Böyle yapmam sıkıntı olur mu?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Herkese merhaba, bir konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Ben yapım gereği kıskanç bir insanım. Eşim hayatıma girince bu yanımı baya törpüledim aştım kendimi. Eşim de çok sosyal bir insandır, çok arkadaş canlısıdır. Ben ise; "sürekli birileriyle tanışıp arkadaş olmaya ne gerek var az olsun öz olsun" kafasındayım. Ama neyse eşimle ortak bir noktada buluşuyoruz, dengeliyoruz durumu. Her ne kadar dengelesem de bazı dönemler oluyor ki kıskançlığım arşa çıkıyor eşime her ne kadar çaktırmamaya çalışsam da görüyor tabi anlıyor. Bazen ise hiç kıskanmıyorum pamuk gibi oluyorum. Daha çok boş olduğum zaman yani bir uğraşım olmadığı zamanlar kıskançlığım artıyor. Bazen de eşimin sosyal medya hesaplarını stalklıyorum, can sıkıntısı ve merak ettiğimden dolayı. İlişkimizin ilk başladığı zamanlarda ben hesap şifrelerimi vermek veya onunkini almak istemedim. Hala da istemiyorum ama işte merak ediyorum arada. Gelip bana anlatıyor şununla tanıştım bununla tanıştım arkadaş olduk diye, gülüyorum yahu ne gereği var garipsin diyorum. Neyse işte bazen de stalk yaparken yeni biriyle (özellikle kadınsa) takipleştiği zaman ona "bu kim? Nereden tanıyorsun iş arkadaşın mı?" gibisinden soruyorum oda açıklıyor. Yani tamamen merak, merak ediyorum. Bazen eklediği erkekleri bile sorduğum oluyor bu kim diye. Neyse bugün işten gelince gülerek dedi ki "canım bugün iki üç kişi ekledim, birisi eski kurs hocam diğerleri ise iş yerinden birkaç arkadaşım, şimdi sorarsın senin sağın solun belli olmaz sen sormadan ben söyleyeyim dedim" dedi. Bende güldüm "iyi yapmışsın canım, bayadır seni stalklamamıştım iyi hatırlattın" falan dedim oda bak bak aynen stalk zamanı geldi diyerek güldü. Ama demek ki adam özellikle son birkaç aydır sık sık stalk yaptığımın farkında, bunu düşünerek gelip bana açıklama yapıyor. Bu kötü bir şey mi? Ona güvenmediğimi düşünsün istemiyorum, böyle yaparak yanlış mı yapıyorum acaba? Yani yanlış mı yapıyorum derken acaba ona güvenmediğimi düşünür mü? İlk defa böyle gelip açıklama yaptı garibime gitti biraz.

Yorulmuyor musunuz?ciddi soruyorum şaka degil.
Eşimi takip edecek kadar sabırlı degilim,sinirlenirim kendime ellerime iki tane yapıştırırım inst.girmeyeceksin diye.
Yapmayın bukadar kendinize eşinize alan tanıyın

Haklısınız. Çok yaptığım bir şey değil ama arada boş kaldım mı bakıyorum, işim gücüm olmadığı zamanlar. Ki zaten şu sıralar işsizim iş arıyorum, evlendiğim ve farklı bir şehire taşındığım için işimden ayrılmıştım burada da hala iş bulamadım boşluğa düştüm. Haklısınız eşime alan tanımam gerekiyor, ama şu an tanısam bile o beni kıskanç bir stalker olarak biliyor. Eğer stalk yapmazsam bu algısı değişir mi zamanla?

Bence böyle davranislar normal degil. Bunun sebeplerini bulup birakmakta fayda var. Bir süre sonra iliskinizde ciddi Problem olur yoksa
Çok haklısınız. Bazen tamamen geçiyor fakat şu sıralar iş arıyorum hala bulamadım bir meşguliyetim yok eşime sarıyorum. Ne gibi problemler olur sizce?

Merak etmeniz asiri anormal bi durum degil bence o merak nerelere gidiyor o onemli tanidigi birini eklemesini ben sorun etmem ama tanimadigi bayanlari ekliyorsa bu benim icin de sorun olurdu ama stalk mtalk ugrasamam

Bence sizin cok bos zamaniniz var. Kendimden biliyorum. Yapacak bir sey bulamadigim zamanlar esime sarardim ama sizinki gibi degil. Siz direk adami boguyorsunuz.
Evet haklısınız artık kendime çeki düzen vereceğim. Fakat kendime çeki düzen versem bile adam beni sürekli stalk yapan biri olarak tanımlıyor kafasında. Eğer kendime çeki düzen versem bu durum zamanla değişir mi?

Eşinizin sosyal medyadasındaki arkadaş listesinin tamamını nasıl biliyorsunuz?
Benim kocam şimdi birini eklese fark etmem bile.
Öyle çok kabarık bir arkadaş listesi yok zaten, arada göz atıyorum genelde akrabaları üniversite arkadaşları falan vardır

Kahkaha attım, zart diye tokat attma sahnesi geldi gözümün önüne yoruma +1

Merak etmeniz asiri anormal bi durum degil bence o merak nerelere gidiyor o onemli tanidigi birini eklemesini ben sorun etmem ama tanimadigi bayanlari ekliyorsa bu benim icin de sorun olurdu ama stalk mtalk ugrasamam
Yok yok tanımadığı kişileri eklemiyor ama yeni tanıştığı kişileri ekler mesela, bu da bir sorun değil neticede, sorun bende

Madem bu kadar hassassınız, ya yapın stalkı ve asla hissettirip soru sormayın, yada tamamen sıyrılın bu hastalıktan.

Eşimin instagramı yok. Twitter var o da laf olsun diye gündem takip ediyor arada eserse.
Eskiden bir face vardı onda da futbol ve f1 dışında bişey yoktu
Ne şifre istemişimdir ne sormuştur.
O yüzden sizin bu stalk işleri bana epey yorucu ve ilginç geldi.
Günde 2 3 kişi eklese sürekli birileriyle tanışsa ben de merak ederdim belki ama yine de yorucu, itici, tuhaf yani anlamlandıramadım. İstemezdim sanırım.

Bir de aranızda soğuk ve ince bir rüzgar var bence. İkiniz de her an tetikte bekliyor gibisiniz. Bence bırakın, salın.
Bir dolap çevirecek olsa zaten yapar. Siz engelleyemezsiniz bu şekilde.

Artik yapmadiginizda tabi ki degisecektir. Kendinize farkli hobiler edinin.

Yorucusunuz. Eğer kendinizi törpülemezseniz , zamanla eşinizden de farklı tepkiler alma ihtimaliniz yüksek.
Haklısınız, gerçekten yorucuyum. O kadar sık yaptığım bir şey değil ama adamın dikkatini çekmiş demek ki. Kendimi törpülemeye çalışıyorum. Devam ederse ne gibi tepkiler alırım benden uzaklaşır mı?

Yok yok tanımadığı kişileri eklemiyor ama yeni tanıştığı kişileri ekler mesela, bu da bir sorun değil neticede, sorun bende
Yoo bence sorun
Her selam vereni sosyal medyada eklemek neden?
Sırf takipçi sayısı arttırmak için mi?
Ne gerek var?
Bilmiyorum ben biraz kapalı, özel yaşamayı seviyorum sanırım.
Sosyal medyama her tanıdığımı eklemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…