bana bilmedigim birseyler soyle gamorra bu yanlis dusunceyi zaten bilip aksini soyluyorumdin veya umut veya baska birsey.. eger hicbirseye inancin veya umudun yoksa iyi ahlakli olamazsin.. insan olmak da iyi ahlaktan gecer .. eger hayattan bekledigin inandigin veya umut ettigin sey kotu birseyse; kotuye inaniyorsan; yada hayattan bekledigin hicbirsey kalmamis karamsar isen --zaten bunu hayat bana yapacak o yapmadan ben yapayim-- deyip kendine veya cevrene zarar verirsin kotuyu secmis olursun .. sana joanne greenbergin -sana gul bahcesi vadetmedim- kitabini oneririm bir sizofrenin umudunun tukendigi yerdeki tutumu bu dedigimi iyice acikliyor (ps: dinle alakasi yok kitabin)
canim benim bende onu okudum ne tesaduf fakat insan olmanin anlamini mevlananin felsefesinden ogrendim cok kucuk yaslarda ..ha amactan sapmayalim derken din konusunu elestireceksen;olmayan seyi inatla buraya cekeceksen ben konuyu dagitmak istiyorum cunku kimse -dinine bagli olmayan evine bagli olmaz - dememis .. sen israrla o konuya donmek istiyorsun ozaman yol verelim devam et.. bugun regli donemindesin sanirim bilmem farkindamisin ? bilmem anlatabildimmi? bilmem soylemi? kararsiz cumleler silsilesi kullaniyorsun.herkes herseyin farkinda rahat ol sen . bu gergin gununde sana rahatlamani ve ortaligi karistirmamani tavsiye eder yanaklarindan operim
canim benim bende onu okudum ne tesaduf fakat insan olmanin anlamini mevlananin felsefesinden ogrendim cok kucuk yaslarda ..ha amactan sapmayalim derken din konusunu elestireceksen;olmayan seyi inatla buraya cekeceksen ben konuyu dagitmak istiyorum cunku kimse -dinine bagli olmayan evine bagli olmaz - dememis .. sen israrla o konuya donmek istiyorsun ozaman yol verelim devam et.. bugun regli donemindesin sanirim bilmem farkindamisin ? bilmem anlatabildimmi? bilmem soylemi? kararsiz cumleler silsilesi kullaniyorsun.herkes herseyin farkinda rahat ol sen . bu gergin gununde sana rahatlamani ve ortaligi karistirmamani tavsiye eder yanaklarindan operim
benim eşimde çocuk doktoru ve aynen sizin erkek arkadaşınız gibi.ben severek evlendim.eşimi çok seviyorum.ama evlenmeden önce bana karşı dini konularda daha anlayışlı idi.şimdi ise herşeye karışıyor.onu yapma bunu yap vs.bir de şu var ki güzelim dinine bağlı bir erkek evine,çoluğuna çocuğuna daha bağlı oluyor.dışarıdaki erkeklere göre daha merhametli oluyorlar.sanki senin ailenin görüşünde biriyle evlendiğin zaman o insanla tartışmayacak mısın?ben çok şanslı hissediyorum kendimi.güzelim onu seviyorsan evlen.hayat senin hayatın onun annesinin babasının ya da kendi annen ve babanın hayatı değil.
direk aldatmaz denmemis. ihtimali daha düsük denmis. biraz daha dikkat lütfen
dinine bagli olan metres tutan dost hayati yasayan nice namazli niyazli insanlar var. elbette bunlari tasvip edecek degilim. yanlis kisiye aittir. her koyun da kendi bacagindan asilir. sucu neyse cezasini cekecek, onu yargilamak bize düsmez. ayni sekilde namaz kilmayani yargilamak da bize düsmez.
arkadasin demek istedigini cok iyi anliyorum cunku hemserim.. izmirde maalesef bu gorus mevcut ben solcuyum ya sen kapalimisin? anlatmak istedigi bu.. cok buyuk tezatlar var iki kesim arasinda bunu anlatmaya calisti siyasi bir imge kullanmadi kesinlikle.. izmirde ya deniz gezmis tarzi solcusundur;ya deniz baykal tarzi solcusundur; yada osmanli tarzi solcusundur insanlar nekadar kabul etmesenizde sizi kategorize eder o yuzden anlatmaya calistigi buydu arkadasin ..
Ben anlayacağım kadarını anladım,zaten bugun başka şeylerde oldu canım çok sıkkın.Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim
bu ne yaaa...konuyu saptırdıkça saptırmışsınız...
konu sahibini bırakmış,kendi kişisel görüşlerinizi tartışıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?