- 1 Aralık 2011
- 2.760
- 4.077
- 333
Esinin dur demesi lazim ama simdilik zor gibi. Anlar o da ileride.Bazen çıldırtıyolar allah islah etsin. Nasılsınız diye sormazlar bi kere ama ottan çöpten şeylere bile eşimi ararlar. Biyere gitse arar beni götür. Aracımız yok neyle nasıl götürelecek düşünmez. Bizim dışımızda bütün çocuklarının aracı var buarada. Şaka gibi(((
Teşekkür ederim canım Allah yardım eder diyorum bende ...Eğer ev de kiraysa bence kesinlikle tavrını koy . Annene de söyle gerektiğinde cevabını versin .Ve bence kesinlikle perdenin bütün parasını sen ödeme yatak odasını öde gitsin. Nedir yani işine gelince ortak işine gelince değil. En başından keşke hayır biz ortak yapıcaz bu şekilde anlaştık deseydiniz ya da nişanlınızla bu şekilde kesin karar verseydiniz.Ben bazen iyiki yardım etmiyorlar etselerdi söylerdi de söylerdi diye düşünüyorum . Nişanlınla berber yapsaydınız bu konuşma hakkını kendinde görmeyecekti.Benim annem benim nişanımda benim için kredi çekti. Fakat ben onu hep ona ödedim . Hala bana senin için kredi çektim diyor sanki bana karşılığını vermediğim bir para vermiş gibi :) Yani demem o ki başta bu konuşulmamış keşke konuşulsaymış ama olmuş bitmiş şey için şimdi hayıflanmanın bir anlamı yok . Dolayısı ile sen şu saatten sonra yapan gerekenleri yap yapmıyorlar mı bırak kalsın öyle elbet bunu söyleyecektir. Onu da sizin yapmanız gerekiyor diyeceksin.Bak Bazı konuları ayıptır bilmemnedir diye konuşmamazlık yapma benden sana tavsiye.Çünkü ben öyle yaptım yanıldım. Bazı konularda konuşmak gerekiyormuş ben bunu anladım . Benim nişanlımda anlayışlı fakat maalesef en iyi erkek bile bazen annesinin etkisinde kalıyor kaldıki biz bile kalıyoruz bazen annelerimizin etkisinde. O yüzden canım artık konuşma ve tavrını koyma zamanı gelmiştir.Allah yardimciniz olsun canim insallah is bulursun kisa surede. Ev kira.
Teşekkür ederim canım Allah yardım eder diyorum bende ...Eğer ev de kiraysa bence kesinlikle tavrını koy . Annene de söyle gerektiğinde cevabını versin .Ve bence kesinlikle perdenin bütün parasını sen ödeme yatak odasını öde gitsin. Nedir yani işine gelince ortak işine gelince değil. En başından keşke hayır biz ortak yapıcaz bu şekilde anlaştık deseydiniz ya da nişanlınızla bu şekilde kesin karar verseydiniz.Ben bazen iyiki yardım etmiyorlar etselerdi söylerdi de söylerdi diye düşünüyorum . Nişanlınla berber yapsaydınız bu konuşma hakkını kendinde görmeyecekti.Benim annem benim nişanımda benim için kredi çekti. Fakat ben onu hep ona ödedim . Hala bana senin için kredi çektim diyor sanki bana karşılığını vermediğim bir para vermiş gibi :) Yani demem o ki başta bu konuşulmamış keşke konuşulsaymış ama olmuş bitmiş şey için şimdi hayıflanmanın bir anlamı yok . Dolayısı ile sen şu saatten sonra yapan gerekenleri yap yapmıyorlar mı bırak kalsın öyle elbet bunu söyleyecektir. Onu da sizin yapmanız gerekiyor diyeceksin.Bak Bazı konuları ayıptır bilmemnedir diye konuşmamazlık yapma benden sana tavsiye.Çünkü ben öyle yaptım yanıldım. Bazı konularda konuşmak gerekiyormuş ben bunu anladım . Benim nişanlımda anlayışlı fakat maalesef en iyi erkek bile bazen annesinin etkisinde kalıyor kaldıki biz bile kalıyoruz bazen annelerimizin etkisinde. O yüzden canım artık konuşma ve tavrını koyma zamanı gelmiştir.
Amin canım ..... İkimize de şu kısa süreyi kavgasız belasız geçirmeyi nasip etsin Allah .... Mutluluklar dilerim..Ahh ah seni çok iyi anlıyorum. Tavrimi koyuyorum canım. Allah seninde benimde yardimcimiz olsun inşallah.
Amin canım ..... İkimize de şu kısa süreyi kavgasız belasız geçirmeyi nasip etsin Allah .... Mutluluklar dilerim..
Hayat felsefem:)Mesafeni simdiden koy ve koru. Asla saygisizlik yapma. Nisanlini doldurma annen soyle dedi boyle dedi diye ama gemini yurut.
İki insan evleniyor mu yoksa ticari anlaşma mı yapılıyor belli değil. En iyisi dediğiniz gibi her şeyi evlenecek çiftin yapması.
Konuyu baştan sona okudum ama annenize ne deyipte laf soktuğunu anlayamadım. Fazla alıngansınız sanırım. Abartıyorsunuz. Yada ben birseyleri gözden kaçırdığım için anlam veremedim tepkinize.
Başından böyle sogudunsa devamı artık hep böyle gelecek canım evet kötü bir durum keşke yasanmasa böyle şeyler ama kendi gorgusuzlukleri ile kendilerinden sogutuyorlar evlilikte daha da gıcık olucan şimdiden böyleyse mesela ben su anda nefret eder durumdayimMerhaba arkadaşlar size birsey danismak istiyorum. Nişanlıyım. Nisanin son haftasi düğünüm var bugün perde alışverişi yaptık. Kv annem ben gittik. Kv nin isteği ile bizim tüm hazırlıklar kız tarafı erkek tarafı diye ayrıldı. Kv özellikle böyle olmasi icin nişanlimin ve ailemin yaninda konuştu. Bizim buralarda perdeler tamamiyle erkek tarafina aittir. Fakat isteyen yatak odasi perdesini de alır. Çoğu arkadaşım yatak odasi perdesini bile almadi. Annem kizim hepsini almasinlar yatak odasinin perdesini biz alalim dedi. Neyse perdeleri sectim odemeye geldik annem yatak odasini ben odeyecem dedi. Kv yatak odasini mi odeyeceksiniz dedi. Annemde evet dedi size yuk olmasin dedi. Ben disari ciktim o ara. Anneme laf sokmus artik aklindaki yari yariya mi bolusmekti bilmiyorum. Ben perdeyi secerkende (durumlari oldukca iyi, ben sade düğün istememe ragmen yemekli dugun yapacaklar) dedim bizde nisanlimla yardim edebiliriz size dedim. Benim kv zaten sorunlu sacma sapan baskici baskin bir karakter. Annem cok üzüldü. Daha oncede yasadiklarimizdan dolayi zaten kv ye mesafeliydi. Ben annemlerin aldiklarinin dışında 15 bin masraf sadece kendim yaptım. Misafir odasini onlar aldi. Oturma odami ve yatak odami biz aldik. Bulasik makinesi firin aldik. Soyledigim 15 bin bunlarin dışında harcadigim seyler. Sacma sapan misafir odanızin halisini alirim gerisine de karismam dedi durup dururken bana. Iyi de ben zaten ondan birsey beklemedim ki kendi kendisine degisim triplere giriyor okadar soğudum ki. Nisanlima dedim ki ben en basindan beri herseyi kendimiz yapacaz diye dusunmemis miydim dedim ben ailenden ne istedim ne bekledim dedim. O da haklisin dedi. Ama sindiremiyorum ben yine takmamaya çalışıyordum ama benim anneme laf sokmasi hele de baskalarinin yaninda terbiyesizlik. Neyse uzun oldu kizlar icimi doktum teşekkür ederim.
Başından böyle sogudunsa devamı artık hep böyle gelecek canım evet kötü bir durum keşke yasanmasa böyle şeyler ama kendi gorgusuzlukleri ile kendilerinden sogutuyorlar evlilikte daha da gıcık olucan şimdiden böyleyse mesela ben su anda nefret eder durumdayim
Evdi eşyaydı alışveriş nişan düğün falan biter de
Siz bu kadının ota moka maydonoz olma isteğinin biteceğine inanıyor musunuz?
Bu sizin çözebileceğiniz bir sorun değil.
Nişanlınız sizi ve ailenizi saydırmayı bilsin. Öyle kuru kuru haklısın demekle olmuyor o işler
en iyisi masrafı yarı yariya bolusmek
Cnm benm sakın ola kafana takma olur böyle şeyler..Bunları düşünmeden şu süreci huzurlu geçirmeye bak.inan herkesin sorunları oluyor.pozitif düşünmeye calis.Annecigini teskin etmeye çalış.nişan döneminde kız anneleri çok duygusal oluyor alıngan oluyor..Erkek annelerinde de para gidecek korkusu oluyor.fakat evlenince hepsi geçiyor.hoşgör sen olsun.Sakinola büyütme.bazen biz küçükler büyüklerimizden daha olgun oluyoruz.olgun davranmamis k.validen ama sen görmezlikten gelmek olurmu.birde çarşı süreçleri olaysız geçen olmaz genelde.bukadariyla atlattiysan yine iyi.Allah tamamına erdirsin.hep mutlu olasın inş.
O kadar yorgunluğun üzerine bi sürtüşme olur ya insanlık hali, boşverin takılmayın. Bir ömür beraber olacaksınız inşallah. Kendinizi olumsuz düşünerek doldurmayın, olumlamaya çalışın. Yoksa bir soğursanız mazAllah öyle sürer gider.
Ben de kendi adıma korkuyorum, sıkılgan biriyim oflar puflarım, yeter artık ya yorulduk derim bazen. Para konusunda da tutumluyum, şimdi ben de bu şekilde toplu bir alışverişe çıksak gergin olurum. Ama bu benim karşı tarafı sevmediğim ya da bile isteye saygısızlık ettiğim anlamına gelmez, huy meselesi.. Yani demem o ki yapabiliyorsanız topluca alışverişe çıkmayın ama eğer mecbursanız da artık bazı şeyleri görmezden gelin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?