• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

böyle kalpsiz merhametsiz insan yoktur

Boşanınca yeniden doğmuş gibi kaçaksın.ille karsılıklı olması gerekmiyor sen boşa.boşanınca zaten dini nikahmı kalıyorki

Görücü usulu mu evlendiniz?
Hani anneci olsa öncedende biraz anlardınız

Erkek aileleri öncelik kendileri olsun çoğu istiyo hatta erkeklerde uyuyo ama biyerde onlarda akıllarını başına alıyo

Eşimin odasıda olduğu gibi duruyo benim resimlerim bile hala orda anahtarla gitmiyoruz diye surat asarlardı susmaları için eşim anahtarı aldı o kapıyı sen açarsan benim kapım kapanır dedim evdr biyerde öylece duruyo anahtar

Burası senin evin senin odan istediğini koy yap diyolar ama bi biblo getirse almaz kv, öyle dediklerinde tabi oğlunuzda gidebilir odasına dedim sustular

Siz hep pasif mi kaldınız? Zorla götürüldüğümüde bilirim ilk sylarda sonra ölüceğimide bilsem gitmiyorum dedim çünkü ailesine meraklı değil tek sebep onların baskısıydı
hayır severek evlendik. ailesine düşkün olduğunu biliyordum ama bununki bambaşka birşey bağımlılık. kendiside kabul ediyor ben bağımlıyım aileme diyor. evet pasif kaldım değiştirdi beni kendimi savunamaz olmuştum. çünkü tehtit ediyordu beni babanı ararım diye.

Niçin bunca seneni heba ettinki deydimi şimdi kendini aileni bunca sene hakir asagilamasina neyse geri dönüş yaparak tekrar yaşama zararın neresinden dönersen kâr kârdır mantığını düşün geriye dönüp bakma Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah

Niçin bunca seneni heba ettinki deydimi şimdi kendini aileni bunca sene hakir asagilamasina neyse geri dönüş yaparak tekrar yaşama zararın neresinden dönersen kâr kârdır mantığını düşün geriye dönüp bakma Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah
amin Allah razı olsun.

Gerizekalı adam sanki bütün dini vecibelerini biliyorda dini nikah konusunda ahkam kesiyor!
Madem o kadar olayın dini boyutunu düşünüyor da sana hiçbir konuda söz hakkı tanımazken,bir koca olarak evinde huzur yasatmazken,senin ailene saygısızca davranırken,sana bunca haksızlıkları yaparken günaha girdiğini bilmiyormuymus?
Boşan ve kurtul üstüne birde eğlence düzenle kurtulduğun için.
Merak etme sizin dini nikahiniz boşanma kararı aldığınız an düşmüştür zaten

Merhaba hanımlar. uzun zamandır takip ediyorum. konu acmak için yeni üye oldum. nereden başlayım nasıl anlatayım bilmiyorum. 14 aylık evliyim severek evlendik. ama daha evliliğimin ilk ayında hayatım kabus oldu. evlenmeden önce böyle bi insan oldugunu bilemedim ınsanlara karsı cok saygılı cok beyefendiydi. ama neyazıkki ailesine bağımlı annesinin evinden gelmek istemeyen bir koca ile evlenmişim. ne evime alışabildim ne evliliğe hiç birsey anlamadım. gündüz işte aksam ailesinin yanındaydık evi otel gibi kullanıyorduk. kendisi cok despot dediğim dedik bir adam. kadına fikir danışmayı erkeklik gururuna yakıştıramayan bir insan. sen kızsın ben erkeğim üstünüm senden benimle evlendin aileme gelin geldin ben senin kötülüğüne birşey istemem benim dediğim olacak mantığıyla hareket eden birisi. benim hiçbirseye hayır demeye onu reddetmeye hakkım yoktu. cahiliye devrindeki insanların matığına sahipti. benim ailemle hiçbiryere gelmek istemez benim ailemle vakit geçirirse kendi ailesine yanlış yapmış olacağını düşünüyordu. aileme karşı çok saygısızlıklar yaptı. babamla annemle yaşıtı gibi tartıştı. daha neler neler hangi birini anlatayımki. iftiralar attı yalanlar söyledi. çok acılar çektim çok gözyaşları döktüm. hiç merhameti yoktu birkere gözyaşımı silmedi. varsa yoksa ailesiydi. çocuğum yok ayrılma kararı aldı 1 aydır ailemin yanındayım birkere ne aradılar nede sordular. ailem arkamda mesleğim de var çok şükür. ama anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor. resmi olarak boşansak bile dini olarak boşanmayacağını beni süründüreceğini söylüyor. sabretmeye çalışıyorum ama neyapacağımı bilmiyorum. karışık yazmış olabilirim ilkkez yazıyorum buraya. şimdiden teşekkür ederim
çok sevindim kurtulduğunuza hakkınızda hayırlısı olsun. dini olarak kadının da boşanma hakkı var yani onun demesiyle değil (zavallı olduğu kadar salakmışta)

Canım oncelik le çok ama çok geçmiş olsun benim fikrim düşün ki büyük bir tirafik kazasından kurtulduğuna şükret ilerde ya bebeğin olsaydı senin için daha zor olur şu.. Dini nikaha gelirsek te sen boş ol dersen 3 defa boş olur onun denemesi seni ırgalamaz tek taraf ta boş deme si bile ayrılıktır dinimizde ...
Kadın eğer nikah yapılırken boşama hakkını istememişse, dinen bosayamaz 3 talakla. Ancak mahkemeyle boşanir.

Ayrıca konu sahibi kızgınlıkla evine git demekle boşanmış olunmaz.

Bunları en güzeli diyanet e sorun ve çocuk olmadan ayrıldığınız için şükredin.

İnsan aynı evin içine girmedikçe tanıyamıyor maalesef.dışarıdan çok iyi görünen birisi eşine karşı hanzo olabiliyor.bu yüzden kendini suçlama. Anlattığın bir adamla ömür geçer mi sen düşün ona göre kararını ver. Çocuk olunca işler daha çok sarpasarıyor onu da hesaba kat. Resmî olarak boşandıktan sonra nasıl dini nikahınız kalıyormuş ve ne hakla süründürüyormuş orasını anlamadım. Aklı sıra gözdağı vererek korkutmaya çalışıyor. Eğer boşanmayı istemiyorsa kendine çekidüzen verir tehditle olmaz bu işler

Bi gibi seyler ysayip da kpiyi vurup gidemeyen bircok kadin var bravo size guclu birisiniz ki bu asamaya gelebilmisiniz.yarin bigun siddet de baslardi buyuk olasilikla.resmi nikh bitince dini nikah da son buluyor.hkkinizda hyirlisi

Boşanma kararı vermekle çok doğru yapmışsınız. Şükür aileniz arkanızda ve mesleğiniz de var. Hayatınızı çürütmeyin böyle bi sözde erkek müsveddesiyle. Kadına saygı duyan biriyle hayatınızı birleştirirsiniz inşallah ileride.

Ayrıca islamda kadının mahkeme yoluyla kocasını boşama hakkı var. Hakim sizi boşarsa resmi olarak da dini olarak da boşanmış olursunuz hiçbir bağınız kalmaz artık.

Merhaba hanımlar. uzun zamandır takip ediyorum. konu acmak için yeni üye oldum. nereden başlayım nasıl anlatayım bilmiyorum. 14 aylık evliyim severek evlendik. ama daha evliliğimin ilk ayında hayatım kabus oldu. evlenmeden önce böyle bi insan oldugunu bilemedim ınsanlara karsı cok saygılı cok beyefendiydi. ama neyazıkki ailesine bağımlı annesinin evinden gelmek istemeyen bir koca ile evlenmişim. ne evime alışabildim ne evliliğe hiç birsey anlamadım. gündüz işte aksam ailesinin yanındaydık evi otel gibi kullanıyorduk. kendisi cok despot dediğim dedik bir adam. kadına fikir danışmayı erkeklik gururuna yakıştıramayan bir insan. sen kızsın ben erkeğim üstünüm senden benimle evlendin aileme gelin geldin ben senin kötülüğüne birşey istemem benim dediğim olacak mantığıyla hareket eden birisi. benim hiçbirseye hayır demeye onu reddetmeye hakkım yoktu. cahiliye devrindeki insanların matığına sahipti. benim ailemle hiçbiryere gelmek istemez benim ailemle vakit geçirirse kendi ailesine yanlış yapmış olacağını düşünüyordu. aileme karşı çok saygısızlıklar yaptı. babamla annemle yaşıtı gibi tartıştı. daha neler neler hangi birini anlatayımki. iftiralar attı yalanlar söyledi. çok acılar çektim çok gözyaşları döktüm. hiç merhameti yoktu birkere gözyaşımı silmedi. varsa yoksa ailesiydi. çocuğum yok ayrılma kararı aldım 1 aydır ailemin yanındayım birkere ne aradılar nede sordular. ailem arkamda mesleğim de var çok şükür. ama anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor. resmi olarak boşansak bile dini olarak boşanmayacağını beni süründüreceğini söylüyor. sabretmeye çalışıyorum ama neyapacağımı bilmiyorum. karışık yazmış olabilirim ilkkez yazıyorum buraya. şimdiden teşekkür ederim
Yinede bi araştırın ama ben size git gibi kelimeler kullandıysa zaten ayrılma kararrı aldıysa dini nikah düşüyor diye biliyorum. Dini nikahımı kıyan hoca bahsetmişti. Eşine annenin evine git dersen ne niyetle olursa olsun 3 kezi geçerse nikah düşer demişti. Bu konularda dikkat edin falan diye nasihatlerde bulunmuştu. Siz yine pek bana bakmayın yanlış biliyor olabiliriz insanoğluyuz biraz araştırın. Hakkınızda hayırlısı olsun çocuğunuz yok işiniz var bence çok şanslısınız. Mutlu olun inşallah rabbim yar ve yardımcınız olsun

Resmi bosanmada dini nikah duser. Adama bak mercimek kadar bilgisiyle bir de tehdit ediyor. Sunu anlayin din devletten bagimsiz bir olgu degil. Nasilki resmi nihak olmadan imam nikahi gecersizse(cunku nikahta amac duyurmak ilan etmektir devlet eliyle yapilir) bosanmada da resmi bosanma elbette gecerlidir..

Sakla mesajları mahkemeye sun.
aynen saklıyorum.
çok sevindim kurtulduğunuza hakkınızda hayırlısı olsun. dini olarak kadının da boşanma hakkı var yani onun demesiyle değil (zavallı olduğu kadar salakmışta)
aynen öyle anlama kabiliyeti yoktu derdi
Boşanma kararı vermekle çok doğru yapmışsınız. Şükür aileniz arkanızda ve mesleğiniz de var. Hayatınızı çürütmeyin böyle bi sözde erkek müsveddesiyle. Kadına saygı duyan biriyle hayatınızı birleştirirsiniz inşallah ileride.

Ayrıca islamda kadının mahkeme yoluyla kocasını boşama hakkı var. Hakim sizi boşarsa resmi olarak da dini olarak da boşanmış olursunuz hiçbir bağınız kalmaz artık.
evet biliyorum çok sağolun inşallah biran önce kurtulurum.

Yinede bi araştırın ama ben size git gibi kelimeler kullandıysa zaten ayrılma kararrı aldıysa dini nikah düşüyor diye biliyorum. Dini nikahımı kıyan hoca bahsetmişti. Eşine annenin evine git dersen ne niyetle olursa olsun 3 kezi geçerse nikah düşer demişti. Bu konularda dikkat edin falan diye nasihatlerde bulunmuştu. Siz yine pek bana bakmayın yanlış biliyor olabiliriz insanoğluyuz biraz araştırın. Hakkınızda hayırlısı olsun çocuğunuz yok işiniz var bence çok şanslısınız. Mutlu olun inşallah rabbim yar ve yardımcınız olsun
amin inşallah çok sağolun

Back
X