Aynı bölgenin aynı adetlerin hatta aynı mahallenin insanı değilseniz böyle bi şart getirmesi saçma. Bu iş artık herkesin "kendim nasıl daha az harcarım" hesabına döndü çünkü. "Bizim adetlerde kadın kurulu eve gelir oturur her şeyi biz yaparız" diyene rastlayamazsın hiç nedense.
Çünkü öyle bi durum ki bu adet konusu. Şehir şehir bile ayrılık göstermiyor köy köy bile farklılık gösterebiliyor. Bu şekilde adetlere göre kız tarafı erkek tarafı ayrılacak baskısı tamamen güçleştirmeye zorlaştırmaya yönelik. Yapıcı değil. Bizim adetimize göre de yatak odası mutfak beyaz eşya perde ful bana ait. Ama biz bu muhabbetleri asla çekmek istemiyoruz. Gönlünden kopan yardım eder katkıda bulunur yoksa biz döşeriz evimizi. Kimsenin de söz hakkı olmamış olur. Bankaya borç dayanılır bişey bi noktada. Banka borcunu bitirince susar. Hayat boyu tepene kakmaz banka her şeyini biz aldık diye.
Ki paran varmış. 15 bin masraf yapabilmişsin. Buna bile elini sürmeyen çok kadın var. Keşke tamamen kimseyi karıştırtmasaymışsınız. Hani laf çekmene değecek bir durum değil altından kalkabilirmişsiniz. Ömür boyu laf çekmezdiniz.
"Misafir odası halınızı alırım gerisini karışmam" dedikten sonra aslında siz hiç karışmayın bana kalırsa hadi güle güle der gönderirdim ben olsam. bak yüz kez editledim sinir oldum misafir odası halısı ne ya.
Çok üzüldüm canım,kv gerçekten çok ayıp etmiş.Ve siz fazlasıyla almışsın iki odayı kız tarafının aldığı hiç görmedim çünkü.
Madem böyle sorunyapacak zaten szide demişsiniz biz beraber yapalım diye keşke o hiç karışmadan ikiniz halletseydiniz nişanlınla.
Annenize ne lafi soktu.onu yazmamissiniz.
Genelde dugun arefesi bu tip durumlar oluyor ve kv ler gelinlerini en basta kendilerinden sogutuyorlar.
Kv ayip etmis durumu yoksa alamiyorum desin laf sokmak felan ileride yuzyuze bakacagi akraba olacagi insana ayip etmis.
Sizde mesafeli olun madem kizi gibi gormuyor o halde sizde anne gibi davranmayin
Madem onlardan birşey istemedin ee cnm en başta deseydin siz karışmayın herşeyi biz alırız diye.
Mesafeni simdiden koy ve koru. Asla saygisizlik yapma. Nisanlini doldurma annen soyle dedi boyle dedi diye ama gemini yurut.
hmm boşver sıkma canını eğer laf sokmaları devam ederse senin annende gereken cevabı versin ama sen karışma derim.Sonuçta kötü gelin imajın olmasın.Kabul etmedi canım.
Biz bir gelinlik ve damatlık alacağımız zaman aldık büyükleri yanımıza (ikisinin de parası eşimle bendendi ) gelinlik baktık seçtik , hadi damatlığı da alalım dedik benim annem "başka zaman başka zaman " diye garipleşmeye başladı. Anne ne zaman çıkıcaz gelmişken bakalım diyorum, yok başka zaman diyor. en son kendi para verecek sanmış "kızım Yok üstümde para " dedi. Senden para isteyen mi var dedim de sakinleşip normale döndü
Sonra baktık ikisini de anlamsızca yanımızda sürüklüyoruz oturttuk anneleri bir kafeye gittik damatlığı seçtik geldik eşimle.
Geri kalan hiçbir şeyde de almadık yanımıza büyük müyük. Kafamıza göre takıldık.
Bence büyüksüz bu işler çok daha keyifli oluyor , boşuna strese girmeyin , gidin nişanlınla ikiniz seçin beğenin alın, ne kız tarafı kalsın ne erkek tarafı.
Sizi hatırladım.
Sizin belki aklınıza bile gelmezdi böyle bir konu açacağınız ama ben hiç şaşırmadım.
Nikah şekerlerinizi size sormadan, göstermeden sipariş edebilecek, davetiyenize kadar seçen kadar cesur ve görgüsüz bir kayınvalideniz var. Hatta kısa duvak-uzun duvak konusu vardı sanırım, içinde mi kalmıştı neydi.
Ben maalesef sizden bu minvalde daha çok konu geleceğini düşünüyorum. Zira edepsiz insan her durumda edepsiz olmaya devam edecek.
Alışmaya çalışsanız iyi olur.
Ha, sizin yerinizde olsam ne yapardım? Çok basit.
Sağlam bir cinnet, her şeyi halleder.
Herkesin annesi kendine kıymetli olabilir ona eyvallah ama elin kendini bilmez densiz bir kadını gelip benim annemi üzerse çok fena bozarım.
Üzülmek istemeyen, karşıyı da üzmeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?