Böyle kardeş olmaz olsun.

Haklısın ben olsam benim de aklım mantığım almaz annemin böyle gereksiz biriyle görüşmeye devam etmesini ama annelik bizim mantığımızın çok ötesinde bir şey. Yani annene kızma bunun için. Sen kendinden ve kendi ailenden uzak tut yeter. Bak gaza getirmeye çalışmış, kimse dikkate almamış. Onlar da biliyordur da işte evlat.. Atsan atılmaz satsan satılmaz.

Annemle de çok sorun yaşadı, deşifre olmayayım diye yazmadım. Anneme hakaretler etti ama annem kızsa da sonra ondan bir özür dilemeden affetti.
Bazi anneler bazi yavrularina kiyamiyor..
Benim annem mesela ablama laf soyletmez ama bana herseyi soyler..
Ben ablamin bana agir hakaretler etmesi sonucu ablamla alakayi kestim..
Cunku bana surekli agir laflar ediyodu daha dogrusu butun kardeslerime..
Ben bu ablam haksiz ya da hakli olsun annemden onla konusmasini ya da baska bisey beklemem..
Ben yoluma bakarim herkes ne hali varsa gorsun..
Sende anneni bu ise karistirma..
Sen yoluna devam et..
Suclu cezasini ceker birgun merak etme sen..

Boşver muhtemelen özür dilese de huyu değişmeyip aynı davranır. Bu sefer de annenler çocuk özür diledi sen uzatıyorsun vs diyerek sana yüklenir. Annen barışmaya zorlarsa, istemiyorsan reddet olsun bitsin. Kendi görüşürse görüşsün.

Annemle de çok sorun yaşadı, deşifre olmayayım diye yazmadım. Anneme hakaretler etti ama annem kızsa da sonra ondan bir özür dilemeden affetti.
Canım bu işler böyle. İki kardeş kavga etsede biri dediğin gibi çok haksız olsa da affedememezlik yapılmıyor sen tavrını koy abi şahsına karşı.
Çok mı lazım bu abi uzak tut kendinden muhabbet etme belli ki sorunlu bir tip zaten anneniz allah korusun tabi vefat falan ettiğinde yüzünü bile görmeyip komple bağınızı koparırsın
Aile işleri hep idarelik işlerdir

Evet, ama bu öyle büyük bir huzursuzluk ki, çıkaramıyorum aklımdan.. Ve annem benim için çok değerli, onla olan yakınlığım etkileniyor ve ben bir şey yapamıyorum..

Yokluğunu fark etmiyorum bile, zaten bir abilik yapmışlığı da yok. Hayatıma devam ediyorum ancak annemle olan ilişkim zedeleniyor yavaştan..

O da doğru aslında. En azından şimdi o hala özür dilemeyen burnu havada kişi konumunda.

Ne zor bu kardeşlik işleri..

Abinizin psikolojik bir rahatsızlığı olabilir.Annen nasıl ondan vazgeçsin evlat bırakılmaz ama belki siz annenizle konuşsanız onu tedavi olmaya ikna etsin.Mutlaka bir sorunu vardır yoksa yaptıkları basit bir kıskançlık değil.

Adım atmayın. Burada anne-abi ilişkisine karışmak değil, yapmanız gereken anne-kız ilişkinizi düzenlemek.
Annenize neden adım atamayacagınızı anlatın,
Bir daha abinizle ilgili herhangi biri ey duymak istemediğinizi kesin bir dille ifade edin.
Sizi yumuşak görüp sizin üstünüze gelmesinler.
Kendisi de ne yapıyorsa yapsın oğluyla.

Aile bu konuda da çok önemli
Adaletli davranıp abine özür dile kardeşinden o kardeşin onunla böyle konuşamazsın anası babası varken sana mı düşer demeliydi
Sana da abin o biz gerekeni söyledik sen saygının bozma demeliydi

Bence abinle görüşme gidip gelme konusma ailenede birşey deme anlamazlar cunku

Annene tamam tamamen o hakli keyfimden gorusmuyorum bahanesiz diye kesebilirsin bu sozleri ama annenin tepki vermesini bekleme hic cevremde gormedim hakli evladi icin savunmaya gecen aile.

Koskoca insanlar olarak aranızdaki sorunu çözebilirsiniz. Abinizle gorusmeyin olsun bitsin. Anneye bu tavır neden.
Benim kızda aynı tavrı bana sergiler sen abimin kayiriyorsun der tavır almamı ister. Annenin tavrına karismayin. Ne yaptığını biliyordur anneniz.

Arkadaşlar ne demek annesi ne yapacak tabi görüşecek evladı onun o gibi laflar. Evet o onun annesiyse doğruyu yanlışı gösterecek olan da o görüşmesin iletişim kurulmasın değil zaten amac. ama farkındaysanız annesi hic birşey olmamış gibi davranıyor ve kızını suçlamaya başlamış. Bu mu annenin evladına doğruyu göstermesi. Kızından özür dilemesini beklemesi mı doğru. Anne baba zamanında dengeyi kuramamış ve bildigin kardes kiskancligi abi de nefrete dönüşmüş. Bunun sorumluları olarak düzeltmek yine annenin babanın görevidir. Kız kardeşine eşinin yanında öküz diyecek annesi kes sesini sen ne biçim konuşuyorsun kız kardeşinle özür dile demeyecek? abisi bu kızı okuldan alın yok zıvanadan çıktı diyecek babasına babası da sen misin ebeveyni sana noluyor hadsiz demeyecek. Böyle bir dünya yok varsa sonu bu olur işte. Konu sahibi haklisin ama anladığım kadarıyla yapacak birseyin de yok annenle bu konuyu açmaması üzerine görüş konuş bundan sonrada söz hakkı tanıma bana kalırsa..

+1 Tam ben yazacaktim siz yazmissiniz sonuna kadar katiliyorum.

Annenizden böyle bişey beklemeye hakkınız yok bence.
Kaç yaşında kocaman insansınız sorunlarınızı kendiniz çözün.

Onların evladı, yapacak bi şey yok onu da öyle kabul edecekler.
Siz zaten tavrınızı koymuşsunuz, ötesindeki karışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…