadar cok buyuk bir hatam olmadi. Elimden geleni yapiyorum mesaiye kaliyorum isimi gercekten seviyorum cunku. Ayni projede calistigim sorumlum ise en ufak bir hatada bana sesini yukseltip hakaretler ederek tepki gosteriyor(yetersizsin, benim kadar iyi degilsin, yapamiyorsun, basarisizsin, burada ne isin var anlamiyorum, senden daha iyileri vardir gibi). Bu yuzden artik hata yapacagim diye hicbir sey yapamiyorum ellerim titremeye falan basladi is yerinde periyodik olarak. Surekli olarak sen hata yapamazsin diyor ve kendinin ne kadar iyi bir calisan oldugundan bahsediyor. Beni haftada en az 2 defa cesitli sebeplerle yanina cagiriyor ve 1.5-2 saat boyunca benim ne kadar basarisiz ve becereksiz oldugum, kendisinin ne kadar basarili ve iyi oldugunu anlatiyor. Bildiginiz vaaz gibi anlatiyor ve karsilik verdigimde sesini yukseltip bagirarak beni bastiriyor. Artik gercekten bu vaazdan kacmak icin ne yapacagimi sasiriyorum bu sefer de seni aradim bulamadim seninle bir sey konusacaktim neden bana haber vermiyorsun diye bagiriyor. Aslinda benim egitimim ondan daha iyi ve patronumuz da beni yeterli buluyor cunku isimi gercekten iyi yapmaya calisiyorum. Ama bu sorumlum olan kisi 'en iyi' degilsin, ben en iyiyim benim gibi degilsin diyor. En iyi anlayisi kendinin bir kopyasi olmam karsi fikirlerim olmasini asla kabul etmiyor. Bir gun soyle yapman gerekiyor diyor, ben dedigi gibi yapinca bir sonraki sefere hayir oyle mi dedim ben sana diye kiziyor. Ben ne yaparsam yapayim yanlissin diyor bir seyi 3 farkli sekilde yapsam ucunu de begenmiyor. En iyi benim yaptigim diyor. Zaten is yerinde birkac kisi haric kimseyi begenmiyor bana onlar da yetersiz diyor, benim gibi en iyi degiller diyor.
Ben patronla konusmaya calistim bana yansitma sorunlarini dedi. Zaten sistematik olarak patrona beni kotuledigine de eminim. Su an izin aldim ortamdan uzaklasmak icin ama yine de kafam hep is yerinde. Bir yanlis yapacagim yine ayni seyler olacak diye dusunmekten kendimi yiyorum. Kalbim surekli hizli carpiyor, basim agriyor, ellerim buz gibi. Geceleri 3 - 4 saatten fazla uyuyamiyorum ve saat basi sicrayarak uyaniyorum. Hic iyi degilim ben artik. Pozisyonum oldukca iyi ve kurumsal bir sirketteyim, 3 eleme gecerek girdim buraya emeklerimi silmek istemiyorum. Ama bu kisiye dayanamiyorum artik ne yapmaliyim?
Kendim mi cikmaliyim isten atilmayi mi beklemeliyim? Boyle giderse patrona beni surekli kotu yansittigi icin isten cikarilacagim gibi geliyor. Isin kotusu ben artik kendimi basarisiz ve yetersiz goruyorum baska bir ise girmeye de gucum yok