Boyle bir ortamda calismaya devam eder misiniz?

işyerinde siz yükselince o gidecek potansiyeli var ise bu yüzden sizin gitmeniz için mobing uyguluyor
maalsef bu tür kendilerini geliştiremeyen kütük o. çocukları illaki oluyor
sizin yükseldiğinizde onun gitme ihtimali yüksek ise sizi göndermek için elinden geleni yapacaktır maalesef
patronunuz bana yansıtma dediğine göre adamın işi diğer birimleri etkiliyor bu sebeple adamı işten atamayacağı için müdahil olmak istemiyordur
işyerinden çıkmayın benzeri arkadaşın başına geldi adam hatta en önemli şeyleri göstermemek için yemekten sonra göstereceğim deyip yemek saatine 5 dakka kala geldiğinde de arkadaşım bakıyormuş adam ben hallettim ya birdaha ki ay göstereceğim diyormuş
adam ben süperim takılıp herkesi bıktırmış sonunda başka müdürle kavga edince patron arkadaşı çağırıp kaç aydır buradasın ne öğrenirsin nasıl öğrenirsin bilmiyorum ama öğren ben bunu görmedim deme demişti ve adam işten gönderilmişti. Ama kız kredi çektiği yeni evlendiği için hergün ağlaya ağlaya işten geliyordu sonunda adam gidince insan olduğumu hatırladım dedi (tek fark adam hakareti mesela sen beceremezsin ben hallederim sen beni yavaşlatma şimdi git ben yaparım diyordu sizin ki kadar ağır hakaret yapmıyordu)
eğer gerçekten işi öğrenebiliyorsanız 6 ay sıkın dişinizi derim

O vaazlarda 2-3 dakika sonra "kendinizin ne kadar iyi olduğunu anlatmaktan başka birşey yapmayacaksiniz, ben çikiyorum. Ben konuşmak değil, çalişmak istiyorum" deyip odadan çik.

Ve ayni taktiği kullan. O yanliş yaptiğinda yüzüne vur " Aa bide onca yil tecrübe demek fayda etmemiş" gibi cümle kullan. Ve patronada onun hatalarini yansit. Şikayet değil ama güya konu konu açtiğinda " x geçenlerde şöyle yapti, neyse ki sonradan iyikine toparlayabildik" gibi cümleler kullan.

Büyük ihtimal ile adam torpilli senden daha az okula gidip, daha üst bir pozisyonda. Ama olsun, sirf torpilli diye işyerdeki geçirdiği zamani zehir edemezsin diye birşey yok :)

Bu kadar huzursuz olduktan sonra işi sevmek pek de işe yaramıyor. Hadi takmıyorum isterlerse atsınlar desen neyse de bariz seni mutsuz ediyor. Yine iyi bir yerde belki az bir maaşa iş bulabilirsin ama kafan rahat olur. En azından patronun sana hak verse devam et derdim de o da meydanı bu kaba insana bırakmış.

Delil toplayın, patronunuza gidin ve çözüm bulunmazsa mobbing davası açacağınızı söyleyin. Ama bunları en az 6 ayınız dolduysa yapın. Kendinizi ezdirirseniz ezen çok olur, biraz diş gösterin.

kendinizi sakinleştirmeyi deneseniz
adamın tam yapmaya çalıştığı şeyi yaşıyorsunuz
konuşuyor mu bırakın konuşsun hiç cevap vermeyin misal
ya da pasif direniş yapın sürekli aa haklısınız hmm çok doğru diyin
çünkü egolu narsistlere karşılık vermezseniz daha çok delirirler
anladığım kadarıyla sizin yükselerek kendisini geçeceğinizi biliyor ve
tahrik edip bağırarak sindirmeye çalışıyor

Adamın cümlelerinden özgüvenizlik akıyor. Böyle insanların çok mutsuz olduğunu o yüzden havladigini düşünüyorum ben.
Kendi iş yaşamimda boylelerini gördüğümde 'an azından o benim kocam değil. Ya öyle bir babam vs olsaydı? Birazdan saat 6 olacak ve çıkacağım. İşten ayrılırsam adını bile unutacağım. Ama bazı insanlar onla yaşamaya devam edecek. Yine de onlardan şanslı sayilurim' diye düşünüyorum.
Bence adamı önemseme, yaptıklarını da kişisel hakaret olarak alma. Yani aslinda sana değil sadece senin konumundaki herhangi birine bu tavrı .
İşten de çıkma ama yeni bir iş ara. Daha güzelini bulunca ayrilirsin. Çünkü çok kötü bir durumdayız maalesef. İş bulmak o kadar zor ki...

Statüsü ne olursa olsun çalışana bağırmak ne demek oluyor onu anlamıyorum,neyin hıncını alıyor bu ruh hastaları acaba??
İnsan olmayı,iletişimi başaramayanların işlerinde iyi olmaları insanlığın geri kalanı için büyük bir şanssızlık...

Dah sonra çalışacağın yerde şimdiki işin de söz konusu olacağından kendin çıkmalısın bence. 1 seneye yakın çalışıyorsan şu şu sebeplerden çıkmak istiyotum de.. Şikayetini söyle.. Seni bırakmak istemiyorlarsa belki sorumlulunun da tutumları değişir.

Biliyor musunuz ben de aslinda cok ozguvensiz oldugunu dusunuyorum.
Surekli ben en iyiyim demesinin aslinda yeterince iyi olmadiginin farkinda olmasinin bir sonucu oldugunu dusunuyorum. Isyerinde vazgecilemez bir konumu yok, hatta bir ustu var idolu olan daha once patron ikisinden birini isten cikarma noktasina gelmis ve onu secmemis kalmas icin diger kisiyi secmis. Sonra bir sekilde devam etmis sozlesmesi. O kisi haric kimseyi iyi gormuyor zaten herkes icin 'O en iyi degil' diyor. Ben sunu sunu yaptim bak su an buradayim diyor halbuki onun tecrubeli olarak geldigi pozisyona ben ilk is deneyimim olarak geldim, bunu asla gormuyor.

Ilk geldigimde bana bir seyler ogretmeye hevesliydi sonra ben isi kapmaya basladikca bir sekilde bu hale dondu. Ben de belki de yeterli degilimdir gercekten ama karsiligi bu sekilde bir muamele mi?

Daha 4 ay oldu, oldukca yeniyim is yerinde

Isyerinde de cok basarili degil aslinda, vazgecilmez bir konumu yok. Onun tecrubeli olarak geldigi pozisyona ben ilk is deneyimim olarak girdim, oyle diyeyim

Ben de izne ayrildim ve terapiye basladim kendimi sakinlestirmek icin. Ama oraya geri donmeyi hic istemiyorum.

Isyerinde de cok basarili degil aslinda, vazgecilmez bir konumu yok. Onun tecrubeli olarak geldigi pozisyona ben ilk is deneyimim olarak girdim, oyle diyeyim

Hmm anlaşıldı şimdi derdi Sizi dişine göre bulmuş belli , bana bir denk gelecek ki böylesi ...

Delil toplayın, patronunuza gidin ve çözüm bulunmazsa mobbing davası açacağınızı söyleyin. Ama bunları en az 6 ayınız dolduysa yapın. Kendinizi ezdirirseniz ezen çok olur, biraz diş gösterin.

Henuz 4 ay oldu.
Kendimi ezdirmiyorum aslinda karsilik veriyorum. Daha cok deliriyor. Baska bir arkadas var ona da ayni seyleri yapiyor ama o hakli olmadigi halde ozur diliyor her seyde, alttan aliyor. Ben oyle olmadigim icin bana iyice sinirleniyor.

Maas cok onemli degil aslinda ama sirket ve pozisyon olarak oldukca iyi bir konumdayim ve onum cok acik, yukselme sansim var. Bunu tepmek istemiyorum

Henuz 4 ay oldu.
Kendimi ezdirmiyorum aslinda karsilik veriyorum. Daha cok deliriyor. Baska bir arkadas var ona da ayni seyleri yapiyor ama o hakli olmadigi halde ozur diliyor her seyde, alttan aliyor. Ben oyle olmadigim icin bana iyice sinirleniyor.

Aynen devam edin, ama iki ay boyunca yaptıklarını söylediklerini kayıt altına almaya çalışın. Sonra oynayın kozunuzu. Tabi buna gücünüz varsa.
Bir taraftan da başka iş başvuruları yapın. En kötü ayrılır öyle açarsınız davayı.

Torpilli degil ama tecrubesi var, onun tecrubeli oldugu pozisyona ben ilk is deneyimi olarak girdim. Aradaki bu farki asla gormuyor ama... Kendinden ve idolu olan diger bir calisandan baska kimseyi begenmiyor ki zaten.

Vaazlardan kacmak icin kendime is yaratiyorum mesela gecen hafta baska bir calisandan bir is ogrendim. Benim de oldukca isime yarayan bir seydi. Ortaligi yikti, ben seninle konusacaktim da sen neden bana haber vermeden onun yanina gittin de o yeterince iyi degil de...

Canim sakin ol ilk işinde cogu insan bunu yasar cunku o deneyimli ...lar senin ilk isin oldugunu bilip ezmeye kalkarlar. Oncelikle silsile yoluyla yazılı şikayet et. Isten ayrilcaksan bile bunu yap. Patrona hemen herseyi anlatan bi mail atiosun ve cc ye kendi özel mail adresini koyuosun. Davalik olursan ve serverdan silerlerse mail sende de bulunsun diye bunu yapiosun. Son derece saygili bir sekilde sistematik olaral psikolojik tacize ve hakarete ugradigini yaziosun. Hatta niyete anlam veremedigini yoksa sen de gözü mu oldugunu da eklersen tadindan yenmez. Bu kişiyle bu sartlar altinda calismak istemediğini hemen bildiriyorsun. Bunu mutlaka derhal yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…