Böyle terbiye edilir.

Bizde de annem değil ama babam
Oturduğumuz sedir de uyuyakalırdık artık o derece
Bizde öyle büyüdük, kızımı da öyle büyüttüm ama bazı çocuklarda gözünü belert hatta gözlerin yerinden fırlasın yine de yapacağını yapıyor, rahat, ilgisiz anneler hariç diğer annelere pek kızamıyorum, ne yaparsa yapsın durmayan çocuklarda var, annemin arkadaşının 2 çocuğu da çok yaramazdı, buzdolabının tepesine tırmanırlar, dolapta ne var ne yok indirirler, karıştırmadık yer bırakmazlar, annem her geldiklerinde fenalık geçirirdi gittiklerinde evde savaş çıkmış görüntüsü olurdu, ki bizle yaşıttılar ama yerinde durmamaları annelerinin kabahati değildi, çocukların yapısı oydu, değişik bir enerji geliyor bize derlerdi belki de erkek çocuk olduklarından bilemiyorum, büyüdüklerinde efendi delikanlılar oldular, içlerindeki canavar yok olmuştu :))

Bizler öyle büyüdük ama bizim çocuklarımız öyle büyümüyor.
Biz sokakta butün gün oynardık kimse kızmazdi şimdi yazın çouklar sokakta bile oyanayın hemen ay kafamıź şişti diye şikayet ediliyo.

Karşılıklı anlayış şart ama artık kimsenin kimseye tahammülü kalmadı, ilgisiz rahat anneleri de tasvip etmiyorum, çocuklar doğru dürüst oynarken rahatsız olup bağıran çağıran kişileri de onaylamıyorum.

Kimi anne var etrafta hasta, yaşlı insanları umursamadan ya da rahatsız olan biri olabilir diye düşünmeden çocuk o dilediğini yapar deyip rahat davranıyor, kimi insanlar da var ki hiç çocuk büyütmemiş gibi herşeye söyleniyor, misal 2-3 aylık bebekle kadın otobüse biniyor, bebek bu kalabalıktan huzursuz olup ağlayabiliyor hemen söyleniyorlar, biz çocuklarımız küçükken hiçbir yere çıkmıyorduk diye, iyi de bebekli kadın eve kapanacak diye bir kural olmadığı gibi, belki bebeği doktora götürüyor kadıncağız, arabası yoksa taksi tutacak parası yoksa kimse rahatsız olmasın diye el kadar bebeyle kmlerce yürüyecek hali yok.

Toplum olarak hem aşırı rahat hem de aynı zamanda fazlaca tahammülsüz olduk.

Mune Evet en büyük sorunumuz tahammül ne çocuk ne büyük fark etmiyor.
Benim sıkıntımda bu oldu çocukbu anlamaz dedim diye mesla neler ama ben kadına kızdığım için böyle bir cevap verdim. Yoks çocuk bu gitsin milletin tepesine çıksın demiyoruz.
Ben orda oturdum.izliyorum küçük gelip abisini çağırıyorki ona göstericek o camdan dışarısı görünüyo diye, baktılar bi sevinç geliyorlar kadın pat terbiyesiz dedi.
Çocuk sana bişey yapmamış geçerken ona karşıda bişey olmadı.
Yoksa bende artık oturun sessiz olalim.dicektim fırsat olamdı

Şahsen ben anne rahat ilgisiz biri değilse, çocuk da ortalığı ayağa kaldırmıyor, camdan bakmak için ortalık da dolanıyorsa ses etmiyorum, çocuktur o kadarcık olacak.

Dediğim gibi biraz da karşılıklı anlayış olması lazım ama maalesef bizler artık herşeye kavga çıkarır olduk.

Toplasın orda 10 15 dk anca kaldık kalabalık bir yer değil öyle saatlerce durmadık

Bu hayat tarzı, kaç dakika kaldığınız ile sınırlı bir düşünce değil.
Oradan çıkar başka bir yere kahve içmeye gidersiniz vs.
Bu söylediğim de milletin paşa gönlü için degil, çocuğunuz için.
Çocuğa sus-otur-yapma demek yerine seçenek sunmak lazım diye düşünüyorum

Benim de iki ve 3.5 yaşında hemde ikiside erkek evlâdım var. Evde istedikleri kadar koşup oynayabilirler hatta mutfak tezgahı, koltuk tepeleri yemek masaları ve bütün çekmeceler olmak üzere herşey serbest. Tehlikeli bütün eşyalar yüksek yerlerde ama. Yanlız kurallarimiz var başkasının evinde , dışarı da, apartmandan inerken, gittiğimiz cafelerde, hastaneler de, kısacası bize ait olmayan yerlerde benim kurallarım geçerli. Emin olun dinliyorlar. Akşam 8 den sonts sessiz olmalarını insanların bu saatte uyuduklarını bile biliyorlar. Kendi evinde özgür olmayan çocuklar genelde dışarı da taşkınlık yapıyorlar. Akşama kadar işim bitmez onların dağınıklığından ama dışarda çok rahatım hiç üzülmeden eve döneriz. Parka bazen 5 dakikalığına bile götürsem hadi gidiyoruz dediğim de asla itiraz etmeden dönerler. Benden korktuklarından değil ama çocuklar kuralları çabuk benimsiyor yeter ki sabırla öğretmeye çalışalım. Kadın rahatsız olmakta haklı ama o lafı söyleme hakkını da vermiyor.

Kim ne derse desin bazı anneler rahat
Dünya onlar ve çocukları etrafında dönüyor sanki
Doğru rahat anne modeli mi yoksa kuralcı anneler mi olduğunu aslında tamda bilmiyorum
Konu sahibi çocuğunuza burası hastahane oturmalısın demili onda bir algı oluşturmalı
Ha aldığınız tepki gereksiz kaba ama sizde biraz rahat davranmış gibisiniz

Son düzenleme:

12 yaşına geldi bunun cevabını bende bilmiyorum. Ikisinin ortasi diyeceğim ama dengeyi kurmakta zor.

bu konudan benım anladıgım daha onemlı bırsey var

burda bıle laf sokmak satasmak ıcın yer arayan bır grup kısılerın bunu fırsata cevırmeye calısması
kıskırtıcı seyler yapıp begenıler bombardımanı yapması ...
göndermeler yapması...

bu konuda bıle bunu kullanması ...

koca koca yasından basından utanmayan ınsanlar bunu yapıyor cocuklara gelene kadar aslında...

Rahat davrandığımı düşünmüyorum. Dünya ben ve çocuklarımın etrafındada dönmüyor. Sadece mecbur kaldığım için 2 çocukla işlerimi hallediyorum orda ayak sesinden rahatsız olup biz uyarıcakmıyız diye beklemeye bile tahammülü olayan kadın dünyanın onun etrafında döndüğünü düşünüyor bence

En iyi anne benim yarışında herkes nasıl anlamaz nasıl oturmaz, nasıl 10 dklık iş için yanında bi dünya oyuncak götürürmez, nasıl kitap götürürmez, nasıl kalem kağıt götürürmez.(kazayla bir yeri çizse kalemmi getirilirmiş derler )

zaten çocuklar bu negatif enerjileri de hissediyorlar biliyorsunuz.
nerede böyle tip gelse çocuğun inadı tutuyor resmen :)
ben serbest büyütüyorum daha önce de dediğim gibi ama, çevreden de hep yardım görüyorum.
o yüzden bazen kk beni çok şaşırtıyor.
çok başıma geldi, oğlumu sakinleştiremem, bir tane yaşlı tonton amca gelir konuşur ikramda bulunur sakinleştirir falan.
kimler neler yaşıyor bilemezsiniz. mesela benim oğlum gerçekten sessiz sakin bir çocuktur ama taşınmanın etkisiyle çığlık atmaya falan başlamıştı, bir kaç ay sürdü o durumu. dışarıdan nasıl göründüğünü tahmin bile edemiyorum. Ama o halde bile hiç şikayet almadık, aksine hep yardım gördük.
bu kadar tahammülsüz olunmamalı diye ben hep bu konulara yazıyorum.
Ama karşılıklı atışmaya dönüyor sonrasında, kimse kimseyi anlamak istemiyor gibi.

aslında burda en ıyı anne benım yarısı yok kımse boyle bırsey soylemıyor
kımse kımseden ustun degıl
butun evlatlar ıcın en ıyısı olsun ısterım ben dusmanımı bıle cocugu ıyı olsun ısterım onlar gelecek nesil cunku

aslında burda yazılanların cogu dırek sıze de degıl
ıkıye bolunmus durumda bırcok anne
kımısı cocugu cok rahat bırakıyor
kımısı de hıc hareket ettırmıyor

halbukı en dogrusu cocuga sadece neyın dogru neyın yanlıs oldugunu soylemek
ısrarla hata yaptıgında yanlıs yaptıgında bılerek sırf yaramazlık ıcın bıle dedıgınızın tersını yaptıgında sabırla tekrar anlatmak

belkı ucuk gelecek sıze ama soyle ornek verım... ben dogdugu gunden berı konusuyorum herseyı anlatıyorum kendımce dogru ve yanlısları degıl ama genel kabul gormus dogru ve yanlısları ulke genelınde ortak degerler.

bırı yanlıs bırsey yaptıgında bak bu kısı boyle yaptı ılerde karsısına su sorunlar cıkacak kendısıde pısman olacak dıye anlatıyorum bır zaman sonra cocuk bu durumu anlıyor. cocuga kucuk daha ne anlar kı demek hakaret aslında ınanın kı anlıyor
uygulamıyor sa bu anlamadıgından degıl :) bır yerde ıletısımı tutturamamak dıyelım o kımısınde daha erken oturur kımısınde daha gec burda tek onemlı olan sey yasına bakmadan anlatmakdır dogrusunu bıkmadan usanmadan

burda olumsuz yazanların bırcogu cocugu cok rahat bırakanlaraydı :)

herkes kendı cocugunu daha ıyı bılır herkes cocugunun en ıyısı olmasını ıster suphesiz... bunda hemfıkırız. ama ozel durumu olan cocukları tenzıh ederek soyluyorum kı cocuklar aslında kuralları sevıyorlar :) ve zamanla uyuyorlar

Ben problemin ne koşa koşan çocukta ne annede olduğunu düşünmüyorum. Problem herkesin karşısındaki büyük küçük, insan hayvan farketmez diğer varlıklardan ciddiyet ve sessizlik beklemesi. Çocuklar koşmasın, gençler gülmesin, bebekler agulamasin, eşler birbiriyle konuşmasın, köpekler yolda gezmesin, kuşlar balkonlara konmasın.... Yanınızda koşan bir çocuk mu var, siz ilgisini çekin çocuğun. Ağlayan bebek mi var siz güldürün. Bu tahammülsüzlük bu düşmanlık neye anlayamıyorum. Toplumca cinnet geçiriyoruz.

ben de bunu demek istiyorum :)
tam ifade edemedim, sen güzel anlattın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…