- 29 Haziran 2017
- 392
- 1.094
- 28
- Konu Sahibi kirmizi oje
-
Arkadaşlar ne demek annesi ne yapacak tabi görüşecek evladı onun o gibi laflar. Evet o onun annesiyse doğruyu yanlışı gösterecek olan da o görüşmesin iletişim kurulmasın değil zaten amac. ama farkındaysanız annesi hic birşey olmamış gibi davranıyor ve kızını suçlamaya başlamış. Bu mu annenin evladına doğruyu göstermesi. Kızından özür dilemesini beklemesi mı doğru. Anne baba zamanında dengeyi kuramamış ve bildigin kardes kiskancligi abi de nefrete dönüşmüş. Bunun sorumluları olarak düzeltmek yine annenin babanın görevidir. Kız kardeşine eşinin yanında öküz diyecek annesi kes sesini sen ne biçim konuşuyorsun kız kardeşinle özür dile demeyecek? abisi bu kızı okuldan alın yok zıvanadan çıktı diyecek babasına babası da sen misin ebeveyni sana noluyor hadsiz demeyecek. Böyle bir dünya yok varsa sonu bu olur işte. Konu sahibi haklisin ama anladığım kadarıyla yapacak birseyin de yok annenle bu konuyu açmaması üzerine görüş konuş bundan sonrada söz hakkı tanıma bana kalırsa..
Annenizden böyle bişey beklemeye hakkınız yok bence.
Kaç yaşında kocaman insansınız sorunlarınızı kendiniz çözün.
Koskoca insanlar olarak aranızdaki sorunu çözebilirsiniz. Abinizle gorusmeyin olsun bitsin. Anneye bu tavır neden.
Benim kızda aynı tavrı bana sergiler sen abimin kayiriyorsun der tavır almamı ister. Annenin tavrına karismayin. Ne yaptığını biliyordur anneniz.
Anneler çocuk sözkonusu olunca sasirilacak bir biçimde pisirik oluyorlar. Biz de abimle bu denli olmasa da baska sorunlar yaşıyoruz ama annem agzini acip 1 kelime dahi edemiyor. Normalde boyle bir insan degil ama cocugunu kaybetme korkusu bazi annelerde fazla ağır basıyor. Siz haklisiniz, insan olanlara sessiz kalınmasın teoki verilsin istiyor. Bence de vermeleri lazim ama yapmiyorlar. Bence yapacak bir seyiniz yok. Annenizle bu konuyu konusmayin, herkes kendi tercihlerini yasar sonucta. Onlarin arasinda bir sorun olduğunda da karismayin bence. Abiniz hic yokmus gibi davranın.
Sizi anlıyorum benim başım da değil ama ailemde buna benzer bir olay var birebir şahit olduğum için bu duruma ne hissettiginizi ve nasıl tepki beklediğinizi anlıyorum. Bu saatten sonrada ailenizin değişeceğini sanmıyorum. Abiniz zaten o ya böyle kalır ya daha kinlenir. Sizinde bir anneye ihtiyacınız var her ne olursa olsun onun sefkatini istiyorsunuz haklisiniz da. Mümkün olduğunca kendi kararlarınıza karıştırmadan ilişkinizi sürdürmeniz size en az zarar verir ama anneniz size baskı yaparsa o zaman malasef annenizle de araniza mesafe girmek durumunda kalıcak. Ne diyim Allah abinizin gönlüne sevgi annenize biraz daha adelet duygusu sizede sabır versin..Çok teşekkür ederim.. Yani beni çok iyi anlamışsınız.. karşımdaki insan normal değil ve dengeyi ailemin sağlaması gerek. Ben ailemden bunu bekliyorum ama ne yaparsam yapayım annem ikna olmuyor. Aslında burdaki tepkilerin çoğu da toplumdaki annelerin psikolojisini gösteriyor. Anne ne yapsın. Annemle aynı zihniyet. Annenin yapacağı çok şey var. Ben annemi çok ama çok seviyorum ama bu halleri beni uzaklaştırıyor ondan. Dik duramıyor, ve bu o dengesize daha çok fırsat veriyor..
İşte bende diyorum ki koca insanlar olarak aranızda sorununuzu çözün ve zaten yıllarca sorunlardan beli bükülmüş annenizi rahat bırakın. Aynı tavsiyem abimiz içinde geçerlidir.Siz olaya anne olarak duygusal yaklaşıyorsunuz. Kimse bir anneden diğer çocuğu assın kessin evden atsın tavrı beklemez. Ama ortada haksızlık varsa ve anne buna sessiz kalırsa onu kabul etmiş, fırsat vermiş olur. Bizimki böyle bir durum
sanırım henüz çocugunuz yok yada daha çok küçükler.. bazen hayat karşımıza hiç umadıgımız durumlar çıkarıyor ne yazıkki ...size tavsiyem anenizi üzmeyin abinizide afedin ta tamam unutmayın yaptıklarını mesafeli durun ve affedin onuda öyle kabul edin anlamaya çalışın hayat çok kısaAdaletli tarafı tutup diğerine özür diletirdim.
Annene ne yaptı ise yaptı ilişkilerinin nasıl olacağına karışamazsın. Boşver bırak onları kendi haline ne güzel sana karışan Yok görüş diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?