Boyle bir ortamda calismaya devam eder misiniz?

patrona gidip durumu anlatmalısınız. o kişinin sizde oluşturduğu olumsuz etkiyi söylemenize rağmen sizi dinlemiyorsa o işyerinde çalışmak gereksiz. anlattıklarınıza bakılırsa sağlığınızdan olmak üzeresiniz.

Ne kadar tanidik sanki ben yazmisim gibi bende isyerine girdim gireli patronun karisinn kardesiyle ugrasiyorum patron arada karisi kalir diye gonderemiyorda olan biz iscilerine oluyor. Bizim ki herkese sirayla satasiyor ki en gozdesi benim haftanin 3 gunu iyiysek 3 gunu kotuyuz fikrimi yaptiklarimi begenmiyor onun gibi dusunup onun gibi olmami bekliyor patron ise benim tarafimda ama dengeli olmaya calisiyor sabretceksin ya da cikicaksin tek senle boyleyse. Bizimki herkesle ayninoldugu icin alistik estiler yine buna diye gulup geciyoruz

istisnasız her iş yerinde bu ruh emicilerden üçer beşer vardır.. benim de ilk çalıştığım yerde şefim klavyede yön tuşlarının yerini bilmez ama bana kodlama anlatmaya çalışırdı vardır yani, ama size tavsiyem bir dalı tutmadan burayı bırakmayın ve mümkün olduğunca çabuk başka bir iş bulmaya çalışın..

Siz niye pes ediyorsunuz adamin amaci zaten sizi bezdirip gondermek. Anladigim kadariyla bu kisiyle aranizda egitim seviyesi farki var (siz masterli o lisans gibi ya da mezun oldugunuz okullarin kalitesi gibi ). Bu yuzden bu adam sizin kendinizi gelistirmenizden ve yillardir ugrasip geldigi pozisyona daha hizli bir sekilde gelmenizden korkuyor.
Oncelikle ses kaydi alin bu hakaretlerini. Elinizi giclendirin. Hata yaptiginizda da kendjnizi kotu hissetmeyin cunku hatalar meslege yeni basladiginizda daha kolay elimine edilir yada mazur gorulur. Hatalarinizdan tecrube edinirsiniz. Unutmayin bir hatayi meslegin ilk yilinda yapmakla 10. Yilinda yapmak arasinda cok fark vardir.

Sizi her cagirdiiginda telefonunun ses kaydını açıp gidin yanına ve kaydedin konuşmaları.
Konuşmaları kendi lehinize çevirmeye çalışın.
Sonrada patrona dinletin ilgilenmezse ik ya çıkın ses kayıtlarıyla.
Hiç kimsenin size bu şekilde davranmaya hakkı yok.
Işten de çıkmayın bence sabredin size diş geciremeyeceginizi anlayınca vazgeçecektir elbet.

Bir süre calis ama o sorumluya gitmeden önce telefonuna ses kaydi kayitla onun söyledikleri sonra ne olur ne ol
bence ilk is olarak sorumlu seni cagirdiktan sonra telefonuna kayda almaya bak sikayet edebilirsin, dayanamiyorsan birak o zaman sana mobbing uyguluyor

Kompleksli ve sorunlu bir adam karşındaki.Hep şunu söylemişimdir;okul hayatındaki hemcinslerimin kıskançlığının kat be kat fazlasını iş hayatında erkeklerden gördüm
Ne yapabilirsin;ona kendini değerli hissettirecek,egosunu okşayacak birkaççift laf.Sonrasında senden vazgeçecektir ama sıkıntı şurada;yaşın genç bu kez de sana sarkıp sırnaşma gibi riskli bir durum olabilir yani dengeyi kurmak zorlayabilir seni

Ses kaydını alıp mobbing davası açabilirmisin.Gerçi bu ülkede mobbing den ceza verilmesi düşük bir ihtimal ama gözü korkar yine de belki

Talimatları eposta ile al canım, yarın öbür gün yüzüne çarparsın bakın bana böyle demiştiniz diye, sen de eposta ile sor ne yapılacağını.
Ne yazık ki mobbinge uğruyorsun seni potansiyel rakibi görüp sindirmeye çalışıyor ama yılma. Elbet bir yerden patlar sakin durmaya çalış. Evet hatalarım olabilir ben 40 yıllık eleman değilim siz de bana eposta ile bildirin dersin.

Seni azarladığı bir anın ses kaydını al. Hatta birkaç tane al. Sonrada patronuna işini sevdiğini ama maruz kaldığın durumun bu olduğunu söyle. Dahada iplemezse çık. Adamıda şikayet et. Huzur olmsdan yemişim kariyeri. Daha gençsin mutlaka daha iyisini bulırsun. Ama adamın yanına kalmasın. Pislikk.

Şimdiki aklimla yaziyorum: ona kesinlikle papuc birakmazdim, dik dururdum. Kovarsa kovsun, alir tazminatimi yoluma bakarim, is bulana kadar da işsizlik maasiyla idare ederim derdim.

Sizin yaslarinizdaki aklımla yaziyorum: hemen pes eder, elimdeki tüm imkanlardan kendi rizamla vazgecer, yenik bir psikolji ve kırık ozguvenle acı ceker, iş bulana kadar da sefalet cekerdim. Yillar sonra da keske dik dursaymisim diye hayiflanirdim acı tecrübeme.

Bence ikisi arasindaki karari sen vermelisin. Ben biraz yırtici olmani tavsiye ederim, susma isini yap begenmezsen keyfin bilir modunda takil derim. Bu arada bi de psikolga git, hem destek al hem de ilerde lazim olur diye mobbing kanıtı oluştur.

Bi de babasinin ciftligi mi orası? Nasil bi kurumsal sirketmis? Vallahi biz personeli nazliyoruz motive calissinlar diye. Ilginc bi sirketmiş

Sİzi yanına çağırdığında cep telefonunuzla ses kaydı yapamaz mısınız? Kanıt olarak kullanırsınız.

Ses kaydını alıp mobbing davası açabilirmisin.Gerçi bu ülkede mobbing den ceza verilmesi düşük bir ihtimal ama gözü korkar yine de belki

Belki isten kovulur odq ihtimalinden varsa ama fazla ses kayitlari lazi tek bi günlüge icin degil o zaman da gerisi avukat hallediyor

Herkese tesekkurler. Ben su an Turkiye' de tatildeyim ama avrupada yasiyorum. Bulundugum ulkede habersiz ses kaydi suc diye biliyorum. O sebeple hakliyken haksiz duruma dusmek istemem mobbing konusunda.

Burada sorsak her 10 kisinin 8inin evinde en az bir urunu bulunan bir marka diyeyim :)
Su an Turkiye'ye geldim zamanim kisitli oldugu icin hucum terapisi goruyorum. Acikcasi pes etmek icime sinmiyor cunku gercekten cok cabalayarak o pozisyonu aldim. Kacmak istemiyorum ama umarim terapi ise yarar ve ben onu onemsememeyi ogrenebilirim

Evet tam tahmin ettiginiz gibi aramizda hem egitim farki var hem de universite kalitesi. Ben ABD' de Ivy Leauge icinde sayilan okullardan birinden mezunum. Su an avrupada yasiyor ve calisiyorum, bu kisinin tecrubeli olarak girdigi pozisyona ben ilk isim olarak girdim. Sanirim beni tehdit olarak goruyor.

Su an Turkiye' de tatildeyim ve hucum terapisi goruyorum zamanim kisitlandigi icin. Pes etmek degil onun dediklerini onemsememek istiyorum.

Malesef benim projemde bu kisi var sadece. Ama benim isi tamamen ogrendikten sonra bu kisiden bagimsiz calisma ihtimalim var

En kotu kovulursun. Bildir haddini gec git. Napacak ? Begenmiyorsaniz iletirsiniz ikya deyiverin.

Cok dogru bir yaklasim aslinda. Istifa etmeyi bile goze almissam ne olur en kotu kovarlar? Ben sanirim onlar beni cikarmadan ben cikayim basarisiz olmayayim diye mi dusunuyorum bilemiyorum.

Sanirim basarisiz oldugumu dusunmek benim yumusak karnim. O kisi de bunu fark etti ve buna oynuyor. Bu hafta icin hucum terapisi gorecegim ve bu konuyu asmaya calisacagim. Hemen pes etmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…