Böyle kardeş olmaz olsun.

Annenin oğluna karşı tavır koyması lazımdı. Ama yapmamış. Ki zaten böyle şeyler zoraki olmaz. Söylemekle olmaz. Annen, gerçekten öyle istediği için oğluna tavır yapsaydı, sonuç alabilirdi. İçinden gelmedi, gelmiyor demek ki. Ama annene babana abinle görüştüklerini için, trip atamazsın. Evlatları. Kendini yıprattığınla üzdüğünle kalırsın.

Seni şuan o kadar kıskandım ki. Ne güzel annen var. Benim annem de kardeşimin gazına gelip benimle konuşmuyor. Sebebi için son konuma bakabilirsin. Hatta şimdi babamla da aramı bozmaya çalışıyor. Telefonla görüşmemi engellemeye çalışıyor. Üvey evlat muamelesi görüyorum. Gözüm doldu yine. Bana bunu yaşatanı kardeş bile olsa Allah'a havale ediyorum

abiler kız kardeşlerini çok severler. Neden sizinki öyle davranmış size acaba sebebini hic sordunuz mu kendisine? aileniz elbette yanlışa yanlış demeli desteklememeli ama onlarda anne baba işte evlatları ne kadar yanlış olursa olsun göremeyebiliyor.

Küçük birsey paylasmak istiyorum. Teyzem kanser tedavisi görüyordu hastanede yanında kalmamı rica etti kabul ettim. Daha 17 yaşında falandım. Annemde onun evinde işini yapıyordu. Annem hastaneye ziyarete gelecekti ve anneme dediği aman çocukları getirme burda mikrop kaparlar. Kendi çocuklarıda benden 2 ve 4 yaş kücüktüler. Annem bu lafın üzerine teyzem iyileştikten sonra senelerce konuşmadı teyzemle. Annemin değeri gözümde 10 ise 100 oldu. Yanlışı yapan kim olursa olsun insan karşısında durabilmeli ama bunu herkes yapamıyor malesef

Benim de abimle aramda yaş farkı çok. Her zaman benim iyiliğimi ister elinden geleni yapar benim için. Fakat fevriliği ve buna annemin hiçbir şey dememesi sizin durumunuza benziyor. Ben en en en ufak bir kırıldığım şeyi gündeme getirsem, bir şikayette bulunacak olsam veya bir hata yapsam, annem saçını süpürge etmesinden girer, emeklerinin boşa gitmesinden çıkar. Abim ise her gelişinde annemle veya bizle bir tartışma yaşar, anneme söylemeyecek laflar söyler, bağırır, tersler, ses yükseltir, rest çeker, saygısız tavırlar gösterir, annem birşey demez. Annem de kırılıyor ama cevabını vermiyor hiç. Ben bundan çok rahatsız olduğumu defalarca belirttim, onun da huyu öyle diyor. E benim niye huyum öyle değil, ben öyle davranmasını bilmiyor muyum sanki? Keyfe bak.

Çok teşekkür ederim.. Yani beni çok iyi anlamışsınız.. karşımdaki insan normal değil ve dengeyi ailemin sağlaması gerek. Ben ailemden bunu bekliyorum ama ne yaparsam yapayım annem ikna olmuyor. Aslında burdaki tepkilerin çoğu da toplumdaki annelerin psikolojisini gösteriyor. Anne ne yapsın. Annemle aynı zihniyet. Annenin yapacağı çok şey var. Ben annemi çok ama çok seviyorum ama bu halleri beni uzaklaştırıyor ondan. Dik duramıyor, ve bu o dengesize daha çok fırsat veriyor..

Annenizden böyle bişey beklemeye hakkınız yok bence.
Kaç yaşında kocaman insansınız sorunlarınızı kendiniz çözün.

Karşımda insan gibi iletişim kurabilen biri yok ki. Hayır velev ki de kurmasın, 35 in üstünde birinden çok da değişiö beklentim yok. Ama annemle aramı bozuyor bu durum

Siz olaya anne olarak duygusal yaklaşıyorsunuz. Kimse bir anneden diğer çocuğu assın kessin evden atsın tavrı beklemez. Ama ortada haksızlık varsa ve anne buna sessiz kalırsa onu kabul etmiş, fırsat vermiş olur. Bizimki böyle bir durum

Annedir evladı ne yaparsa yapsın sineye çeker. Annemize müdahale etmeniz yanlış. Sen görüşme ve annene de karışma. Senden özür dilemesi veya annenden özür dilemesi sana ne kazandıracak ki. Birini hayatından çıkardıysan tamamen çıkarmalısın geçmişi geçmişte bırak. Evlenmişsin yolun ayrılmış zaten. Niye kendini ve anneni yıpratıyorsun ki?

Anneler çocuk sözkonusu olunca sasirilacak bir biçimde pisirik oluyorlar. Biz de abimle bu denli olmasa da baska sorunlar yaşıyoruz ama annem agzini acip 1 kelime dahi edemiyor. Normalde boyle bir insan degil ama cocugunu kaybetme korkusu bazi annelerde fazla ağır basıyor. Siz haklisiniz, insan olanlara sessiz kalınmasın teoki verilsin istiyor. Bence de vermeleri lazim ama yapmiyorlar. Bence yapacak bir seyiniz yok. Annenizle bu konuyu konusmayin, herkes kendi tercihlerini yasar sonucta. Onlarin arasinda bir sorun olduğunda da karismayin bence. Abiniz hic yokmus gibi davranın.

Böyle olunca ben de anneme beni kaybetme duygusu mu yaşatmalıyım diyorum. Mesela şu an onu arayasım yok. Yani içim soğuyor git gide.. Bazı kardeşler düşmandan beter

Annene ne yaptı ise yaptı ilişkilerinin nasıl olacağına karışamazsın. Boşver bırak onları kendi haline ne güzel sana karışan Yok görüş diye.

Sizi anlıyorum benim başım da değil ama ailemde buna benzer bir olay var birebir şahit olduğum için bu duruma ne hissettiginizi ve nasıl tepki beklediğinizi anlıyorum. Bu saatten sonrada ailenizin değişeceğini sanmıyorum. Abiniz zaten o ya böyle kalır ya daha kinlenir. Sizinde bir anneye ihtiyacınız var her ne olursa olsun onun sefkatini istiyorsunuz haklisiniz da. Mümkün olduğunca kendi kararlarınıza karıştırmadan ilişkinizi sürdürmeniz size en az zarar verir ama anneniz size baskı yaparsa o zaman malasef annenizle de araniza mesafe girmek durumunda kalıcak. Ne diyim Allah abinizin gönlüne sevgi annenize biraz daha adelet duygusu sizede sabır versin..

İşte bende diyorum ki koca insanlar olarak aranızda sorununuzu çözün ve zaten yıllarca sorunlardan beli bükülmüş annenizi rahat bırakın. Aynı tavsiyem abimiz içinde geçerlidir.

Adaletli tarafı tutup diğerine özür diletirdim.
sanırım henüz çocugunuz yok yada daha çok küçükler.. bazen hayat karşımıza hiç umadıgımız durumlar çıkarıyor ne yazıkki ...size tavsiyem anenizi üzmeyin abinizide afedin ta tamam unutmayın yaptıklarını mesafeli durun ve affedin onuda öyle kabul edin anlamaya çalışın hayat çok kısa

Canım konuyu ben mi açtım diye düşündüm kaderlerimiz o kadar benziyor ki
Benim de kız kardeşlerim böyle
Örnek vereyim benim işim vardı ancak yükselmek için bir sınava hazırlanıyodum
Kız kardeşim o sıra üniversite de okuyor
Öyle bir kavga çıkardı ki işin var daha ne çalışıyosun ne hıslısın diye
Böyle bir şey olur mu ya kıskançlığın bu kadarı
Yani demem o ki böyle kardeşler var senle kader ortağıyız

Ben kardeşlerimle görüşmüyorum
Aynen başta annem beni haklı görürken şimdi yn çizmeye başladı
Ben hiç kızmıyorum canım
Çünkü şunu anladım tabi ki kötü insanlar var ama anne baba az çok çocuğuna zamanında terbiye vermeye çalışsaydo işler bu noktaya gelmezdi
Tavrım net değişmez
Anneme de kırgın değilim ama bir gün kızları ona bir şey yaparsa asla beni aramasın
Bu annelik değil anne olan kadın güçlü olacak ne şiş yansın ne kebap olmuyor
Sen de görüşme abinle annene de tavrını koy
Hayatta sana zarar veren insanlara müsamaha göstermeyeceksin
2 çocuğum var bunu anladım ne kadar az insan o kadar çok mutluluk

Siz gorusmeyin haklisiniz ama annenize gorusme demeye hakkiniz yok bence.. anneniz size abinizle ilgili bir sey anlatmasin yokmuş gibi davranmaniz yeterli olur..

O onun evladı öyle şeyler bekleme ama annene söyle o da senden yumuşamanı beklemesin, annenle aranı bozmana gerek yok bir gereksiz için

Annene ne yaptı ise yaptı ilişkilerinin nasıl olacağına karışamazsın. Boşver bırak onları kendi haline ne güzel sana karışan Yok görüş diye.

Gözünüzden kaçtı sanırım, konumda ve mesajlarda belirttim, annem ufak da olsa adım atmamı istiyor ve onun tarafına doğru kayıp bana sert konuşuyor bazen.

En son olayınız ne zaman oldu ?
Evlenmiş koca insan olmuş neden hala uğraşıyor ki ?
Annenizden ağır bir şey istiyorsunuz.
Kendi mesafenizi kendiniz ayarlayın.
Annenizi arada bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…