benim eşimde çocuk doktoru ve aynen sizin erkek arkadaşınız gibi.ben severek evlendim.eşimi çok seviyorum.ama evlenmeden önce bana karşı dini konularda daha anlayışlı idi.şimdi ise herşeye karışıyor.onu yapma bunu yap vs.bir de şu var ki güzelim dinine bağlı bir erkek evine,çoluğuna çocuğuna daha bağlı oluyor.dışarıdaki erkeklere göre daha merhametli oluyorlar.sanki senin ailenin görüşünde biriyle evlendiğin zaman o insanla tartışmayacak mısın?ben çok şanslı hissediyorum kendimi.güzelim onu seviyorsan evlen.hayat senin hayatın onun annesinin babasının ya da kendi annen ve babanın hayatı değil.
çocuk senin 2 tel saçını kapatmak istiyor mağdem ,niye kendi yöresinden yani diyarbakırdan bir kız almayı düşünmemiş...Bursa'da zaten böyle insanlarla doldu taştı sokakta başın açık yürüyemez hale geliyorsun artık yalanda diyen yalan söylemiş olur...
eğer senin insanlığını ve imanını 2 tel saçına göre değerlendiriyorlarsa yazık çok yazık...Allahın huzuruna nasıl çıkacak bu insanlar...Allah önce kalplere bakar.ben ne solcu insanlar görüyorum kendini kapatıp tertemiz gösterenlerden daha müslüman olan :1closedeyes:
Evlilik bu ötesi berisi yok.
evlenecegin erkegin ailesi gerçekten böyle ise;ne eder ne bulur sende onlarla aynı olmak zorunda kalırsın seni de aynen bu dediklerini yaptırır.,ki sen cagdas bi kıza benziyorsun bu tip bir insanla sakın evlenme sana arkadas tavsiyesi canım kapıdan dışarı çıkamazsın,evin kölesi kocanın oyuncagı annen ve babanın derdi,dünyanın da eziği olursun.Baska bir erkek çıkar karsına aynı örf adetleri sana yakın olan ileri görüşlü geri kafalı olmayan seni sadece SEN OLADUGUN İÇİN KABUL EDEBİLECEK OLAN.
Sakın hayatına yazık etme sonunuz sadece ayrılıga gider ..ne yap ne et ayrıl baskasını eminim daha çok seversin
Konu gele gele din konusuna geldi sonunda ..hayır yazılanlara cvp vericez sonra biz kötü olucaz.. dinine bağlı adam aldatmaz cart curt diyen arkadaşlar demek kocalarınız karaktersiz ama sırf allah korkusu yaşadıkları için bunu yapmıyorlar?? sizin varsayımınızla olay bu noktaya çıkıyor çünkü...Ha yani yarın öbür gün inançlarını yitirseler ilk yapacakları iş sizi aldatmak olacak..vayy halinize vayy o zaman yatın kalkın 24 saat ,dinlerine bağlı oldukları için dua edin :roflol: O zaman bir de şu açıdan bakalım,dinlerine çok bağlı insanlar var mesela onlara göre islamiyette 4 kadınla evlenmek sevap :roflol: Böyle abuk sabuk genellemeler yapıp cahil cahil konuşmayın yahu..
ben alinmadim sahsen arkadasin dedigine (dinine bagli erkek evine bagli olur vs) cunku kizin nisanlisi mutaasip bir aileden geliyor ona ithafen yazmis ama su var erkekte merhamet yoksa ne evine bagli oluyor ne cocuguna.. merhamet de iyi ahlaktan geldigi icin boyle bir benzetme yapmis arkadas bence.....din sadece ibadet degil iyiligi emreden; guzel ahlaki tesvik eden bir felsefedir.. umarim konu sahibinin nisanlisida bu felsefeyi uyguluyordur.
İyi ahlaklı olmak için herhangi bir inanca ihtiyacınız yoktur öncelikle insan olmaya ihtiyacınız vardır..Eğer bir inanç sayesinde iyi ahlaklı olabiliyorsanız yarın o inanca olan bağlılığınızı yitirdiğiniz anda ahlaklı kalıp kalamayacağınızdan şüphe ederim..Kişi ahlaklı olmak için kendisini motive edecek materyallere ihtiyaç duymaz içinde varsa vardır yoksa yoktur zaten bilmem anlatabildimmi !Anlayana gayet güzel mantıklı anlamayana ağır gelsin..Kim nasıl anlamak isterse yani...
İyi ahlaklı olmak için herhangi bir inanca ihtiyacınız yoktur öncelikle insan olmaya ihtiyacınız vardır..Eğer bir inanç sayesinde iyi ahlaklı olabiliyorsanız yarın o inanca olan bağlılığınızı yitirdiğiniz anda ahlaklı kalıp kalamayacağınızdan şüphe ederim..Kişi ahlaklı olmak için kendisini motive edecek materyallere ihtiyaç duymaz içinde varsa vardır yoksa yoktur zaten bilmem anlatabildimmi !Anlayana gayet güzel mantıklı anlamayana ağır gelsin..Kim nasıl anlamak isterse yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?