- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 44
- Konu Sahibi minikkelebek1
-
toplumda malesef önyargılı yaklaşım oldukça fazla ,
benim annemde olsa istemezdi,
çünkü anneler kızlarını korumak için çırpınırlar ,
dışardan bakınca görünendir anneye gerçek olan ,
dul bir kadın ,kocasını aldatmış, çocuğu var v.s v.s ,
kesin sağlam ayakkabı değildir bu derler içini bilmeden..
e annelik içgüdüsü de buna izin vermez elbette ..
ablacım sen kırmadan halletme yolundasın değilmi ,
e o zaman seni çağırdıkça bahaneler üreteceksin ,
aradıkça açmayacaksın ,
görünce soğuk konuşacaksın
böyle böyle anlar o da zaten istemez bir daha ,
madem açık açık söyleyemiyorsun ki çok zor bende söyleyemezdim ..
en uygun taktik bu gibi sanki.
konu sahibini taşlamak olsun da konunun ne olduğunun önemi yok.
çocuğu da olan birinin eski sevgilisi için kocasını terketmesini ne kadar da mantıklı ve ılımlı karşıladık. yakında avrupa birliğine gireriz.
kızcagız, o kadının hakkında bildiklerinden vede duyduklarından dolayı tedirgin olmuş demek ki. Annesi de kızına laf gelmesin diye ondan uzak tutmak istemiş hepsi bu.
Annesine anlatmış annene neden söyledin. Söylemeseydi de başına kötü birşey gelince annene neden söylemedin deriz tuafız biz.
En iyisini yapmış, annelerin sezgisi kuvvetlidir o da birşeyler biliyor ki böyle davranıyor.
Aferin en iyisini yapmışsın canım. Seni çağırdıgında da eve gitmem lazım annem bekliyor, pek biryere gitmemden hoşlanmıyor dersin. Birkaç kez ısrar ederse de ablacıgım ben gelemem biliyorsun lütfen ısrar etme dersin.
Eğer onun çekinecek birseyi yoksa o gelsin oturmaya milleti evine çağıracagına demi.
İnsanları özel yaşantıları için yargılamak ne kadar kolay, size ne eski sevgilisiyle kocasını aldatmış, 24 yaşında yalnız yaşıyormuş.. Ne var bunda? Olabilir.. Bunları ön plana atarak kendinize bahane bulmuşsunuz, ama bari geçerli bir şeymiş gibi başkalarına anlatmayın komik oluyor.
Görüşmek istemiyorsanız da gitmezsiniz, söyleyin bir şekilde.
ya her size ters gelen olayı çağdaşlığa(!) bağlıyorsunuz ya şaşırıyorum hakkaten.şimdi bu kadın başkası için kocasını terketti diye namussuz,o....u mu oluyor? size baskı uygulayıp kötü yola mı itiyor.demek ki kocasıyla mutlu değildi,ayrılmış.bundan sonrası için kadın yıllarca kötü kadın muamelesi mi görmeli.herkes zaten püri pak.kimse hata yapmıyor.aferin bu kafayla devam edin.
ama insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş bunu da unutmayın!
bak ablacim, benim kimseyi kinadigim yok. sadece buna cok dogal normal biseymis gibi bakamiyorum. sizler kadar olgun degilim evet, ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu ayirt edebiliyorum. ve bana göre yanlis yapti. hata yani güzel birsey degil. ben ona kötü kadin muamelesi de yapmiyorum. sadece kendisine göre uygun insanlar bulsun. ben görüsmek istemiyorum. agzida cok bozuk. bilmiyorum kendimi hic rahat hissetmiyorum onun yaninda. tek derdim bu. lütfen beni elestirmeyi birakin artik. ne beni taniyorsunuz ne de onu.
Gitmemen gerekiyorsa bunu belli etmke ya da açıkca söylemek çok kolay..
işim var, dersim var, annem izin vermiyor de ve geç..
sokakta şurda burda rastladığın zaman da merhaba de yürü, durup muhabbet etme..bu şekilde anlar görüşmek istemediğini..
yalnız yaşadığına göre kendine arkadaş arıyor belli ki ama annen onaylamıyorsa anneni dinlemeni öneririm..
eh demek annen haklıymış..
ben seni anlıyorum..boşanmış yalnız yaşıyor olması vs..belki sorun değil senin için ama bunları yaşamış birisiyle senin gibi bekar birisinin ortak noktası olmayabilir..
biraraya geldiğinizde o hep eski yaşantısından bahsedecek zaten normal olarak..sana uzak konular, sana katacağı birşey yok gibi bu kadının..zaten sen de pek hoşlanmamışsın..
o halde kırılır mı darılır mı diye düşünme, ben hiç düşünmem mesela, görüşmek istemiyorsam merhaba der geçerim..gerisi ona kalmış..
görüşme canım.
Kız sana olayı kendisi anlatmış sence bu olayı burda yazman ya da annene ona buna anlatman, bir insanı dolaylı yoldan kırmak olmuyor mu? ona hakaret olmuyor mu? insanları kırmayı kimse istemez zaten düzgün bir dille söylersen kırılacağını sanmam zaten yaşadığı olaylardan, kendi yaptıklarından neden kırılsın ki bir insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?