• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyum çok kısa:(:(

kızlar 20 yaşına kadar uzuyor diyorlar ama külliyen yalan. 9. sınıfta yani 15 yaşındayken boyum 171 di. 10. sınıfta 175 oldum ve kaldım. 1 cm bile uzamadım. :) Boy genlerle alakalı birşey. Şimdi senin annenin boyu 150 babanın 160 küsursa sen kaç olmayı bekliyorsun. Bunu zaten düşünmen lazım. Kendi boyunu sevmeye çalış. Hiç kimse kendinden memnun değil dış görünüm olarak önemli olan sağlık. Bu arada bende hala uzamayı bekliyorum bir ümitt :1: :36:
Benimki 13 yaşında durdu ona ne demeli :1:

kızlar 20 yaşına kadar uzuyor diyorlar ama külliyen yalan. 9. sınıfta yani 15 yaşındayken boyum 171 di. 10. sınıfta 175 oldum ve kaldım. 1 cm bile uzamadım. :) Boy genlerle alakalı birşey. Şimdi senin annenin boyu 150 babanın 160 küsursa sen kaç olmayı bekliyorsun. Bunu zaten düşünmen lazım. Kendi boyunu sevmeye çalış. Hiç kimse kendinden memnun değil dış görünüm olarak önemli olan sağlık. Bu arada bende hala uzamayı bekliyorum bir ümitt :1: :36:

boyun uzaması genetik tabiki ama benim annem 158 babam 165 ben 170 den fazlayım

Bence halinize şükretmelisiniz,topukluyla kurtarılabilecek bir boyunuz var. Elinizin ayağınızın sağlam oluşuna gözlerinizin görebilmesi,kulaklarınızın duyabilmesi hatta konuşabiliyor olmanız ve daha birçok şey... Bunların hepsi yaradanın size armağanı, lütfen bir de bu açıdan bakın ya boyunuz uzun ama herhangi bir uzvunuzu kullanamıyor olsaydınız? Elimizdekilere şükür etmeliyiz bence...
Sevgilerimle...:31:

Bence halinize şükretmelisiniz,topukluyla kurtarılabilecek bir boyunuz var. Elinizin ayağınızın sağlam oluşuna gözlerinizin görebilmesi,kulaklarınızın duyabilmesi hatta konuşabiliyor olmanız ve daha birçok şey... Bunların hepsi yaradanın size armağanı, lütfen bir de bu açıdan bakın ya boyunuz uzun ama herhangi bir uzvunuzu kullanamıyor olsaydınız? Elimizdekilere şükür etmeliyiz bence...
Sevgilerimle...:31:
Doğru söylüyorsunuz ama napim bende özeniyorum etrafımdakilere ama sonuna kadar haklısınız tabi.:16::16:

merhaba canım üzülücek bir durum yok daha uzaman için 3-4 yılın var ve bu yılları iyi değerlendirrsen istediğindende çok uzayabilirsin hergün düzenli 2 bardak süt yada 1 kase yoğurt yiyip ve yine hergün düzenli kendine 1 saat ayırıp basketbol oynasan emin ol mutlu olacaksın:)

merhaba canım üzülücek bir durum yok daha uzaman için 3-4 yılın var ve bu yılları iyi değerlendirrsen istediğindende çok uzayabilirsin hergün düzenli 2 bardak süt yada 1 kase yoğurt yiyip ve yine hergün düzenli kendine 1 saat ayırıp basketbol oynasan emin ol mutlu olacaksın:)
:16::16::16::16::16::46::46: Süt içemeye başladım ipte atlıyorum inş uzar :27:

:16::16: süt içmeye başladım inş uzarrrr ipte atlıcam :21:

Henüz 16 yaşındasın,en azından 18 yaşına kadar uzayabilirsin.
Adet gördükten sonra uzamaz diye kendini şartlandırma.Gördüğüm kadarıyla ilk adet yaşı gittikçe küçülüyor.Öyle olsaydı,yeni nesil hep kısa olurdu.
Genetik etkili ama şöyle düşün.Evet annen kısaymış ama belki o da doğru beslenseydi,süt içseydi,uykusuna dikkat etseydi birkaç cm daha uzun olabilirdi.
Beslenme,süt içme gibi şeyler çok önemli.
Ama uykuna da dikkat etmelisin.Çocuklar uykuda büyür derler.Kaliteli uyumak için gece 11'de yatman lazım.Uykuda salgılanan hormonlar var ve en çok bu saatlerde görevlerini yapıyorlar.Uyku konusunu mutlaka araştır derim.
Ayrıca şimdi bahar,güzel havaları değerlendir.Elinden geldiği kadar güneşe çık.İllaki plaja gitmek anlamında değil.Gidip bir bankta kitap ta okuyabilirsin.
Çoğu çocuk,yaz tatilinden uzamış olarak döner.Tabii mutlaka yüzmenin ve açık havanın da etkisi vardır.Ama güneş görmek çok önemli.

valla kendi adıma konuşmam gerekirse 18 yaşındayken boyum 1,62 ydi 24 yaşımda tekrar ölçtürdüm 1,66 çıktı.Hangi arada 4 santim atmışım bilmiyorum.Ama tabi ki boy genetikle çok alakalı.Eğer aile bireyleri kısaysa fazla uzamazsın ama tabi yine de biraz uzayabilirsin.Yaşın küçük daha.Tabi sen burda yazılanları dikkate al bol bol süt yoğurt vs ile kalsiyum al.Spor yap.Boyun uzamasa bile şekilli bir vücudun olur.ÖZellikle plates kasları uzatır diye biliyorum.Olduğundan daha uzun görünürsün.

bence kafana takma ben 23 yaşındayım boyum 1,53 sözlüm ise 1,85 bayanlarda boy okadar önemli değil bence erkek kısa olmasın yeter:D hem kısa bayanlar daha dikkat çekiciymiş :D:D ben araştırmacıların yalancısıyım:D örnek shakira:D

Bildiğim kadarıyla bu sorun için aşılar falan da var.
21 e kadar uzar derler ya boool bol süt iç istersen.
Kıyafetlerinin parçalarını farklı renk vs. yapma tek renk giy:6:

Pilatesin boyu uzattığını söylüyorlar.
Kalsiyum ağırlıklı beslen diycem geç kalmışsın bence,ama yine de süt iç derim.
16 yaşından sonra daha doğrusu adetten sonra kızlar fazla uzamaz, milimetrik uzar 20ye kadar anca 1 veya 2 cm.
Voleybol/basketbol oynayabilirsin.Belki birden boy atabilirsin. 19 yaşında 6 cm uzadığını söyleyeni duydum.

bol bol zıpla voleybol ve basketbol oyna. ben senin yaşlarındayken boyum 1,49 du 1 sene sonra 1,55 oldu. bana da beden hocamız önermişti yaptım enazından 6 cmcik uzayabildim:)

benimde boyum 1.65 lisedeyken kısalıgıma takmıştım ergenlik işte:):) botumun içine kartondan topuk yapmıştım süper oluyodu boyum 4 cm uzamıştı:) :16:

Tam olarak ne zaman durdu bilmiyorum ama 13 yaşımdan beri uzamadı sanırım 13 yaşındada adet gördüm onun etkisi varmıdır ? 6 ayda 1 oluyorum zatennn düzenlide değil annemin boyu çok kısaaa doktor senin genetik beklenen boyun zaten bu dedi bide sabahın köründe istanbulun bi ucuna gidip o kadar sürünmüştük hastanelerdee:47::47:

tatlım adet gördükten sonra boy uzaması yavaşlar annen de kısa boyluymuş genetik olarak ona benzediysen pek yapacak bir şey yok ama sen esneme hareketlerini falan yap genede faydası olur zararı olmaz
kilo almamaya çalış zaten ilerde topuklu falan idare edersin okadar kafaya takılacak bir şey yok
hem ne demişler bodur tavuk her dem piliç :)))

Uzarsin kuzucugum hic merak etme; cok kucuksun daha. Beslenmene dikkat et; bol vitamin bol protein, imkanin varsa basketbol oyna , bol bol zipla, sicra, uykuna dikkat et; ozellikle gece onla iki arasinda uyanik kalma, zifir karanlik odada uyu ve bu uzama konusunu da hayatinin merkezine koyma. Rahat birak kendini.

Ben 16 yaşındayım boyum 150 :( Doktora gittik genetik dedi birşey yapmadı. Hiçbirşey kar etmiyor. Acabaa sürekli dua etsemm kabul olurmu buna çok ümitlendim çok içten edilen dualar kabul olurmuş buda olur belki sadece 155 hatta 154 falan bile olsaa yeter tek ümidim bu sizde birşey söyleyin lütfen:43: Duayla uzama ihtimali olurmu yada başka ne beni 3-4 cm uzatabilirr ilerde araba sürmek istesem ayağım arabanın pedalına yetişirmi acaba:1:

zaman geçmeden basketbol veya voleybol kurslarına yazıl hergün spor yap ama kaslarını geliştirmeden yap sporu..son kes bir boy uzaması olacaktır emınım..dedğim gibi spor yap..

Back
X