- 13 Ekim 2018
- 171
- 216
- 18
- 45
- Konu Sahibi caglalalala
-
Ne kadar tanidik sanki ben yazmisim gibi bende isyerine girdim gireli patronun karisinn kardesiyle ugrasiyorum patron arada karisi kalir diye gonderemiyorda olan biz iscilerine oluyor. Bizim ki herkese sirayla satasiyor ki en gozdesi benim haftanin 3 gunu iyiysek 3 gunu kotuyuz fikrimi yaptiklarimi begenmiyor onun gibi dusunup onun gibi olmami bekliyor patron ise benim tarafimda ama dengeli olmaya calisiyor sabretceksin ya da cikicaksin tek senle boyleyse. Bizimki herkesle ayninoldugu icin alistik estiler yine buna diye gulup geciyoruzMasterimi yeni bitirdim ve ilk is deneyimim. Isimi cok seviyorum ve sifirdan ogreniyorum. Ara ara hatalar yapiyorum ama su ana kadar cok buyuk bir hatam olmadi. Elimden geleni yapiyorum mesaiye kaliyorum isimi gercekten seviyorum cunku. Ayni projede calistigim sorumlum ise en ufak bir hatada bana sesini yukseltip hakaretler ederek tepki gosteriyor(yetersizsin, benim kadar iyi degilsin, yapamiyorsun, basarisizsin, burada ne isin var anlamiyorum, senden daha iyileri vardir gibi). Bu yuzden artik hata yapacagim diye hicbir sey yapamiyorum ellerim titremeye falan basladi is yerinde periyodik olarak. Surekli olarak sen hata yapamazsin diyor ve kendinin ne kadar iyi bir calisan oldugundan bahsediyor. Beni haftada en az 2 defa cesitli sebeplerle yanina cagiriyor ve 1.5-2 saat boyunca benim ne kadar basarisiz ve becereksiz oldugum, kendisinin ne kadar basarili ve iyi oldugunu anlatiyor. Bildiginiz vaaz gibi anlatiyor ve karsilik verdigimde sesini yukseltip bagirarak beni bastiriyor. Artik gercekten bu vaazdan kacmak icin ne yapacagimi sasiriyorum bu sefer de seni aradim bulamadim seninle bir sey konusacaktim neden bana haber vermiyorsun diye bagiriyor. Aslinda benim egitimim ondan daha iyi ve patronumuz da beni yeterli buluyor cunku isimi gercekten iyi yapmaya calisiyorum. Ama bu sorumlum olan kisi 'en iyi' degilsin, ben en iyiyim benim gibi degilsin diyor. En iyi anlayisi kendinin bir kopyasi olmam karsi fikirlerim olmasini asla kabul etmiyor. Bir gun soyle yapman gerekiyor diyor, ben dedigi gibi yapinca bir sonraki sefere hayir oyle mi dedim ben sana diye kiziyor. Ben ne yaparsam yapayim yanlissin diyor bir seyi 3 farkli sekilde yapsam ucunu de begenmiyor. En iyi benim yaptigim diyor. Zaten is yerinde birkac kisi haric kimseyi begenmiyor bana onlar da yetersiz diyor, benim gibi en iyi degiller diyor.
Ben patronla konusmaya calistim bana yansitma sorunlarini dedi. Zaten sistematik olarak patrona beni kotuledigine de eminim. Su an izin aldim ortamdan uzaklasmak icin ama yine de kafam hep is yerinde. Bir yanlis yapacagim yine ayni seyler olacak diye dusunmekten kendimi yiyorum. Kalbim surekli hizli carpiyor, basim agriyor, ellerim buz gibi. Geceleri 3 - 4 saatten fazla uyuyamiyorum ve saat basi sicrayarak uyaniyorum. Hic iyi degilim ben artik. Pozisyonum oldukca iyi ve kurumsal bir sirketteyim, 3 eleme gecerek girdim buraya emeklerimi silmek istemiyorum. Ama bu kisiye dayanamiyorum artik ne yapmaliyim?
Kendim mi cikmaliyim isten atilmayi mi beklemeliyim? Boyle giderse patrona beni surekli kotu yansittigi icin isten cikarilacagim gibi geliyor. Isin kotusu ben artik kendimi basarisiz ve yetersiz goruyorum baska bir ise girmeye de gucum yok
Kız bi de mühendissin Allah senı napmasın , kendinin farkında mısın sen mühendissin mühendis :) Öyle bir anlatıyorsun ki valla yani alt bir mevkide çalışıyorsun sandım.Mühendisim :) Sorumlum erkek
Bir süre calis ama o sorumluya gitmeden önce telefonuna ses kaydi kayitla onun söyledikleri sonra ne olur ne olMasterimi yeni bitirdim ve ilk is deneyimim. Isimi cok seviyorum ve sifirdan ogreniyorum. Ara ara hatalar yapiyorum ama su ana kadar cok buyuk bir hatam olmadi. Elimden geleni yapiyorum mesaiye kaliyorum isimi gercekten seviyorum cunku. Ayni projede calistigim sorumlum ise en ufak bir hatada bana sesini yukseltip hakaretler ederek tepki gosteriyor(yetersizsin, benim kadar iyi degilsin, yapamiyorsun, basarisizsin, burada ne isin var anlamiyorum, senden daha iyileri vardir gibi). Bu yuzden artik hata yapacagim diye hicbir sey yapamiyorum ellerim titremeye falan basladi is yerinde periyodik olarak. Surekli olarak sen hata yapamazsin diyor ve kendinin ne kadar iyi bir calisan oldugundan bahsediyor. Beni haftada en az 2 defa cesitli sebeplerle yanina cagiriyor ve 1.5-2 saat boyunca benim ne kadar basarisiz ve becereksiz oldugum, kendisinin ne kadar basarili ve iyi oldugunu anlatiyor. Bildiginiz vaaz gibi anlatiyor ve karsilik verdigimde sesini yukseltip bagirarak beni bastiriyor. Artik gercekten bu vaazdan kacmak icin ne yapacagimi sasiriyorum bu sefer de seni aradim bulamadim seninle bir sey konusacaktim neden bana haber vermiyorsun diye bagiriyor. Aslinda benim egitimim ondan daha iyi ve patronumuz da beni yeterli buluyor cunku isimi gercekten iyi yapmaya calisiyorum. Ama bu sorumlum olan kisi 'en iyi' degilsin, ben en iyiyim benim gibi degilsin diyor. En iyi anlayisi kendinin bir kopyasi olmam karsi fikirlerim olmasini asla kabul etmiyor. Bir gun soyle yapman gerekiyor diyor, ben dedigi gibi yapinca bir sonraki sefere hayir oyle mi dedim ben sana diye kiziyor. Ben ne yaparsam yapayim yanlissin diyor bir seyi 3 farkli sekilde yapsam ucunu de begenmiyor. En iyi benim yaptigim diyor. Zaten is yerinde birkac kisi haric kimseyi begenmiyor bana onlar da yetersiz diyor, benim gibi en iyi degiller diyor.
Ben patronla konusmaya calistim bana yansitma sorunlarini dedi. Zaten sistematik olarak patrona beni kotuledigine de eminim. Su an izin aldim ortamdan uzaklasmak icin ama yine de kafam hep is yerinde. Bir yanlis yapacagim yine ayni seyler olacak diye dusunmekten kendimi yiyorum. Kalbim surekli hizli carpiyor, basim agriyor, ellerim buz gibi. Geceleri 3 - 4 saatten fazla uyuyamiyorum ve saat basi sicrayarak uyaniyorum. Hic iyi degilim ben artik. Pozisyonum oldukca iyi ve kurumsal bir sirketteyim, 3 eleme gecerek girdim buraya emeklerimi silmek istemiyorum. Ama bu kisiye dayanamiyorum artik ne yapmaliyim?
Kendim mi cikmaliyim isten atilmayi mi beklemeliyim? Boyle giderse patrona beni surekli kotu yansittigi icin isten cikarilacagim gibi geliyor. Isin kotusu ben artik kendimi basarisiz ve yetersiz goruyorum baska bir ise girmeye de gucum yok
bence ilk is olarak sorumlu seni cagirdiktan sonra telefonuna kayda almaya bak sikayet edebilirsin, dayanamiyorsan birak o zaman sana mobbing uyguluyorMasterimi yeni bitirdim ve ilk is deneyimim. Isimi cok seviyorum ve sifirdan ogreniyorum. Ara ara hatalar yapiyorum ama su ana kadar cok buyuk bir hatam olmadi. Elimden geleni yapiyorum mesaiye kaliyorum isimi gercekten seviyorum cunku. Ayni projede calistigim sorumlum ise en ufak bir hatada bana sesini yukseltip hakaretler ederek tepki gosteriyor(yetersizsin, benim kadar iyi degilsin, yapamiyorsun, basarisizsin, burada ne isin var anlamiyorum, senden daha iyileri vardir gibi). Bu yuzden artik hata yapacagim diye hicbir sey yapamiyorum ellerim titremeye falan basladi is yerinde periyodik olarak. Surekli olarak sen hata yapamazsin diyor ve kendinin ne kadar iyi bir calisan oldugundan bahsediyor. Beni haftada en az 2 defa cesitli sebeplerle yanina cagiriyor ve 1.5-2 saat boyunca benim ne kadar basarisiz ve becereksiz oldugum, kendisinin ne kadar basarili ve iyi oldugunu anlatiyor. Bildiginiz vaaz gibi anlatiyor ve karsilik verdigimde sesini yukseltip bagirarak beni bastiriyor. Artik gercekten bu vaazdan kacmak icin ne yapacagimi sasiriyorum bu sefer de seni aradim bulamadim seninle bir sey konusacaktim neden bana haber vermiyorsun diye bagiriyor. Aslinda benim egitimim ondan daha iyi ve patronumuz da beni yeterli buluyor cunku isimi gercekten iyi yapmaya calisiyorum. Ama bu sorumlum olan kisi 'en iyi' degilsin, ben en iyiyim benim gibi degilsin diyor. En iyi anlayisi kendinin bir kopyasi olmam karsi fikirlerim olmasini asla kabul etmiyor. Bir gun soyle yapman gerekiyor diyor, ben dedigi gibi yapinca bir sonraki sefere hayir oyle mi dedim ben sana diye kiziyor. Ben ne yaparsam yapayim yanlissin diyor bir seyi 3 farkli sekilde yapsam ucunu de begenmiyor. En iyi benim yaptigim diyor. Zaten is yerinde birkac kisi haric kimseyi begenmiyor bana onlar da yetersiz diyor, benim gibi en iyi degiller diyor.
Belki isten kovulur odq ihtimalinden varsa ama fazla ses kayitlari lazi tek bi günlüge icin degil o zaman da gerisi avukat hallediyorSes kaydını alıp mobbing davası açabilirmisin.Gerçi bu ülkede mobbing den ceza verilmesi düşük bir ihtimal ama gözü korkar yine de belki
Belki isten kovulur oda ihtimalinden varsa ama fazla ses kayitlari lazim tek bi günlüge icin degil baska günlerin devamlari da lazim o zaman da gerisi avukat hallediyor
Talimatları eposta ile al canım, yarın öbür gün yüzüne çarparsın bakın bana böyle demiştiniz diye, sen de eposta ile sor ne yapılacağını.Masterimi yeni bitirdim ve ilk is deneyimim. Isimi cok seviyorum ve sifirdan ogreniyorum. Ara ara hatalar yapiyorum ama su ana kadar cok buyuk bir hatam olmadi. Elimden geleni yapiyorum mesaiye kaliyorum isimi gercekten seviyorum cunku. Ayni projede calistigim sorumlum ise en ufak bir hatada bana sesini yukseltip hakaretler ederek tepki gosteriyor(yetersizsin, benim kadar iyi degilsin, yapamiyorsun, basarisizsin, burada ne isin var anlamiyorum, senden daha iyileri vardir gibi). Bu yuzden artik hata yapacagim diye hicbir sey yapamiyorum ellerim titremeye falan basladi is yerinde periyodik olarak. Surekli olarak sen hata yapamazsin diyor ve kendinin ne kadar iyi bir calisan oldugundan bahsediyor. Beni haftada en az 2 defa cesitli sebeplerle yanina cagiriyor ve 1.5-2 saat boyunca benim ne kadar basarisiz ve becereksiz oldugum, kendisinin ne kadar basarili ve iyi oldugunu anlatiyor. Bildiginiz vaaz gibi anlatiyor ve karsilik verdigimde sesini yukseltip bagirarak beni bastiriyor. Artik gercekten bu vaazdan kacmak icin ne yapacagimi sasiriyorum bu sefer de seni aradim bulamadim seninle bir sey konusacaktim neden bana haber vermiyorsun diye bagiriyor. Aslinda benim egitimim ondan daha iyi ve patronumuz da beni yeterli buluyor cunku isimi gercekten iyi yapmaya calisiyorum. Ama bu sorumlum olan kisi 'en iyi' degilsin, ben en iyiyim benim gibi degilsin diyor. En iyi anlayisi kendinin bir kopyasi olmam karsi fikirlerim olmasini asla kabul etmiyor. Bir gun soyle yapman gerekiyor diyor, ben dedigi gibi yapinca bir sonraki sefere hayir oyle mi dedim ben sana diye kiziyor. Ben ne yaparsam yapayim yanlissin diyor bir seyi 3 farkli sekilde yapsam ucunu de begenmiyor. En iyi benim yaptigim diyor. Zaten is yerinde birkac kisi haric kimseyi begenmiyor bana onlar da yetersiz diyor, benim gibi en iyi degiller diyor.
Sİzi yanına çağırdığında cep telefonunuzla ses kaydı yapamaz mısınız? Kanıt olarak kullanırsınız.
Sizi her cagirdiiginda telefonunun ses kaydını açıp gidin yanına ve kaydedin konuşmaları.
Konuşmaları kendi lehinize çevirmeye çalışın.
Sonrada patrona dinletin ilgilenmezse ik ya çıkın ses kayıtlarıyla.
Hiç kimsenin size bu şekilde davranmaya hakkı yok.
Işten de çıkmayın bence sabredin size diş geciremeyeceginizi anlayınca vazgeçecektir elbet.
Bir süre calis ama o sorumluya gitmeden önce telefonuna ses kaydi kayitla onun söyledikleri sonra ne olur ne ol
bence ilk is olarak sorumlu seni cagirdiktan sonra telefonuna kayda almaya bak sikayet edebilirsin, dayanamiyorsan birak o zaman sana mobbing uyguluyor
Ses kaydını alıp mobbing davası açabilirmisin.Gerçi bu ülkede mobbing den ceza verilmesi düşük bir ihtimal ama gözü korkar yine de belki
Belki isten kovulur odq ihtimalinden varsa ama fazla ses kayitlari lazi tek bi günlüge icin degil o zaman da gerisi avukat hallediyor
Seni azarladığı bir anın ses kaydını al. Hatta birkaç tane al. Sonrada patronuna işini sevdiğini ama maruz kaldığın durumun bu olduğunu söyle. Dahada iplemezse çık. Adamıda şikayet et. Huzur olmsdan yemişim kariyeri. Daha gençsin mutlaka daha iyisini bulırsun. Ama adamın yanına kalmasın. Pislikk.
Şimdiki aklimla yaziyorum: ona kesinlikle papuc birakmazdim, dik dururdum. Kovarsa kovsun, alir tazminatimi yoluma bakarim, is bulana kadar da işsizlik maasiyla idare ederim derdim.
Sizin yaslarinizdaki aklımla yaziyorum: hemen pes eder, elimdeki tüm imkanlardan kendi rizamla vazgecer, yenik bir psikolji ve kırık ozguvenle acı ceker, iş bulana kadar da sefalet cekerdim. Yillar sonra da keske dik dursaymisim diye hayiflanirdim acı tecrübeme.
Bence ikisi arasindaki karari sen vermelisin. Ben biraz yırtici olmani tavsiye ederim, susma isini yap begenmezsen keyfin bilir modunda takil derim. Bu arada bi de psikolga git, hem destek al hem de ilerde lazim olur diye mobbing kanıtı oluştur.
Bi de babasinin ciftligi mi orası? Nasil bi kurumsal sirketmis? Vallahi biz personeli nazliyoruz motive calissinlar diye. Ilginc bi sirketmiş
Siz niye pes ediyorsunuz adamin amaci zaten sizi bezdirip gondermek. Anladigim kadariyla bu kisiyle aranizda egitim seviyesi farki var (siz masterli o lisans gibi ya da mezun oldugunuz okullarin kalitesi gibi ). Bu yuzden bu adam sizin kendinizi gelistirmenizden ve yillardir ugrasip geldigi pozisyona daha hizli bir sekilde gelmenizden korkuyor.
Oncelikle ses kaydi alin bu hakaretlerini. Elinizi giclendirin. Hata yaptiginizda da kendjnizi kotu hissetmeyin cunku hatalar meslege yeni basladiginizda daha kolay elimine edilir yada mazur gorulur. Hatalarinizdan tecrube edinirsiniz. Unutmayin bir hatayi meslegin ilk yilinda yapmakla 10. Yilinda yapmak arasinda cok fark vardir.
baska yere de gitsen bu insanlar bitmiyor
ve bence sen iyi bi çalısansın sakın senin enerjini düşürüpte yaptıgın işleri kötü mü yapıyorum diye sorgulatmana izin verme insanlara baska biriyle calısamaz mısın ?
Evde karısından dayak yiyordur işyerine gelince erkek oluyordur , ezikliğini bastırması lazım bi şekilde pis herifin. Çıkmadan önce kafasına sağlam bişey fırlat şunun.
En kotu kovulursun. Bildir haddini gec git. Napacak ? Begenmiyorsaniz iletirsiniz ikya deyiverin.
Valla merakım gitti teşekkürler. Bu arada işinizi seviyorsanız bildiğinizden şaşmayın ve bildiğinizi yapın. Hatalarınız olacak çok yenisiniz sonuçta. Bu kadar mükemmelliyetçiyse eğer işten çıkarabiliyorsa sizi çıkarsın bakalım. Yok olmuyorsa siz bu işi eğrisi ve doğrusu ile zamanla öğreneceksiniz.
ben cidden bilgili görgülü işini iyi yapan bir insanın 'ben işimi çok iyi yaparım, harikayım, mükemmelim' dediğini duymadım görmedim. bence gayet boş bir insan. bu nedenle korkma. istifa etmeyi bile göze almışsan neyden korkuyorsun? en kötü kovarlar. ki onu da yapacaklarını asla sanmıyorum. bu nedenle kendini yarından itibaren ezdirme. herkes yanlış yapabilir bu çok normal. yapmadan öğrenemezsin. seni odasına çağırdığında yine konuşmaya başlayınca 'işle ilgili başka bir şey söylemeyecekseniz ben çıkıyorum size kolay gelsin' de ve çık. cidden çık ama. her seferinde aynısını yap. ben çalışıyorum beni meşgul etmeyin rica ederim, öğrenmeye çalışıyorum vs. de. senin çekindiğini görüp daha fazla üstüne geliyor belli ki. böylelerinin tam tersi üzerine gideceksin ki ve net konuşacaksın aa bu da deli çıktı çattık desin bulaşmasın.
Ne kadar tanidik sanki ben yazmisim gibi bende isyerine girdim gireli patronun karisinn kardesiyle ugrasiyorum patron arada karisi kalir diye gonderemiyorda olan biz iscilerine oluyor. Bizim ki herkese sirayla satasiyor ki en gozdesi benim haftanin 3 gunu iyiysek 3 gunu kotuyuz fikrimi yaptiklarimi begenmiyor onun gibi dusunup onun gibi olmami bekliyor patron ise benim tarafimda ama dengeli olmaya calisiyor sabretceksin ya da cikicaksin tek senle boyleyse. Bizimki herkesle ayninoldugu icin alistik estiler yine buna diye gulup geciyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?