- 13 Eylül 2018
- 1.742
- 2.728
- 133
Boylesi olmasada bebde benzer durumlar yasadim ama sizvkendi kendinize eziyet ediyorsunuz ayni ecin icinde degilsiniz evlenmisdiniz kenfi duzeninizi kurmussunuz esiniz cocugunuz var neden kejdinize bunu yaoiyorsunuz ki sizi hayatlarindan silseler ne kaybiniz olacak kiAnnem üniversiteden sonra bi süre işsiz kalınca evde istemedi beni.30 yaşıma kadar dayak yedim evin en küçük üyesinden bile.Ara ara işe girdim çıktım ama kıdem tazminatı gelmeden hemen önce çıkardılar hep.Şu an çok şükür memurum.Gelelim konumuza.Evde ben salonda oturamazdım kovardı kalkmasam gelip üstüme yüzüme tükürürdü.Evde yemek pişerdi mutfağın balkonuna kilitlerdi ben yemeyeyim diye.pazara giderdik alınanlar balkona kilitlenirdi.Her gün kendime 1 tane ekmek alırdım günde 1 ekmekle 3 yıl geçirdim ben.Çok vitaminsizlik çektim besinsizlikten saçlarım döküldü.Bu arada evlendirmeye kalktılar kuzenimle.Kuzenim yurt dışında 10 yaş büyük benden ve işsiz.Halanla temizliğe gidersin seni kim napsın dediler yıllarca dayak yedim.Pazardan gelince 1 elma aldım yılarken annem gördü 1 elma için dayak yedim ben.Tamam dedim ayrı eve çıkayım anne istemiyosun evinde dedim bu o...u ayrı eve çıkmak istiyor dedi dövdüler.Annem ameliyat oldu yıkadım yedirdim ayaklanınca yine dayağını yedim.Allah yüzüme baktı memur oldum 1 senedir eşimden gizli para veriyorum ama bıktım herkese biz memur ettik para vermiyo perişanım diyor.En son bebeğime parti yaptım 300 400 lira para takmış gelenler o parayı istetti ananem aracılığıyla.Çok bıktım siz olsanız para verir misiniz
Eşiniz de kötü biriyse (kendiniz demişsiniz), neden çocuk yaptınız ki? Tek başınıza misler gibi yaşardınız memur olmuşsunuz. Gerçekçi gelmiyor.Eşim öğrense daha kötü şeyler yaşamayacağımın garantisi olsa bedduanızdan önce ben söylerdim emin olun.Sizin gibi yamyam aileden çıkmış derken inanın dedikleriniz beni utandırmadı çünkü yargıladığınız ailemi ben seçmedim...Ben o hayatın içinde bugünlere geldim.Bugünlerimi devam ettirmek için eşimden gizli her ay para verdim
Ben de eşimde memuruz evimiz arabamız var kredimiz vs.yok eve her ay 70bin küsür para giriyor.Eşim çevresine para dağıtır istemez bile.Tanıdık kasabı var yakın arkadaşları ordan gidip et alır mangal yapar eşim her ay kapatır borcu.Sorun para değil bana bunları yaşatan annemme para vermek zoruma gidiyor kessem her ay 2 bin vermesem arkamda da durmayacaklarSen kendini kesinlikle sevmiyorsun. O yüzden bunları yaşıyorsun.
Kocanla, çocuğunu da Annene kurban edeceksin. Sizin gibiler kendini nasıl feda ediyorsa kocasını çocuğunu da heder ediyor.
Çünkü adetim azalmıştı yumurtam azdı ve hayalimdi evladımın olması.eşim kötü de olsa iyi de olsa bakacak maddi imkanım var.Eşim kötü de olsa bu yüzden çocuğum olsun istedimEşiniz de kötü biriyse (kendiniz demişsiniz), neden çocuk yaptınız ki? Tek başınıza misler gibi yaşardınız memur olmuşsunuz. Gerçekçi gelmiyor.
Evet aynen böyle diyor biz memur ettik diyor.Kredi çektim çalışıp memur oldum dersane parası için.sonra onu da ödedim ama onlar memur etmiş işteKusura bakmayın ama yaptığınız enayilik. İnsanın siniri bozuluyor. Para vermediğim gibi o “biz memur ettik” diye anlattığı herkese de ne iğrenç rezil bir anne olduğunu anlatır dile düşürürdüm. Asla görüşmezdim, bebeğime hele yaklaştırmazdım bile.
E o zaman neden sizi ezeceklerinden korkuyorsunuz. Ezecek olursa sepetler gönderirsiniz. Memursunuz. Çocuğunuza mis gibi bakabilirsiniz. Neden bu tavırdasınız hep. Ezilmeye alıştırmışlar sizi. Eşinizi alın karşınıza adam akıllı konuşun, her şeyi anlatın. Ananızı da sepetleyin hayatınızdan. Baktınız eşiniz de bozuk gidiyor, ondan da kurtulursunuz. Özgürleşin artık.Çünkü adetim azalmıştı yumurtam azdı ve hayalimdi evladımın olması.eşim kötü de olsa iyi de olsa bakacak maddi imkanım var.Eşim kötü de olsa bu yüzden çocuğum olsun istedim
Zaten arkanda da değiller. Bir arkadaş da söylemiş. Farkediliyor biliyor musun? Hatta senin farketmediklerini bile eşin farkeder. ama tabi sen bilirsin. Eşim veriyor ben de vereyim diyorsun da. Eşine rest çekip kendi paranı ortak giderler hariç köşeye atsan ilerde bir arsa alır çocuğunun üstüne yaparsın. Ya da doğumdan sonra çocuk için emeklilik hesabı türü hesap açabilirsin. Böylece senin paran senle çocuğun olur. Çocuğun hariç kimseye eyvallahın olmasın . Memursun, sen güçsüzsen çalışmayan kadınlar ne yapsın?Ben de eşimde memuruz evimiz arabamız var kredimiz vs.yok eve her ay 70bin küsür para giriyor.Eşim çevresine para dağıtır istemez bile.Tanıdık kasabı var yakın arkadaşları ordan gidip et alır mangal yapar eşim her ay kapatır borcu.Sorun para değil bana bunları yaşatan annemme para vermek zoruma gidiyor kessem her ay 2 bin vermesem arkamda da durmayacaklar
Annenize verdiginiz parayla, psikolojik yardım alın.Evet babaannem 1 hafta bizde kaldı bana dedi ki analığım bana böyle yapardı bu nasıl ana dedi.Annemle görüşüyorum çünkü bu yaşadıklarımın çoğunu eşim bilmiyor ezmesin yüzüme vurmasın diye söylemedim.
Hayır sizin yetiştirilme tarzınızın bir sonucu bu, para yetiştirme çabanız kabul görürüm umudu, kocaya gözdağı değil. Adam da bişeyleri seziyordur peşine düşmeye değer görmüyordur şimdilik. Yarın düşmeyeceği anlamına da gelmez bu. Memursanız maaşınız belli, fena bi adam olsa hepsini elinizden çeker alırdı, ailenize de bi kuruş yollayamazdınız. Sizin tek başınıza ayakta durabilecek bir kişilik yapınız yok, ailenizin size uygun gördüğü zindanda çürümek yerine evlenmişsiniz, daha kötüsü olmaz şu saatten sonra, çok daha azını da koca elinden çekince çok da bişey olmaz, hiç yoktan kendi düzeninizde debelenirsiniz.Eşim öğrense daha kötü şeyler yaşamayacağımın garantisi olsa bedduanızdan önce ben söylerdim emin olun.Sizin gibi yamyam aileden çıkmış derken inanın dedikleriniz beni utandırmadı çünkü yargıladığınız ailemi ben seçmedim...Ben o hayatın içinde bugünlere geldim.Bugünlerimi devam ettirmek için eşimden gizli her ay para verdim
Eşim de iyi bi insan değil sağa sola çok para savurur.Ben de anneme para vererek ailem varmış gibi yapıyorum
İyi değil dediğim adamdan hamile kaldım bile isteye hem de tedaviyle.Çünkü evladım olsun istedim anne olmak istedim.Kocamla boşansam yarın öbür gün ailem sahp çıkmıyor nereye giderim diye sormam 40bine yakın maaşım var ucuz kirası olan bi şehre tayin aldırırım mis gibi yaşarım siz konuyu yanlış anlamışsınız.Konu para değil konu bana bunları yaşatan anneme para vermemin zoruma giditor olmasıBana cevap vermemissiniz ama yazayim aileniz varmiş gibi yapmak uzun vadede size bisey kazandirmaz.
Yalan seyler icin annenizi maasa baglayacaginiza kendiniz icin 3 kuruş fazla kenara atin birikiminize katki olsun.
Esiniz de iyi biri degilmiş madem size ne eşten ne aileden yana fayda yok. Para sizin önceliginiz olmali, her kuruşu kendinize birikim yapin. Iyi degil dedginiz adamdan hamile kalmissiniz zaten yarin oburgun ailem sahip cikmiyor cocugum var nereye giderim diye sorarsiniz.
Bu evliliginizin omur boyu sureceginin garantisi yok, kimsenin yok.
E vermeyin zaten herkes onu diyor. Yıllarca istismar etmişler bir de şimdi söğüşlesinler oldu yaniİyi değil dediğim adamdan hamile kaldım bile isteye hem de tedaviyle.Çünkü evladım olsun istedim anne olmak istedim.Kocamla boşansam yarın öbür gün ailem sahp çıkmıyor nereye giderim diye sormam 40bine yakın maaşım var ucuz kirası olan bi şehre tayin aldırırım mis gibi yaşarım siz konuyu yanlış anlamışsınız.Konu para değil konu bana bunları yaşatan anneme para vermemin zoruma giditor olması
İyi değil dediğim adamdan hamile kaldım bile isteye hem de tedaviyle.Çünkü evladım olsun istedim anne olmak istedim.Kocamla boşansam yarın öbür gün ailem sahp çıkmıyor nereye giderim diye sormam 40bine yakın maaşım var ucuz kirası olan bi şehre tayin aldırırım mis gibi yaşarım siz konuyu yanlış anlamışsınız.Konu para değil konu bana bunları yaşatan anneme para vermemin zorumaBana cevap vermemissiniz ama yazayim aileniz varmiş gibi yapmak uzun vadede size bisey kazandirmaz.
Yalan seyler icin annenizi maasa baglayacaginiza kendiniz icin 3 kuruş fazla kenara atin birikiminize katki olsun.
Esiniz de iyi biri degilmiş madem size ne eşten ne aileden yana fayda yok. Para sizin önceliginiz olmali, her kuruşu kendinize birikim yapin. Iyi degil dedginiz adamdan hamile kalmissiniz zaten yarin oburgun ailem sahip cikmiyor cocugum var nereye giderim diye sorarsiniz.
Bu evliliginizin omur boyu sureceginin garantisi yok, kimsenin yok.
Eşim elimden paramı almak için çok uğraştı arabayı yaptırcam şunların çocuğu olmuyor tüp bebek parası vercem vs diye diye ama vermedim.Eve katkımız ortak ayda 10 15 bin kadar evin masrafı ve faturalar var geri kalan bireysel.o parasını çar çur ediyor ben bankamdaki kasama atıyorum gram altın olarak.Benim sorunum parasızlık değil.Para peşinde olmak da değil.Anneme bağışladığım 2 binin zoruma gitmesi.Siz verir miydiniz diye soruyorumHayır sizin yetiştirilme tarzınızın bir sonucu bu, para yetiştirme çabanız kabul görürüm umudu, kocaya gözdağı değil. Adam da bişeyleri seziyordur peşine düşmeye değer görmüyordur şimdilik. Yarın düşmeyeceği anlamına da gelmez bu. Memursanız maaşınız belli, fena bi adam olsa hepsini elinizden çeker alırdı, ailenize de bi kuruş yollayamazdınız. Sizin tek başınıza ayakta durabilecek bir kişilik yapınız yok, ailenizin size uygun gördüğü zindanda çürümek yerine evlenmişsiniz, daha kötüsü olmaz şu saatten sonra, çok daha azını da koca elinden çekince çok da bişey olmaz, hiç yoktan kendi düzeninizde debelenirsiniz.
E vermeyin zaten herkes onu diyor. Yıllarca istismar etmişler bir de şimdi söğüşlesinler oldu yani
Artık vermek istemiyorum zoruma gidiyor versem de vermesem de kötü anlatıyor beni.Evime gelmiyor oturmaya bile.Hamileyim hastaneye yatacak bi durumum oldu taksi çağırırsan geliyim bi ziyaretine dedi gelme dedimE vermeyin zaten herkes onu diyor. Yıllarca istismar etmişler bir de şimdi söğüşlesinler oldu yani
Çoğu şeye asla demem ama bu konuda ASLA vermezdim. Görüşmek belki bi yere kadar ama bari kendinizi kullandırmayınİyi değil dediğim adamdan hamile kaldım bile isteye hem de tedaviyle.Çünkü evladım olsun istedim anne olmak istedim.Kocamla boşansam yarın öbür gün ailem sahp çıkmıyor nereye giderim diye sormam 40bine yakın maaşım var ucuz kirası olan bi şehre tayin aldırırım mis gibi yaşarım siz konuyu yanlış anlamışsınız.Konu para değil konu bana bunları yaşatan anneme para vermemin zoruma
Eşim elimden paramı almak için çok uğraştı arabayı yaptırcam şunların çocuğu olmuyor tüp bebek parası vercem vs diye diye ama vermedim.Eve katkımız ortak ayda 10 15 bin kadar evin masrafı ve faturalar var geri kalan bireysel.o parasını çar çur ediyor ben bankamdaki kasama atıyorum gram altın olarak.Benim sorunum parasızlık değil.Para peşinde olmak da değil.Anneme bağışladığım 2 binin zoruma gitmesi.Siz verir miydiniz diye soruyorum
Bi anneniz olamamış demek ki eşiniz, bakın alamamış paranızı elinizden. Annenizden daha kötü biri olsaydı emin olun daha fazlasını elinizden çatır çatır alırdı, zaten pasif bir yapınız var, yalnız kalırım diye canınız çıkıyor, biraz zorlanırdı sadece.İyi değil dediğim adamdan hamile kaldım bile isteye hem de tedaviyle.Çünkü evladım olsun istedim anne olmak istedim.Kocamla boşansam yarın öbür gün ailem sahp çıkmıyor nereye giderim diye sormam 40bine yakın maaşım var ucuz kirası olan bi şehre tayin aldırırım mis gibi yaşarım siz konuyu yanlış anlamışsınız.Konu para değil konu bana bunları yaşatan anneme para vermemin zoruma
Eşim elimden paramı almak için çok uğraştı arabayı yaptırcam şunların çocuğu olmuyor tüp bebek parası vercem vs diye diye ama vermedim.Eve katkımız ortak ayda 10 15 bin kadar evin masrafı ve faturalar var geri kalan bireysel.o parasını çar çur ediyor ben bankamdaki kasama atıyorum gram altın olarak.Benim sorunum parasızlık değil.Para peşinde olmak da değil.Anneme bağışladığım 2 binin zoruma gitmesi.Siz verir miydiniz diye soruyorum
Anlatsın umrumda bile olmaz kim ne demiş. Boşverin anlattıkları da kendi kadar karaktersizse hele hiç umrunuzda olmasın. Eşinizden de memnun değilsiniz anladığım kadarıyla. Ben olsam çocuğumla bu insanların hepsinden uzak yeni bir hayat kurarım hiç kafamı yormam bunlaraArtık vermek istemiyorum zoruma gidiyor versem de vermesem de kötü anlatıyor beni.Evime gelmiyor oturmaya bile.Hamileyim hastaneye yatacak bi durumum oldu taksi çağırırsan geliyim bi ziyaretine dedi gelme dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?