- 14 Aralık 2015
- 783
- 674
- 53
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Bizde de annem değil ama babamBen de "annemin bize bir bakınca yerimizden kıpırdamaz"cılardan olarak şurada yerimi alayım.
Bizde öyle büyüdük, kızımı da öyle büyüttüm ama bazı çocuklarda gözünü belert hatta gözlerin yerinden fırlasın yine de yapacağını yapıyor, rahat, ilgisiz anneler hariç diğer annelere pek kızamıyorum, ne yaparsa yapsın durmayan çocuklarda var, annemin arkadaşının 2 çocuğu da çok yaramazdı, buzdolabının tepesine tırmanırlar, dolapta ne var ne yok indirirler, karıştırmadık yer bırakmazlar, annem her geldiklerinde fenalık geçirirdi gittiklerinde evde savaş çıkmış görüntüsü olurdu, ki bizle yaşıttılar ama yerinde durmamaları annelerinin kabahati değildi, çocukların yapısı oydu, değişik bir enerji geliyor bize derlerdiBizde de annem değil ama babam
Oturduğumuz sedir de uyuyakalırdık artık o derece
Bizde öyle büyüdük, kızımı da öyle büyüttüm ama bazı çocuklarda gözünü belert hatta gözlerin yerinden fırlasın yine de yapacağını yapıyor, rahat, ilgisiz anneler hariç diğer annelere pek kızamıyorum, ne yaparsa yapsın durmayan çocuklarda var, annemin arkadaşının 2 çocuğu da çok yaramazdı, buzdolabının tepesine tırmanırlar, dolapta ne var ne yok indirirler, karıştırmadık yer bırakmazlar, annem her geldiklerinde fenalık geçirirdi gittiklerinde evde savaş çıkmış görüntüsü olurdu, ki bizle yaşıttılar ama yerinde durmamaları annelerinin kabahati değildi, çocukların yapısı oydu, değişik bir enerji geliyor bize derlerdibelki de erkek çocuk olduklarından bilemiyorum, büyüdüklerinde efendi delikanlılar oldular, içlerindeki canavar yok olmuştu :))
Bizler öyle büyüdük ama bizim çocuklarımız öyle büyümüyor.
Biz sokakta butün gün oynardık kimse kızmazdi şimdi yazın çouklar sokakta bile oyanayın hemen ay kafamıź şişti diye şikayet ediliyo.
Mune Evet en büyük sorunumuz tahammül ne çocuk ne büyük fark etmiyor.
Benim sıkıntımda bu oldu çocukbu anlamaz dedim diye mesla neler ama ben kadına kızdığım için böyle bir cevap verdim. Yoks çocuk bu gitsin milletin tepesine çıksın demiyoruz.
Ben orda oturdum.izliyorum küçük gelip abisini çağırıyorki ona göstericek o camdan dışarısı görünüyo diye, baktılar bi sevinç geliyorlar kadın pat terbiyesiz dedi.
Çocuk sana bişey yapmamış geçerken ona karşıda bişey olmadı.
Yoksa bende artık oturun sessiz olalim.dicektim fırsat olamdı
Toplasın orda 10 15 dk anca kaldık kalabalık bir yer değil öyle saatlerce durmadık
Kim ne derse desin bazı anneler rahat
Dünya onlar ve çocukları etrafında dönüyor sanki
Doğru rahat anne modeli mi yoksa kuralcı anneler mi olduğunu aslında tamda bilmiyorum
Konu sahibi çocuğunuza burası hastahane oturmalısın demili onda bir algı oluşturmalı
Ha aldığınız tepki gereksiz kaba ama sizde biraz rahat davranmış gibisiniz
Kim ne derse desin bazı anneler rahat
Dünya onlar ve çocukları etrafında dönüyor sanki
Doğru rahat anne modeli mi yoksa kuralcı anneler mi olduğunu aslında tamda bilmiyorum
Konu sahibi çocuğunuza burası hastahane oturmalısın demili onda bir algı oluşturmalı
Ha aldığınız tepki gereksiz kaba ama sizde biraz rahat davranmış gibisiniz
bu konudan benım anladıgım daha onemlı bırsey var
burda bıle laf sokmak satasmak ıcın yer arayan bır grup kısılerın bunu fırsata cevırmeye calısması
kıskırtıcı seyler yapıp begenıler bombardımanı yapması ...
göndermeler yapması...
bu konuda bıle bunu kullanması ...
koca koca yasından basından utanmayan ınsanlar bunu yapıyor cocuklara gelene kadar aslında...
Karşılıklı anlayış şart ama artık kimsenin kimseye tahammülü kalmadı, ilgisiz rahat anneleri de tasvip etmiyorum, çocuklar doğru dürüst oynarken rahatsız olup bağıran çağıran kişileri de onaylamıyorum.
Kimi anne var etrafta hasta, yaşlı insanları umursamadan ya da rahatsız olan biri olabilir diye düşünmeden çocuk o dilediğini yapar deyip rahat davranıyor, kimi insanlar da var ki hiç çocuk büyütmemiş gibi herşeye söyleniyor, misal 2-3 aylık bebekle kadın otobüse biniyor, bebek bu kalabalıktan huzursuz olup ağlayabiliyor hemen söyleniyorlar, biz çocuklarımız küçükken hiçbir yere çıkmıyorduk diye, iyi de bebekli kadın eve kapanacak diye bir kural olmadığı gibi, belki bebeği doktora götürüyor kadıncağız, arabası yoksa taksi tutacak parası yoksa kimse rahatsız olmasın diye el kadar bebeyle kmlerce yürüyecek hali yok.
Toplum olarak hem aşırı rahat hem de aynı zamanda fazlaca tahammülsüz olduk.
En iyi anne benim yarışında herkes nasıl anlamaz nasıl oturmaz, nasıl 10 dklık iş için yanında bi dünya oyuncak götürürmez, nasıl kitap götürürmez, nasıl kalem kağıt götürürmez.(kazayla bir yeri çizse kalemmi getirilirmiş derler )
Ben problemin ne koşa koşan çocukta ne annede olduğunu düşünmüyorum. Problem herkesin karşısındaki büyük küçük, insan hayvan farketmez diğer varlıklardan ciddiyet ve sessizlik beklemesi. Çocuklar koşmasın, gençler gülmesin, bebekler agulamasin, eşler birbiriyle konuşmasın, köpekler yolda gezmesin, kuşlar balkonlara konmasın.... Yanınızda koşan bir çocuk mu var, siz ilgisini çekin çocuğun. Ağlayan bebek mi var siz güldürün. Bu tahammülsüzlük bu düşmanlık neye anlayamıyorum. Toplumca cinnet geçiriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?