- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi kirmizi oje
-
Adaletli nasıl olur peki? Benim rest çeksin dediğim görüşmesin değil, haddini bildirsin, kardeşin haklı sen haksızsın ayağını denk al demesi.
Selam hanımlar,
Bir müddettir süregelen bir derdim var, kalbimin asla huzura ermediği, zihnimden atamadığım.
Benim benden 12 yaş büyük, doğduğumdan beri beni sevmeyen aileme bunu niye doğurdunuz diyen, kıskanan, başarılarımı çekemeyen, her zaman laf sokan bir abim var. Abi demeye dilim varmasa da.
Bu şahıs beni ergenliğimde, kız arkadaşına sinirlenip birkaç kere dövmüş, üzerime sıcak su fırlatmıştı bir keresinde.
Asıl sorun ben çok iyi bir liseye başladığımda başladı. Babamı tahrik edip alalım bunu burdan bu da düz lisede okusun benim gibi diye defalarca dese de babamı ikna edemedi. Sonra Türkiyedeki en iyi üniversitelerden birini kazanınca bir süre sessiz kalsa da benle dalga geçmeye hıncı daha çok katlanmaya başladı.
Son olay ise, ben evlenmeden önce şakayla karışık aileme "evlendirelim bunu, kudurdu bu kız kudurdu" lafları edip ailemi tahrik etmeye çalışmasıydı. Ki eşimle aynı yerde bile değildik, gezip tozamadık bile. Onlarn yanında telefonla bile konuşmadım bu lafı etmesi için. İlk duyduğumda şoka girsem de ses çıkarmadım ama en sonunda çıkardığı bir kavgada zehir zemberek konuştum ve kendisini de eşini de rezil ettim.
Şimdi ben bunlarla konuşmuyorum. Ailem de başta tavır aldı onlara ama evlatları sonuçta, şimdi onlarla görüşüyorlar. Benim de zoruma gidiyor bu olayın üstünün bu kadar kolay kapanması, ailemin o bir özür bile dilemeden onu kabul etmesi.
Annemle defalarca konuştum ama annem sinirleniyor ve onu öyle kabul etmeye çalışıyor, haksızlık yaptığını söylesem bile annem asla beni dinlemiyor ama benle de ilişkisini bozmuyor, ama o şahsa ufak da olsa adım atmamı istiyor.
Bense annemin ona rest çekmesini istiyorum çünkü ona haddini ancak annem bildirebilir.
Sizce ne yapayım? Benim bu insana insani duygum kalmadı. Anneme karşı da soğumaya başladım ama onu kaybetmek istemiyorum..
Ekleme: Bu şahıs annemle de çok sorun yaşadı, anneme defalarca hakaretler etti, annem bir süre tavır koyup sonra sesini çıkarmadı. Bir özür bile dilemeden hayatına böyle devam edebilmesinde annemi suçlu buluyorum ve ondan onun tavır koymasını istiyorum. Adeta tepemize çıktı çünkü.
Bazi anneler bazi yavrularina kiyamiyor..Annemle de çok sorun yaşadı, deşifre olmayayım diye yazmadım. Anneme hakaretler etti ama annem kızsa da sonra ondan bir özür dilemeden affetti.
Canım bu işler böyle. İki kardeş kavga etsede biri dediğin gibi çok haksız olsa da affedememezlik yapılmıyor sen tavrını koy abi şahsına karşı.Annemle de çok sorun yaşadı, deşifre olmayayım diye yazmadım. Anneme hakaretler etti ama annem kızsa da sonra ondan bir özür dilemeden affetti.
iyi de bunca sene dememiş bu saatten sonra der mi?
Bazi anneler bazi yavrularina kiyamiyor..
Benim annem mesela ablama laf soyletmez ama bana herseyi soyler..
Ben ablamin bana agir hakaretler etmesi sonucu ablamla alakayi kestim..
Cunku bana surekli agir laflar ediyodu daha dogrusu butun kardeslerime..
Ben bu ablam haksiz ya da hakli olsun annemden onla konusmasini ya da baska bisey beklemem..
Ben yoluma bakarim herkes ne hali varsa gorsun..
Sende anneni bu ise karistirma..
Sen yoluna devam et..
Suclu cezasini ceker birgun merak etme sen..
Canım bu işler böyle. İki kardeş kavga etsede biri dediğin gibi çok haksız olsa da affedememezlik yapılmıyor sen tavrını koy abi şahsına karşı.
Çok mı lazım bu abi uzak tut kendinden muhabbet etme belli ki sorunlu bir tip zaten anneniz allah korusun tabi vefat falan ettiğinde yüzünü bile görmeyip komple bağınızı koparırsın
Aile işleri hep idarelik işlerdir
Boşver muhtemelen özür dilese de huyu değişmeyip aynı davranır. Bu sefer de annenler çocuk özür diledi sen uzatıyorsun vs diyerek sana yüklenir. Annen barışmaya zorlarsa, istemiyorsan reddet olsun bitsin. Kendi görüşürse görüşsün.
Abinizin psikolojik bir rahatsızlığı olabilir.Annen nasıl ondan vazgeçsin evlat bırakılmaz ama belki siz annenizle konuşsanız onu tedavi olmaya ikna etsin.Mutlaka bir sorunu vardır yoksa yaptıkları basit bir kıskançlık değil.Selam hanımlar,
Bir müddettir süregelen bir derdim var, kalbimin asla huzura ermediği, zihnimden atamadığım.
Benim benden 12 yaş büyük, doğduğumdan beri beni sevmeyen aileme bunu niye doğurdunuz diyen, kıskanan, başarılarımı çekemeyen, her zaman laf sokan bir abim var. Abi demeye dilim varmasa da.
Bu şahıs beni ergenliğimde, kız arkadaşına sinirlenip birkaç kere dövmüş, üzerime sıcak su fırlatmıştı bir keresinde.
Asıl sorun ben çok iyi bir liseye başladığımda başladı. Babamı tahrik edip alalım bunu burdan bu da düz lisede okusun benim gibi diye defalarca dese de babamı ikna edemedi. Sonra Türkiyedeki en iyi üniversitelerden birini kazanınca bir süre sessiz kalsa da benle dalga geçmeye hıncı daha çok katlanmaya başladı.
Son olay ise, ben evlenmeden önce şakayla karışık aileme "evlendirelim bunu, kudurdu bu kız kudurdu" lafları edip ailemi tahrik etmeye çalışmasıydı. Ki eşimle aynı yerde bile değildik, gezip tozamadık bile. Onlarn yanında telefonla bile konuşmadım bu lafı etmesi için. İlk duyduğumda şoka girsem de ses çıkarmadım ama en sonunda çıkardığı bir kavgada zehir zemberek konuştum ve kendisini de eşini de rezil ettim.
Şimdi ben bunlarla konuşmuyorum. Ailem de başta tavır aldı onlara ama evlatları sonuçta, şimdi onlarla görüşüyorlar. Benim de zoruma gidiyor bu olayın üstünün bu kadar kolay kapanması, ailemin o bir özür bile dilemeden onu kabul etmesi.
Annemle defalarca konuştum ama annem sinirleniyor ve onu öyle kabul etmeye çalışıyor, haksızlık yaptığını söylesem bile annem asla beni dinlemiyor ama benle de ilişkisini bozmuyor, ama o şahsa ufak da olsa adım atmamı istiyor.
Bense annemin ona rest çekmesini istiyorum çünkü ona haddini ancak annem bildirebilir.
Sizce ne yapayım? Benim bu insana insani duygum kalmadı. Anneme karşı da soğumaya başladım ama onu kaybetmek istemiyorum..
Ekleme: Bu şahıs annemle de çok sorun yaşadı, anneme defalarca hakaretler etti, annem bir süre tavır koyup sonra sesini çıkarmadı. Bir özür bile dilemeden hayatına böyle devam edebilmesinde annemi suçlu buluyorum ve ondan onun tavır koymasını istiyorum. Adeta tepemize çıktı çünkü.
Adım atmayın. Burada anne-abi ilişkisine karışmak değil, yapmanız gereken anne-kız ilişkinizi düzenlemek.Malesef bahsediliyor. Annemle sürekli iletişimdeyim. Ve annrm onla yumuşamaya başladıkça benim dik duruşuma da biraz tepkili olmaya başladı. Adım atmamı bekliyor, alttan alayım istiyor. Bu insan eşimin yanında bana öküz dedi, üstüme yürüdü, neyine adım atayım...
Annene tamam tamamen o hakli keyfimden gorusmuyorum bahanesiz diye kesebilirsin bu sozleri ama annenin tepki vermesini bekleme hic cevremde gormedim hakli evladi icin savunmaya gecen aile.Çok konuştum.. Bana başta haklısın, hep seni savunucam bu konuda diyen annem artık "onun da haklı olduğu yerler var" diyor ve beni tersliyor bazen. Yakın oturuyorlar ve annem belli ki tesiri altına girmeye başlamış. O kadar üzgünüm ki..
+1 Tam ben yazacaktim siz yazmissiniz sonuna kadar katiliyorum.Arkadaşlar ne demek annesi ne yapacak tabi görüşecek evladı onun o gibi laflar. Evet o onun annesiyse doğruyu yanlışı gösterecek olan da o görüşmesin iletişim kurulmasın değil zaten amac. ama farkındaysanız annesi hic birşey olmamış gibi davranıyor ve kızını suçlamaya başlamış. Bu mu annenin evladına doğruyu göstermesi. Kızından özür dilemesini beklemesi mı doğru. Anne baba zamanında dengeyi kuramamış ve bildigin kardes kiskancligi abi de nefrete dönüşmüş. Bunun sorumluları olarak düzeltmek yine annenin babanın görevidir. Kız kardeşine eşinin yanında öküz diyecek annesi kes sesini sen ne biçim konuşuyorsun kız kardeşinle özür dile demeyecek? abisi bu kızı okuldan alın yok zıvanadan çıktı diyecek babasına babası da sen misin ebeveyni sana noluyor hadsiz demeyecek. Böyle bir dünya yok varsa sonu bu olur işte. Konu sahibi haklisin ama anladığım kadarıyla yapacak birseyin de yok annenle bu konuyu açmaması üzerine görüş konuş bundan sonrada söz hakkı tanıma bana kalırsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?