Btn ablalarmdan yardm istiyorum

Sakın evlenme canım.aynen senın durumunu yaŞadım.mÜthıŞ zor. Kesınlıkle alıŞamıyorsun.Çok fazla sorun Çıkıyor.aŞk maŞk kalmıyor.ben bıtıremedım.o konuda da Çok gerı kafalıydılar ÇÜnkÜ.Şımdı Çocuklarım var.onlarla mutlu oluyorum.ama bu zamana gelene dek Çok mÜcadele verdım.
Tekrar sÖylÜyorum sakın evlenme.

arkadaşlarla harfi harfine katılıyorum canım. bir kişi ne olursa olsun kendi rızasıyla kapanmalı. beni en çok şaşırtan dini bilgileri fazla olan ve dini fazlasıyla yaşayan insanların dinimizde olmadığı halde ısrarla karşı tarafı kapatma arzuları. öncelikle emin ol ne kadar uzakta olursa olsun ailelerin birbiriyle ve gelin-damatlarıyla anlaşmaları, aynı dili konuşmaları çok önemli. hayatınız boyunca karşınıza sorun olarak çıkma ihtimali çok yüksek kültür farklılılığın.
bu arada bilgisayar müh. olmuş birinin biraz daha modern bir düşünce yapısına sahip olmasını beklerdim.
senin kendi tercihin olmadan onun zoruyla kapanmış olmanın erkek arkadaşına ne gibi bir getirisi olacak.
sadece ailesinin gönlünü yapmış olacak. ilerde ailesinin gönlünü yapmak için başka konularda da sana baskı uygularsa çok pişman olabilirsin.

kafanı karıştırmak istemezdim canım ama ailelerin birbiriyle uyumlu olması gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayıp gördüğüm için seni uyarmam gerektiğini düşünüyorum.
hayatta vazgeçilmeyecek hiçbir sevda yok. herkesten önce kendini düşün. inan kimse seni kendini düşündüğün kadar düşünmüyor.

ve şu düşünceden de vazgeç
onun hayatına alışabilecek miyim??
o senden bu fedakarlığı bekliyebiliyor da sen niye ondan senin hayatına uyum sağlamasını bekleyemiyorsun. hadi diyelim ki bizim toplumumuzda bu zor gerçekten hep erkek egemen. En azından orta yolu bulun. baksana sen şimdiden kapanmak zorundayım diyorsun. herşeye boyun eğiyorsun. çok uzattım galiba ama ne olur kişiliğine müdahale ettirme.

Son düzenleme:
bence de endişelenmelisin.
ömür boyu baskı ve mutsuz bir evlilik yaşamaya hazırsan hiç durma evlen derim.
erkek arkadaşın senin yaşam şeklini biliyor neden seninle çıktı ki.madem kapalı, ailesine uyacak bir hatun istiyor öyle birini seçseymiş.bak bu açıdan erkek arkadaşına kızdım.
arkadaşım yol yakınken dön diyecek başka bişey yok.ailen biliyormu?zannediyorum duysalar kahrolurlar.
ben de bir anneyim ve inan tüm samimiyetimle söylüyorum içim cız etti(((

kendine uygun biriyle birlikte ol,ayrıca benim bir insanı sevebilmem için yaşantılarımızın hayat görüşlerimizin kafa yapımızın uyması gerekir.Bunlar 4 sene sonra düşünülecek şeyler değil,başta bir ilişkiye başlarken ve devam ederken düşünülüp karara varılacak şeyler.Erkek arkadaşının sana ilgi göstermesi,seni sevdiğini söylemesi vs zaten sevgi olan bir ilişkide olan şeyler,bunlar extra bir durum değil.Bak burda bu kadar evliler yorum yapmış,dikkate al derim

Evlilik bu ötesi berisi yok.
evlenecegin erkegin ailesi gerçekten böyle ise;ne eder ne bulur sende onlarla aynı olmak zorunda kalırsın seni de aynen bu dediklerini yaptırır.,ki sen cagdas bi kıza benziyorsun bu tip bir insanla sakın evlenme sana arkadas tavsiyesi canım kapıdan dışarı çıkamazsın,evin kölesi kocanın oyuncagı annen ve babanın derdi,dünyanın da eziği olursun.Baska bir erkek çıkar karsına aynı örf adetleri sana yakın olan ileri görüşlü geri kafalı olmayan seni sadece SEN OLADUGUN İÇİN KABUL EDEBİLECEK OLAN.
Sakın hayatına yazık etme sonunuz sadece ayrılıga gider ..ne yap ne et ayrıl baskasını eminim daha çok seversin

yapmayın allah aşkına insanları kışkırtıcı detaylarla konuşmayın yaaakötükedihüso

ne demek dinine bağlı olan adam daha merhametli daha bilmem neli hayret birşey ya:mymeka:

bunun dinle ne alakası var.ozamannamaz kılmayanlar dinsizmi merhametsizmi........neyse daha fazla yazmıycam çrkinleşicek yoksa konu
:enbuyukkk:

enim anneannem kapalıydı ayrıca ilkokul üçe kadar okutmuşlardı anneannemi ama benim gözümde en modern insanlardan biriydi çünkü yaşadıkları yerde kızların okumasına iyi bakılmadığı halde ilçesinden şehre taşınmış ve annem ve üç teyzemi okutmuş, kızlar okumaz diyen akrabalarına karşı aslanlar gibi mücadele etmiş kimseleri dinlememiş dedemi de ikna etmiş (dedem de hafızdı benim ama kız okutulmaz diyen amcalar da hafızdı herkes aynı olmuyor anlayacağın) annemlere de her zaman kendi paralarını kazanmalarını, kendilerini ezdirmemelerini öğütlemiş çok kıt imkanlarla hepsini okutmuş
bu nedenle açık veya kapalı diye değil hayata bakışına göre modern derim insanlara ben her zaman

iyi veya kötü niyetle kavramların içi boşaltıldığı için kapalı modern değil açık modern gibi bi anlam çıkıyor aslında bu ayrımlar da bunları kullananların işine geliyor yalnızca bu tuzaklarla düşünüp düşünmemek de bizim elimizde

canım senin gelin gideceğin aile de benzer nitelikte olsa yani kapalı olsalar ama kadının ikinci sınıf olmadığını bilecek olsalar (-ki zaten dinimiz kadına en çok değer veren dindir ama insanlar nedense göz ardı ediyor) gözün kapalı evlen derim ben ama sen hukuk gibi zor bir branşta okumuşsun ve ister avukat ister hakim ol çok dominant bir meslek yapacaksın ve yapın nasıl olursa olsun giderek daha dominant ve ön planda olmaya başlayacaksın 6 yıllık avukat olarak söylüyorum bunları sana
hele hakim olursan özellikle küçük yerlerde öyle bir itibar göreceksin ki kayın ailenin içinde ikinci sınıf muamelesi yapılması çok dokunacak sana

ama iki aile de açık veya iki aile de kapalı olsa bile bazen en ufak bir farktan çok sorun yaşıyorsun onu anlatmaya çalışıyor insanlar sana

benim anlatmaya çalıştığım da o

benim kapalı çok müvekkilim oldu önceki çalıştığım yerde kadınım diye benim davasını bakmamı istemeyen de oldu ama gayet rahatlıkla çalıştıklarım da oldu aradaki fark o kadar önemli ki çalışma hayatına atılınca belki daha iyi anlarsın

dinine bağlı bir adam yazayım size eşimin arkadaşı..( cumaya gider namaz kılar perşembeleri içki içmez geri kalan 6 gn içer bardan kendine dost tutup kadın hala çalışırken o ona nikah kıyar imam nikahı ama hala çalıştırır ) biz ona ......gülüyoruz..
örnek vermeye kalkarsan iyisini kötüsünü iki kesiminde örnekleri çok ama bu şekilde ayırmak çok yanlış çokkkk

çocuk senin 2 tel saçını kapatmak istiyor mağdem ,niye kendi yöresinden yani diyarbakırdan bir kız almayı düşünmemiş...Bursa'da zaten böyle insanlarla doldu taştı sokakta başın açık yürüyemez hale geliyorsun artık yalanda diyen yalan söylemiş olur...
eğer senin insanlığını ve imanını 2 tel saçına göre değerlendiriyorlarsa yazık çok yazık...Allahın huzuruna nasıl çıkacak bu insanlar...Allah önce kalplere bakar.ben ne solcu insanlar görüyorum kendini kapatıp tertemiz gösterenlerden daha müslüman olan :1closedeyes:

alkisalkisalkis bencede kendi kültürlerinden birileriyle evlenmeleri lazımdı.sevgilisinin nişanlısıda açık biriyle evlenip kapatmış.ayrıca dindar olan erkek evine bağlı olur diye bişey yok.benim eşim namazında niyazında değil ama evine ve çocuğuna çok bağlı bir erkek.insan olması önemli.çok duyuyoruz görüyoruz,namaz kılıp kalkınca karısını döven,karısını aldatan erkekler.. önemli olan kişilik kişilik kişilik diyorummmmm...

Konu gele gele din konusuna geldi sonunda ..hayır yazılanlara cvp vericez sonra biz kötü olucaz.. dinine bağlı adam aldatmaz cart curt diyen arkadaşlar demek kocalarınız karaktersiz ama sırf allah korkusu yaşadıkları için bunu yapmıyorlar?? sizin varsayımınızla olay bu noktaya çıkıyor çünkü...Ha yani yarın öbür gün inançlarını yitirseler ilk yapacakları iş sizi aldatmak olacak..vayy halinize vayy o zaman yatın kalkın 24 saat ,dinlerine bağlı oldukları için dua edin :roflol: O zaman bir de şu açıdan bakalım,dinlerine çok bağlı insanlar var mesela onlara göre islamiyette 4 kadınla evlenmek sevap :roflol: Böyle abuk sabuk genellemeler yapıp cahil cahil konuşmayın yahu..

inancli olmak geri kafalilik degildir arkadasim. bu bir tercihtir. inancla geri kafaliligi ayni kefeye koyarsan papazlari hahamlari imamlari hepsini geri kafali ilan etmis olursun. insanlari inanclariyla degil, insanliklariyla degerlendirmeyi ögrenmeliyiz artik.

dinine bagli olan metres tutan dost hayati yasayan nice namazli niyazli insanlar var. elbette bunlari tasvip edecek degilim. yanlis kisiye aittir. her koyun da kendi bacagindan asilir. sucu neyse cezasini cekecek, onu yargilamak bize düsmez. ayni sekilde namaz kilmayani yargilamak da bize düsmez.
Allahtan korkmak karaktersiz olmak demek degildir. Allahtan korkan sadece emirleri yerine getirir, yasaklardan kacar. bunu da etraf icin degil, Allah emrettigi icin yapar. eger yasaklari deliyorsa bunu tartismak da yine bize düsmez, o kisiyle Allah arasindadir.
ne kadar bilgisizce yazmissiniz. 4 kadinla evlenmek sevap diye bir ayet hadis vs yok islamda. bunu kim söylüyor? evet, gecmiste olmus ama erkeklerin savaslarda öldügü dul kalan yetim kalan coluk cocugu koryup kollamak adina insanlar sadece nikah kiyip bu kadinin ihtiyaclari bana aittir diye cok evlilik yapmislar ama hicbiriyle gercek manada kari koca olmamislar. hangi kadin fitrati baska bir kadina gitsin kocam düsüncesine razi olur ki?

biz bunu neyle karistiriyoruz biliyormusunuz? türk kültürüyle! islamdaki bir adeti geleneklerimize alirken yanlis yapmisiz. bunu kadini ezmek icin kullanan bir kac kendini bilmezin yaptigi olarak görmüyoruz da islamin bir sarti gibi sevap gibi görüyoruz.
sevap nedir arkadasim? Allahin hosuna gidecek bir isi yapmaktir. sadaka vermek gibi. kadinlarla alem yapip kendi hosuna gidecek isleri yapip sonrada bunlari sevap gibi gösterenlerin sucunu tüm inanclilara mal etmeyelim lütfen.

İyi ahlaklı olmak için herhangi bir inanca ihtiyacınız yoktur öncelikle insan olmaya ihtiyacınız vardır..Eğer bir inanç sayesinde iyi ahlaklı olabiliyorsanız yarın o inanca olan bağlılığınızı yitirdiğiniz anda ahlaklı kalıp kalamayacağınızdan şüphe ederim..Kişi ahlaklı olmak için kendisini motive edecek materyallere ihtiyaç duymaz içinde varsa vardır yoksa yoktur zaten bilmem anlatabildimmi !Anlayana gayet güzel mantıklı anlamayana ağır gelsin..Kim nasıl anlamak isterse yani...

SADECEMEYRA arkadaşım sen ironi yapmak nedir bilir misin ?? 4 kadın meselesi zaten dini bu tarz ahlaksızlıklara alet edenlere yaptığım bir ironiydi onlara göre bu tarz şeyler bir de sevap olarak adlandırılıyor diyerek ironi yapıyorum orada...ironi :kastedilen şeyin tam tersini söylerek aslolanına karşı yapılan kinaye ..hayır bilmiyorsan diye sözlük anlamını da yazayım dedim !

zaten ahlaki dinle bütün sayamazsiniz. inancsiz ama ahlakli dürüst nice insanlar var. adam hicbir seye inanmiyor ama yalana dolana karsi. güzel huylu olmak ne güzel. keske herkes kötü olan herseye karsi tavir alsa degil mi?
yani keske hepimiz insan olabilsek öncelikle. savaslar olmasa, masumlar ölmese, insanlar aldatmasa....

sorun su sadece: inancli insanlar bunu sadece ahlakli olmak icin ahlaki, güzel huyu sevdiklerinden degil, ayni zamanda dinde de ahlakli olmak gerektigi icin yapiyorlar. bizde insanlari degerlendirirken ilk önce insanligina degil, dine bagli mi olduguna bakiyoruz. yani yanlisi burda yapiyoruz. dine göre yargiliyormusuz gibi oluyor. buda yanlis oluyor

böyle bir ilişkinin geleceği yok. Arkadaşına sen üniversitenin birşeyler kattığını düşünüyorsun ama yanılıyorsun.. Hiç birşey katmamış, ancak bir meslek edinecek bilgi vermesi dışında düşünce tarzını geliştirememiş. Diğer arkadaşlarda belirtmiş madem kapalı kız istiyordu neden kapalı biriyle bir birliktelik yaşamadı? Daha yaşında genç. Hayatından kaç erkek geçti? Kaç erkeği kıyaslayabilirsin şuanki sevgilinle. Arkadaşının ailesininde arkadaşınında dinimizden haberi yok. Allah'la kullun arasına girilmeyeceğini ve islamın hoşgörü dini olduğunu bilmedikten sonra bu kişilerden hayır geleceğini sanmıyorum sana. Bence iyi düşün, hayatını bir hiç uğruna karartma şuan herşey iyi gibi diye bu herzaman böyle olacak demek değil.:1closedeyes:

çok doğru demişsin arkadaşım..bir insanın içinde iyilik yoksa,yapacaklarından sırf Allah korkusundan dolayı vazgeçiyorsa,bu o insanı ahlaklı yapmaz..

allahtan nekadar korkarsan korkkkk içinde merhamet yoksa vijdan yoksa yapıcağını yine yaparsın.kimse kimsenin dinini,örfünü,adetini,inancını burada 2 satır yazıyla yargıayamaz yada inancı varsa iyidir allah korkusu varsa yapmaz diyemez çünkü öyle bir devire geldikki artık nice müslümanım diyene güzel allahım acıyarak bakıyordur nice ataistim diyene merhamet vermiştir bunu bilemeyiz...hepimizin çevresinde bunlarla ilgili birçok örnek vardır işte burada vijdanımızla düşünürsek doğrunun şu olduğunu anlarız..
( imanın,inancın kimde olduğu bilinmez,cehalet mekteple ölçülmez )
buda benim felsefem

arkadasin sorudgu soru nerelere geldi yahu.
ayni vatani paylasiyoruz ayni havayi soluyoruz.
paylasilmayacak bisey yok dünyada. kavgaya ne gerek var.
herkes birbirinin fikrine saygi gösterse, bogazina yapismasa, illa benim dedigim gibi olmak zorundasin demese...
kapali acigi kapatmak istemese
acik kapaliyi acmak istemese
bitti gitti iste sorun dedigin nedir? saygiyla cözülür gider.
ama nerdeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…