Böyle konu açacağımı düsünmezdim

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Merhaba arkadaşlar size birsey danismak istiyorum. Nişanlıyım. Nisanin son haftasi düğünüm var bugün perde alışverişi yaptık. Kv annem ben gittik. Kv nin isteği ile bizim tüm hazırlıklar kız tarafı erkek tarafı diye ayrıldı. Kv özellikle böyle olmasi icin nişanlimin ve ailemin yaninda konuştu. Bizim buralarda perdeler tamamiyle erkek tarafina aittir. Fakat isteyen yatak odasi perdesini de alır. Çoğu arkadaşım yatak odasi perdesini bile almadi. Annem kizim hepsini almasinlar yatak odasinin perdesini biz alalim dedi. Neyse perdeleri sectim odemeye geldik annem yatak odasini ben odeyecem dedi. Kv yatak odasini mi odeyeceksiniz dedi. Annemde evet dedi size yuk olmasin dedi. Ben disari ciktim o ara. Anneme laf sokmus artik aklindaki yari yariya mi bolusmekti bilmiyorum. Ben perdeyi secerkende (durumlari oldukca iyi, ben sade düğün istememe ragmen yemekli dugun yapacaklar) dedim bizde nisanlimla yardim edebiliriz size dedim. Benim kv zaten sorunlu sacma sapan baskici baskin bir karakter. Annem cok üzüldü. Daha oncede yasadiklarimizdan dolayi zaten kv ye mesafeliydi. Ben annemlerin aldiklarinin dışında 15 bin masraf sadece kendim yaptım. Misafir odasini onlar aldi. Oturma odami ve yatak odami biz aldik. Bulasik makinesi firin aldik. Soyledigim 15 bin bunlarin dışında harcadigim seyler. Sacma sapan misafir odanızin halisini alirim gerisine de karismam dedi durup dururken bana. Iyi de ben zaten ondan birsey beklemedim ki kendi kendisine degisim triplere giriyor okadar soğudum ki. Nisanlima dedim ki ben en basindan beri herseyi kendimiz yapacaz diye dusunmemis miydim dedim ben ailenden ne istedim ne bekledim dedim. O da haklisin dedi. Ama sindiremiyorum ben yine takmamaya çalışıyordum ama benim anneme laf sokmasi hele de baskalarinin yaninda terbiyesizlik. Neyse uzun oldu kizlar icimi doktum teşekkür ederim.

Aynı bölgenin aynı adetlerin hatta aynı mahallenin insanı değilseniz böyle bi şart getirmesi saçma. Bu iş artık herkesin "kendim nasıl daha az harcarım" hesabına döndü çünkü. "Bizim adetlerde kadın kurulu eve gelir oturur her şeyi biz yaparız" diyene rastlayamazsın hiç nedense.

Çünkü öyle bi durum ki bu adet konusu. Şehir şehir bile ayrılık göstermiyor köy köy bile farklılık gösterebiliyor. Bu şekilde adetlere göre kız tarafı erkek tarafı ayrılacak baskısı tamamen güçleştirmeye zorlaştırmaya yönelik. Yapıcı değil. Bizim adetimize göre de yatak odası mutfak beyaz eşya perde ful bana ait. Ama biz bu muhabbetleri asla çekmek istemiyoruz. Gönlünden kopan yardım eder katkıda bulunur yoksa biz döşeriz evimizi. Kimsenin de söz hakkı olmamış olur. Bankaya borç dayanılır bişey bi noktada. Banka borcunu bitirince susar. Hayat boyu tepene kakmaz banka her şeyini biz aldık diye.

Ki paran varmış. 15 bin masraf yapabilmişsin. Buna bile elini sürmeyen çok kadın var. Keşke tamamen kimseyi karıştırtmasaymışsınız. Hani laf çekmene değecek bir durum değil altından kalkabilirmişsiniz. Ömür boyu laf çekmezdiniz.

"Misafir odası halınızı alırım gerisini karışmam" dedikten sonra aslında siz hiç karışmayın bana kalırsa hadi güle güle der gönderirdim ben olsam. bak yüz kez editledim sinir oldum misafir odası halısı ne ya.

Çok üzüldüm canım,kv gerçekten çok ayıp etmiş.Ve siz fazlasıyla almışsın iki odayı kız tarafının aldığı hiç görmedim çünkü.
Madem böyle sorunyapacak zaten szide demişsiniz biz beraber yapalım diye keşke o hiç karışmadan ikiniz halletseydiniz nişanlınla.

Annenize ne lafi soktu.onu yazmamissiniz.
Genelde dugun arefesi bu tip durumlar oluyor ve kv ler gelinlerini en basta kendilerinden sogutuyorlar.
Kv ayip etmis durumu yoksa alamiyorum desin laf sokmak felan ileride yuzyuze bakacagi akraba olacagi insana ayip etmis.
Sizde mesafeli olun madem kizi gibi gormuyor o halde sizde anne gibi davranmayin

Biz bir gelinlik ve damatlık alacağımız zaman aldık büyükleri yanımıza (ikisinin de parası eşimle bendendi ) gelinlik baktık seçtik , hadi damatlığı da alalım dedik benim annem "başka zaman başka zaman " diye garipleşmeye başladı. Anne ne zaman çıkıcaz gelmişken bakalım diyorum, yok başka zaman diyor. en son kendi para verecek sanmış "kızım Yok üstümde para " dedi. Senden para isteyen mi var dedim de sakinleşip normale döndü

Sonra baktık ikisini de anlamsızca yanımızda sürüklüyoruz oturttuk anneleri bir kafeye gittik damatlığı seçtik geldik eşimle.

Geri kalan hiçbir şeyde de almadık yanımıza büyük müyük. Kafamıza göre takıldık.

Bence büyüksüz bu işler çok daha keyifli oluyor , boşuna strese girmeyin , gidin nişanlınla ikiniz seçin beğenin alın, ne kız tarafı kalsın ne erkek tarafı.

Sinirlerim okadar bozukki. Ben yemin ederim hicbirsey istemedim nişanlim şahit. Hep kendi aradi beni perdeleri halilari eşyaları siz almayin bende gelecem uzerime duseni odeyecem dedi her zaman. Ne ben ne ailem asla demedik biz şunu istiyoruz bunu istiyoruz. Cok şükür maasim iyi. Mesleğim var. Ben en bastan beri nisanlimla beraber herseyimizi yapma taraftariydim. Her zaman her firsatta kendisi söyledi ben odeyecem diye nisanlimda naparsa yapsin dedi. Simdi cok zoruma gidiyor. Düğünde takilacaklari bile sordular ne ailem ne de ben hicbirsey soylemedik. Ayiptir bizde soylenmez dedik

Ayy bu erkek taraflari bi alem artik. Benim esimin halasi da anneme durup durup siz bizim adetlerimizi bilseniz altindan kalkamazsiniz demisti. Hemide bir oturacaktik 5 krs masraf yapmadiklari halde bunu dedi.

Canim ben hep nişanlımla halletmek istedim. Fakat eski konumda da yazmistim. Beni hic rahat bırakmadi herseyimize gelmek istedi. Bende nisanlimla herseyimizi önceden gittik gezdik begendik ve alirken çağırdık.

Hata su ki hep beraber alisverise gitmissiniz. Sadece es adayiniz ve siz gitseydiniz anneniz bu muameleye maruz kalmazdi. Yetiskin insanlarsiniz,kendi alisverisinizi kendiniz yapabilirdiniz. Annenize ayip olmus

Madem onlardan birşey istemedin ee cnm en başta deseydin siz karışmayın herşeyi biz alırız diye.

Kimin neye gücü yetiyorsa onu alır. Ben bu "Kız bunu alır erkek şunu alır" ayrimciligini eskide kaldi olarak görüyorum. Anlasmazlik cikartmaya cok musait bir konu.
Allah yardimciniz olsun. Zor bir kv olacak gibi.

Yatak oda perdemi nisanlimla ikimiz seçtik. Sade bir perdeydi. Otel tipi karartmali. Isik gecirmesin diye oyle tercih ettik. Mutfak simli simli yatak odasi da dümdüz nedense demis. Yemin ederim annem bir suru aksesuar almak istedi yatak odasina nisanlimla ikimiz istemedik. Mutfak masami bile 1500 tl ödeyerek annem aldi. Nefret ediyorum bu para mevzularindan ama yaptığı bi yatak odasi haric diger odalarin perdesi. Misafir odasi buz dolabi camasir makinesi başka birsey almadiki. Diger odalari hep ailem ve ben doldurduk. Kutuphanesinden calisma masasina firin bulasik makinesi kucuk ev aletleri mutfak oturma odasina l koltuk ve diğer seyler. Ben ondan hicbirsey istemedim. Itici bir şekilde laf sokması sinirlerimizi cok yipratti simdiye kadar dediklerinin yaninda sivadi resmen. Perdecinin parasi daha ödenmedi yarin arayip hepsini ben odeyecem diyeceğim. Kimsenin tribini cekmek istemiyorum.

Mesafeni simdiden koy ve koru. Asla saygisizlik yapma. Nisanlini doldurma annen soyle dedi boyle dedi diye ama gemini yurut.

Ben onu aramam ki o beni arar. Evine de yılbaşından beri 4 kez gittim. Nisanlima bazen patlayabiliyorum. İstemiyorum almasin diyorum. Ama nişanlim cok borc yapmayalim almak istiyorsa alsin diyor. Ama sen kendi zevkine gore al istemedigin birseyi kesinlikle soyleyeceksin diyor. Ve hep beraber bir yere gidersek her zaman sorar bana icine sindi degil mi diye

Sizi hatırladım.

Sizin belki aklınıza bile gelmezdi böyle bir konu açacağınız ama ben hiç şaşırmadım.

Nikah şekerlerinizi size sormadan, göstermeden sipariş edebilecek, davetiyenize kadar seçen kadar cesur ve görgüsüz bir kayınvalideniz var. Hatta kısa duvak-uzun duvak konusu vardı sanırım, içinde mi kalmıştı neydi.

Ben maalesef sizden bu minvalde daha çok konu geleceğini düşünüyorum. Zira edepsiz insan her durumda edepsiz olmaya devam edecek.

Alışmaya çalışsanız iyi olur.

Ha, sizin yerinizde olsam ne yapardım? Çok basit.

Sağlam bir cinnet, her şeyi halleder.

Herkesin annesi kendine kıymetli olabilir ona eyvallah ama elin kendini bilmez densiz bir kadını gelip benim annemi üzerse çok fena bozarım.

Üzülmek istemeyen, karşıyı da üzmeyecek.

Canim en iyisini yapmissiniz. Bende nisanlimla ikimizin yapacağini dusunmustum herseyi. Fakat kv beni hersey icin aradi. Gormek istiyorum ödemek istiyorum diye. Bende yapi olarak kimseyi kirmak istemem. Nisanlima dedim ki biz herseyi senle secelim en son almaya onlarla gidelim dedim. Benim annem cok tatlidir asla hicbirseyime karismaz hatta mobilyamada gelmek istemedi. Ben zor ikna ettim. Çünkü kv geliyorsa annemi de goturmeliyim diye düşündüm. Kina yerime kadar karışıyor. Yorum yapıyor. Son 1 ayim kaldi inşallah patlamadan gelir geçer. Ben takmamaya çalışıyordum. Ama benim anneme laf sokamaz. Annem cok üzüldü. Okadar ofkeliyim ki. Simdiye kadar hep sustum saygisizlik yapmak istemedim. Anneme de cogu seyi anlatmadim. Sirf araya sogukluk girmesin diye. Suan cok sogudum bir daha da isinabilecegimi sanmiyorum.

Evet konumu cok iyi hatirliyorsunuz. Ben hep saygılı olmaya çalıştım. Ama benim annemi uzmesi son damla oldu. Bir daha asla sicak davranabilecegimi düşünmüyorum. Herkesin annesi herkese kiymeyli dediginiz gibi. Fakat benim annem hicbirseyime yorum bile yapmazken gorgusuzce boyle davranislar sergilemesi beni cileden cikartti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…